En fredagsuppdatering...

Götaholmaren hade inget bättre för sig denna fredag utan begav sig till Kviberg för att kolla till matchen mellan United Africa och Björndammen. En match som hade betydelse både för toppen och botten av tabellen...

UAFC hade som vanligt ganska mycket boll, ofta i backlinjen innan det kommer ett långt uppspel på snabba yttrar. Det är också United Africa som gör första målet efter bara 5-10 minuter. En boll spelas in i BBK:s straffområde och efter lite tumult kan Calvin Okafor (för dagen kapten) peta in bollen i mål.

Just Okafor var riktigt het i första halvlek och hade mycket boll på sin kant. Som sagt så hade UAFC mycket boll men Björndammen var inte ofarliga och kunde ställa om ett par gånger och hade några "nästan-lägen".

UAFC kan dock öka på till 2-0 och denna gången var det riktigt snyggt. En United Africa-spelare tar sig ner till kortlinjen och drar ett par gubbar på väg mot mål innan bollen spelas in mot första stolpen. Där har Okafor (tror vi) tagit sig och styr upp bollen med en yttersida i nättaket.

2-0 till UAFC som även hade bud på fler mål men BBK kommer emellanåt i lite halvfarliga kontringar.

I början av andra halvlek har UAFC några chanser att helt punktera matchen men Andreas Jansson i BBK:s mål var bra med och räddade bland annat ett friläge. Även om UAFC har mer boll så är fortfarande BBK farliga när de ställer om och plötsligt får BBK:s Ivan Boberg Jovanovic ett friläge och plötsligt är det mål och match igen!

Det blir lite stressigt hos UAFC men BBK hinner aldrig få några kvitteringschanser innan det blir 3-1. En lång boll lyfts in BBK:s straffområde och Jansson kommer ut för att fånga bollen men en UAFC-spelare är i vägen och bollen hamnar till slut hos Samir Abbas som kan spela in bollen till en medspelare som bara har att lägga in bollen i tom kasse.

Björndammen ger sig dock inte och kan reducera ännu en gång och ännu en gång ställer man om bra och hittar en spelare i djupet som blir fri. Om inte Götaholmaren misstar sig så var det #8 (Eric Björn?) som rullade in bollen.

Tyvärr för BBK så upprepar sig samma sak igen. I stort sätt i anfallet efter gör UAFC 4-2. Ett inlägg som är på väg igenom straffområdet boxas ut av Jansson och bollen hamnar till slut hos Abbas som via en BBK-spelare kan avgöra matchen.

Resten av matchen spelas mest av och UAFC går upp i serieledning igen och BBK får vänta lite till på att vara helt säkra, även som det ser bra ut.

UAFC vann rättvist och hade bud en fler mål men BBK stod upp bra och var farliga i sina omställningar och hade kunnat få med sig en pinne med lite flyt.

Det var en ganska kul match att titta på med ganska hårt spel stundtals. Vid sidlinjen var humöret på topp då Rasta, Freddie och Tobbe fick sällskap av pratsamme domaransvarige Håkan Lösnitz och även huvuddomarens far. Mycket regelsnack, blandat med lokalfotboll, talibaner, groggar, NFL och annat intressant.

------------------------------------------------------------------------------- 



Öjersjös Pierre Högberg både inledde och avslutade målskyttet i matchen mot Olskroken (undrar när han gjorde två mål i samma match sist?). Men mellan Högbergs baljor gjorde Kroken fem mål och ÖIF tog inte chansen att närma sig Björndammen.

Rapporterna är fåtaliga från matchen, förutom att Olskroken tyckte att de började dåligt för att sedan spela upp sig.

--------------------------------------------------------------------------

Imorgon avslutas omgång 19 med matchen Croatia-ElisedalGamlestadsvallen klockan 13.00. Den matchen kan väl bara sluta på ett sätt eller?

Enligt rapporter kommer Mikael Sepahi att spela för Croatia, hattrick igen kanske?

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0