Inför veckans matcher...

ONSDAG 21/9

GÅRDA BK - LEKSTORPS IF
(19.30 Överåsvallen)

Gårda har blandat och gett lite under hösten men har iallafall spelat sig bort från streckdramatiken. Laget vill säkert avsluta snyggt och visa topplagen (bland annat LIF) att man egentligen skulle ha varit där uppe. Alla lag som mött Gårda vet att potentialen finns där.

Seger sist mot Öjersjö med 5-3. Inga avstängningar enligt Götaholmarens noteringar.

Lekstorps form har ju ingen missat men det gäller att den håller i sig säsongen ut om det ska finnas någon chans på de två topplatserna. En riktigt stabil och säker vinst mot FC Bosona sist men både tvåmålskytten i den matchen, Niclas Eliasson och viktige kaptenen Robin Granqvist saknas på grund av för många ostskivor. Truppen ser dock stark ut och alla andra verkar vara tillgängliga.

TIPS: Motivation och form avgör, Lekstorp tar det och hänger på ett tag till...

FC BOSONA - VÄSTKUSTENS BK (19.30 Bläsebovallen)

Bosona svarade för en blek insats mot Lekstorp sist och tappade serieledningen. Frågan är om VBK får sota för det? Västkusten föll i en svängig match mot Croatia där lagen turades om att skapa chanser.

VBK kan ha ett litet mentalt övertag då man faktiskt slog FCB med 3-0 i våras. Två spelskickliga lag som gärna vill ha mycket bollinnehav.

Emil Östlund saknas för VBK efter sitt röda kort och den gamle Götaholmaren Dani Hodovic är avstängd för FCB. Bosona verkar komma till spel med en stark trupp, förutom avtängde Hodovic och långtidskadade Haris Memisevic.

TIPS: Ingen lätt match att tippa men FCB får ju gälla som favoriter, VBK har inget att spela för på pappret men ibland kan detta dock ha positiv effekt och laget kan spela utan press.

TORSDAG 22/9

MARIEHOLM BoIK - GÖTAHOLM BK (17.30 Angeredsvallen)

Till och börja med är det en underbar matchtid en veckodag ;-). Borde inte matchen ha spelats på lördag eller på en plan med elljus? Uppladdningen lär inte bli optimal för någon av lagen.

Båda lagen (som har samma poäng) ligger efter topplagen och smyger lite med bara teoretisk chans att blanda sig i toppstriden. MBoIK har dock kvar att möta alla tre topplagen.

Götaholm är obesegrade i de senaste fyra matcherna (tre vinster och en oavgjord) men spelet har inte riktigt infunnit sig i de senaste två matcherna. Även lite problem i backlinjen då både Filip Boidache (för sitt röda mot Gårda) och Martin "Ljungan" Ljungdahl (sex gula) saknas. Möjligen går den långe dansken in som mittback med Mange om han nu inte skär sig på en bananlåda eller får en frusen kanellängd i huvudet på ICA.

Marieholm saknar Heidar Abed Reda (tre gula).

MBoIK är seriens målfarligaste lag med sina 64 mål framåt och det gäller för GBK att se upp när Ceesay, Hyseni och Mehrbeheshti sätter fart (trion har gjort 42 av lagets mål).

OLSKROKENS IF - ÖJERSJÖ IF (19.30 Överåsvallen)

Kroken gjorde en bra halvlek och en lite sämre mot Götaholm och förlorade på ett mål i 91:a minuten. Säkert en förlust som sved.

Framåt handlade det mycket självklart mycket om Jonas "Söder" Söderström och Johan "Såsen" Hellenäs. Såsen & Söder lär sätta ÖIF:s backlinje i arbete. Kroken får även tillbaka Anders Hellenäs, som var avstängd mot Götaholm.

ÖIF:s anfallare Mikael Nilsson har hittat målformen och gjorde ett hattrick mot Gårda sist men laget föll med 3-5.

Här har Öjersjö en riktigt bra chans att göra de sista omgångarna spännande och ta in lite poäng mot Björndammen. Kroken har i stort sätt inget att spela och det är redan klart att tränare Pantzar lämnar efter säsongen. Möjliga motivationsproblem där? Öjersjö däremot kan omöjligtvis ha några problem att tagga till inför den här matchen. Det måste ju bara vara full fart framåt!

Tobias Moberg är avstängd för ÖIF.

TIPS: Öjersjö håller streckstriden levande och vinner!

FREDAG 23/9

UNITED AFRICA FC - BJÖRNDAMMENS BK
(19.30 Kviberg)

UAFC vann som väntat mot Elisedal sist (7-0) och har allt i egna händer med fyra omgångar kvar. Snabbe Calvin Okafor svarade för ett hattrick senast men duktige målvakten Solomon Kunle Akotun saknades. Kamal Sloppy tog ett sent rött kort och missar denna matchen.

Björndammen har inte vunnit på länge men laget har visat att man aldrig ger upp då man kvitterat riktigt sent i de båda senaste matcherna och tagit viktiga poäng. Om BBK skulle kunna kämpa sig till ännu en pinne mot UAFC skulle det nästan säkra spel i 6A även nästa säsong.

Laget får dock klara sig utan sin playmaker Alexander Felin (tre gula). Även Christer Petersson är avstängd.

TIPS: UAFC vinner men BBK kommer säkert att ge dem en kamp.

LÖRDAG 24/9

CROATIA GÖTEBORG - ELISEDALS IS
(13.00 Gamlestadsvallen)

Croatia ska självklart köra över jumbon Elisedal. Laget har mängder av offensiva krafter och en Alexander Nylin i storform (8 mål på lagets 7 senaste matcher och mängder av assist). Samarbetet med Boris Lesic har fungerat riktigt bra. Om även Mikael Sepahi skulle spela blir det ännu mera fart framåt. Sepahi har gjort 6 mål i de två a-lagsmatcher han spelat iår!

Croatia var riktigt illa ute i våras då segermålet inte kom förrän i den 86:e minuten men Croatia har nog lärt sig läxan.

TIPS: Solklar Croatiaseger.

----------------------------------------------------------------------

Igår vann DIF fotbollsderbyt mot AIK med 1-0 och det enda som möjligen kan vara lika skönt som att spöa Gnaget är självklart att spöa Gnaget två dagar i rad. Idag är det Elitserien i hockey som står på programmet och DIF leder med 3-2 en bit in i sista perioden...

#6

Kommentarer
Postat av: Chang/Hunter

Gårda BK - lekstorp 2-1

Årets skönaste seger!

2011-09-21 @ 22:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0