Knä!

Det blev en riktigt skön seger i derbygenrepet mot division 5-laget Utbynäs SK. Götaholm mönstrade följande lag:

Aleks

USK hade väl två-tre spelare kvar som spelade mot Götaholm förra veckan, och Götaholm hade väl några fler.

Götaholm började lite avvaktande och USK tog tag i spelet i början. Dock utan att skapa några jättelägen. USK hade en hel del spel på kanterna och Götaholm hade lite svårt att få grepp om motståndarna. Sakta men säkert jobbade sig Götaholm in i matchen och hittade lite spel. Hassan kom fram en del på kanten och Götaholm kunde vinna en del boll på mitten.

USK hade några halvlägen att ta ledningen men Götaholm löste det och kunde själva skapa en del framåt. Hassan snurrade lite på kanten och fick in ett inlägg som Rasta mötte direkt. Bollen landade troligtvis på Kviberg 27, men träffen var bra! En hörna från Rasta blir också farlig då Nico går upp och nickar, men bollen smiter utanför. Även Hassan hade några bra hörnor och även ett läge där han nästan rinner igenom.

Första halvlek slutar 0-0 och det får väl anses som rättvist. Aleks bytte med Johan i målet till den andra halvleken.

I början av den andra halvleken faller Götaholm tillbaka och USK trycker på i medvinden. Götaholm orkar inte riktigt komma upp i pressen och USK tar även ledningen. En hårt inåtskruvad hörna tog hjälp av vinden och gick rätt i mål!

Sakta men säkert började dock Götaholm ta sig tillbaka in i matchen efter detta baklängesmål. Kantspelet började fungera lite bättre och till och med Rasta hittade in med några inlägg. Pressen fungerade också bättre och Götaholm kunde flytta upp spelet. En frispark en bit in på offensiv planhalva lyfts mot mål och USK:s målvakt kommer ut samtidigt som ett gäng spelare går upp mot bollen. Filip når högst och bollen går i en båge och landar precis på en inspringande Rasta. Han väljer att knäa in bollen i öppet mål. 1-1 och Götaholm är tillbaka i matchen. Eftersom man aldrig vet när nästa mål kommer firades målet med den klassiska "roboten".

Götaholm fortsätter att skapa chanser och både Sanan och Freddie är ytterst nära att komma igenom några gånger. Både lagen tröttnar en del och spelet böljar fram och tillbaka. Rasta blir nästan tvåmålskytt då han slår en snabb frispark då målvakten ställer upp muren. Tyvärr är den lite för lös och målvakten hinner precis tillbaka.

Götaholm avgör dock matchen med ca 10 minuter kvar. Sanan och Freddie samarbetar bra och bollen rullas fram till Freddie som snyggt kan placera in 2-1 målet.

USK flyttar upp i slutet och har en hel del inlägg och hörnor men Götaholm reder ut det hela och tar en riktigt skön seger!

Stundtals lite hetsigt och grinigt på sina håll men så ska det var i sista matchen innan serien!

----------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö genrepade rejält och krossade Surte med hela 8-0!!!

Götaholmaren jagar alla målskyttarna och än så länge verkar det som Mikael Kubic stod för ett hattrick och Pierre Högberg gjorde två.

Croatia får ingen optimal uppladdning inför serien. Laget blev tvungna att även ställa in sitt genrep mot Bergsjö IF pga av spelarbrist. De ställde ju även in den förra träningsmatchen mot Fotö av samma anledning. Dessutom bekräftas det från Bosona håll att Vllaznim Ibishi är tillbaka hos dem. Även Hardi Mustafa (som kom till Croatia från Kurdistan) lämnar för Bosona...

Den Ultimata Guiden till 6A kommer sent måndagkväll...

Kommentarerna går heta på Götaholmarens Facebookgrupp, så är man inte medlem så är det bara att gå med. Om man vill ha de senaste sågningarna, hetsningarna och påhoppen ;-).