Lite blandat...



Vi börjar självklart med Lekstorps sjunde raka seger! Det var en hel del folk som hade samlats på Lekstorpsvallen denna sommarkväll, enligt rapporter hamnade siffran nästan på ÖIS-nivå (150 stycken).

Det var alltså topplaget United Africa som var på besök och de öppnade också bäst med mycket bollinnehav och bra passningsspel. Detta resulterade i några hörnor och halvchanser. Lekstorp hade dock taktiken klar och ställde om riktigt bra när tillfälle gavs. Efter ca 20 minuter svarade LIF för just en sådan omställning och Alfred Lindberg kunde frispela Sebastian Fransson som gjorde 1-0!

Innan halvtid ställer LIF om blixtsnabbt igen och denna gången är det Lindberg själv som kommer fri. Han blir dock rejält tacklad med straff som följd. Tyvärr tvingas han kliva av med en lårkaka. Straffen tas av Fransson och plötsligt leder LIF med 2-0.



I andra halvlek handlar det nästan bara om UAFC men LIF ligger riktigt bra i sitt positionsspel och försvarar sig bra. Det hårda försvarsspelet kostar dock en hel del gula kort, något som skulle påverka slutet av matchen. Istället för att UAFC reducerar är det istället LIF som gör 3-0. United Africas sista gubbe blir av med bollen och helt fri gör Niclas Eliasson inga misstag.

I slutet får både Ragnar Nilhag och lagkapten Robin Granqvist sina andra gula kort och LIF avslutar matchen med nio man. Trots sitt stora bollinnehav skapar UAFC knappt några målchanser under den andra halvleken men till slut får de iallafall ett tröstmål och duktige Kim Granqvist får inte hålla nollan. UAFC:s Gerald Tita är sist på en frispark men då är ju matchen redan körd.

LIF ångar alltså på och är nu uppe i otroliga sju raka vinster! Nästa omgång blir det dock riktigt tufft då ett annat formstarkt lag står för motståndet, nämligen Croatia. LIF får ju dessutom klara sig utan Robin Granqvist och Ragnar Nilhag och om inte Götaholmaren räknat helt fel fick Magnus Andersson sitt sjätte gula kort för säsongen. Marcus Pätsi är dock spelklar igen om han är frisk.

Två andra spelare verkar dock ha gjort sitt i LIF i höst. Johan Persson återvänder till Lärje/Angered som har stora problem med skador inför slutspurten. Götaholmaren antar att detta var en överenskommelse som gjordes när Persson lämnade Lärje/AngeredChristoffer Fredriksson lämnar också laget då han ska studera på annan ort.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.
Lerums Tidning skrev också om matchen, klicka HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag, men pga regnet blev det ännu en grusträning. En hel del återbud och småskavanker. Rasta tog det väldigt lugnt då det befaras att revbenet möjligen fått en spricka efter ett målvaktsknä i ryggen under Gårdamatchen. Det ska kollas upp imorgon. Matte lyckades med konsstycket att stuka foten EFTER träningen då han klev snett i en trappa...

Abdi verkar ha gett upp sin karriär inom IT-branschen och satsar nu fullt ut på en målarkärriär! Han dök upp på träningen i ett par Götaholmsbyxor med väldigt mycket vit färg på...dessutom verkar han köra barfota när han målar då fötterna var fulla av färg också. Så är det någon som behöver en målare så löser Abdi det ;-)

B-laget tog en säker vinst igår mot Bergum med 3-1. Målen gjordes av Andreas, Berg och unge Supakorn Aukkahat. Även unge Rabih El Mir ska ha spelat riktigt stabilt. På bänken var det dock lite äldre, då både Groggen (50) och Lillen (49) fanns med!

Groggen hoppade in i slutet och ska ha missat ett friläge. Rykten säger att den småländska östkusten gick lite för hårt åt den gode Groggen...

Roligast lär det dock ha varit innan matchen när Götaholm höll på och värma upp. Gustav var nämligen tvungen att springa upp till lokalen för att byta till ett par skönare kalsonger att spela i! Götaholmaren undrar självklart om grabben är född i en byrå?

-----------------------------------------------------------------------

Den mycket spännande 17:e omgången drar inte igång förrän på torsdag (med tre matcher) så vi håller lite på "inför" snacket.

Götaholmaren har dock kommit igång ordentligt med tippandet. Denna vecka satt nästan alla tipsen igen! 

Öjersjö-Croatia 2-5 (Croatia känns för starka) RÄTT
Olskroken-FC Bosona 0-3 RÄTT
Lekstorp-UAFC 3-1
(LIF står som favoriter tack vare sin tokform) RÄTT
Björndammen-Öjersjö 1-5
(ÖIF har inte gett upp ännu och vinner) RÄTT

Västkusten-Marieholm 2-2 (VBK kändes lite hetare) FEL (men nästan rätt)

Elisedal-Björndammen 0-3 WO (skulle väl ha tippat WO för att få helt rätt där) 

Götaholm-Gårda 3-0 (Götaholmaren tippar aldrig GBK:s egna matcher)

---------------------------------------------------------------------------

Så imon kör vi vidare med en uppdaterad Skytteliga och kanske lite "inför" snack!

Tror även att det dök upp lite goa QPR-grejer i posten idag!

#6   

Kommentarer
Postat av: Robin

Lekstorp saknar även nye Danny Höglund då han har med sig två gula kort från sin tid i Rannebergen. Därmed saknas 3/5delar av det ordinarie defensiva spelarna. Tror nog inte du kan hålla oss som favoriter nu..? Detta borde Croatia klara av på hemma plan...! :D

2011-09-05 @ 22:50:10
Postat av: Hedström

Jag är inte orolig.

2011-09-06 @ 00:09:46
Postat av: Robin

Inte jag heller Johan, sålänge du e kvar så är allt lugnt;) Tänkte bara se om vi kan få spela utan favoritskap efter sju raka...? Väntar med spänning på nästa uppdatering!

2011-09-06 @ 09:23:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0