Fram & tillbaka...



Det blev en märklig match på KvibergGötaholm och Olskroken drabbade samman i den andra omgången av 6A. Götaholm kom iallafall till spel med följande lag:

Aleks
Freddan-Rabih-Nico-Tony
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Sanan-Tobbe

Bänken:
Abdi
Freddie
Koffe
Johan

Filip fick tyvärr lämna återbud då han hade feber och både Pedro och Rabih var lite chansningar då de hade lite känningar. Tyvärr gick inte de chansningarna hem både Pedro och Rabih fick kliva av ganska omgående. Detta snurrade till det ordentligt för Götaholm i inledningen med en massa positionsbyten samtidigt som Olskroken var betydligt hetare. Götaholm kom inte upp i pressen och nästan direkt skapade Johan "Såsen" Hellenäs problem för Götaholm nykomponerade backlinje, något som skulle fortsätta större delar av matchen.

Kroken får också 1-0 efter 10 minuter då inte Götaholm får undan ett inspel i straffområdet, bollen hamnar hos duktige Marcus Andreasson som säkert kan placera in bollen i mål. Lite senare kommer nästa kalldusch då Hellenäs håller sig framme och efter lite flipperspel och en möjlig handboll och han kan slå in 2-0. Hellenäs hade även ett friläge i början av matchen som han brände.

En riktig mardrömsstart för Götaholm som inte alls var med i början och slarvade både med och utan boll. Sakta men säkert började dock Götaholm hitta lite spel och hitta lite rull via mitten. Abdi, som blivit inbytt, fick lite bollar att jobba med och plötsligt började Götaholm skapa lite chanser. Rasta hade en halvfarlig nick när Hassan spelade in, Abdi fick två frilägen men lyckades inte överlista Kim Årman, som gjorde en stabil match i Krokens mål. Den första halvleken jämnade alltså ut sig efter Krokens övertag i början och i slutet var det möjligen ett litet övertag för Götaholm även om Kroken hittade spel via Andreasson på mitten och Hellenäs längst fram. Dessutom oroade Kroken på de flesta fasta situationer då Peter Gustafsson och andra duktiga huvudspelare flyttade fram.

Den andra halvleken börjar på absolut bästa sätt för Götaholm. Rasta får bollen från Götaholms vänsterkant och kan vända spelet på Freddan. Han hittar Sanan i djupet och han kan lägga bollen mot mål. Rasta har tagit en ny löpning och dyker upp vid den första stolpen. Att säga att nicken var klockren vore att ljuga, men snyggt blev det. Lite huvud, lite axel och möjligen en del dreads gjorde att bollen iallafall landade precis under ribban i närheten av krysset. Nu var det Götaholms tur att föra matchen en stund och man lyckades skapa ett visst tryck på Kroken. Det blev en hel del inspel från kanten och en del farliga lägen. Abdi fick återigen ett par riktigt bra lägen men skärpan saknades. Götaholms press avtog lite och Kroken kom emellan med chanser. Hellenäs var på väg igenom ett par gånger och fick till slut ett friläge efter att han älgat sig fram. Aleks räddade dock med vissa känsliga delar av kroppen!

Båda lagen började tröttna och lagdelarna blev långa och matchen böljade fram och tillbaka. Kroken har en farlig frispark som nicktouchas mot mål men där är Koffe med en räddande fot. Hassan har en bra hörna som tyvärr Rasta inte får träff på. När det precis såg ut som Kroken skulle få med sig alla poängen hem kommer så Götaholms kvittering. Tobbe, som var riktigt bra på sin kant, tog sig förbi sin gubbe och slog in ett hårt inlägg på marken. Abdi möter perfekt och kan slå in bollen i mål, möjligen mellan benen på Årman!

Chanserna är dock inte över, Såsen får Krokens sista chans då han kommer fri men som tur är (för Götaholm) hade han sprungit sig trött och avslutet blir såsigt och går utanför. Även Götaholm får en sista chans men Freddie Wedbergs volleyskott går över.

Det hördes en hel del svordomar från båda lagen när domaren blåste av matchen. Kroken var självklart besvikna att laget tappat en 2-0 ledning i sista minuten, Götaholm att man inte var vakna i början och fick jaga hela matchen.

Sett till hela matchen så var väl ett oavgjort ett rättvist resultat. Som sagt en märklig match med mängder av målchanser. Abdi och Såsen hade ju tre-fyra frilägen var...

Götaholm får ta med sig det positiva att laget kom tillbaka efter den usla starten på matchen och att det stundtals spelades lite bra fotboll...

Kroken kommer att ta sina poäng och Johan Hellenäs gör ett jättejobb som anfallare och på mitten var Marcus Andreasson hal och svår att få tag i. Kim Årman skötte sig utmärkt i målet och Peter Gustafsson var stabil som mittback.



Croatia hade fått ihop ett betydligt bättre lag än sist mot Bokedalen och kunde besegra Kurdistan med 4-2. Duktige Boris Lesic spelade och svarade för ett mål, även Alexander Nylin var med (igen) och snabbe Henok Berhane var tillbaka på planen.

Götaholmaren ska försöka hitta lite mer info från matchen.



United Africa tog sin första seger efter 1-0 mot Västkusten. Ett tidigt frisparksmål (?) av Andy Erheriene blev matchens enda mål.

Även här ska Götaholmaren försöka hitta lite mer info.

------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon får det bli lite mer om bland annat Lekstorp-Marieholm, även om Götaholmaren växlade några ord med LIF:s tränare Ingo Holm, som var och spionerade på Götaholm-Kroken idag. Enligt Holm var LIF:s seger säker.

Imorgon spelar ju även Öjersjö-FC Roma. En hel del ÖIF-spelare (även Bokedalenspelare) verkade vässa formen på Heden idag i korpturneringen Bud Cup.

------------------------------------------------------------------------------------------

Vill man snacka lokalfotboll i allmänhet och 6A i synnerhet så är det Joe Farrellis som gäller ikväll. Kolla efter han med håret...

#6

Kommentarer
Postat av: Högberg

Korpturnering? Du skulle sett kvalitén Rasta ;) du hade blivit impad. .

2012-04-22 @ 16:21:17
Postat av: Götaholmaren

Ni är ju ett gäng korpspelare som extraknäcker i 6:an 😉

2012-04-22 @ 20:34:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0