En stabil & skön seger!

Götaholmaren har nog hittat bloggens största beundrare, nämligen Marieholms mittback Emir Alic. Den pratglade Alic hade väldigt mycket åsikter om vad som skulle hamna på bloggen och om vad jag skulle blogga om. Götaholmaren är alltid glad och öppen för tips och ideér. Alic hade även en massa andra åsikter om Götaholms spelstil och andra intressanta utläggningar...

Möjligen tycker han att han själv fått lite för lite utrymme här så detta inlägget är tillägnat till dig Emir Alic!



Uppladdningen var väl inte optimal med tidig matchstart och matchen hade även flyttats från Lövgärdesplan till Angeredsvallen. Detta var dock helt ok då gräsmattan där var i riktigt bra skick. Götaholm ställde upp med följande lag denna afton:

Mackan
Matte-Victor-Mange-Felix
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Martin J
Freddie
Gap
Berg

Rasta
lyckas att gissa rätt på vilken hand domaren hade sin pipa (alltid vänster!) och Götaholm fick börja med medvind och solen i ryggen och Toni Ceesays Marieholm fick det lite jobbigare med den låga solen och vinden rakt mot sig.

Matchen börjar ganska svängigt och Götaholm lyckas bryta boll ganska högt några gånger då Marieholm ofta försöker spela sig upp via mitten. Båda lagen varierar sina bollar och det blir både spel via backen och lite längre. Götaholm försöker hitta de lite längre bollarna bakom Marieholms backlinje men även vändningar via mitten. Marieholm slår även de en hel del långa bollar ut mot sina snabba yttrar men många fastnar i motvinden. Annars blir det även en hel del bollar upp mot Ceesay eller mot klurige Blerim Ferati som ligger och lurar mellan mittfält och anfall.

Ceesay får en frispark utanför straffområdet i en duell med Victor i inledningen av matchen. Frisparken tar i muren (Shafie möjligtvis) och går i en båge över Mackan och precis under ribban. 1-0 till Marieholm och en jobbig start för Götaholm.

Det är lite stirrigt hos Götaholm och Marieholm kommer runt en hel del på kanterna och matar inlägg men Mackan är bra med och plockar ner bollarna. De har även några hörnor och skott utifrån som blir halvfarliga.

Götaholm jobbar sig dock tillbaka in i matchen och ofta kan man vinna boll ganska högt. Marieholms backlinje rullade mycket boll och ganska ofta kunde Natti och Abdi kliva in och vinna boll när det blev ett pass för mycket.

1-1 målet kommer även när Götaholm sätter press. Marieholm passar hem till sin målvakt i pressat läge till vänster om målet och hans rensning landar på fötterna på Rasta vid halva halvplan. Att Rasta skulle göra mål med sin näst bästa fot från 30-35 meter låg på 999,99 gånger pengarna innan match men som Gunde brukar säga: Ingenting är omöjligt. Med lite hjälp av vinden så landar bollen iallafall i mål och matchen är kvitterad.

Götaholm manar på och kan som sagt ofta sätta ganska hög och bra press på Marieholm. På grund av motvinden så rullade de igång många insparkar och då var Götaholm där och högg.

Innan halvtid tar även Götaholm ledningen. Natti kämpar till sig en boll och tar sig ner till kortlinjen och spelar den rakt igenom straffområdet och där kommer Abdi och kan bara sätta dit foten! Ett riktigt fint mål och 2-1 till Götaholm.

Götaholm har även lite andra chanser. Abdi har ett bra skott som Marieholms målvakt får sträcka ut på.

Götaholm går till halvtidvila med en skön 2-1 ledning.

Marieholm börjar lite hetare i andra och Götaholm får lite problem i motvinden och hamnar under en hel del press. Det skapas dock inga jättechanser och Mackan är bra med.

I den 57:e minuten så avgörs matchen mer eller mindre. Freddan vinner en duell mot Emir Alic och dungar iväg ett långskott utanför straffområdet. Marieholms målvakt är för långt ut och bollen går i en båge och in i mål. Förra året slog Freddan till mot Olskroken och i år blev det alltså mot Marieholm.

Alic hade dock ett och annat intressant att säga till domaren (som nog var ganska trött på Alics åsikter vid det här laget) precis efter målet och lyckades med konststycket att få inte mindre än tre kort på en minut. Två gula som då blev ett rött. Lagkapten Ceesay var väl sådär nöjd över detta...

3-1 och en man mer för Götaholm alltså. Marieholm går ner på en trebacklinje och detta skapar en hel del ytor för Götaholm. Götaholm utökar även till 4-1 efter en hörna. Bollen hamnar hos Tobbe på mittplan och han lägger den mot mål. Mange har dröjt sig kvar efter hörnan och Marieholm missar att ställa offside. Mange går upp i duell med målvakten och bollen landar hos en fri Abdi som kan placera in bollen i mål.

Matchen böljar fram och tillbaka men Götaholm har ganska bra koll på läget. Med MBoIKs trebacklinje finns det en hel del ytor på kanterna och både Gap och Freddie får lite bollar att jobba med. Marieholm försöker hitta Ferati med mycket bollar på mitten och han fördelar vidare men ofta är han för ensam. När det spelas lite längre bollar så har Mange och Victor bra koll på Ceesay som blir väldigt isolerad på topp. Götaholm har en hel del chanser men ofta slarvas det lite för mycket och det blir lite för mycket bolltransport på sina håll på offensiv planhalva.

Med kvarten kvar reducerar dock Marieholm efter ett välplacerat långskott av Ibush Rama som letar sig in nere vid stolproten. Marieholm kör på och det blir lite stressigt hos Götaholm och det slås bort en hel del passningar och det blir lite oroligt.

Marieholm gör dock inga fler mål och istället kan Freddie göra 5-2 i slutet. Den sista delen av matchen spelas mest av och Götaholm tar en stabil seger och går förbi både Marieholm och Lekstorp och parkerar nu på fjärdeplatsen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Enligt Everysport så vann även Olskroken med siffrorna 5-2 över Öjersjö och nu känns det väldigt nära att Öjersjö spelar i 7:an nästa år. Eftersom Ceesay gick mållös ikväll så ska det bli intressant att se hur många mål Söder petade in...



Enligt rapporter en hård och fysisk match där Gårda var starkast. Det var även hemmalaget som började bäst och var riktigt taggade. Man var både etta och tvåa på bollen och efter 20 minuter kunde Gårda ta ledningen. Lekstorp får inte undan bollen och Anton Benjam Walberg kan göra mål. Ungefär i samma veva fick LIF:s Johan Hedström en armbåge i huvudet och fick kliva av.

Lekstorp tar sig dock tillbaka in i matchen nästa direkt och Alfred "Affe" Lindberg kan kvittera på en fin frispark som han skruvar in.

Andra halvlek blev väldigt mycket kamp och en hel del hårda tag. Sebastian Fransson har en boll inne men Gårdas målvakt får frispark istället. LIF var väl sådär glada över det beslutet. Gårda kan istället göra 2-1 på en omställning där Farid Runklint är sist på bollen.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Enligt Gårdas målvakt Richard Hunter (fd Chang) så var det årets skönaste seger!

Robin Granqvists analys från läktaren var att det blev en fysisk match där Gårda vann kampen och LIF vek ner sig lite...

LIF är nu med största sannolikhet borta från toppstriden.



FC Bosona tog en riktigt viktig seger när Västkusten besegrades med 1-0. Hemmalaget var starkare i första halvlek och skapade en hel del heta chanser men utan att lyckas göra mål. VBK stack upp stundtals och hade bland annat ett skott precis över ribban och ett inspel och tog i ribbans överkant.

FCB förde spelet även i andra och till slut hittade Mirza Dervicevic fram med en fin passning till Eldar Razanica som blir helt fri. Han dribblar Sam Noori i VBK:s mål och blir fälld. Noori får rött kort och FCB får straff. Ordinarie straffskytten Darmin Muslimovic låter unge Razanica ta straffen själv och han gör inga misstag, 1-0 till FCB.

FCB har bud på fler mål och får även en till straff, men denna gången missar Razanica!

Västkusten skapar dock lite tryck på slutet och har lite halvchanser när de flyttar upp folk. Enligt rapporter hade de även bud på en straff precis i slutet.

FCB vinner dock och sätter press på de andra topplagen.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har varit lite dåligt med Dagens Wedberg på sistone men idag slog Freddan till efter matchen!

Han hade nog tankarna på IFK-Häcken (som hela familjen Petersson skyndade iväg till). Han pratade dock om en situation i slutet av matchen där Rasta fick bollen utanför straffområdet och sköt (när han kanske borde passat de tre-fyra Götaholmarna som var rena, bland annat Alexander Berg).

Enligt Freddan så fick iallafall Rasta bollen utanför Ullevi!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0