Fittja: förort till Stockholm



Med en hel del gubbar borta ställde Götaholm upp med följande lag denna fredagsafton på Furulund:

Aleks
Koffe-Rabih-Filip-Tony
Rasta(C)-Nico-Abdi-Hassan
Tobbe-Sanan

Bänken:

Freddie
Shahram
JK
Johan (mv)
Freddan (testade på uppvärmningen men det höll inte)

Matchen började ganska trevande och båda lagen försökte hitta sitt spel. Björndammen försökte ofta hitta den lite längre bollen och tyvärr föll även Götaholm in i detta. Abdi och Nico hade väldigt lite boll att jobba med på innermittfältet och Ivan de Melo (som är förbannat lik QPR:s Anton Ferdinand) låg som ett frimärke på Tobbe. I ärlighetens namn bjöd väl inte den första halvleken på någon vidare fotboll. Båda lagen har lite halvchanser. BBK har lite skott utifrån och lyfter in en hel del bollar från kanterna. Abdi är nästan på väg igenom för Götaholm men bollen rensas undan. Första halvleken slutar mållös.

I början av den andra halvleken har Götaholm vinden i ryggen och kan flytta upp spelet. Den första kvarten av den andra halvleken är det mesta av spelet förlagt till BBK:s planhalva. Spelövertaget leder dock inte till några jättechanser men det känns som det hänger ett mål i luften...

Tyvärr för Götaholms del så är det BBK som gör det målet. En hörnvariant gör att det kommer ett inlägg från BBK:s högerkant och Götaholm har helt tappat markering då Alexander Paulsen Medalen som dyker upp vid den bortre stolpen och kan nicka in bollen i mål. En riktig kalldusch för Götaholm som kände att de hade grepp på matchen.

Inte långt efter detta får Götaholms Hassan Hamada rött kort. Tony hamnar i en duell med BBK:s Anton Linde (som kom in i den andra halvleken) där spelarna drar i varandra, Tony drar väl mest i Linde varpå Linde hoppar upp i luften och drar till Tony i huvudet. I tumultet efteråt springer Hassan fram och knuffar till Linde. En massa spelare rusar dit och det blir en massa tjafs. När detta väl har lagt sig så får Hassan sitt röda kort, vilket det inte är så mycket att snacka om. Både Tony och Linde klarar sig från några kort, vilket kan tyckas konstigt. Hassan kort är solklart och det insåg han ju även efteråt då han bad om ursäkt till laget (vilket var bra gjort) men Götaholm har ju absolut inte råd med sådana röda kort och det går inte att tappa humöret så. Sen går det det självklart att hävda att Linde möjligen ska ha ett rött kort får hans hand i huvudet på Tony. Detta spelar ju dock mindre roll då domaren bedömde det som att det enda korten som var befogat var Hassans röda.

Götaholm försöker självklart att trycka på framåt och har en hel del bra chanser i slutet som tvingar Andreas Jansson i BBK:s mål till några svettiga räddningar. Adbi har ett tungt distansskott där Sanan hugger på returen.  Abdi får även en annan chans när Rasta och Tobbe slår en snabb hörna som Rasta sedan spelar in till Abdi men skottet smiter precis utanför. BBK försvarar sig bra och kan ligga på kontring, särskilt då det finns ytor eftersom Götaholm gått ner på en trebackslinje. 2-0 kommer i den och det är Anton Linde som håller sig framme. Han får en första chans och sedan hamnar Götaholms rensning tillbaka hos Linde som bara kan placera in bollen.

Götaholm skapar lite tryck i slutet men det räcker inte. Ett gäng hörnor som blir farliga och lite inlägg och halvchanser. Jansson får tippa några långskott över ribban men Götaholm gåt mållösa och poänglösa av planen.

Tyvärr fick Götaholm aldrig igång något riktigt spel på fötterna och spelövertaget i början av den andra halvleken kunde aldrig omvandlas till mål. En rikigt tung förlust i en ganska halvtaskig fotbollsmatch.

BBK ska ha all heder för en väl genomförd match. Deras försvar var riktigt stabilt och när de har en ledning att gå på är det väldigt svårt att komma fram.


Ivan de Melo ELLER Anton Ferdinand?

------------------------------------------------------------------------------



United Africa tog en fin seger över Olskroken med 5-2Överåsvallen. Enligt Krokens matchrapport var det en ganska jämn match där ett par indivuduella misstag ställde till det för Kroken och UAFC var inte sena att utnyttja detta.

UAFC trollade fram en tremålsskytt i Charles Chibuike. En spelare som måste vara ny för säsongen. Han spelade inte i UAFC premiärmatch men lirade senast mot Västkusten. Det var även ett par andra namn som Götaholmaren inte känner igen sen förra året...

UAFC kanske ändå blir att räkna med iår?

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bokedalen tryckte dit Kurdistan med 5-0 idag men mer om den matchen imorgon...

-----------------------------------------------------------------------------------------

In i dimman...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0