Götaholm tog en av säsongens skönaste segrar på Gamlestadsvallens gräsmatta idag. Det var dock lite sådär med uppladdningen innan match. Både Victor (jobb) och Abdi (sjuk) skulle ha spelat men fick tacka nej. Enligt rykten var Abdi väldigt blek...

Laget såg iallafall ut såhär när domaren blåste igång matchen:

Bänken:
Shahram
Koffe
Tony

Det var ganska högt tempo direkt i matchinledningen och Gårda kändes väl lite hetare. Det var dock Götaholm som skulle ta ledningen redan efter 4 minuter! Felix slår en frispark några meter in på offensiv planhalva och bollen går förbi alla och studsar en gång inne i straffområdet och där kommer Matte springande och kan nicka in bollen i mål! En riktigt skön start för hemmalaget. Målgest: din sittande lotusställningen!

Efter detta är det dock Gårda som för spelet och är det lite bättre laget. Simon La Verghetta får lite bollar att jobba med och en kvittering hänger i luften. Mackan gör en riktigt bra benparad på ett skott i straffområdet och kan även fånga returen framför fötterna på en framrusande Gårdaspelare. Gårda kommer runt på kanterna och kan skicka in bollar mot mål. Götaholm har dock också chanser när det kan ställa om. Rasta hittar en fri Freddan med en lång spelvändning men skottet går utanför.

Gårdas tryck avtar lite och matchen jämnas ut under andra halvan av halvleken. Götaholm har några riktigt farliga hörnor, något som skulle fortsätta hela matchen. Både Rastas inåtskruvade hörnor och Freddans utåtskruvade kändes livsfarliga varje gång. 2-0 är väldigt nära när en Rastahörna är på väg in i mål vid första stolpen, Natti är där och Gårdas målvakt Richard Chang tippar bollen i stolpen. Den kommer ut till Matte som vrider och vänder och skickar bollen mot mål men den räddas av en försvarare. Bollen hamnar hos Mange som slänger sig och nickar mot mål (samtidigt som han får en spark) och bollen tar i ribban och går ner. Väldigt svårt att se om bollen var inne eller inte, men domaren står bra till och han friar. Matte har även en nick över på en hörna från Freddan och Natti har en nick i öppet läge på ett inlägg från Freddan. Natti jublar nästan redan men Chang gör en underbar enhandsräddning! Gårda hade även de chanser men fler "nästanchanser" där sista passen eller inlägget missas. Mackan (som annars var riktigt stabil) körde en Pa Dembo och hängde tvätt vid ett tillfälle men Farid Runklint nickade över hårt uppvaktad av Mange. Även La Verghetta hade ett bra skott som Mackan tippade till hörna.

1-0 i halvtid efter en rolig och fartfylld halvlek. Inte lika mycket spel via Götaholms mittfält som tidigare matcher då Gårda satte ganska hög press. Dock gjorde Natti och Freddie ett bra jobb med att hålla kvar bollen på offensiv planhalva.

Götaholm startar andra halvlek bäst och kör på. Hörnorna fortsätter att vara farliga och 2-0 kommer just på en hörna. Chang, som annars var lysande i Gårdas mål, ska plocka ner bollen men tappar den och vem kommer där om inte Matte "Mattigol" Iljin, mannen, myten, legenden! Han tvekar inte utan dunkar in bollen!

Det känns ganska säkert för Götaholm även om matchbilden är ganska jämn. Gårda skapar inga jättelägen men i den 57:e minuten ändras förutsättningarna. Filip avancerar med bollen på egen planhalva men blir fälld och han blir förbannat och knuffar till Gårdaspelaren. Det är väl inget slag men Filips händer är uppe i ansiktetGårdas spelare. Domaren tar fram det röda kortet till Filip. Det ska tilläggas att Filip var riktigt bra innan detta.

Sista halvtimmen så backar självklart Götaholm hem och spelar 4-4-1 med Natti ensam på topp. Gårda får ändå inte riktigt grepp om spelet och ofta blir det långa bollar och då är Götaholms backlinje väl samlade. Istället har Götaholm några bra lägen. Natti har ännu en nick som Chang klarar, Tobbe har ett klurigt skott och Mange har en nick precis över. Den bästa chansen får dock Rasta. Natti hålls fast i straffområdet då en Gårdaspelare agerar ryggsäck och domaren blåser straff. Det blir dock tumult efter då en Gårdaspelare tar strypgrepp på Natti eftersom han tycker att han filmar. Tyvärr ser inte domaren detta annars hade det varit solklart rött kort.

Straffen är ganska bra slagen ut mot ena stolpen men Chang går tidigt och han går rätt och får handen på bollen och tippar den till hörna. Hade Rasta varit kyligare och väntat ut Chang hade han kunnat lätt rulla in bollen men tyvärr saknade han den kylan ;-). Nu är det hög tid att någon annan tar över från straffpunkten...

Gårda skapar visst tryck på Götaholm och har några farligheter, men Mackan gör några fina räddningar och ofta är Götaholm väl samlade.

3-0 kommer precis i slutet då Götaholm kan ställa om. Tobbe vänder på Rasta som hittar in till Shahram som i sin tur spelar Shafie som iskallt chippar in bollen i mål!

En underbar match av Götaholm där alla kämpar för varandra och nu är man fortfarande med!

Lika oseriös som Matte är utanför planen, lika hårt kör han väl inne på planen!