18:e omgången knyts ihop...

En livsviktig seger för det gröna hemmalaget som gör att LIF fortfarande har chansen på topp-tre. För FC Bosona betydde det att man tappade serieledningen till United Africa (samma poäng fast UAFC har bättre målskillnad).

Enligt rapporterna från matchen gjorde FCB en ganska blek insats medan Lekstorp spelade väldigt tight defensivt och låg tätt på mittfältet samtidigt som man ställde om när tillfälle gavs.

Bosona hade en del bollinnehav precis i början av matchen, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Efter en kvart tar hemmalaget ledningen genom Niclas Eliasson. Alfred Lindberg slår ett bra inlägg som Eliasson möter mycket snyggt på volley inne i straffområdet.

Lindberg får sedan själv chansen att öka hemmalagets ledning då han dribblar sig fri men Babacic i Bosonas mål räddar.

Ganska tidigt i andra halvlek kommer dock LIF:s andra mål för dagen. Efter en tilltrasslad situation så är Eliasson sist på bollen igen. Bosona orkar inte resa sig och får aldrig igång sitt vanligtvis framgångsrika spel. Lekstorp ligger riktigt bra defensivt och stänger ytorna för Bosona.

FCB får dock en riktigt bra reduceringschans då Darmin Muslimovic får ett friläge efter en långboll som Lekstorpsförsvaret missar. LIF:s målvakt för dagen, Emil Syrén, är dock snabbt ute och fångar bollen framför fötterna på Muslimovic.

LIF har några lägen på fler mål men 2-0 står sig matchen ut.

Från båda håll känns det som segern ansågs rättvis.

LIF:s rapport HÄR.
FCB:s rapport HÄR.

Som sagt en riktigt skön seger som satt långt inne och där Nathaniel "Natti" Vanke blev stor matchhjälte. Götaholm var bättre i första och Olskroken var starkare i andra. Ärligt talat gjorde Götaholm ingen bra match, även om man stundtals hittade lite spel.

Krokens hemsida går det att läsa vad en frusterad Ray Pantzar anser om matchen. Inte oväntat var han besviken på inledningen och hela första halvlek men mer nöjd med den andra då Kroken spelade upp sig.

Verkar även som Pantzar antyder att det är lite för dålig uppslutning på Krokens träningar och att detta avspeglar sig i matcherna. Eftersom Kroken bara tränar en gång i veckan påverkar det självklart om det då saknas viktiga spelare. Pantzar ser dock stor potential bland spelarna i Olskroken men finner det frusterande att det på sina håll saknas ambition.

Ray Pantzar går även ut med att han inte kommer att träna Kroken nästa år (Götaholmaren antar ju att föreningen kände till detta innan). Han tillägger dock att han haft ett väldigt lärorikt och trevligt fotbollsår med Kroken, som inte är helt slut ännu.

Croatia tog chansen att haka på den absoluta toppen då man besegrade Västkusten med 3-2 och nu är man bara en poäng efter United Africa och FC Bosona. Trots att det blev fem mål i matchen hade man kunnat gå redan efter en halvtimme och ändå sett alla målen. Alexander Nylin, som varit i riktigt bra form hela hösten, gav Croatia en tidig ledning redan efter tre minuter. På fem lyckominuter (12-17:e matchminuten) vände dock Västkusten på steken genom mål av Sandro Almeida och Rachid Hersi.

Innan första halvtimmen var spelad hade Croatia dock tagit tillbaka ledningen då det var deras tur att göra två snabba mål i följd. 2-2 kom i den 25:e minuten och det var Nylin som var sist på bollen igen och bara två minuter senare gjorde Jihad El-Hajj 3-2 till Croatia.

Detta resultat stod sig alltså matchen ut. Trots en mållös andra halvlek så gissar Götaholmaren på att den var ganska hett. Domare Torkel Carlström delade ut inte mindre än fem gula och ett rött kort. VBK var de största syndarna och fick fyra av de gula korten och det enda röda (Emil Östberg).

Enligt de rapporter som Götaholmaren kommit över så var det två lag som försökte rulla boll och det var chanser åt båda hållen. Croatias speldirigent Boris Lesic var på spelhumör då han låg bakom alla tre av lagets mål.

I andra halvlek fortsatte båda lagen att rulla boll och det skapades även en del chanser åt båda håll. VBK hade bland annat  en bra chans på en hörna. Det var stundtals hårt spel, men det röda kortet till Östberg var enligt uppgifter pga några mindre väl valda ord till domaren.

Croatia är alltså med i slutstriden medan Västkusten får avsluta säsongen i ingemansland även om de självklart kan klättra de sista omgångarna.

I Elisedals förlustmatch mot United Africa (0-7) så spelade enligt matchrapporten Iain Stewart för EIS. Eftersom han fick rött kort i matchen mot Marieholm innan så skulle han inte fått spela. Nu kunde ju uppenbarligen inte Stewart hindra EIS från en storförlust men ska rätt vara rätt så borde ju detta få någon efterföljd. Känns ju iofs ganska löjligt att straffa ett lag som ligger sist med 0 poäng och 15-81 i målskillnad. Frågan är ju vad straffet skulle bli i sådant fall om någon orkar göra en anmälan till förbundet?

Det enda Götaholmaren kan tänka är att UAFC skulle vinna med 3-0 (WO-siffror) men det skulle ju vara väldigt konstigt då UAFC skulle förlora på det. Vinnaren i så fall skulle ju vara de andra topplagen efter som UAFC skulle tappa fyra plusmål...

När det gäller 2-2-matchen mellan Marieholm och Björndammen jämförde MBoIKs lagkapten Toni Ceesay matchen med Champions League-mötet mellan Barcelona och Milan som också slutade 2-2. Götaholmaren antar att Ceesay inte menade rent kvalitetsmässigt utan mer hur matchbilden såg ut och då antar vi att Marieholm var Barca...

------------------------------------------------------------------------------------------

Den fullständiga matchrapporten från matchen Öjersjö-Gårda (3-5) har fortfarande inte dykt upp ännu så Skytteligan får vänta tills imorgon.

Imon blir det även en koll på topplagen och hur deras spelschema ser ut inför de sista fyra väldigt spännande omgångarna. Även lagen kring nedflyttningsstrecket kommer att granskas lite och vilka matcher de har kvar.

På tisdag blir det som vanligt lite "inför"-snack om veckans matcher.

På ganska taskig och halvt laggande stream spelade QPR riktigt bra borta mot Wolverhampton igår och vann med klara 3-0. Nye kaptenen Joey Barton (helt skogstokig men en bra kille att ha i sitt lag) öppnade målskyttet och Faurlin ökade på. I slutet gjorde favoriten DJ Campbell 3-0. Stundtals riktigt fint spel via mitten och Taarabt och Shaun Wright-Philips oroade hela tiden.