Götaholm saknade ju en del spelare och laget som ställde upp i dagens match såg ut så här:

Martin J
Shahram
Gap
Gurra

Matchstarten blev lite fördröjd då United Africa dök upp ungefär två minuter innan matchstart och började faktiskt matchen med bara 10 spelare. Den elfte UAFC-spelaren dök upp ganska snabbt dock och det var bortalaget som tog tag i matchen med sitt sedvanliga bollinnehav. Götaholm hade lite svårt att hitta rätt i positionerna på mitten men Ljungan, Victor och de andra i backlinjen löste detta.

Det blev en del inlägg som Mackan kunde plocka ner, några distansskott och lite instick som dock inte gick fram. Götaholm kom in lite mer i matchen och Freddie och Abdi fick lite bollar att jobba med. Även Freddan fick lite boll på sin kant och kunde slå några tidiga inlägg, dock inget som blev jättefarligt.

Efter en kvart tar UAFC ledningen efter ett riktigt skitmål. Bollen slås in i Götaholms straffområde och trots flera chanser att rensa undan bollen lyckas man inte med det. Rasta är siste götaholmare att försöka men då kan Gilbert Mensah kliva emellan och peta in 1-0 till UAFC. Riktigt tungt att åka på ett sådant skitmål då Götaholm började komma in i matchen.

Resten av halvleken är hyfsat jämn även om United Africa har mer boll. Götaholm skapar lite lägen och det bästa kommer när Freddie trampar runt på kanten och slår en boll längst med mållinjen mot Freddan som kommer störtande mot bortre. Det såg ut som ett givet mål men en lång tå från en UAFC-försvarare får ut bollen till hörna.

Annars har inget av lagen några heta chanser. Mycket inlägg från båda lagen men båda målvakterna sköter det bra. Båda lagen har även lite hörnor som blir halvfarliga.

Underläge 1-0 i halvtid men Götaholm har stått upp bra även om UAFC haft mycket boll.

Götaholm börjar andra halvlek positivt och tar tag i spelet i början. Abdi och Freddie har lite att jobba med och även Shafie får lite boll. UAFC är bra i sina omställningar och matchen böljar lite fram och tillbaka.

Ungefär halvvägs in i halvleken avgörs dock matchen. Götaholm tappar boll och UAFC kan ställa om och hamnar i ett två-mot-två läge. Bollen spelas in i straffområdet till Eddy Osagie och trots att han har Ljungan i ryggen kan den gamle Väster-spelaren skjuta in ett lågt skott bakom Mackan.

Luften går Götaholm och även om man flyttar upp folk så skapar man inte många bra chanser. Abdi har den bästa då han och Freddie kommer två-mot-två i en omställning. Freddie hittar Abdi men avslutet hamnar dock rakt på UAFC:s målvakt (möjligt att den chansen kom vid ställningen 1-0).

UAFC kontrollerar slutet och kan rulla mycket boll och ställa om när Götaholm försöker flytta upp. Man har ett offside mål och i slutet räddar även Mackan en straff.

En sur förlust där Götaholm är med bra stundtals. Dock en hel del slarviga passningar och felbeslut.

En vecka kvar av säsongen och nu är det bara att köra på. En fjärdeplats står på spel i nästa veckas match mot Lekstorp.

----------------------------------------------------------------------------

Dagens resultat:

Croatia-Marieholm 6-0
Öjersjö-Lekstorp 2-2
Gårda-Elisedal 3-0

ÖIF får alltså spela division 7 nästa säsong. Toppen lever efter att alla tre topplagen vann (FCB slog BBK igår med 6-3).