Hela havet stormar...

Trots påskledighet i de djupa småländska skogarna så blir det ett inlägg iallafall. Tyvärr dock inte ett så roligt ämne.

För er som följer Götaholmarens Facebookgrupp så måste det ha varit omöjligt att missa att det stormar en hel del runt Götaholm och spelare som vill lämna.

Det är väl i första hand två spelare debatten har gällt:

Martin Ljungdahl, har meddelat att han inte vill spela i Götaholm längre och har tränat och spelat en träningsmatch med 6A-kollegorna Lekstorp. Som Götaholmaren uppfattar det så vill Ljungan gärna spela för LIF och LIF har självklart inget emot att bredda truppen med en stabil gubbe.

Den andra spelaren det gäller är Mattias Iljin, som också nyligen klargjort att han inte vill spela mer med Götaholm. Han har tränat och spelat träningsmatcher med nystartade FC Old Town, där flera gamla götaholmare återfinns.

Till viss del gäller det väl även Magnus Augustsson, som också har lämnat och möjligen vill spela någon annanstans.

När det gäller Abdi Bashir, som tränat och spelat med Croatia, så är han tillbaka i Götaholm och tänker köra på med klubben.

Anledningen till uppståndelsen är att Götaholm inte gått med på att släppa någon av spelarna i nuläget. Gällande detta är det viktigt att konstatera att beslut gällande övergångar hanteras av Götaholms styrelse. Varken Götaholms spelartrupp, ledare eller denna bloggen för den delen fattar några beslut gällande spelarövergångar...

Policyn som Götaholms styrelse har haft (som Götaholmaren tolkar det) är att spelare har frimånaden (15 november-15 december) på sig att lämna klubben. Undantag har gjorts beroende på omständigheterna. Götaholm släppte till exempel Jonas Edvardsson till Olskroken efter frimånaden, då Jonas haft en bra och öppen dialog med styrelsen om sina avsikter att lämna föreningen.

Min egen reflexmässiga uppfattning gällande detta är att vill en spelare inte längre spela för en klubb (på vår nivå, alltså division 6) så bör klubben släppa spelaren. Klubben tjänar inte på att ha en spelare som inte vill spela.

Med detta sagt så anser jag dock att spelaren har ett ansvar gentemot den föreningen han representerar och gentemot sina lagkamrater och ledare. Alla klubbar försöker självklart bygga ett slagkraftigt lag med de bästa spelarna som klubben kan hitta. Självklart kan en spelare tappa motivationen för att spela för en klubb eller vilja testa i någon annan förening. Att spelaren ska veta mellan 15 november till 15 december hur han kommer att känna 2-3 månader senare kanske inte är rimligt. Men, att lämna en förening ett par veckor innan serien känns ju inte heller optimalt och det sätter lagkompisarna och klubben i en svår situation, då man räknat med spelaren i truppen. Plötsligt behövs tomrummet som skapas fyllas på och detta är självklart svårt, särskilt tätt inpå serien. Spelaren har ett ansvar att föra en dialog med sin förening om hur läget är så klubben har en rimlig chans att ändra sin trupp. Fotboll är en lagsport och beslut som den individuelle spelaren tar påverkar självklart hela laget...

Detta är mina personliga åsikter...inte Götaholms (vilket för övrigt gäller allt som skrivs här).

Tyvärr har det varit en hel del onödiga och korkade kommentarer på Facebooksidan som inte hjälper alls. Självklart ska ämnet få debatteras och personer ska självklart få säga sin åsikt. Det var ju en av anledningarna till att jag skapade Facebookgruppen, dock hade det ju varit trevligt om det hålls på en civiliserad nivå...

Sen hur Lekstorp väljer att kommentera situationen officiellt på sin hemsida får ju stå för dem.

---------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller händelser på fotbollsplanen så förlorade Västkusten idag mot Bosna IF med 1-4...

---------------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer
Postat av: Debatt följarren.

Följt debatten både här,fb plus lif sida. Det som jag tycker är de roligaste i det hela är att LIF själva inte släppte folk förra året till Lerum. Vad är förklaringen till det? Kanske ska hålla rent ut sagt käften, då man själv gjort samma sak.

Sen skämms jag över vissa (INGA NAMN) kommentarer från mina egna klubbkamrater i fb debatten. Skärp er för fan. Vuxna människor !!



----

Önskar alla en GLAD PÅSK och en bra premiär !

2012-04-07 @ 08:47:11
Postat av: Johan H

Det va 3-4 år sedan det va strul med juniorer som ville gå till Lerum + att det va en annan ordförande och styrelse då så det har inget med LIF just nu att göra.

2012-04-07 @ 10:32:03
Postat av: Kalleanka

Lekstorp har inte haft ett junior lag sedan 09. Det kan tidigast var 3år sedan absolut inte förra året. Dessutom så var ingen som är med och fattar beslut i lif idag med och gjorde de då.

2012-04-08 @ 09:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0