Toppen & botten...och en liten Skytteliga

Med bara fyra omgångar kvar i 6A så är det riktigt spännande, både i toppen av tabellen och i botten av tabellen. Men vi börjar längst upp:

Även om några lag bakom topp-fyra har chansen så fokuserar vi på United Africa, FC Bosona, Croatia och Lekstorp. Så här avslutar dessa lag:

UNITED AFRICA 37p +26

BJÖRNDAMMEN
(H)
MARIEHOLM (B)
GÖTAHOLM (B)
CROATIA (H)

Formen: Två raka segrar, men har förlorat två matcher under hösten (totalt fyra vinster och två förluster i höst) och har inte sett riktigt lika starka ut som i våras.

Laget leder serien för tillfället och har bäst målskillnad av de fyra topplagen. BBK bör man ju slå, men sedan har man tre ganska luriga matcher. Marieholm har offensiva styrkor som gör att man kan slå vilket lag som helst och UAFC förlorade en av sina få vårmatcher mot just Götaholm. I sista omgången kan det bli en direkt avgörande match mot Croatia!

Sammanfattning: Ganska tuff avslutning för UAFC.

FC BOSONA 37p +18

VÄSTKUSTEN
(H)
ELISEDAL (B)
BJÖRNDAMMEN (H)
MARIEHOLM (H)

Formen: Hade fyra raka vinster i höst innan bortaförlusten mot Lekstorp i förra omgången.

Tre av lagets fyra matcher ska ju bara vinnas (iallafall på pappret). Även om Västkusten är ett bra lag med massa duktiga spelare är de fast i mitten och kan ha problem med motivationen. EIS ska ju självklart bara besegras och även om Björndammen slåss i botten och behöver alla poäng de kan ta så slår de nog inte FCB på Bläsebovallen.

Sista matchen blir dock lurig. Marieholm är som sagt riktigt vassa framåt och är de på rätt humör kan det mesta hända.

Har dock en fördel med att tre av de fyra sista matcherna spelas på hemmaplan.

Sammanfattning: På pappret lättare motstånd än både Croatia och UAFC. Men som vi alla vet avgörs inga fotbollsmatcher på pappret, utan på planen...

CROATIA 36p +14

ELISEDAL (H)
BJÖRNDAMMEN (B)
MARIEHOLM (H)
UNITED AFRICA (B)

Formen: Riktigt bra form, fyra raka vinster och 18-6 på dessa matcher.

EIS och BBK ska ju inte vara några problem...MEN Croatia förlorade mot BBK i våras och avgjorde inte mot EIS förrän i den 86:e minuten. Möjligt att dessa svaga insatser kan spöka lite för Croatia. I den formen man är i nu ska ju dock dessa lag inte utgöra något hot.

Marieholm kan faktiskt vara det laget som avgör toppstriden eftersom man har kvar att möta tre av de fyra lagen i toppen. Behöver väl inte upprepa igen att Marieholm kan spela riktigt bra...

Sista matchen mot United Africa kan som sagt bli helt avgörande!

Sammanfattning: Halvlurigt, två "lätta" och två "svåra" matcher, men det känns som det kommer avgöras i sista matchen.

LEKSTORP 33p +7  

GÅRDA
(B)
OLSKROKEN (H)
ÖJERSJÖ (B)
GÖTAHOLM (H)

Formen: Fortfarande riktigt stark, åtta vinster på de nio senaste och stabil vinst över FCB sist.

Har inga av topplagen kvar att möta men ändå lite luriga matcher. Gårda spelar bara för att avsluta säsongen snyggt men vill nog visa att man borde varit ett topplag. Kroken och Öjersjö bör man ju slå även om ÖIF har kniven mot strupen. Säsongen avslutas hemma mot Götaholm men det ska mycket till om LIF ska få chansen att fira en serieseger inför hemmapubliken. Tyvärr för LIF är man nog för många poäng efter...

Sammanfattning: Även om man skulle avsluta med fyra vinster (vilket inte är omöjligt) så måste ändå både UAFC och FCB tappa poäng i två av de avslutande matcherna för att LIF ska ta sig förbi. Dessutom ligger man långt efter med målskillnaden om man skulle hamna på samma poäng. 

SLUTSATS: Lite oväntat så har Marieholm fått en väldigt avgörande roll i slutspurten då man möter alla topp-tre lagen! Annars känns det som lite fördel FC Bosona. Överkomligt motstånd de fyra sista matcherna och dessutom möts ju UAFC-Croatia i sista omgången vilket gör det omöjligt för båda de lagen att ta tre poäng där.

Croatia och UAFC gör upp om andraplatsen, troligtvis i en helt avgörande match i sista omgången. Om Croatia eller UAFC skulle tappa lite oväntade poäng kan möjligtvis LIF smita upp och ta tredjeplatsen...

------------------------------------------------------------------------------------

I botten är det också väldigt tight. Det ser dock ut som det kommer bli en kamp mellan Björndammen och Öjersjö:

BJÖRNDAMMEN 19p -20

UNITED AFRICA
(B)
CROATIA (H)
FC BOSONA (B)
GÅRDA (H)

Formen: Har inte vunnit på planen sen den 4:e juni men fick tre poäng när Elisedal lämnade WO och har kommit tillbaka sent i de två senaste matcherna och fixat två oavgjorda.

Har i stort sett det svåraste möjliga motståndet kvar att möta då man har alla de tre topplagen kvar. Tar man några bonuspoäng där så ska man vara glada. Ingen lätt match mot Gårda i sista omgången heller! Ska nog vara riktigt tacksamma att man ligger fem poäng före Öjersjö.

Sammanfattning: Frågan är om BBK tar fler poäng i 6A i år?

ÖJERSJÖ 13p -16 

OLSKROKEN (B)
GÖTAHOLM (B)
LEKSTORP (H)
VÄSTKUSTEN (B)

Formen: Slog BBK i en ödesmatch med 5-1 för några omgångar men det är deras enda seger i höst och man har förlorat de två senaste matcherna.

Om vi leker med tanken att BBK inte tar fler poäng så måste alltså Öjersjö vinna två av sina fyra matcher för att hänga kvar. Ett Lekstorp som jagar topplaceringar lär man inte mäkta med men i de andra tre matcherna har man en hyfsad chans. Man möter tre lag som inte har jättemycket att spela för och kanske har svårt att tända till. För tillfället har ÖIF fyra mål bättre målskillnad så det gäller för ÖIF att hålla det avståndet om lagen skulle hamna på samma poäng.

Sammanfattning: Har oddsen emot sig men har helt klart tabellmässigt lättare motstånd kvar än BBK.

SLUTSATS: Kommer bli en riktig rysare och även om BBK har fördel så tror att det kommer att avgöras i sista omgången och då kan det gå hur som helst.

----------------------------------------------------------------------------------


Götaholmaren har inga andra rapporter att tillgå förutom förbundets rapport. Öjersjö fick iallafall en flygande start med ledning redan i den 6:e minuten genom Mikael Nilsson.

När domare Saliba blåste för halvtid hade dock Gårda vänt till en 4-1 ledning efter bland annat två La Verghetta-mål.

Mikael Nilsson gav ÖIF lite vittring med sin 2-4 reducering i den 72:a minuten men bara fyra minuter senare gjorde Niklas Söderberg 5-2 för Gårda.

Mikael Nilsson fullbordade sitt hattrick i den 87:e minuten och fastställde slutresultatet. Han hade nog dock säkert hellre fått med sig tre poäng från matchen...

------------------------------------------------------------------

Götaholmaren kan meddela från Elisedals Iain Stewart själv att han inte befann sig på plan i matchen mot United Africa. På något sätt hade dock hans namn hamnat i matchrapporten...

------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER 18 OMGÅNGAR:

21 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

18 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)

14 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)

13 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö) 

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Alexander Nylin (Croatia)

10 MÅL

Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)
Calvin Okafor (United Africa)
Nathaniel Vanke (Götaholm) (2)

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (2)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)
Fredrik Airosto (Götaholm) (5)

7 MÅL

Jihad El-Hajj (Croatia)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Mikael Sepahi (Croatia)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Blerim Ferati (Marieholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Mattias Palmqvist (Björndammen) (2)
Eddy Osagie (United Africa)
Niclas Eliasson (Lekstorp)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Gilbert Mensah (United Africa)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Samir Abaz (FC Bosona)
Rachid Hersi (Västkusten)
Andy Erheriene (United Africa)
Niklas Söderberg (Gårda)

---------------------------------------------------------------------

Götaholm hade väl en sådär rolig träning idag. Förbundet hade stängt av alla gräsplaner, så det blev träning på en halv grusplan i en timme. Bara spel, och det var väl sådär inspirerat. Men tre roliga saker hände iallafall:

1. Jonas "Fjellinho" Fjellman dök upp efter ett par månaders uppehåll! Rykten är att han bara var ute och köpte tidningen ;-)

2. Ljungan Airlines flyger igen, Mackan (som spelade ute) bokade ofrivilligt en enkelbiljett. Lite extra roligt eftersom denna närkontakt med gruset gjorde att han blödde från knäet, han ville inte stå i mål just för att unvika att behöva slänga sig...

3. Det ena målet vaktades av två meter dansk, iklädd en gammal grön GBK-målvaktströja från gissningsvis tidigt 90-tal. Roligast var när Ljungan fick ett friläge som han drog med full kraft rakt på Victor...

---------------------------------------------------------------------

Till sist: Efter en riktigt kass säsong är Djurgår'n iallafall bäst i huvudstan efter att ha besegrat Råttorna med 1-0. Alltid trevligt att ta tre viktiga poäng samtidigt som man förstör för AIK...

#6

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är inte 1gång tidigare som Lekstorp varit borträknade det är bara skönt. Men det återster att se varje match är en kamp på liv o död för dom 4a främsta. De lagen som klarar av att prestera under press förkännar att gå upp. 1-4 har alla riktigt stor chans att knippa 1,2 platserna. Lycka till: FCB UAFC CROATIA LIF.

2011-09-19 @ 23:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0