Inför veckans matcher!

Med bara fem omgångar kvar börjar det dra ihop sig ordentligt, både i toppen och i botten av tabellen. Omgång 18 bjuder på en hel del goa fighter:

ONSDAG 14/9

ELISEDALS IS - UNITED AFRICA FC
(19.30 Överåsvallen)

UAFC har inte kört på lika smärtfritt under hösten och har noterat två förluster (Gårda och Lekstorp) men vann sist och ligger tvåa, tre poäng efter FC Bosona.

Elisedal kom till spel sist och vi får hoppas att de slutför säsongen. Det verkar som de har lite nytt folk i laget och man hängde med en halvlek mot Marieholm. Mittfältaren Bakary Taal har varit ett nyttigt tillskott och han gjorde mål sist.

UAFC får klara sig utan Gerald Tita som fick rött kort mot Västkusten och EIS får klara sig utan Iain Stewart som också han fick rött kort (mot Marieholm).

TIPS: UAFC missar inte chansen att återta ledningen (FCB har svår bortamatch mot Lekstorp). Det ska inte bli annat än UAFC-seger.

FREDAG 16/4

GÖTAHOLM BK - OLSKROKENS IF
(18.00 Gamlestadsvallen)

Båda lagen befinner sig lite i ingemansland även om de har teoretisk chans att blanda sig i toppstriden. Kroken tog sin första höstseger sist när Gårda besegrades med 2-1. Götaholm tappade ledningen tre gånger om i en dramatisk match mot Björndammen (3-3).

Götaholm saknade en hel backlinje sist men nu verkar alla vara tillgängliga igen. Kroken får dock klara sig utan Anders Hellenäs som är avstängd (12/9-18/9). Han fick rött kort för ett par omgångar sedan och Götaholmaren antar att denna avstängning hänger ihop med detta.

Självklart gäller det för Götaholm att se upp med Söder, som gjort Krokens alla mål i höst (iofs bara 3 stycken) och 17 av lagets 33.

Götaholm har hittat ett bra spel de senaste matcherna men föll tillbaka lite senast mot Björndammen. Det gäller att hitta fokus igen och göra ett sist försök att nå toppen igen!

BJÖRNDAMMENS BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Furulundsplan)

Götaholm fick erfara ett det inte är lätt att åka till Furulundsplan och hämta tre poäng. Björndammen är fortfarande insyltade i streckstriden och vill självklart lägga det bakom sig så fort som möjligt.

BBK får tillbaka Olle Kristhammar och Per Johansson som var avstängda sist.

Marieholm verkade ha lite problem med Elisedal i första halvlek men gick ifrån i andra och vann med 6-2. Laget har smygit lite men är definitivt med i toppstriden. Tre poäng upp till tredjeplatsen och fyra till andraplatsen.

Marieholm får klara sig utan Walid Shaat som fick rött kort sist.

Marieholms offensiv kommer att ställas mot ett kämpande Björndammen, men det gäller för MBoIK att sätta dit sina chanser!

TIPS: Marieholms offensiv kommer att greja detta även om man släpper ett par bakåt.

LEKSTORPS IF - FC BOSONA (19.00 Lekstorpsvallen)

Lekstorps sjuka svit på 7 raka vinster stoppades av Croatia i senaste omgången men det ska tilläggas att LIF saknade en hel del tongivande spelare. Dessutom var matchen riktigt jämn och det dröjde till 89:e minuten innan Croatia avgjorde.

Ska LIF ha någon chans att vinna serien (vilket verkade helt osannolikt i våras) så krävs det vinst här. Vinner FC Bosona skiljer det 10 poäng med fyra omgångar kvar. UAFC lär slå EIS och då blir det 7 poäng upp till andraplatsen om LIF inte vinner.

FCB ångar på och har vunnit alla sina fyra höstmatcher. De verkar ha hittat den perfekta spelarblandningen av unga och talangfulla spelare som ger allt och lite äldre och rutinerade spelare som varit med förr men som fortfarande har glöden kvar.

FCB få klara sig utan nyttige mittfältaren Ermin Aganovic samtidigt som Lekstorp får tillbaka ett helt gäng med spelare. Bland annat kapten Robin Granqvist och nyförvärvet från Rannebergen Danny Höglund.

Det kommer att bli en stenhård match mellan eleganterna från Hjällbo och de gröna bönderna (ett uttryck Götaholmaren lånat av LIF:s egen kapten)!

TIPS: Förbannat klurigt...kanske låter fegt men oavgjort ligger väl nära till hands.

LÖRDAGEN 17/9

ÖJERSJÖ IF - GÅRDA BK
(13.00 Öjersjö IP)

Gårda avslutade våren riktigt starkt och när man slog både United Africa och Croatia i början av hösten trodde väl alla att klättringen hade börjat på riktigt. Den har dock kommit av sig och nu är Överåslaget inblandade i streckstriden igen efter tre raka förluster.

Öjersjö har spelat många "måste-matcher" och detta är ännu en. Skulle man slå Gårda är man bara två poäng bakom då finns ju möjligheten att gå om under de sista fyra omgångarna!

Skulle Gårda vinna så känns det som man i stort säkrat spel i sexan även nästa år.

Öjersjö har inga avstängningar som Götaholmaren känner till men Gårda får klara sig utan sin målskytt från förra matchen, Farid Runklint (tre gula).

ÖIF hängde med en halvlek mot FC Bosona men föll sedan i andra. Gårda började riktigt bra mot Olskroken men satte inte sina chanser och förlorade istället med 1-2.

TIPS: Ännu en svårtippad match, men Gårda får gälla som favoriter.

VÄSTKUSTENS BK - CROATIA GÖTEBORG (13.15 Kviberg)

Västkusten ligger där i mitten av tabellen med Kroken och Götaholm och har självklart fortfarande chansen att knipa en toppplacering men det börjar bli ganska många poäng upp. Laget föll sist mot United Africa, Götaholmaren har ingen koll på hur matchen såg ut förutom resultatet.

Croatia har sett bra ut på sistone och tog en fin seger mot Lekstorp sist. Frågetecken dock på hattrick-hjälten Mikael Sepahis medverkan. Även utan honom har ju laget riktigt vassa offensiva krafter. Alexander Nylin låg bakom väldigt mycket sist mot LIF och är alltid ett orosmoment med sin snabbhet.

Västkusten har stundtals ett väldigt fint spel, både med mycket bollinnehav men även med blixsnabba omställningar. Dessa egenskaper har ju även Croatia så det känns som det kommer bli en match där lagen turas om att rulla boll och att försöka ställa om och kontra.

VBK saknar viktige Jonas Karlén (tre gula).

Croatia har chansen att ta viktiga poäng i toppstriden, särskilt då Lekstorp och Bosona möts.

TIPS: Motivation och form avgör, tre pinnar till Croatia

--------------------------------------------------------------------------

Skytteligan får vänta tills imorgon.

--------------------------------------------------------------------------

Götaholm spelade även b-lagsmatch i söndags då FC Bosona besegrades med hela 7-2. Att Abdi stod för tre av målen och att Edvardsson petade in en boll är kanske inte så märkligt. Men att Matte Iljin stod för de andra tre strutarna hör inte till vanligheterna!

--------------------------------------------------------------------------

QPR spelade 0-0 hemma igår mot Newcastle i en match de borde ha vunnit. Chanserna duggade tätt i första halvlek och värsta syndaren var Jay Bothroyd som hade tre bra chanser. Hela fem nyförvärv spelade från start: Anton Ferdinand, Armand Traore, Luke Young, Shaun Wright-Philips och Joey Barton. Barton var lite oväntat kapten i sin första match för klubben!


#6

Kommentarer
Postat av: Öjersjö IF

Öjersjö IF har Freddie Jillesjö (tre gula) & Pierre Högberg (sex gula) avstängda i sin viktiga match mot Gårda!

2011-09-14 @ 20:25:24
Postat av: Götaholmaren

Fan, måste ha missat det!

2011-09-14 @ 22:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0