Lite matchrapporter



Västkustens tränare Kenneth Lindfors är tillbaka på svensk mark igen, vilket bland annat betyder att Götaholmaren får lite goa matchrapporter från VBK:s matcher att jobba med!

Enligt denna matchrapport var det stort spelövertag från Marieholm under matchens första 20 minuter då de kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det skapas även en hel del chanser för bortalaget och på en av dessa kan seriens skytteligaledare Toni Ceesay rulla in 1-0 för Marieholm. VBK kommer undan med blotta förskräckelsen och ska vara glada att inte matchen avgörs redan i detta skede.

Marieholms övertag mattas dock lagom till den andra halvan av den första halvleken och VBK får lite mer att säga till om. Västkusten får lite mer tid med bollen och börjar sakta att ta över spelet. Nu är det hemmalaget som börjar skapa heta chanser och Marieholm får istället försöka hitta snabba kontringar. I den 35:e minuten kommer kvitteringen. Marieholm har precis ställt om och anfallit men åker själva på en omställning och bollen hittar fram till Mohammad Shirviehpour som i sin tur kan sticka in bollen mellan MBoIK:s backar till en fri Sandro Almeida som iskallt kan lyfta bollen i mål!

Sista delen av halvleken blir en hel del ost-skinka-ananas, alltså Hawaii-spel, där lagen växlar anfall och chanser men utan någon utdelning.

VBK börjar andra halvlek lite piggare men det är Marieholm som återtar ledningen. Snabbe Milad Mehrbeheshti får en boll att jobba med och kommer runt på kanten. Hans inspel går mot en helt fri Ceesay men VBK:s Pouyan Babr hinner före men styr istället in bollen i eget mål. Domaren gav dock målet till Mehrbeheshti. Hade Babr dock inte hunnit dit hade Ceesay med största sannolikhet gjort mål.

VBK är lite skärrade efter målet och Marieholm för matchen ett litet slag. De sista 35 minuterna jämför herr Lindfors med två gamla sluggers i boxning som turas om att utdela slag (kanske lite klassisk Rocky vs. Ivan Drago!). Lagen byter iallafall heta målchanser och det hänger väl ett mål i luften.

Pouyan Babr, som var olycklig vid MBoiK:s andra mål, får dock revansch när han lyfter en frispark mot mål som Marieholms målvakt missbedömmer och bollen seglar in.

Sista delen av matchen fortsätter med chanser åt båda hållen, men den riktiga kylan saknas och 2-2 står sig.

Lindfors avslutar med att han tyckte reslutatet var rättvist och att publiken fick se en rolig och chansrik match!

-------------------------------------------------------------------------------

Croatia har plötsligt uppdaterat sina matchrapporter på sin hemsida. Klicka HÄR och scrolla ner så hittar ni de senaste matcherna!

Croatias rapport från Öjersjö-matchen stämmer väl hyfsat bra med Götaholmarens tidigare rapport. Croatia kontrollerar första halvlek och leder med 2-0 i halvtid. 1-0 genom Vllaznim Ibishi som kan slå in bollen från nära håll efter en hörna och 2-0 genom Alexander Nylin efter riktigt fint spel på mitten av Croatia. Boris Lesic frispelas men han missar och bollen hamnar hos Nylin som kan placera in den. Öjersjö försöker mest lägga långt men utan att skap några heta chanser.

I andra backar Croatia hem lite och Öjersjö får lite tryck. Det är ändå Croatia som gör 3-0Croatia får en hörna som Öjersjö inte får undan och till slut kan Omar Omeirat kan glidtackla in bollen på mållinjen!

Croatia backar nu hem ännu mer och Öjersjö kan reducera och bara minuter senare får Genc Doroci sitt andra gula och får lämna planen. Det blir lite obalanserat hos Croatia och ÖIF kan reducera ännu en gång.

Croatia tar dock tag i spelet igen och Nylin fixar en straff som Ibishi säkert slår in. I slutet kan Nylin frispela Jihad El-Hajj som lobbar in slutresultatet 5-2.

-------------------------------------------------------------------------------- 

FC Bosona svarade dock direkt på Croatias vinst och slog Olskroken med 3-0 ikväll och såg till att fortfarande ligga fyra poäng före.

Enligt rapporter från Överåsvallen var det en ganska trist och tråkig tillställning. FCB klagade nog inte över det dock då man tog tre viktiga nya pinnar i toppstriden. United Africa har en jobbig match mot Lekstorp till helgen och FCB kanske är ensamma serieledare när omgång 16 spelats klart?

Kroken fortsätter att ha det tungt och har nu fyra raka förluster i höst.

--------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har med sina två senaste nyförvärv till söndagens match mot United Africa. Marcus Gylling från Floda och Danny Höglund från Rannebergen.


--------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade även träning idag. Underlaget denna gången var gräs på G-vallen. I tisdags var gräsplanen på G-vallen och alla Kvibergsplaner stängda på grund av regnet så vi fick träna på grusplanen, så där kul. Ett av Götaholms ungdomslag hade dock match på G-vallen i tisdags, så det kanske bara var avstängt för tunga seniorer ;-)...

Dagens träning var hyfsat välbesökt (som det ofta är träningen innan match) även om vissa spelare saknades. 18 gubbar blev det iallafall och det var en ok träning med mycket spel. Groggen spelade forward i ena laget och gjorde några mål men missade samtidigt ett öppet mål. Tobbe var lite lagom grinig som bara Tobbe kan vara. Kanske var det fjärdeplatsen i gårdagens frisbeegolf? Victor hade tagit sig tid från pantburkar och bananlådorICA även om han mest låg ner och hade ont...

Inga avstängningar till lördagens match mot Gårda men Ljungan saknas och det är lite oroväckande att vissa tongivande spelare missat en hel del träningar på sistone och att vissa varit sjuka under veckan...

---------------------------------------------------------------------------------

QPR gjorde några fina sista minuten värvningar innan fönstret stängde. Shaun Wright-Phillips och Anton Ferdinand (Rio's lillebror) är nu klara för klubben. QPR har även lånat in Southamptons Jason Puncheon...

--------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0