Götaholm hade för dagen en bra trupp där bara Freddan saknades (tre gula) och tränarstaben hade snickrat ihop följande lag:

Koffe
Filip
Freddie
Martin J

Det märktes direkt vilket lag som hade mest att spela för, tyvärr för Götaholms del. Öjersjö var mycket hetare och tog tag i matchen direkt. Götaholm var knappt fyra på bollen och vann knappt några närkamper. Det var även väldigt dålig rörelse när man själva hade bollen och det kändes som GBK knappt hade mer än två pass inom laget i första halvlek innan man drog iväg bollen.

Öjersjö ägde mitten och Marcus Halldin var riktigt bra och tillsammans med Viktor Gustafsson och Jimmy Åsell spelade man sig genom gång på gång.

Som tur var skapades det dock inga jättefarliga lägen. En hel del skott utifrån som Mackan hade koll på, ett par hörnor som blev farliga när inte Götaholm fick undan bollen och några gånger när man kom runt på kanterna och spelade in bollen. Inga mål dock och det ska Götaholm vara glada över.

Spelet jämnade väl ut sig lite i slutet av halvleken men det var inget snack om att Öjersjö var det klart bättre laget i första halvlek. Götaholm gör en av sina sämre halvlekar för säsongen och lagets målchanser var lätträknade. En frispark som lyftes in mot mål där Ljungan sprang över ÖIF:s målvakt (för dagen Michal Kubic!), ett långskott utanför av Rasta, en hörna som blev halvfarlig och några halvlägen där det såg ut som kanske Abdi eller Natti skulle slinka igenom...

0-0 i halvtid och klar fördel till Öjersjö.

Götaholm skärper sig faktiskt i andra halvlek och tar tag i spelet ordentligt. Fortfarande slarvigt passningspel stundtals men viljan fanns där och plötsligt är det Öjersjö som ligger lite efter och som förlorar andrabollar. Götaholm skapar även en hel del chanser under den andra halvleken. Abdi har några bra lägen, han har ett skott som tar i kryssribban från ganska dålig vinkel, och även några skott i inne i straffområdet. Götaholm skapar även ett par hörnor och efter två-tre slaskhörnor av Rasta hittar han till slut rätt och Victor kan komma upp fint men han får ingen träff med pannan. Abdi har även ett riktigt bra läge när kan trampar runt på kanten och får ett friläge från ganska dålig vinkel men bollen smiter utanför. Även Rasta får en chans när Abdi hittar honom i straffområdet men Kubic gör en bra räddning.

Öjersjö har inga direkta farligheter och deras mittfält verkar ha tröttnat lite. Mackan och Götaholms backlinje har bra koll på läget.

I den 68:e minuten kommer Götaholms ledningsmål. Efter lite fint rull på mitten lägger Abdi (tror jag) in en hög boll mot mål från Götaholms högerkant. Rasta tar en löpning rakt mot mål. Kubic backar och plockar bollen men är samtidigt på väg in i eget mål. Precis när han håller på att trilla baklänges över mållinjen släpper han bollen. Innan han hinner greppa den igen är Rasta där och kan dunka in bollen i mål!

De sista 20 minuterna backar Götaholm hem lite mer och Öjersjö har mera boll, dock är det mycket bollinnehav i den egna backlinjen och det känns som Götaholm har bra koll på läget. En hel del byten görs och bland annat kommer både Berg och Freddie in.

Götaholm ligger bra i sina positioner och kan även ligga på lite halvkontringar. Freddie trampar runt riktigt fint på kanten och kan spela in bollen till en fri Berg men han missar sin språngnick!

Öjersjö har som sagt mer boll och skapar lite nästan-lägen. Lite inlägg från kanterna och djupledsbollar som Mackan får komma ut på. Även några hörnor som Götaholm rensar undan.

Med två minuter kvar kommer dock Öjersjös kvittering. Götaholm tappar boll på mitten och ÖIF kan ställa om. Bollen spelas i djupled till en ÖIF-spelare som kommer fri mot Mackan. Istället för att skjuta spelar han vidare till Pierre Högberg som precis kan placera in bollen förbi Mackan. Götaholms backlinje ville ha det till offside men det var svårt att se det från mittfältet. Mycket möjligt att det var det men domaren dömmer mål och matchen är kvitterad.

Detta blir även slutresultatet. Riktigt surt med tanke på hur andra halvlek såg ut och med tanke på de målchanserna som Götaholm brände. Sett till lägena borde det blivit ett par mål till i andra.

Ska man se det över hela matchen får dock ett oavgjort resultat anses som klart rättvist. Götaholm var genomusla i första halvlek och hade tur att man inte låg under då. I andra höjer man sig även om det var långt ifrån vad man kan prestera. Men sätter man inte sina chanser så straffar det sig.

När det gäller Öjersjö så är det sjukt att laget troligtvis spelar sjuan nästa säsong. Laget har spelarmaterial som borde göra att de återfinns en bra bit upp i serien.

Götaholms sena poängtapp blir ännu surare när kvällens andra resultat trillade in. Marieholm och United Africa spelade också 1-1 och Götaholm hade kunnat plocka in viktiga poäng till UAFC (särskilt då de möts nästa omgång).

Götaholmaren har inga som helst uppgifter om matcher förutom de ni ser ovanför. En hel del kort och Marieholmsledning med kvarten kvar. På övertid fick Gilbert Mensah in kvitteringen för UAFC.

FC Bosona jublade säkert då de nu har allt i egna händer. Två vinster i de två sista omgångarna och saken är biff. Till FCB:s fördel är ju också att de två jagande lagen UAFC och Croatia möts i sista omgången och då är det ju omöjligt för båda lagen att ta tre pinnar.

--------------------------------------------------------------------------------------

Så här ser resten av omgång 20 ut:

FREDAG 30/9

BJÖRNDAMMENS BK - CROATIA GÖTEBORG
(19.00 Furulundsplan)

Björndammen har chansen att klara nytt kontrakt vid seger. Då skulle det vara ointagliga 8 poäng ner till Öjersjö med två omgångar kvar. Det kommer dock bli riktigt tufft då ett av seriens formstarkaste lag beger sig till Furulund. Croatia har för tillfället fem raka vinster och har ångat på ordentligt på sistone. Alexander Nylin har 10 mål på lagets 8 senaste matcher!

Enligt Götaholmarens statistik har inget av lagen några spelare borta. Osäkert som vanligt om Croatias Mikael Sepahi spelar men han har iallafall 6A:s bästa målsnitt, 9 mål3 matcher.

Croatia har chansen att kliva förbi United Africa och ta andraplatsen.

TIPS: Croatia gäller som favoriter men BBK ska absolut inte underskattas och laget vann faktiskt vårmötet lagen emellan.

LEKSTORPS IF - OLSKROKENS IF (19.00 Lekstorpsvallen)

Inte optimalt för Kroken (eller något lag för den delen) att bege sig ut till Lekstorp direkt efter jobbet en fredag. Kroken slog Öjersjö med 5-2 sist men har gått knackigt hela hösten men Söders möjliga skytteligavinst kanske motiverar laget?

LIF är också borta från de riktigt höga placeringarna men har gått bra under hösten trots förlust senast mot Gårda BK. Laget får tillbaka både Robin Granqvist och Niclas Eliasson som missade sist men istället är Alfred Lindberg och Daniel Lübbe avstängda (om Götaholmaren räknat rätt). Rykten säger även att LIF:s Sebastian Franssons medverkan kan vara i fara då han fightats med en bålgeting ;-).

Kroken har inga avstängda spelare.

TIPS: Lekstorp tar det.

LÖRDAG 1/10

VÄSTKUSTENS BK - GÅRDA BK (13.30 Bergsjövallen)

Två lag som inte har så mycket att spela om. VBK kan klättra några placeringar och Gårda kan ta sig upp på samma poäng som VBK vid vinst. Gårdas fina form och klättring har kommit av sig lite men man tog en fin seger sist mot Lekstorp i en kämparmatch. VBK började hösten bra men har nu inte vunnit på fyra omgångar. Man har dock mött alla tre topplagen och Marieholm men det kan sätta sig i huvudet ändå. Verkar även som det varit lite dålig uppslutning på träningar även om de var hyfsat med folk idag (då de tränade innan GBK-ÖIF).

VBK saknar försvararen Pouyan Babr (uppe i 6 gula).

TIPS: Svårt då inget av lagen har så mycket att spela för. Drar till med delad pott...

Vi avslutar med lite humor. Bengan bjöd på Dagens Wedberg under samlingen innan matchen. Han hade skrivit upp topplagen och deras poäng på tavlan och pratade om att vi kunde komma upp i 43 poäng (samma som FC Bosona har nu) om vi vinner de tre återstående matcherna. Han tillägger då (läs det på stockholmska):

Så vi har det i egna händer...ja, eller inte riktigt!

Nja, riktigt i egna händer har vi det ju inte ;-).

Bengan fick även en rensning på ett känsligt ställe under matchen. Detta för ju tankarna till det legendariska Grunden BoIS-klippet med Hasse "Ravelli". 22 sekunder in i klippet!