Victor
Freddie
Martin J

Rasta
lyckades för en gångs skull vinna slantsinglingen, eller rättare sagt Krokens kapten Henrik Höljer förlorade den. Detta gjorde att Götaholm hade den nedåtgående solen i ryggen under den första halvleken.

Götaholm börjar lite avvaktande de första minuterna och Kroken har en hel del boll. Götaholm skapar dock matchens två första riktigt heta chanser under de första fem minuterna. Chanserna är snarlika, långa bollar som landar mellan Olskrokens backlinje och målvakt. Självklart hjälpte det inte Kroken att de hade solen rakt i ögonen. Den första chansen får Natti men bollen smiter utanför och den andra får Abdi men hans lobb går över.

Efter ca en kvart tar dock Götaholm ledningen. Efter fint spel på mitten hittar Freddan ut med en boll till Tobbe ute på vänsterkanten och när han ska spela in bollen mot mål tar den på handen på en Krokenförsvarare.

Domaren pekar på straffpunkten och Götaholm har fått straff för fjärde matchen i rad. Inget snack om att bollen tar på handen på Krokenspelaren och att bollen hade gått rakt mot instormande Götaholmsspelare annars. Dock ganska hårt dömt då han knappast kan ta bort sin arm. Svårt att se hur långt ut från kroppen armen är eller om han rörde på den. Känner jag mina medspelare rätt skulle det ha blivit en del protester om Götaholm fått en likanande straff emot sig.

Hur som helst förvaltar Natti straffen hur säkert som helst och GBK har fått en skön 1-0 ledning. Matchen böljar fram och tillbaka men utan särskilt mycket spel på mittfältet. Kroken är farliga på sina fasta situationer då de lyfter upp många nickstarka spelare. Mackan är dock riktigt bra i luften hela matchen och plockar ner det mesta. Jonas Söderström har även två bra chanser i första halvlek, en boll som spelas in mellan Götaholms mittbackar som Söder lägger utanför och ett friläge då Ljungan inte får undan bollen. Söder försöker dock dribbla Mackan men Mackan klarar situationen.

Götaholm utökar även till 2-0 efter en spelvändning. Mackan kastar ut bollen snabbt till Abdi som lägger en boll mot straffområdet där Natti kommer springande. Både Natti och Krokens målvakt Linné missar bollen men Natti kan rulla in den i andraläget.

Som sagt ganska böljande spel. Kroken försöker ofta hitta långt mot Söder och Johan Hellenäs och Götaholms backlinje och särskilt Ljungan fick slita hårt och var inblandad i många hårda dueller med dessa två herrar.

Götaholm hade vissa bra stunder och hittade lite spel på fötter och spelvändningar då till exempel Felix hade klivit upp i banan. Ofta blev det dock lite längre bollar bakom Krokens backlinje och där var Abdi och Natti och oroade. Götaholm hade även ett par farliga inåtskruvade hörnor från Rasta som blev halvfarliga.

2-0 i halvtid och det kändes som Götaholm hade koll på läget. I halvtid pratades det om att fokusera på försvarsspelet den första kvarten av andra halvlek. Det som självklart händer då är att Kroken reducerar. En boll hittar fram till en fri Krokenspelare i straffområdet som kan dra in den högt bakom Mackan.

Detta ger självklart Kroken kraft och Götaholm faller tillbaka lite och slår ifrån sig mycket. Var det lite spel på mitten i första halvlek var det ännu mindre i andra. Matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka och det är fortfarande Söder och Hellenäs som oroar Götaholmsförsvaret. Kroken är som sagt inne i en ganska bra period och får lite press på Götaholm. Mackan är dock fortfarande riktigt bra i luften och plockar ner de flesta inspelen. Med ca tjugo minuter kvar kvitterar dock Kroken. Johan Hellenäs går omkull precis utanför straffområdet och Söder stegar fram.

Mackan tjuvar lite och tror att Söder ska försöka lägga den över muren men han går på kraft istället i Mackans hörn. Mackan är där och får händerna på bollen men kan bara styra bollen i in burgaveln.

2-2 och det kändes väldigt tungt i detta läget. I förra matchen tappades ledningen tre gånger om och nu hade Götaholm tappat en 2-0 ledning.

Sista delen av matchen svänger fram och tillbaka med två trötta lag. Lagdelarna blir ganska långa i båda lagen men det känns som Götaholm spelar upp sig lite. Både Edvardsson och Victor kommer in och ger lite nya krafter framåt. Götaholm skapar ett visst tryck mot Krokens mål och har en del långa inkast, hörnor och bollar som lyfts in i straffområdet som blir halvfarliga. Till slut kommer även segermålet och självklart är det Natti som ligger bakom även detta!

En boll spelas in i straffområdet och bollen landar till slut hos Natti som drar till. Linné i Krokens mål och rejält skymd och bollen går förbi en rad spelare och mellan benen på Rasta innan den går in!

Götaholm håller undan det sista och tar en underbar seger. Sett till hela matchen hade möjligtvis ett oavgjort resultat varit mer logiskt men det gäller att göra mål i fotboll. Sådant brukar dock jämna ut sig under en hel säsong. Man förlorar matcher som man borde ha vunnit och tvärt om. I förra mötet med Kroken förlorade Götaholm med 2-0 trots att man förde spelet nästan hela andra halvleken och skapade tilräckligt med chanser för att göra mål...

Ingen höjdarmatch rent spelmässigt och mycket kamp och fysiskt spel. Båda lagen hade svårt att hitta spel på marken via sitt mittfält utan spelade istället lite rakare direkt upp på forwards.

Götaholms backlinje med Ljungan i spetsen gjorde en riktigt stabil insats och hade som sagt fullt upp med de rutinerade herrarna Söder och Hellenäs. Ljungan fick även en ganska tidig ostskiva vilket gjorde att han fick försöka hålla igen lite (vilket egentligen är omöjligt för Ljungan) men han klarade det galant trots en massa hårda dueller.

Natti var självklart riktigt het och har nu gjort fem mål på de två senaste matcherna! Dessutom har laget fått en ordentlig straffskytt!

Götaholm fick lite hjälp i jakten på topplaceringarna då Björndammen och Marieholm spelade 2-2. Detta gjorde att Götaholm och Marieholm nu båda ligger på 31 poäng. För BBK var detta en livsviktig poäng som kan visa sig riktigt nyttig i streckstriden.

BBK fick en drömstart med 1-0 redan efter två minuter. Marieholm vände dock med två snabba mål efter halvtid men BBK fick sista ordet och för andra matchen i rad fick de en sen kvittering. Duktige Alexander Felin var sist på bollen i 90:e minuten!

Lekstorps svit på sju raka vinstmatcher bröts förra omgången men man har iallafall åtta vinster på de senaste nio matcherna! LIF slog nämligen FC Bosona med 2-0 ikväll hemma på Lekstorpsvallen. Detta gör att United Africa är tillbaka som serieledare på bättre målskillnad. Riktigt starkt av Lekstorp!

United Africa tillbaka i serieledning alltså efter att FCB förlorade. Götaholmaren har inga rapporter från matchen mot Elisedal förutom förbundets matchrapport. Där går det bland annat avläsa att Calvin Okafor gjorde ett hattrick och att Kamal Sloppy tog ett, troligtvis mycket onödigt, rött kort, i sista minuten. Avstängde Gerald Tita var inte med i den uppdaterade laguppställningen och det verkar även som målvalten Akotun saknades.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------