Nämen va fan...

Götaholm saknade en hel backlinje och även lite annat folk till matchen mot Björndammen. Mange och Filip var ju avstängda, Matte bortrest och Felix var sjuk. Så här såg laget ut iallafall:

Mackan
Freddan-Ljungan-Victor-Koffe
Abdi-Rasta(C)-Shafie-Abdi
Natti-Freddie

Bänken:
Edvardsson
Shahram
Gap
Rabih

Både Gap och Rabih spelar med Götaholms P95-lag och gjorde bra ifrån sig i b-laget sist och belönades med en plats i matchtruppen. Även glädjande att se Edvardsson tillbaka.

Matchen började lite trevande från Götaholms del och tyvärr så blev det alldeles för mycket långbollar direkt och dåligt passningstempo. Björndammen var piggare och utan att skapa några jättechanser, men de hade en del halvchanser där sista passen missades. Götaholm låg ofta för långt ifrån sina gubbar och duktige Alexander Felin kom ofta ner och hämtade boll från sin anfallposition. BBK får slå en hel del inlägg som dock rensas undan av Götaholms försvar.

Götaholm rycker upp sig lite men spelet är långt ifrån lika bra som de senaste matcherna. Lite bollar hittar dock fram till Rasta och Shafie i mitten och ut på kanterna till Tobbe och Abdi. Freddie får en chans när han tar sig igenom men målvakten är bra med. Freddie har även ett skott utifrån. Götaholm har även några hörnor och frisparkar utanför straffområdet som blir farliga. Även Natti har lite halvlägen.

BBK har också en del halvchanser och några hörnor och frisparkar som lyfts in mot mål. Mackan är dock bra med på det mesta.

Götaholm avslutar väl halvleken som det lite bättre laget även om man inte spelar särskilt bra. Fem minuter innan halvtid kommer även ledningsmålet. Rasta slår en hörna från höger som nickas undan. Bollen hamnar ute hos Rasta igen och han slår in bollen. Ljungan har dröjt sig kvar och han kan snyggt lobbnicka in bollen i mål!

1-0 i halvtid efter en ganska jämn halvlek där inget av lagen hade något jätteordnat spel.

BBK börjar andra halvlek hetare och skapar lite chanser direkt. Det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer. En BBK-spelare får gå upp och nicka en hörna och Mackan gör en enhandsräddning. Bollen går dock till en BBK-spelare (möjligen Victor Bylin) och både Freddan (som står vid stolpen) och Rasta (som markerar Bylin) hamnar i lite mellanläge och Bylin kan dunka in bollen.

Götaholm blir nu stressade och BBK är mycket hetare. Hemmalaget vinner mycket kampbollar och Götaholm har svårt att hitta sitt spel. BBK skapar dock inga jättechanser men det känns hela tiden småfarligt. Freddie har en farlig nick som smiter utanför men annars är det BBK som för spelet.

Götaholm tar dock ledningen igen efter en liten bjudning från BBK:s målvakt. En dålig utspark landar rakt på Natti som kan avancera mot mål. Han slaskar iväg ett skott precis utanför straffområdet och även om målvakten hunnit tillbaka går skottet in nere vid stolpen.

Götaholm har nu sin bästa period i matchen och trycker på för ännu ett mål och BBK känns lite tröttare. Götaholm skapar tillräckligt med chanser för att döda matchen. Både Edvardsson och Gap har nu kommit in och Gap får ett läge direkt fint framspelad av Ljungan (!) men skottet går utanför. Rasta har ett jätteläge då han lyckas ta sig förbi två spelare i straffområdet men när han ska dunka på med vänstern missar han helt. Även Abdi har ett bra läge där han väljer att försöka dra en gubbe istället för att skjuta.

Edvardsson är pigg när han kommer in och är inblandad i mycket. Götaholm har även en hel del hörnor (fem-sex stycken) som blir farliga. Tobbe har bland annat ett bra skott efter en hörna som BBK:s målvakt gör en bra räddning på. 

BBK är inte helt ofarliga men ofta orkar man inte upp med laget för att fylla på med spelare. Felin oroar men ofta är han för ensam. Det lyfts dock en hel del bollar men Mackan och Götaholms backlinje är med.

Slutet av matchen blir dock riktigt händelserik. BBK ställer om och får en frispark precis utanför straffområdet. Dock väldigt tveksam frispark då Ljungan och BBK:s spelare båda kämpar om bollen (något som BBK spelaren höll med om efter matchen). Frisparken slås av BBK:s lagkapten Mattias Palmqvist och den går förbi muren och i Mackans "hörn". Mackan är på bollen men kan inte hålla den. 2-2 och matchen är i stort sätt slut...

Det skulle dock hända en hel del mer. I anfallet efter hittar Shafie fram till Gap med en genomskärare. Gap kommer in i utkanten av straffområdet i full fart och BBK-spelaren glidtacklar i full fart och träffar både spelare och boll. Domaren dömmer iallafall straff till Götaholm. Något som Björndammen självklart inte var nöjda med. Götaholm nya straffskytt heter Natti och det var ett bra val då han säkert placerar in 3-2 till Götaholm.

Nu är matchen helt klart inne på övertid. BBK:s målvakt sparkar ut bollen och Rasta kan gå upp ostört för att nicka vid mittplan men lyckas ändå inte få en ren träff utan bollen skarvas vidare ner mot Götaholms mål. Till slut spelas bollen in i straffområdet till en BBK-spelare. Både Koffe och Shafie är där och försöker ta bollen och det känns som domaren står och väntar på att blåsa straff till Björndammen. Shafie får en tå på bollen samtidigt som BBK-spelaren går omkull och domaren blåser straff!

Mycket möjligt att Götaholms straff var tveksam men denna straffen är ännu mer tveksam. Straffen sitter iallafall säkert i mål, slagen av Mattias Palmqvist. Någon gång i slutet har även Götaholm en frispark precis utanför straffområdet då BBK:s målvakt tar bollen med händern precis utanför straffområdet när Natti är där och hugger. Svårt att se om han verkligen var utanför. Shafie petar till Victor men skottet täcks.

Precis efter straffen som betydde 3-3 så blåser domaren av matchen.

Den kan väl tilläggas att inget av de två lagen var speciellt nöjda med domarinsatsen.

En riktigt tung poängtapp som kändes som en riktig förlust och frågan är om inte toppstridståget gick, utan Götaholm ombord. Götaholm har ledningen tre gånger i matchen och borde ha kunnat döda matchen.

Björndammen ska absolut inte be om ursäkt för sina poäng då de kämpade och slet hela matchen.

Inget ont om Björndammen men om Götaholm har tänkt sig att tillhöra toppen så måste man vinna sådana här matcher mot lag som befinner sig längre ner i tabellen. Det fina spelet från de senaste matcherna lyste tyvärr med sin frånvaro. Självklart var det en hel del domslut i slutet som påverkade resultatet men Götaholm har bara sig själv att skylla att man inte lyckas avgöra matchen innan...

Götaholm får hoppas på lite tur med de andra resultaten och kämpa vidare.

BJÖRNDAMMEN - GÖTAHOLM 3-3 (0-1)

0-1 Martin Ljungdahl (Fredrik Airosto)
1-1 Victor Bylin (?)
1-2 Nathaniel Vanke (BBK)
2-2 Mattias Palmqvist (BBK)
2-3 Nathaniel Vanke (straff)
3-3 Mattias Palmqvist (straff) (BBK)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Resultatet mellan Marieholm och Elisedal är lite oklart. Götaholmaren rapporterade att MBoIK vann med 1-0 då detta resultat hittades på Everysport.com och det var även detta resultat som GP hade. På förbundets sida står det dock att Marieholm vann med 6-2 efter 2-2 i halvtid.

Hur som helst verkar det som Marieholm vann i allafall.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren fick tag i Gårdas målvakt Richard Chang (mannen med de hårda knäna) och han gav sin syn på matchen Gårda-Olskroken.

Det Gårda som rivstartade och dominerade matchen totalt i början men bland annar två ribbträffar, en boll i stolpen och flertalet andra bra lägen. Gårdas spel mattas en del i slutet av halvleken men Gårda kan ändå gå till halvtidvila med 1-0.

I andra flyttar Kroken upp spelet och Gårda tröttnar lite. Krokens notoriske målpetare Jonas "Söder" Söderström vänder matchen åt Kroken med två mål. Gårda har chanser till kvittering i slutet men lyckas inte. Kroken kämpade bra men levde väldigt mycket på långa bollar på Söder.

Krokens kapten Henrik Höljers kommentar löd: "Inget skönspel men bra inställning och hyfsat försvarsspel".

-----------------------------------------------------------------------------------------------



FCB började bäst och kunde kontrollera matchen och gjorde även 1-0 genom Samir Abaz. Det blev dock ofta lite för omständigt och mycket dribblingar och bolltransport. Halvleken jämnar ut sig och Öjersjö kan kvittera genom Pierre Högberg.

I andra halvlek rivtstartar FCB med två snabba mål genom Abaz och Dani Hodovic. Efter detta kontrollerar FCB matchen helt och unge Benjamin Grozdanic kan göra 4-1 med en kvart kvar.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Imon spelas två högintressanta matcher. Croatia-Lekstorp och United Africa-Västkusten.

Det blir dock inget bloggande imon då hela redaktionen lämnar fastlandet för en kräftskiva...

#6

Kommentarer
Postat av: Elvin

Det var elvin och dzani som sammarbeta till andra målet;)

2011-09-12 @ 18:48:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0