Götaholmsnyförvärv, OIF-VBK och resten av omgång 19!

Götaholm BK har glädjen att presentera två klara nyförvärv:
 

David Olsson (född 1988) har Ryds SK som moderklubb (laget leder för tillfället division 5C Södra Småland). Senaste klubben för David var dock Tingsryd United FC (division 4 Södra Småland). I den serien återfinns bland annat det klassiska laget Trekantens IF!
 
David studerar för tillfället i Göteborg och har tränat med Götaholm ett par veckor nu och har alltså bestämt sig för att skriva på för klubben. Herr Olsson kan användas överallt i backlinjen och lär bli en tillgång för GBK!
 

Innermittfältaren Daniel Gustafsson (född 1991) är också stunderande och har tränat med Götaholm i ett par veckor. Även här finns det fina småländska rötter då Daniel har Jönköpingslaget IK Tord som moderklubb. IK Tord befinner sig för tillfället i division 2 Östra Götaland (med bland annat min gamla klubb Myresjö IF!).
 
Daniel spelade dock senast i ÖlmstadS IS (division 5 Nordvästra Småland). Även Daniel kommer bli ett rejält tillskott i säsongsavslutningen!
 
Götaholmaren hälsar båda killarna välkomna till klubben! Båda spelarna är även spelklara till morgondagens match mot Bokedalen.
 

Västkusten hade chansen att kliva upp på säker mark via vinst över Kroken. Efter en minst sagt rafflande sista kvart av matchen slutade dock tillställningen 3-3!
 
Matchen började jämnt spelmässigt, möjligtvis med ett litet övertag för hemmalaget, men det var VBK som lyckades göra första målet. Detta gjorde även att VBK höjde sig och tog över matchen lite samtidigt som OIF slarvade en hel del. Det blev inte ljusare för Kroken när Johan Wede blev utvisad precis innan halvtid efter två gula kort.
 
VBK fortsatte att föra matchen i den andra halvleken och Sandro Almeida kunde nicka in 2-0 till bortalaget. Kroken bytte dock in duktige Martin Hernefors vid detta tillfälle. Det hör till saken att Hernefors inte skulle varit med alls i matchen och han dök upp sent, rykten säger att han bara "var ute med hunden"! VBK ökar dock på till 3-0 (genom Bahador Mohammadi, också på nick) innan Kroken startar sin vändning.
 
1-3 görs av Hernefors efter några fina dribblingar och sedan spelar han fram Kenneth Ekholm som blir fälld i straffområdet. Anders Hellenäs sätter straffen och plötsligt är det match igen!
 
I slutet trycker Kroken på och VBK kontrar. Det sista som händer är att Kroken flyttar upp alla spelare och bollen lyfts in i VBK:s straffområde. Bollen hamnar hos OIF-spelare som dock inte får in bollen. Till slut kan dock Hernefors skjuta bollen på en VBK-spelare och in i mål!
 
En galen vändning av Kroken och självklart riktigt surt för VBK som hade ett jätteläge för tre poäng med en man mer och 3-0 med 18 minuter kvar!
 
Kroken får väl tacka Hernefors hund för poängen!
 
En liten matchrapport hittas i Krokens gästbok, HÄR.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den 19:e omgången fortsätter, match redan idag!
 
TORSDAG 30/8
 
BJÖRNDAMMENS BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Furulundsplan)
 
Björndammen ligger för tillfället på en sjundeplats men det är ganska jämnt i den delen av tabellen. Förlorade ute i Gråbo mot Lekstorp sist med uddamålet.
 
Inga avstängningar för BBK som Götaholmaren känner till.
 
Marieholm har i de två senaste matcherna slagit Västkusten och Olskroken med sammanlagt 13-0! Laget fortsätter att vara 6A:s överlägset målgladaste lag (55 mål, 13 före UAFC och Croatia). Två Marieholmsspelare toppar även skytteligan, Toni Ceesay och Jimmy-Cannon Nwadinkpa. Laget har även fått in två intressanta nyförvärv som breddar truppen fint, Amir Huseinovic och Håkan Alavurt.
 
Inte heller MBoIK har några avstängningar som bloggen känner till.
 
TIPS: Marieholms offensiv mot BBK:s defensiv. Marieholm tar det ock befäster sin tredjeplats.
 
FREDAG 31/8
 
BOKEDALENS IF - GÖTAHOLM BK (19.00 Jonsereds IP)
 
Bokedalen jagar viktiga poäng och självklart vill laget gärna ta dem mot Götaholm, som befinner sig precis framför i tabellen. Laget spelade bra mot Öjersjö men föll tungt sist mot Gårda (0-5). Finns för övrigt en matchrapport från den matchen, HÄR.
 
Nyförvärvet Simon Tengfjord är spelklar till denna matchen men osäker pga av jobb.
 
Inga avstängningar hos BIF.
 
Götaholm fick äntligen ett litet positivt besked när laget vände ett 0-3 underläge till 3-3 i senaste matchen mot Croatia. Både den första poängen och de första målen för hösten.
 
Försvararen Felix Milkovic kommer att missa matchen då han är bortrest, även möjligt frågetecken på Per Darolf. De nya killarna Daniel Gustafsson och David Olsson är spelklara. Inga avstängningar för Götaholm.
 
En seger skulle innebära att Götaholm rycka ifrån Bokedalen och att klubben med största sannolikhet inte behöver oroa sig om streckstriden.
 
Vårmötet slutade med en knapp 2-0 seger för Götaholm i en jämn match.
 
LÖRDAG 1/9
 
CROATIA GÖTEBORG - UNITED AFRICA FC (13.00 Gamlestadsvallen)
 
Croatia har dalat i tabellen och har tappat kontakten med toppen. Ingen vinst efter sommaren och en hel del insläppta mål. Tappade 3-0 till 3-3 i senaste matchen mot Götaholm.
 
Verkar även som fler spelare är på väg att lämna. Duktige Alan Amin verkar vara på väg till FC Bosona (som vann 6A förra året) där det redan finns en hel del gamla Croatiaspelare. Dock inga avstängningar hos Croatia. Laget får istället tillbaka tre spelare som var avstängda mot Götaholm: Eddie Prorokovic, Thomas Celec och Adnan Gashi.
 
United Africa är inblandade i en episk uppgörelse med Lekstorp om vem som kommer vinna 6A. I nuläget har UAFC en poäng tillgodo på Gråbolaget. UAFC har imponerat stort med sitt passningsspel och tålamod och förmågan att vinna matcher.
 
Samir Abbas (rött kort sist) och Charles Chibuike (tre gula) saknas dock.
 
TIPS: Känns som en tämligen säker UAFC-seger...
 
#6
 

Kvällens match, bus & ostskivor!

Kvällens match mellan Olskroken och Västkusten slutade 3-3. Troligtvis var inget av lagen särskilt nöjda med det. Mer om matchen imon.
 
--------------------------------------------------------------------------
 
Det känns som det är dags för en liten koll på vilket lag och vilka spelare som spelar fulast!
 
GULA KORT (lagvis)
Öjersjö IF (41)
Gårda BK (33)
Västkustens BK  (31)
Götaholm BK (27)
Marieholm BoIK (26)
Bokedalens IF (25)
Croatia Göteborg (25)
Lekstorps IF (22)
United Africa FC (21)
Olskrokens IF (20)
Björndammens BK (16)
 
Går väl att säga att Öjersjö leder ostskiveligan ganska klart. Förra årets "rövlag" (som vann busligan) Lekstorp har skärp till sig ordentligt!
 
RÖDA KORT (lagvis)
Croatia Göteborg (5)
Västkustens BK (5)
Marieholm BoIK (4)
Gårda BK (3)
Bokedalens IF (2)
Götaholm BK (2)
United Africa FC (2)
Olskrokens IF (1)
Öjersjö IF (0)
Björndammens IF (0)
Lektorps IF (0)
 
Två lag med fem röda kort än så länge. Värt att notera är att Öjersjö, som hade 41 gula kort, inte har några röda alls. Även BBK och LIF har lyckats undvika de röda korten.
 
GULA KORT (spelare)
 
Marcus Johansson (LIF) (6)
Omid Larizadeh (VBK) (6)
 
Fredrik Karlsson (BIF) (5)
Sebastian Fernberg (GÅR) (5)
Anton Benjam Walberg (GÅR) (5)
 
Christer Petersson (BBK) (4)
Johannes Soomer (BIF) (4)
Josef La Carrubba (GÅR) (4)
Rabih El Mir (GBK) (4)
Shahram Mansouri (GBK) (4)
Anes Abdulahovic (MBoIK( (4)
Kareem Ismail Ayinde (UAFC) (4)
Adilson Lima (VBK) (4)
Marcus Halldin (4)
Jimmy Åsell (4)
 
Även om LIF ligger lågt när det gäller gula och röda kort så har de Marcus Johansson i toppen på den individuella ostskiveligan. Johansson har ju dock gjort fler mål än de gula han fått (8 mål än så länge) så möjligen är han förlåten.
 
När det gäller röda kort är det bara en spelare som lyckats bli utvisad två gånger iår, nämligen Croatias Adnan Gashi...
 
#6

Morgondagens match!

Den 19:e omgången drar igång imon med en spännande match!
 
OLSKROKENS IF - VÄSTKUSTENS IF (19.30 Överåsvallen)
 
VBK har chansen att ta sig över strecket om det skulle bli vinst mot Kroken. I och med Romas uttåg så förbättrades ju VBK:s chanser att hålla sig kvar i 6A avsevärt.
 
Kroken har gått lite knackigt på sistone och har tre raka förluster och 0-12 i målskillnad på dessa matcher. Till Krokens försvar så ska det tilläggas att motståndet i dessa matcher varit seriens topp-tre lag. Dock får väl 0-9 mot Marieholm sist räknas som en riktig genomklappning.
 
VBK har också mött de tre topplagen efter sommaren med liknande resultat. Mot UAFC blev det iofs en WO-förlust, men sen blev det två förluster på planen mot LIF och MBoIK. VBK har inte lyckats göra några mål i dessa matcher.
 
VBK saknar rutinerade Adilson Lima då han fick rött senast mot Lekstorp.
 
OIF saknar viktige Peter Gustafsson (oavsett om han spelar mittback eller anfallare) efter tre gula.
 
TIPS: Svårtippat med två lag som inte precis är i form. Oavgjort!
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Gårdavinst, Skytteligan & lite annat...

Gårda gjorde processen kort med Bokedalen i dagens 6A-match. Innan den första halvtimmen var spelad ledde Överåslaget med 4-0. Mawuli Gokah fortsätter att göra mål (tredje matchen i rad om Romamatchen räknas) och han inledde målskyttet redan i första minuten. Peter Carlsson gjorde sitt första mål för säsongen medan Sebastian Fernberg nu är uppe i tio fullträffar då han svarade för 2-0 och 4-0 målet.
 
Gårda kontrollerade matchen och Bokedalen verkade inte kunna ladda om från derbyt sist mot Öjersjö. Christopher Bratt fastställde slutresultatet i andra halvlek.
 
Gårda ligger för tillfället fyra och har bara tre poäng upp till Marieholm (båda lagen har 14 spelade matcher).
 
Bokedalen har fortfarande två poäng ner till Västkusten och en match mindre spelad.
 
Inte så mycket att tillägga här. Muhamed Kopriva och Mazlum Sigirci gjorde Croatias första två mål och Götaholms 1-3 reducering var ett självmål.
 
Inte så mycket att säga här heller. Marieholm för hela slanten från början till slut. Jimmy-Cannon Nwadinkpa blev tremålsskytt.
 
------------------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp har nu en matchrapport från sin 2-1 vinst över Björndammen. Klicka HÄR.
 
------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren får även be om ursäkt för det har blivit lite felaktigheter gällande gula kort och avstängningar. Med två lag som dragit sig ur men med förbundets regler att kort från dessa matcher ändå räknas så har det blivit lite snurrigt då Götaholmaren ändå strök några gula från Kurdistans matcher (innan kännedomen om förbundets regler). Även vissa felaktiga matchrapporter där fel spelare har varnats har ställt till det.
 
Sedan är det ju även en del slarv från bloggens sida att inte dubbelkolla matchrapporterna när det gäller avstängningar. Sebastian Fernberg var inte avstängd i dagens match då han bara fått två gula innan. Har är dock avstängd i nästa då han fick kort idag. Marcus Halldin har redan varit avstängd för tre gula kort (i omgång 10) men Götaholmaren strök Halldins kort från ÖIF:s match mot Kurdistan och trodde därför att han var avstängd nu då han fick sitt fjärde gula.
 
Hur som helst. Götaholmaren får skärpa till sig lite på den punkten...
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
SKYTTELIGAN (efter omgång 18)
 
13 MÅL
 
Toni Ceesay (Marieholm)
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)
 
12 MÅL
 
Simon La Verghetta (Gårda)
 
10 MÅL
 
Sebastian Fernberg (Gårda) (3)
 
9 MÅL
 
Mikael Nilsson (Öjersjö)
 
8 MÅL
 
Marcus Andreasson (Olskroken) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
 
7 MÅL
 
Boris Lesic (Croatia) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Fitim Feka (Croatia)
Abdi Bashir (Götaholm) (1)
Leandro Pinto (Marieholm)
Johan Hellenäs (Olskroken) (1)
Gilbert Mensah (United Africa)
 
6 MÅL
 
Anton Linde (Björndammen)
Sebastian Gokah (Gårda)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Charles Chibuike (United Africa) (2)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Marcus Halldin (Öjersjö) (1)
 
5 MÅL
 
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Mawuli Gokah (Gårda)
Tobias Petersson (Götaholm)
Peter Gustafsson (Olskroken) (1)
 
4 MÅL
 
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Sebastian Fransson (Lekstorp)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Carl Antti (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm)
Calvin Okafor (United Africa)
 
3 MÅL
 
César de Melo (Björndammen)
Tobias Widberg (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen)
Ivan Boberg Jovanovic (Björndammen)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Blerim Ferati (Marieholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)
Edmond Shala (Västkusten) (1)
Pierre Högberg (Öjersjö)
 
2 MÅL
 
Tobias Johansson (Bokedalen)
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Fredrik Karlsson (Bokedalen)
David Celerie (Croatia)
Christopher Bratt (Gårda)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Antonio Godino (Mariehholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Ousman Sonko (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Johan Wede (Olskroken)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Andy Erheriene (United Africa) (1)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)
Pouyan Babr (Västkusten)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)
Anton Petersson (Öjersjö)
 
1 MÅL
 
Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Marcus Lihnell (Björndammen)
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Johan "Post" Nilsson (Bokedalen) (1)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Alan Amin (Croatia)
Martin Jacobson (Gårda)
Peter Carlsson (Gårda)
Sanan Gaziyez (Götaholm)
Nicolas Wolf (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Nicklas Berglind (Lekstorp)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Fredrik Nodin (Lekstorp)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Emir Alic (Marieholm)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Anders Hellenäs (Olskroken)
Martin Hernefors (Olskroken)
Benard Adu (United Africa)
Saidi Ishola (United Africa)
Eddy Osagie Agbonifo (United Africa)
Mohamad Krayem (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
David Eriksson (Öjersjö)
Jacob Gideflod (Öjersjö)
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det verkar som det kommer att styras upp lite trevliga aktiviteter efter säsongens slut. Förra året spelades det en All-Starmatch mellan 6A och 6C (som 6A vann med 3-2). Detta var ett sammarbete mellan Götaholmaren och DallaFCF-bloggen. Nu håller Dalla på att utveckla detta och tanken är att det förhoppningsvis kan bli en liten mini-turnering mellan All-Starlag från alla fyra 6:orna! Vi får se vad som händer!
 
När det gäller 6A så har det funnits lite tankar på någon form av avslutningsfest efter säsongen. Hjulen är i rullning och vi får se vad som händer även där...
 
#6

Inför Gårda BK - Bokedalens IF

Imorgon söndag spelas den 18:e omgången klart:
 
GÅRDA BK - BOKEDALENS IF (16.15 Överåsvallen)
 
Gårda har kommit igång bra efter sommaren och slog Croatia senast med hela 6-1. Laget har klättrat upp till en fjärdeplats med möjligt häng på Marieholm som ligger trea (tre poäng efter OM det blir vinst mot BIF).
 
Enligt Götaholmarens beräkningar är Sebastian Fernberg avstängd pga för många ostskivor.
 
Bokedalen spelade riktigt jämnt mot Öjersjö sist men föll med uddamålet. Nils Hallgren missar dock matchen mot Gårda pga av tre gula kort. BIF:s trupp ser annars stark ut. Dessutom har laget gjort klart med ett nyförvärv. 20-årige mittfältaren/anfallaren Simon Tengfjord är klar för klubben. Tengfjord kommer närmast från Sävedalens juniorer och kommer dock inte att vara spelklar till morgondagens match.
 
Bokedalen ska absolut inte underskattas pga av deras tabelläge men Gårda verkar ha hittat formen. Bröderna Gokah har börjat göra mål och Simon La Verghetta ligger som vanligt med i skytteligatoppen. Defensivt löser Alexander Bergman det mesta.
 
TIPS: Gårda får tipset!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Kvällens matcher!

GÖTAHOLM BK - CROATIA GÖTEBORG 3-3 (0-2)
 
0-1 ? (ca 20)
0-2 ? (ca 35)
0-3 Fitim Feka (47)
1-3 självmål/Shahram Mansouri (Abdi Bashir) (ca 60)
2-3 Abdi Bashir (Freddie Wedberg) (ca 75)
3-3 Abdi Bashir (Fredrik Airosto) (ca 90)
 
Götaholm ställde upp med följande lag i detta G-vallenderby:
 
Aleks
Rabih-Felix-Filip-JK
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Per
Abdi-Shahram
 
Bänken:
Freddie
Gap
Martin
Koffe
 
Det var Croatia som började bäst i matchinledningen och Götaholm var inte riktigt på tårna. Croatia sökte ofta den lite längre bollen och var det inte försök bakom Götaholms mittbackar var det ut på deras högerkant mot David Celerie. Just Celerie ställde till en hel del besvär för Götaholm i början och han kunde komma förbi på kanten och slå in bollar i boxen. Croatia hade även lite hörnor som blev halvfarliga.
 
Götaholm hittade till slut sina positioner och även lite anfallsspel. Abdi var pigg och fick en del att jobba på. Det var även han som fick de bästa chanserna. Herr Bashir får en boll i djupet och kan ta sig förbi Henok Berhane (som annars var lysande som mittback) och komma in i straffområdet med bara Vural "Vurre" Kokulu kvar att överlista. Tyvärr träffar Abdi ribban klockrent och Götaholm missar chansen att ta ledningen.
 
Efter ca 20 minuter kommer Croatias ledningsmål. En frispark på mittplan lyfts in mot straffområdet och en Croatiaspelare skarvar bollen mot mål och ställer Aleks.
 
Götaholm viker dock inte ner sig och kör istället på. Shahram och Abdi jobbade på bra i anfallet och Shahram hade några fina halvchanser. Götaholm hade även några farliga hörnor, bland annat kom Filip upp bra men nicken gick utanför. Götaholm fortsätter att bränna chanser, Abdi får ännu ett läge när Freddan hittar in med en pass som Abdi kan ta ner inne i straffområdet men Vurre räddar. Shafie jobbar till sig ett friläge men chippar över.
 
Croatia var inte ofarliga även om Götaholm hade de hetare chanserna och matchen böljade stundtals fram och tillbaka. Götaholm lyckades alltså inte göra mål på sina chanser men Croatia var desto effektivare och kan även göra 2-0 innan halvtid. En Croatiaspelare (möjligen #7 Marko Delic) kunde ta sig från mittplan, och även om det var en hel del Götaholmsspelare i närheten så blev han inte stoppad, och hela vägen ner till Götaholms straffområde. Där spelar han in bollen till en medspelare (inte helt hundra på vem det var) som drar på ett skott. Aleks får en hand på bollen men kan inte hindra att den går in under ribban!
 
En frusterande första halvlek för Götaholm där det skapas en hel del klara chanser utan att det blir mål, samtidigt som Croatia sätter sina chanser.
 
Tyvärr börjar andra halvlek på sämsta tänkbara sätt. Croatia slår en långboll ner mot hörnflaggan och ett inlägg kommer. Trots en hel del Götaholmsförsvarare inne i straffområdet så kan Fitim Feka dyka upp vid bortre stolpen och nicka upp bollen i krysset! 3-0 till Croatia och en mardrömsstart för Götaholm i den andra halvleken!
 
Ganska naturligt så föll Croatia lite längre ner i planen och la sig på kontringar medan Götaholm försökte flytta upp och fylla på. Shafie styrde spelet på mitten och ofta gick bollarna mot Abdi, tyvärr så satte kompisen Henok stopp för de flesta försöken.
 
Det kändes som ännu en match med en massa målchanser och hyfsat spel skulle leda till en förlust. Freddan fick ett jätteläge när bollen dök upp vid den bortre stolpen (möjligen på ett skott från Gap?) och han hade för ett ögonblick öppet mål. Tyvärr drar Freddan bollen över!
 
Hoppet tänds dock när Abdi tar sig in i straffområdet och kan lägga in bollen framför mål. Där vräker sig både Shahram och en Croatiaförsvarare fram och bollen går upp i nättaket! Får vänta tills matchrapporten för att se om domaren gav målet till Shahram eller och det räknades som självmål. Hur som helst har Götaholm äntligen gjort mål och plötsligt lever matchen igen!
 
Croatia håller dock på att utöka ledningen direkt på avspark (är ganska säker på att det var avsparken efter 1-3 målet) då en Croatiaspelare drar på ett skott direkt från mittpunkten. Bollen är på väg att dyka in över Aleks men han kan få upp en hand och styra upp bollen i ribban!
 
Götaholm fortsätter att trycka på och Croatia börjar kännas trötta. Dock lyckas de skapa en del farligheter på omställningar och kontringar. Bland annat får Aleks göra en fin frilägesräddning när Croatia kontrar.
 
Götaholm skapar dock chanser och Abdi får ännu ett friläge när en boll skarvas vidare av Croatias mittback men Vurre kommer ut bra och kan avstyra den chansen. Det blir även en hel del skott utifrån som tyvärr inte träffar mål och Shahram har en bra nick på en hörna. Shahram som för övrigt jobbade riktigt bra matchen igenom.
 
2-3 målet kommer dock till slut. Freddie får fram bollen till Abdi inne i straffområdet och han lyckas krångla sig förbi några gubbar och lägga in bollen!
 
Götaholm går ner på en trebackslinje och gör ett sista försök att kvittera. Detta gör att Croatia får en del farliga lägen men det blir Götaholm som får sista ordet. Ett inlägg eller möjligen ett skott touchas vidare och hamnar i bortre delen av Croatias straffområde. Där dyker Rasta upp och drar på ett skott mot mål. Vurre räddar skottet men returen hamnar mitt framför fötterna på Abdi som bara kan rulla in kvitteringen!
 
Målet luktade väldigt mycket offside och det var en hel del protester från Croatiahåll. Väldigt svårt att avgöra men domaren höll inte med Croatiaspelarna och matchen slutade alltså 3-3!
 
En underbar upphämtning av Götaholm som vägrade ge upp, dock var det ändå en hel del besvikelse då väldigt många chanser missades framåt och Croatia fick en del lätta mål. Med lite mer skärpa både offensivt och defensivt i den första halvleken hade de detta kunnat vara tre poäng istället för en.
 
Självklart ännu surare för Croatia som tappade en 3-0 ledning i den andra halvleken...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Marieholm körde över Olskroken totalt ikväll och vann med hela 9-0! Båda nyförvärven (Amir Huseinovic och Håkan Alavurt)  debuterade för MBoIK.
 
Mer om den matchen imon eller på söndag.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Lekstorp tog ännu en seger och är nu uppe på samma antal spelade matcher som serieledarna UAFC. Gråbolaget är en poäng efter men har bättre målskillnad med två måls marginal.
 
Inte oväntat var det LIF som förde matchen mot BBK hemma i Gråbo. Laget kunde också ta ledningen med 1-0 redan i den 11:e minuten då Marcus Johansson gjorde sitt sjunde mål för säsongen.
 
LIF fortsatte att skapa chanser i den första halvleken, dock utan att göra mål. BBK:s målvakt Andy Jansson fick rädda sitt lag flera gånger. I början av den andra halvleken passade dock mittfältaren Johansson på att göra sitt åttonde mål för säsongen och då trodde nog många att matchen var helt avgjord.
 
Det blev dock lite nerv i slutet då Ivan Boberg Jovanovic reducerade genom ett drömmål. Enligt rapporter handlade det om ett kalasskott i krysset från 30 meter. Götaholmaren har förgäves sökt målskytten för en kommentar. BBK fick ett litet tryck mot LIF-målet i slutet men utan att skapa några jättechanser.
 
Enligt LIF:s tränare Ingemar Holm spelar laget bättre nu än i våras och laget skapar väldigt mycket målchanser, även om det även missas en hel del chanser.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Troligtvis inte så mycket bloggande imorgon (möjligen en liten "inför" Gårda-Bokedalen) då det vankas inflyttningsfest i Högsbohöjd. Tyvärr är lägenheten för liten för att hela 6A ska få plats...
 
#6

Inför fredagens matcher & mer från BIF-ÖIF!

Den 18:e omgången drar igång med tre matcher imorgon:
 
GÖTAHOLM BK - CROATIA GÖTEBORG (18.45 Gamlestadsvallen)
 
Dags för G-vallenderby och det är två lag som längtar efter en vinst. Götaholm har öppnat höstsäsongen med två raka förluster och 0-6 i målskillnad. Croatia har även de två raka förluster och 1-9 i målskillnad. Croatia gör dessutom sin tredje match på en vecka.
 
Götaholm har Tobias Petersson avstängd men Shafie Nurani är tilbaka efter sin avstängning. Både Felix Milkovic och Martin Johansson är tillbaka i full träning.
 
Inte nog med att Croatia förlorade med hela 1-6 mot Gårda, dessutom fick laget sin mittback Eddie Prorokovic utvisad i slutet och både Thomas Celec och Adnan Gashi drog på sitt tredje gula kort för säsongen. I senaste matchen saknades dessutom både Alan Amin och Boris Lesic. Frågetecken på om de medverkar imon. Amin verkar fortfarande befinna sig utomlands på semester.
 
Croatia har i och med de senaste förlusterna glidit neråt i tabellen (7:a) medan Götaholm självklart vill börja ta lite poäng för att klättra från sin 9:e plats om nu Bokedalen och Västkusten skulle börja ta poäng.
 
MARIEHOLM BoIK - OLSKROKENS IF (18.30 Lövgärdesplan)
 
Marieholm har spelat två matcher efter sommaren, förlust i toppmötet mot United Africa och sedan en stabil 4-0 vinst över Västkusten. Kroken har hunnit med fyra matcher på höstsäsongen och det har blivit tre förluster och en vinst. Dock var Kroken med länge mot både Lekstorp och United Africa men fick se sig knappt besegrade.
 
Frågetecken på Marieholms målspruta Toni Ceesay som verkar vara på resande fot, bland annat på besök hos sin nyblivna utlandsproffsbror i Amsterdam. Daniel Pereira är avstängd efter sitt röda kort sist mot Västkusten. Enligt de senaste rapporterna återvänder han till Sverige imorgon och ska vara med på matchen.
 
MBoIK har dock klart med två nyförvärv, 6A-bekante Amir Huseinovic från FC Roma United och Håkan Alavurt (senast i Kärra KIF) är klara för klubben. Både är även helt spelklara till morgondagens match. 
 
Kroken håller som vanligt på att få ihop ett lag, klart dock att mittfältaren Patrik Bengtsson saknas på grund av skada och även Fredrik Jungestrand missar matchen. Nye målvakten Erik Nilsson verkar få fortsatt förtroende men det verkar även som Jonas Söderström är med i truppen. Enligt rapporter så lär han dock inte kunna spela ute och han har ju agerat målvakt (på ett imponerande sätt) tidigare under säsongen. Vissa tongivande spelare saknas i nuläget men matchtruppen fylls säkert på under kvällen. Johan Hellenäs är fortfarande långtidsskadad men kommer möjligen att spela igen i slutet av säsongen.
 
TIPS: MBoIK har tappat lite kontakt till de två topplagen och kanske det kan påverka motivationen. Laget är dock bra hemma på gräset på Lövgärdesplan och får tipset även om Kroken absolut inte ska underskattas.
 
LEKSTORPS IF - BJÖRNDAMMENS IF (19.00 Lekstorpsvallen)
 
LIF fortsätter att jaga UAFC i toppen och har inte råd med så många poängtapp om de ska få till en helt avgörande match i sista omgången. Särskilt då UAFC verkar gå som tåget, vilket iofs även LIF gör. Truppen ser ut som vanligt med ett undantag. Robin Granqvist vågar fortfarande inte möta sitt gamla lag Björndammen och fick sin tredje varning i LIF:s förra match. I våras var han på "domarkurs" när lagen möttes. Noah Widmark går in i truppen och gör sin första 6A-match för LIF. Frågan är om han går direkt in på Granqvists defensiva mittfältsplats?
 
BBK saknar mittfältaren Mattias Palmqvist som fick sitt tredje gula kort senast mot United Africa. Anton Linde är tillbaka efter att ha missat förra matchen pga en stukad fot.
 
Att åka ut till Gråbo och möta LIF är aldrig lätt och det känns som BBK lär börja ganska defensivt och försöka täppa till mittfältet för hemmalaget. Båda lagen gillar ju att ha mycket folk centralt på mitten och det lär bli trångt där. Gissningen är att LIF kommer att trötta ut BBK och få utdelning men BBK är ju farliga i sina omställningar och ett kontringsmål där kan ju ge matchen nerv. Dock ska ju BBK försöka kontra mot seriens bästa försvar.
 
Senast lagen möttes var det inget snack alls och LIF vann med 6-0Furulundsplan.
 
TIPS: Lekstorp får självklart gälla som favoriter.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Matchrapporten inne. Inte så mycket att säga, verkar dock som domaren ansåg att ÖIF:s 2-1 mål var självmål. Alltså fick inte Daniel Apell det målet som det först rapporterades om.
 
ÖIF får klara sig utan både Mattias Liljenbring och Marcus Halldin till nästa match då de är uppe i tre gula. BIF:s Nils Hallgren fick även han sitt tredje gula och får vila nästa match.
 
Bokedalen har en matchrapport på sin hemsida som hittas HÄR. Matchrapporten vittnar om en första halvlek som tillhör BIF och en andra halvlek där ÖIF kämpar sig tillbaka. Det gick även hett till stundtals.
------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Från Gårdavinsten och kvällens derby!

 
Det var Croatia som började bäst på Gamlestadsvallens fina gräsmatta och David Celerie kunde göra 1-0 redan i den 5:e minuten. Efter en kvart hade dock Gårda vänt med två mål (av Mawuli Gokah och Martin Jacobson).
 
I den andra halvleken var det inget snack och Gårda kunde gå ifrån och vinna med hela 6-1! Simon La Verghetta var tillbaka och han hade konserverat målformen under semestern. Sebastian Gokah var tillbaka efter avstängning och gjorde två mål i den andra halvleken. Enligt rapporterna hotade Gårda i djupled hela matchen igenom och hade förrutom målen en hel del andra klara lägen.
 
Croatia saknade en del viktiga spelare. Playmakern Boris Lesic saknades och så gjorde även duktige Alan Amin (möjligen i Barcelona). Tränare Dragan Prorokovic satt på bänken.
 
Tung höststart för Croatia som dalar i tabellen. Gårda däremot har klättrat upp och kanske ändå blir det topplaget som många trodde innan säsongen. Även om de knappast lär hinna ifatt toppduon LIF och UAFC.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen och Öjersjö drabbade samman i ett hett derby idag. Enligt rapporter var det tuff och stundtals grinig tillställning, precis som ett derby ska vara!
 
Bokedalen var det hetare laget i den första halvleken och störde ÖIF med sin höga press. Laget tog även ledningen genom mittbacken Fredrik Karlsson. I den andra mattades dock BIF och ÖIF tog över. Till slut kunde Öjersjö kriga sig till alla tre poängen efter mål av David Eriksson och Daniel Apell.
 
2-1 till ÖIF alltså och en riktigt tung förlust för BIF. Dock ett bevis på att Bokedalen trots allt är på gång och inte ska räknas bort.
 
ÖIF fortsätter att vinna matcher och är nu uppe på en femteplats
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Gårdagens match.

 
Lekstorp besegrade alltså Olskroken med 1-0Överåsvallen igår. Det var bortalaget LIF som dominerade matchbilden även om det till en början inte ledde till några jättechanser. Chanserna skulle dock komma, Robin Granqvist träffade stolpen efter en frisparkavariant och Sebastian Fransson passade på att bränna en straff. LIF:s spelövertag mot ett kämpande Kroken fortsatte i den andra halvleken. Trots bra chanser för både Niklas Drott och Marcus Pätsi så var det till slut ett självmål förbi debuterande målvakten Erik Nilsson (på lån från Lunden) som gav LIF alla tre poängen. Sett till matchbilden så var det väl en rättvis seger sen är det självklart surt för OIF att förlora på ett självmål.
 
LIF:s defensiv imponerar ännu en gång och Emil Syrén fick hålla ännu en nolla.
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken har förstärkt truppen med en ny spelare. Henrik "Kalmar" Gustavsson, 24-årig yttermittfältare. Götaholmaren har inte så mycket mer info i nuläget. En vild gissning är ju att herr Gustavsson härstammar från den småländska östkusten...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I dagens match körde Gårda över CroatiaGamlestadsvallen med hela 6-1. Målskyttar för Gårda var: Mawuli Gokah, Simon La Verghetta, Martin Jacobson, Sebastian Fernberg och Sebastian Gokah (två mål).
 
Götaholmaren hade gjort en liten miss och Mawuli Gokah var alltså inte avstängd idag, han står på två varningar.
 
Mer om matchen imon....
 
#6
 

Mera...

Lekstorp slog Olskroken med 1-0Överåsvallen ikväll. Mer om detta imon.
 
 
Matchrapporten inne. Inte så mycket att tillägga.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Både imorgon (tisdag) och på onsdag spelas det 6A-fotboll:
 
TISDAG 21/8
 
CROATIA GÖTEBORG - GÅRDA BK (19.00 Gamlestadsvallen)
 
Croatia fick en jobbig start på hösten med en ganska klar 0-3 förlust mot Öjersjö. Sett till matchrapporten så verkade de flesta spelarna vara med. Förlusten av Alexander Nylin är självklart stor då han ofta kunde avgöra matcher nästan på egen hand.
 
Gårda gör sin tredje match efter sommaren och har två vinster och en förlust. Dock var ju en av vinsterna mot FC Roma och den matchen är ju borttagen nu. Simon La Verghetta är tillbaka i Sverige men oklart om han spelar. Däremot får Gårda tillbaka sin kapten Sebastian Gokah, som var avstängd sist. Dock är brodern Mawuli avstängd.
 
TIPS: Är La Verghetta tillbaka väger det över för Gårda.
 
ONSDAG 22/8
 
BOKEDALENS IF - ÖJERSJÖ IF (19.00 Jonsereds IP)
 
Bokedalen gör sin första match efter en riktigt jobbig vårsäsong. Dock är laget för tillfället över strecket då FC Roma drog sig ur. Har tappat duktige Patrick Allen till just ÖIF (han spelar dock inte denna matchen) men har ny tränarduo i Michael Rosén och Hans Carlsson. Möjligt att det kan lyfta laget.
 
ÖIF går riktigt bra för tillfället och både Marcus Halldin och Mikael Nilsson har börjar hitta målet. Oklart vem som vaktar kassen, ordinarie målvakten Alexander Wester missade matchen sist och Freddie Jillesjö fick hoppa in.
 
TIPS: Derby är alltid derby och BIF kan säkert tända till. Dock har ÖIF hittat formen. ÖIF-seger!
 
#6
 
 

ÖIF-seger, inför måndagens match & en Skytteliga!

Hela matchrapporten är inte inne, men det är ingen tvekan på att Öjersjö besegrade Croatia med 3-0 i gårdagens 6A-match.
 
Götaholmaren fick rätt i sitt tips och det var Öjersjö som var det starkare laget. ÖIF tog tag i spelet i den första halvleken och skapade de hetaste chanserna och hade även bollar både i ribban och stolpen. Croatia fick mest rikta in sig på kontringsspel och verkade inte få igång sitt vanlig spel. Det var dock 0-0 i halvtid.
 
Matchbilden ifrån den första halvleken fortsatte i den andra och till slut kunde Marcus Halldin ge hemmalaget ledningen med ett fint skott. ÖIF fortsätter att trycka på och kan även öka till 2-0 genom Jacob Gideflod. Croatia orkade inte ta sig tillbaka in i matchen och ÖIF kunde även göra 3-0, målskytt Anton Petersson.
 
ÖIF:s målvakt Alexander Wester saknades och i målet återfanns utespelaren Freddie Jillesjö.
 
Croatia verkar ha fått tillbaka Robert Jaganjac som varit en sväng i Utbynäs SK, samma sväng som Thomas Celec tog.
 
ÖIF inne i en fin svit och har faktiskt fyra raka segrar (4-4 matchen mot FC Roma inte inräknad).
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon fortsätter den 17:e omgången:
 
MÅNDAG 20/8
 
OLSKROKENS IF - LEKSTORPS IF (19.30 Överåsvallen)
 
LIF jagar vidare för att hinna ifatt United Africa i toppen och Kroken krigar vidare för att ta sig uppåt i tabellen. Just UAFC var Krokens senaste motståndare och då blev det en 0-2 förlust men OIF stod upp riktigt bra. Lekstorp slog Västkusten hemma efter spelövertag och en hel del chanser och det blev till slut 2-0.
 
Kroken verkar ha klart med en ny målvakt. Klubben har lånat Erik Nilsson (född 1995) från Lunden ÖBK. Nilsson verkar vara uttagen i truppen direkt och då blir det direkt in i hetluften mot LIF:s duktiga huvudspelare!
 
Johan Hellenäs och Jonas Söderström saknas fortfarande i Krokens lag men annars verkar OIF komma med en liknande trupp som de senaste matcherna.
 
LIF kommer med exakt samma trupp som mot VBK sist. Det har även dykt upp en liten matchrapport från den matchen, klicka HÄR.
 
TIPS: Kroken kommer att kämpa på som alltid, men LIF känns alldeles för stabila. LIF-seger!
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det var ett tag sedan Skytteligan uppdaterades men här kommer den. Alla FC Roma Uniteds matcher är borttagna och även alla mål som gjordes i dessa matcher. Dessutom är inte målskyttarna från matchen ÖIF-Croatia med då matchrapporten inte är fullständig. Matcherna som är spelade i omgång 17 är dock med.
 
SKYTTELIGAN (efter omgång 16/17)
 
12 MÅL
 
Toni Ceesay (Marieholm)
 
11 MÅL
 
Simon La Verghetta (Gårda)
 
10 MÅL
 
Jimmy-Cannon Nwadinkpa (Marieholm)
 
9 MÅL
 
Mikael Nilsson (Öjersjö)
 
8 MÅL
 
Marcus Andreasson (Olskroken) (2)
 
7 MÅL
 
Boris Lesic (Croatia) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Sebastian Fernberg (Gårda) (3)
Johan Hellenäs (Olskroken) (1)
Gilbert Mensah (United Africa)
 
6 MÅL
 
Anton Linde (Björndammen)
Fitim Feka (Croatia)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Charles Chibuike (United Africa) (2)
Tersoo Tyoer (United Africa)
Leandro Pinto (Marieholm)
 
5 MÅL
 
Niclas Eliasson (Lekstorp)
Tobias Petersson (Götaholm)
Abdi Bashir (Götaholm) (1)
Peter Gustafsson (Olskroken) (1)
Marcus Halldin (Öjersjö) (1)

4 MÅL
 
Rasmus Lihnell (Björndammen)
Navid Parsa (Björndammen)
Sebastian Fransson (Lekstorp)
Marcus Pätsi (Lekstorp)
Carl Antti (Gårda)
Sebastian Gokah (Gårda)
Fredrik Airosto (Götaholm)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Calvin Okafor (United Africa)
 
3 MÅL
 
César de Melo (Björndammen)
Tobias Widberg (Björndammen)
Christer Petersson (Björndammen)
Mawuli Gokah (Gårda)
Gerald Tita (United Africa)
Samir Abbas (United Africa)
Ofuokwu Stanley Odogwu (United Africa)
Bljerim Hoti (Marieholm)
Omid Larizadeh (Västkusten)
Edmond Shala (Västkusten) (1)
Pierre Högberg (Öjersjö)

2 MÅL
 
Tobias Johansson (Bokedalen)
Niklas Nilsson (Bokedalen) (1)
Ivan Boberg Jovanovic (Björndammen)
Muhamed Kopriva (Croatia)
Mazlum Sigirci (Croatia)
Pontus Larsson (Lekstorp)
Antonio Godino (Mariehholm)
Jonny Davidsson (Marieholm)
Ousman Sonko (Marieholm)
Jonas Nordsten (Olskroken)
Patrik Bengtsson (Olskroken)
Johan Wede (Olskroken)
Williams Ifanyi Odili (United Africa)
Andy Erheriene (United Africa) (1)
Martin Delmoro (Västkusten) (1)
Sandro Almeida (Västkusten)
Pouyan Babr (Västkusten)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Mikael Kubic (Öjersjö)
Jonathan Landahl (Öjersjö)
Saim Duman (Öjersjö)

1 MÅL
 
Alexander Paulsen Medalen (Björndammen)
Marcus Lihnell (Björndammen) 
Jimmie Eriksson (Bokedalen)
Johan "Post" Nilsson (Bokedalen) (1)
Kristoffer Johansson (Bokedalen)
Fredrik Karlsson (Bokedalen)
Mikael Sepahi (Croatia)
Karzan Ayoub (Croatia)
David Celerie (Croatia)
Amar Peric (Croatia)
Nermin Dzerahovic (Croatia)
Alan Amin (Croatia)
Christopher Bratt (Gårda)
Sanan Gaziyez (Götaholm)
Nicolas Wolf (Götaholm)
Shafie Nurani (Götaholm)
Niklas Söderberg (Lekstorp)
Nicklas Berglind (Lekstorp)
Robin Granqvist (Lekstorp)
Magnus Andersson (Lekstorp)
Marcus Gylling (Lekstorp)
Daniel Lübbe (Lekstorp)
Daniel Jonasson (Lekstorp)
Robert Söderberg (Lekstorp)
Johan Hedström (Lekstorp)
Fredrik Nodin (Lekstorp)
Yusupha Jammeh (Marieholm)
Emir Alic (Marieholm)
Cyneyt Secilmis (Marieholm)
Blerim Ferati (Marieholm)
Kim Årman (Olskroken)
Martin Svensson (Olskroken)
Fredrik Jungestrand (Olskroken)
Anders Hellenäs (Olskroken)
Martin Hernefors (Olskroken)
Benard Adu (United Africa)
Saidi Ishola (United Africa)
Eddy Osagie Agbonifo (United Africa)
Mohamad Krayem (Västkusten)
Alan Rekani (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Daniel Möller (Öjersjö)
Daniel Apell (Öjersjö)
Anton Petersson (Öjersjö)
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller de unga FC Romaspelarna Sanel Osmanovic och Emran Osmanovic så ryktas det att båda är på väg till Gunnilse. Möjligen även att Jasmin Saric ska prova lyckan i klubben.
 
Det cirkulerar även rykten att Croatia är och rycker i duktige mittbacken Janos Osmanovic.
 
Marieholm verkar vara intresserade av rutinerade Emir Huseinovic men det verkar som han planerar att ta det lugnt i Gunnilses c-lag...
 
Mycket rykten alltså, vi får se vad som händer...
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Katastrofstart för QPR, men som supporter så är man ju tyvärr ganska van. Förra årets PL-premiär slutade med en 0-4 förlust. Det ska nog säkert ordna upp sig...
 
#6

Gårdagens matcher!

Lekstorp tog en väntat hemmaseger mot jumbon Västkusten, men målmässigt satt det ändå ganska långt inne.
 
Den första halvleken bjöd väl inte på något skönspel men det var LIF som hade kontroll på tillställningen. VBK hade en bra chans vid ställningen 0-0 då laget skapade ett friläge, som dock missades. Istället tog LIF ledningen då Niklas Drott spelade fram Marcus Pätsi, som kunde göra 1-0.
 
LIF kontrollerade den andra halvleken och VBK tilläts inte skapa några klara målchanser. Hemmalaget skapade en hel del men det dröjde innan 2-0 målet kom, men det var enligt rapporter värt att vänta på. Marcus Johansson drog nämligen upp en frispark rakt i krysset!
 
VBK:s Adilson Lima fick även sitt andra gula kort i den 87:e minuten och fick lämna planen.
 
Inte så mycket att säga, LIF tog en stabil hemmaseger. Det känns väl inte som det är i just de här matcherna som VBK kommer att ta sina poäng i höst.
 
Götaholmaren hade på känn att Björndammen kunde skaka serieledarna och så blev även fallet, även om det till slut inte blev några poäng för hemmalaget.
 
Inte oväntat fokuserade BBK till en början på ett organiserat försvar och det gjorde man riktigt bra. Dessutom kunde Christer "Flis" Petersson ge hemmalaget ledningen efter 13 minuter. UAFC kom dock tillbaka och Tersoo Tyoer kunde göra mål för tredje matchen i rad och kvittera. BBK fortsatte dock att ligga rätt defensivt och hugga när chanserna kom i offensiven. I den 33:e minuten tog BBK ledningen igen och väldigt oväntat var det "Flis" som var framme igen. Han nickade mycket snyggt in en hörna i krysset!
 
Innan halvtid är "Flis" inblandad i ännu en situation. BBK har ännu en hörna och herr Petersson går hårt in i en duell med UAFC:s Samir Abbas. För hårt, tycker Abbas och han får upp händerna i ansiktet på "Flis". Rött kort för Abbas och gult för Petersson (för den första satsningen).
 
UAFC riktigt skakat efter första halvlek alltså. 2-1 till BBK och en spelare utvisad.
 
Den andra halvleken började som den första slutade, ett spelförande UAFC som sprang och ett väl samlat BBK som försvarade sig. Med en halvtimme kvar kom dock UAFC:s kvittering på en tveksam straff. Enligt domaren tog bollen på handen/armen på Yadollah Navaian-Ghasemi medan BBK-spelarna var säkra på att den tog i ansiktet/halsen. Straff blev det iallafall och rutinerade Andy Erheriene gjorde inget misstag.
 
Efter målet sjönk BBK ännu lägre i sitt försvarsspel och UAFC fortsatte att trycka på trots en man mindre. I 76:e minuten kunde Eddy Osagie Agbonifo ge UAFC ledningen och i slutet ökade Gilbert Mensah på till 4-2!
 
UAFC imponerar riktigt stort och har tålamodet att fortsätta spela sitt spel även med en man mindre. BBK visade att de kan stå upp riktigt bra mot ett topplag men de löste det inte riktigt hela vägen.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Idag börjar även Premier League och den hetaste matchen är självklart mötet QPR-SwanseaLoftus Road! QPR har även precis gjort klart med Chelseas försvarare Jose Bosingwa (dock ej klar till idag).
 
WE ARE QPR! (nu gäller det bara att hitta något ställe i stan som visar matchen!)
 
#6
 

Inför dagens match!

Igår vann topplagen, Lekstorps slog Västkusten hemma med 2-0 och United Africa lyckades besegra Björndammen borta med 4-2. Mer om dessa matcher senare idag. Först tar vi oss en titt på dagens 6A-match:
 
LÖRDAG 18/8
 
ÖJERSJÖ IF - CROATIA GÖTEBORG (13.00 Öjersjö IP)
 
Croatia gör sin första seriematch efter sommaren medan ÖIF har två matcher i benen (även om Romamatchen sist kommer att strykas). Croatia har dock spelat en träningsmatch (som Götaholmaren visste om men råkade glömma bort). Laget ställdes mot Säve i tisdags (14/8) och det blev förlust med 2-3 (0-3). Enligt rapporterna så var det en trevlig match där Säve hade den första halvleken men där Croatia kom tillbaka i den andra.
 
ÖIF har ju börjat hösten bra med en vinst i derbyt mot BBK och sedan 4-4 mot FC Roma. Mikael Nilsson har kommit igång med målskyttet, tre mål på dessa två matcher. Romamålen kommer ju inte att räknas men det är bra för självförtroendet om inte annat.
 
Croatia har ju ett tungt tapp i Alexander Nylin, som tränar med Rannebergen för tillfället. Det har ju ryktats om nyförvärv men Götaholmaren har tyvärr inga uppgifter om det kommer att dyka upp några nyförvärv i dagens match.
 
Inga avstängningar.
 
TIPS: Tveksamt på formen på Croatia efter sommaren, ÖIF känns som de kommit igång bra. ÖIF-seger!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 

Lite nyheter & inför morgondagens 6A-match...

Bokedalen tappar en av sina viktigaste spelare inför avslutningen av 6A. Mittfältaren Patrick Allen lämnar Bokedalen för att bege sig till en annan 6A-klubb, nämligen Öjersjö IF!
 
BIF meddelade övergången idag på sin hemsida:
 
"6A-konkurrenten och serieåttan Öjersjö IF har kommit överens med Allen och då hans önskan har varit att spela med Öjersjö resterande del av året kommer Bokedalen inte att sätta käppar i hjulen. Han kommer dock inte hinna bli spelklar för ÖIF till derbyt mot just Bokedalen på onsdag 22 augusti."
 
Även om detta är ett tungt tapp så var det en hel del spelare och tränade på den senaste BIF-träningen och dessutom har klubben en ny spelare på gång. Förhandlingar pågår.
 
Läs om Allens övergång på BIF:s hemsida, HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm tränade idag och två nya spelare testade, Daniel och David. Båda killarna studerar i Göteborg men har sitt ursprung i de småländska skogarna. Alltså direkt ett stabilt intryck. Daniel har IK Tord (Jönköping) som moderklubb och David har spelat i Tingsryd (om jag inte minns helt fel).
 
Daniel spelar helst centralt på mittfältet och David har spelat mest i försvaret. Det var mycket tvåmål på träningen och båda killarna gjorde bra ifrån sig, särskilt med tanke på att de hållt uppe ett tag med fotbollen.
 
Båda killarna gjorde ett gott intryck och det verkar även som de var nöjda. Götaholm hoppas självklart att kunna presentera båda som klara nyförvärv inom den närmaste framtiden!
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Marieholm verkar ha ett bra nyförvärv enligt bloggens källor. Håkan Alavurt (mittfältare född 1987) verkar vara på väg till klubben. Alavurt spelade under våren i Kärra KIF men har av olika anledningar haft svårt att ta en ordinarie plats. Götaholmaren får återkomma med mer info om övergången blir helt klar.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I och med att FC Roma United drog sig ur serien så spekuleras det en hel del om vart deras spelare ska ta vägen. Amir Huseinovic har tränat med Marieholm och det kan möjligen bli en övergång där.
 
17-årige Sanel Osmanovic (som hann med 10 mål) sägs ha ögonen på sig både från Lärje-Angered och Gunnilse.
 
Möjligen även att Croatia är och rycker i några spelare från Roma.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon spelas en match i den 16:e omgången och en i den 17:e.
 
FREDAG 17/8
 
LEKSTORPS IF - VÄSTKUSTENS BK (19.00 Lekstorpsvallen) (omgång 16)
 
Detta är Lekstorps första match efter uppehållet och den uttagna truppen ser stark ut. Det verkar som Martin Ljungdahl och Noah Widmark saknas annars är de andra nya spelarna med (Niklas Söderberg, Richard Hagström och Niklas Drott). LIF har dock satts under lite press då de i nyläget är sju poäng efter United Africa, dock har LIF två matcher mindre spelade, men dessa matcher ska ju som sagt spelas.
 
VBK är plötsligt bara två poäng från nedflyttningsstrecket då FC Roma drog sig ur. Detta borde ju sporra laget. I den första höstmatchen blev det dock förlust mot Marieholm med 0-4.
 
Det är några ändringar i VBK:s trupp jämfört med senast mot MBoIK. Aamir Fouad och Jonas Karlén saknas men duktige Edmond Shala tillkommer och även Aram Mohammed-Salih (som var avstängd sist).
 
TIPS: VBK kommer säkert att ta mer poäng i höst, men de kommer inte mot LIF ute i Gråbo. Säker LIF-seger.
 
BJÖRNDAMMENS BK - UNITED AFRICA FC (19.00 Furulundsplan) (omgång 17)
 
BBK fortsätter att spela stablit och slog Götaholm sist med 3-0. Defensiven är stabil och omställningarna snabba. Dessutom har de spelat med tre man på innemittfältet vilket har stoppat upp motståndarnas kortpassningsspel och tvingat dem att slå längre bollar, vilket BBK:s backlinje gillar.
 
UAFC har plötsligt sju poäng ner till tvåan Lekstorp (även om LIF har två matcher mindre spelade). Laget hade dock lite problem att få hål på Olskroken sist och det dröjde tills den 73:e matchminuten innan nyförvärvet Saidi Ishola överlistade Jonas "Söder" Söderström i Krokens kasse.
 
Matchbilden känns ganska väntad. Mycket boll för UAFC och ett välorganiserat BBK som backar hem. Frågan är om UAFC kan trötta ut BBK och få in bollen eller om BBK kan överraska med en snabb omställning och kontra in en boll? Om UAFC har någon svaghet så kan det vara hemjobbet när laget tappar boll.
 
TIPS: BBK känns starka just nu och kan skaka UAFC, dock inte hela vägen till vinst. Oavgjort!
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

No more Roma...

FC Roma United meddelade idag Göteborgs fotbollsförbund att laget drar sig ur 6A med omedelbar verkan.
 
Självklart ligger gårdagens händelser i samband med matchen mot Gårda till grund för detta (kolla förra inlägget för en redovisning). Gårdagens kalabalik med hot mot domaren och armbågen i ansiktet på Peter Carlsson var väl droppen som fick bägaren att rinna över. Matchen mot Lekstorp urartade ju tidigare iår och fick brytas.
 
Risken att klubben ändå skulle uteslutas av förbundet var väl ganska överhängande även om vi aldrig kommer att få veta hur förbundet hade beslutat i detta fall.
 
Som Götaholmaren förstår det så var det en hel del interna stridgheter inom FC Roma och även faktumet att klubben misslyckande med att ta tag i problemen som ledde till beslutet att dra sig ur. Det kan ses som FC Romas sätt att till slut ta ansvar för sina handlingar.
 
Det cyniska sättet att se på det är att FC Roma var ganska säkra på att de ändå skulle uteslutas av förbundet och bestämde att de hellre tog det beslutet själva istället för att sparkas ut ur serien.
 
Alla har ju rätt att välja hur de ser på det...
 
Götaholmaren är övertygad om att det finns en hel del skadeglädje runt om i serien i och med Romas misslyckade.
 
Götaholmaren ser dock ingen glädje alls med detta beslut, utan bara att det är tragiskt och väldigt tråkigt. Med detta menas inte på något sätt att Götaholmaren försvarar det som hänt i vissa av Romas matcher eller att ett beslut från förbundet att utesluta laget skulle varit felaktigt.
 
Det tråkiga och tragiska är att en dröm om ett romskt lag som föddes 2009 när FC Roma United bildades kraschade ordentligt denna säsongen. Chansen att visa att de fördomar (som tyvärr fortfarande finns) mot romer inte stämmer togs inte. De som redan hade fördomar om romer och som följt 6A denna säsongen får tyvärr vatten på sin kvarn.
 
Götaholmaren kommer alltid att se på människor som individer i första hand istället för gruppen de tillhör. Alla i FC Roma hotar inte domaren, alla i FC Roma slåss inte med motståndarna. Tyvärr har det varit vissa spelare i FC Roma United misskött sig och skämt ut sig. Tyvärr har föreningen och även de andra spelarna i FC Roma inte tagit tag i detta problem (förrän nu då när klubben las ner) och tagit avstånd från dessa handlingar. Sen har ju självklart föreningen ansvar för sina spelare och deras handlingar.
 
Götaholmaren lider med de spelarna i FC Roma som bara ville spela fotboll. Förhoppningsvis återser vi dessa spelare någon annanstans.
 
När saker som detta händer är det lätt att det blir efterkonstruktioner om hur FC Romas säsong har varit. ALLA matcher har inte varit stökiga (som vissa hävdar), vissa har varit lugna (som mot Götaholm och Marieholm och säkert några till), andra har varit lite hetsigare och självklart två som ballat ur helt med våld och slagsmål.
 
Självklart väger ju inte ett par lugna matcher upp de matcherna när FC Roma skämt ut sig och ett lag som har spelare som missköter sig som FC Roma tyvärr har ska inte få vara kvar. Dock anser jag att det ändå är viktigt att poängtera att FC Roma i sina bästa stunder (när lagets spelare fokuserade på att spela fotboll) tillhörde seriens roligaste lag att se med snabba omställningar och tekniskt spel...
 
Tyvärr har ju dessa matcher då Romaspelare har tappat humöret och bråkat följt laget under deras korta tid i seriesystemet. Förutom dessa två matcher iår så var det även matcher i division 7 som fick avbrytas.
 
Grundproblemet är väl att klubben inte tagit tag i dessa problem och tydligt tagit avstånd från sådant beteende. Detta sänder ju tyvärr signaler till omvärlden att klubben istället godkänner det beteendet.
 
Detta är som vanligt mina helt egna åsikter, varken Götaholm BK:s eller någon annans.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Det rent tekniska med att FC Roma lämnar är ju att nu åker bara ett lag (av de som fortfarande är i spel) ner till 7:an. Alla matcher som FC Roma spelat försvinner (och Götaholmaren måste gå igenom alla matcher och ta bort målskyttar) och de lagen som då tog poäng mot Roma blir av med dessa. Alltså tjänar de lagen förlorade mot Roma mest på detta (då de inte har några poäng att bli av med). I toppen blev UAFC vinnare då de bara blev av med en poäng (de spelade lika mot FC Roma) medan Lekstorp blir av med tre poäng (då de slog FC Roma).
 
I botten så var väl alla lagen nöjda. Plötsligt befinner sig Bokedalen över strecket men samtidigt har Västkusten bara två poäng upp till just Bokedalen (som fortsatt spel i 6A). För Götaholms del måste alltså både VBK och BIF ta sig förbi.
 
Omgångarna kommer tyvärr att bli ännu snurrigare. När säsongen började vilade ett lag varje omgång (eftersom det var 13 lag), när Kurdistan lämnade fick ännu ett lag vila varje omgång (de som skulle mött KIK) och nu får ännu ett lag stå över varje omgång (de som skulle mött FC Roma).
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren sprang även på Alexander NylinÖveråsvallen igår. Han kommer inte att spela mer med Croatia och tränar för tillfället med Rannebergen.
 
Det verkar även vara på gång med en ny tränare för Gårda, Götaholmaren får återkomma med mer info.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
The show must go on...
 
#6

Kaos på Överåsvallen!

Götaholmaren begav sig till en solig Överåsvall för att spana in matchen mellan Gårda BK och FC Roma United. Tyvärr skämde delar av FC Roma ut sig totalt genom att först hota domaren så att han bröt matchen (han blev dock övertalad att fortsätta) och sedan blev Gårdas lagkapten Peter Carlsson däckad av en armbåge precis när slutsignalen gick då bollen inte var i närheten. Hade detta hänt på stan hade det varit grov misshandel.
 
Med tanke på att FC Romas match mot Lekstorp tidigare i år fick brytas då flera Romaspelare började slåss så är det möjligt att FC Roma gjort sitt i 6A. Detta är dock inget som Götaholmaren har någon kontroll över men domare Jervand Hakopian hade nog en hel del att säga när han ringde till förbundet efter matchen.
 
Det rimliga är ju självklart att FC Roma får ett kännbart straff, exakt vilket får ju förbundet avgöra men sådant här uppförande hör självklart inte hemma på en fotbollsplan.
 
Själva matchen i sig kommer ju självklart lite i skymundan men eftersom Götaholmaren var på plats så blir det självklart lite om det också.
 
Matchen började med att FC Roma som vanligt körde sin höga press. Dock märktes det att laget haft sommarledigt då pressen inte varade särskilt länge. Den första halvleken var annars ganska jämn med böljande spel fram och tillbaka. Roma hade två luriga skott och Gårda hade ett farligt skott. Inte oväntat var Sanel Osmanovic inblandad i en del farligheter. Han var tyvärr även inblandad i en situation som kunde slutat i en utvisning. Det började med att Osmanovic fick en liten knuff av Gårdas Peter Carlsson precis när bollen gick ut över linjen. I nästa duell (dock inte med Carlsson) kommer Osmanovic in väldigt vårdslöst och träffar med dobbarna i magen på en Gårdaspelare. Domaren valde att bara ge ett gult kort men kunde som sagt lika gärna ha gett ett rött.
 
Visst var det lite småfult i den första halvleken med lite satsningar, men det hör ju inte till ovanligheterna i vår fina division, oavsett vilka lag som spelar.
 
Slutet på den första halvleken blir dock dramatisk. Carl Antti snor bollen på mitten och Gårda kommer med tre spelare mot en ensam Romaback. Antti hittar en helt fri Sebastian Fernberg som dock väljer att inte skjuta utan spela Mawuli Gokah istället. Gokah skjuter mot mål men då har en Romaspelare hunnit dit och räddar bollen med armen på mållinjen. Ganska högt upp på armen men ändå med armen. Enligt domarrapporten fick Romaspelaren två gula och ett rött i samma minut. Möjligen det första gula för handbollen och det andra för protest. Det uppstår lite kalabalik och en hel del Romaspelare vill prata med domaren. Ännu ett rött kort dyker upp och domaren blir hotat av en Romaspelare (möjligen efter det röda kortet ELLER så får han det röda för att han hotar). I detta läget meddelar domare Hakopian att han tänker bryta matchen då han känner sig hotad.
 
Gårdaspelarna kliver av planen (möjligen hinner Christopher Bratt knäcka en öl) men efter en stunds övertalning så fortsätter ändå matchen. Roma har nu alltså två spelare utvisade.
 
Straffen tas av Sebastian Fernberg och han väntar iskallt ut målvakten och rullar in 1-0. Direkt efter blåser domaren för halvtid.
 
Med två man mindre borde ju Roma inte haft så mycket att säga till om men faktum är att de hade det. Gårda har en massa ytor men slarvar en hel del och stressar fram dåliga passningar. Roma chansspelar och försöker hitta den långa bollen på vindsnabbe Sanel Osmanovic. Fernberg har en hel del lägen i början av halvleken men det vill sig inte riktigt. I en sekvens så har båda lagen varsin jättechans inom loppet av 30 sekunder. Gårda räddar en boll på egen mållinje och kan sedan kontra men när Fernberg har dragit målvakten så missar han målet. Gårda har även en boll i stolpen!
 
Roma vägrar att ge sig och Rikard Johansson får sträcka ut och tippa ett farligt skott precis över ribban. Lite senare får Sanel Osmanovic ett friläge som han dock placerar utanför!
 
Gårda tar till slut vara på en av sina chanser och kan punktera matchen. Ett högt inlägg av Fernberg (?) går till Marcus Cederqvist som dunkar upp bollen i nättaket!
 
Bara minuter senare gör Mawuli Gokah 3-0 och även om Kasim Osmanovic reducerar till 3-1 så är matchen avgjord. Axel Steinert gör lite turligt 4-1 och Anton Benjam Walberg fastställer slutresultatet 5-1.
 
Matchen slutar med en Gårdakontring och efter en duell blåser domaren av matchen. Precis innan han blåser av får alltså Gårdas lagkapten Peter Carlsson en armbåge rakt i ansiktet. Eftersom Roma spelade i västar var det svårt att se vem det var. Det var lite gruff i momentet innan då Carlsson vinner en närkamp. Romaspelaren går sedan förbi Carlsson när spelet har vänt och precis när han går förbi drar han till Carlsson rakt i ansikte med en armbåget. Domaren ser inget och det kan man heller inte kräva då bollen är på den andra planhalvan. Carlsson trillar i allafall ihop och blir liggande. När han väl reser sig upp är han blodig i hela ansiktet...
 
Det ska väl tilläggas att flera Romaspelare var framme hos Carlsson och bad om ursäkt och beklagade det som hänt. Självklart har ju dock klubben ansvar för sina spelare, men alla Romaspelare ska inte dras över en kam.
 
Eftersom domaren inte såg vad som hände så lär ju inte spelaren straffas av förbundet. Förhoppningvis så ser FC Roma själva till att han inte spelar mer iår...
 
Riktigt tråkigt att detta ska behöva hända. Hot och våld hör aldrig hemma på en fotbollsplan. Synd att ett så pass duktigt fotbollslag har spelare som inte klarar av att lägga all energi och kraft på att bara spela fotboll...
 
Tyvärr lyckades inte ens en riktigt bra spelning med Timbuktu & Damn sudda bort de tråkiga händelserna på Överåsvallen...
 
#6

Fortsatt mörker...

 
Ännu ett nattsvart matchresultat för Götaholm. Shafie saknades redan pga av avstängning och tyvärr var Filip tvungen att lämna återbud pga av jobb. Götaholm ställde iallafall upp med följande lag:
 
Aleks
JK-Per-Rabih-Koffe
Freddan-Rasta(C)-Felix-Ali
Abdi-Tobbe
 
Bänken:
Shahram
Gap
Martin
Tony
 
Matchen började på absolut sämsta tänkbara sätt då Björndammen tar ledningen redan efter två minuter. Ett långt inkast (om inte minnet sviker) skarvas vidare in i straffområdet och bollen hamnar hos en fri BBK-spelare som dock får felträff och det blir en pass till Navid Parsa som kan lägga in 1-0. Väldigt slappt försvarsspel och en marddrömsstart för Götaholm.
 
Götaholm hade inledningsvis lite problem med BBK:s trio på innermittfältet, Victor Bylin, Tobias Widberg och César de Melo, men sakta men säker jobbade sig Götaholm in i matchen.
 
Ofta kunde Götaholm hitta upp med passningar på fötterna till Tobbe och Abdi på topp och de fick bollar att jobba med. Tyvärr var Götaholm lite dåliga att flytta upp laget och när någon av anfallarna tog sig runt på kanten för att slå inlägg var det dåligt med folk i straffområdet. Abdi fixade en frispark precis utanför straffområdet som Felix tyvärr drar en liten bit utanför. Både Tobbe och Abdi hade några lägen där de nästan kom igenom. Götaholm hade även en hel del hörnor och några frisparkar som blev farliga då de lyftes in mot mål. Den bästa chansen kom på en hörna och bollen skarvades vid första stolpen och dök upp precis framför Rasta vid den andra stolpen. Tyvärr hinner han bara sätta fram vänsterfoten och kan inte hålla ner bollen. Uppenbarligen inte den gubben som ska få chanserna för Götaholm.
 
BBK var inte alls ofarliga även om det var Götaholm som kändes lite hetare. Anton Linde hade några räder och var så när igenom några gånger och hade även ett skott från dålig vinkel som gick utanför. Han fick även ett halvt friläge men Per löste det hela med ett bra hemjobb och lyckades störa Linde så att avslutet blev tamt och rakt på AleksBBK hade även en hel del hörnor och frisparkar som blev farliga då de flyttade fram alla sina duktiga huvudspelare.
 
Underläge 0-1 i halvtid men Götaholm kände dock att de hade spelat upp sig och var med i matchen i högsta grad.
 
Tyvärr är det BBK som börjar bäst i den andra halvleken. Det har inte gått alls mycket av halvleken då BBK får en straff. Anton Linde har bollen nere mot hörnflaggan och Götaholm är lite passiva. Linde går mellan två Götaholmsspelare och in i straffområdet och går omkull. Svårt att säga om det var straff, vilket dock inte spelar det minsta roll då domare tyckte att det var det. Straffen tas av Linde själv och han drar den över!
 
Götaholm har äntligen lite marginaler med sig. Tyvärr orkar dock inte Götaholm skapa något jättetryck mot BBK:s mål och ofta blir det chansbollar upp mot anfallarna och då har inte mittfältet orkat flytta upp. Björndammen hade absolut inget emot att ha en matchbild där deras duktiga mittbackar (Yadollah Navaian-Ghasemi och Ivan de Melo) kunde nicka undan långbollar och sedan ligga och lura på snabba omställningar på Linde och Rasmus Lihnell.
 
Det var även många trötta ben i Götaholm och det blev en hel del byten. Götaholm skapar dock ett par halvlägen. Det bästa får Abdi då en hörna landar vid hans fötter inne i straffområdet men skottet täcks av en BBK-spelare. Några hörnor och frisparkar lyfts in mot mål men så mycket mer är det inte.
 
Istället är det BBK som har farliga omställningar och har ett par bra halvchanser. I den 73:e minuten avgörs matchen. Ett långt inkast skarvas vidare vid den första stolpen och Götaholm tappar markering och precis framför mål kan Ivan Boberg Jovanovic trycka in bollen i mål. Det kändes väl som det skulle väldigt mycket till om Götaholm skulle vända detta. Orken var slut och BBK kunde rulla runt en hel del. Särskilt på mitten där Götaholm inte alls hittade rätt i slutet av den andra halvleken.
 
Av bara farten kom även trean för Björndammen. Götaholm har gått ner på en trebackslinje i ett sista försök att göra mål. BBK får en omställning med en spelvändning, troligtvis till Rasmus Lihnell, och han lägger in bollen på backen in framför mål. Anton Linde kommer perfekt mellan två Götaholmsspelare och kan bara stöta in bollen i mål.
 
Götaholm har en hyfsad chans i slutet då Tobbe spelat fram Abdi i straffområdet men han får inte ordning på bollen.
 
Ännu en tung förlust för Götaholm i en match som överlag är ganska jämn, även om det är fördel för Björndammen. Götaholm har fortsatt stora problem med målskyttet och alla BBK:s mål kommer efter missar i Götaholms försvar (utan att ta något ifrån BBK).
 
Götaholm har nu 0-6 på två matcher och hösten kan tyvärr bli riktigt tung. Men det är i motgång som lagmoral och hjärtat för klubben testas. Vi får hoppas att Götaholm har vad som krävs...
 
Björndammen har fått ihop ett stabilt lag med en bra blandning av lite mer rutinerade spelare och lite yngre och hungrigare spelare. Helt klar ett jobbigt lag att möta...
 
Ska väl tilläggas att domaren inte är någon Götaholmsfavorit. Förlusten i sig hade inget att göra med domarinsatsen, men han satte nivån direkt när han bad Rasta byta arm på kaptensbindeln innan avspark...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm har iallafall tur att inte lagen bakom i tabellen börjar vinna. Topplaget Marieholm tog en planenlig seger mot jumbon Västkusten på Kviberg ikväll.
 
Götaholmaren har ingen informationom hur själva matchen såg ut. Marieholm dödade iallafall tillställningen redan i den första halvleken då de gjorde fyra mål, bland annat två av Bljerim Hoti. Daniel Pereira lyckades bli utvisad med två gula på tolv minuter i den andra halvleken men VBK lyckades ändå inte få hål på MBoIK.
 
VBK fortfarande sist och MBoIK hänger på topplagen.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen håller på att lösa sina tränarproblem inför hösten. Enligt klubbens hemsida är tanken att Hans "Hasse" Carlsson och Michael Rosén ska sköta spakarna under hösten.
 
Carlsson var tränare när laget gick från sjuan, vidare genom finrummet 6A, och upp i femman. Alltså ett välkänt ansikte hos BIF. Rosén har fina tränarmeriter och tränade sist damlaget i Tölö i division 1. Han har även tränat Kode IF, Lerums IS, Floda BoIF, Mjörns SK och Hemsjö IF.
 
Allt är väl inte helt skrivet i sten men Rosén kommer att hålla i BIF:s träning på onsdag.
 
Läs mer om det hela HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon tisdag 14/8 fortsätter den 16:e omgången:
 
GÅRDA BK - FC ROMA UNITED (19.30 Överåsvallen)
 
Gårda har inlett med en vinst (mot Kroken) och en förlust (mot Björndammen) efter sommaren. Roma spelade sin första match i helgen och det blev 4-4 mot Öjersjö i en svänging match.
 
Gårda saknar fortfarande Simon La Verghetta, som inte återvänder till Sverige förrän den 20 augusti. Dessutom saknas lagkaptenen Sebastian Gokah (tre gula). Två jobbiga avbräck för Överåslaget.
 
Amir Huseinovic saknas efter sitt röda kort sist mot Öjersjö.
 
Roma hade fortfarande semester under den första halvleken mot ÖIF men ryckte upp sig rejält i den andra. Känns kanske ändå inte helt i toppform efter ledigheten. Gårda blir man ju som vanligt inte rikigt klok på.
 
TIPS: Säg oavgjort då...
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Oftas är det Götaholmaren som ställer frågorna och någon annan som svarar. Nu är det dock tvärtom. DallaFiskebäcksbloggen tog ett snack med Götaholmaren. HÄR finns den intervjun.
 
#6
 

Helgens matcher & inför morgondagens match...

Det var en riktigt svängig match på Gunnaredplan när hemmalaget FC Roma United tog emot Öjersjö. Bortalaget började piggast och Pierre Högberg gav ÖIF ledningen redan i 6:e minuten efter en hörna. 2-0 kom i den 20:e minuten då Mikael Nilsson kan snappa upp ett Romainkast och göra mål. Första halvlek gick alltså till ÖIF och Roma verkade lite rostiga efter sommaruppehållet. Laget skapade dock några ströchanser och oftast var det genom Sanel Osmanovic.
 
I den andra halvleken kommer dock Roma ut som ett helt nytt lag och på 14 minuter har laget helt otroligt vänt matchen till ledning 4-2! Sanel Osmanovic stod för de två första målen, och båda var enligt rapporterna riktigt fina. En soloräd och ett kalasskott. Ibro Mujkic ökade på med två mål till och Roma svarade alltså för en otrolig vändning.
 
Roma förde spelet men ÖIF vägrade dock att ge upp. Mikael Nilsson hugger igen, på en lös tillbakapass, och kan reducera till 3-4.
 
Slutet blir dramatiskt då Romas Amir Huseinovic får sitt andra gula kort och blir utvisad. Rykten säger dock att kortet var tveksamt då Huseinovic borde fått frisparken med sig (enligt både honom själv och ÖIF-spelaren som drog ner honom). Lite senare får ÖIF en hörna och Jacob Gideflod kan kvittera. Romaspelarna ville ha det till ruff på målvakten men domaren friade.
 
Det var visst lite problem med matchrapporten då domaren har helt andra målskyttar för ÖIF.
 
Båda lagen får varsin chans i slutet men matchen slutar 4-4.
 
Samma dag som den 15:e omgången avslutades påbörjades den 16:e. Det verkar som Jonas "Söder" Söderström fick fortsatt förtroende i målet för OIF efter sin fina insats mot Götaholm. Detta trots att den ordinarie målvakten Patrik Linné Karlsson var med och enligt matchrapporten spelade han ute.
 
Tyvärr har Götaholmaren ingen matchrapport men enligt UAFC:s hemsida så var just Söder matchens lirare hos OIF, vilket borde kunna tolkas som att UAFC hade ett visst tryck mot Krokenmålet. I det egna laget ville UAFC framhålla nyförvärvet Saidi "Cricket" Ishola. Det var också just Ishola som till slut fick hål på Söder i den 73:e minuten.Tersoo Tyoer fortsätter att göra mål (två i senaste matchen) och satte nu spiken i Krokenkistan i den 87:e minuten med sitt 2-0 mål.
 
UAFC:s nyförvärv och målskytt Saidi "Cricket" Ishola.
 
Enligt Krokens hemsida var laget trots förlusten nöjda med arbetsinsatsen och inställningen.
 
------------------------------------------------------------------------------------
Imorgon fortsätter den 16:e omgången:
 
MÅNDAG 13/8
 
GÖTAHOLM BK - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Gamlestadsvallen)
 
Götaholm kommer från en jobbig förlust mot Olskroken (förra onsdagen) och Björndammen kommer från en fin vinst över Gårda (i fredags).
 
Götaholm får klara sig utan sin mittfältsmotor Shafie Nurani som fick sitt tredje gula kort mot Kroken. Rabih El Mir är dock tillbaka och det är högst sannolikt att Felix Milkovic är tillbaka i a-laget. Milkovic spelade med b-laget igår och gjorde även matchens enda mål.
 
BBK:s Tobias Widberg hade flyttat upp från sin vanliga backplats och lirade på mitten, något som resulterade i två mål, bland annat det avgörande. BBK verkade dock ha lite problem med att få ihop lag och kom med bara en avbytare. Kan vara semestertiderna som spökar.
 
Götaholm behöver verkligen en vinst för att inte behöva bli indragna i streckstriden. BBK har ju gjort en stabil säsong och kan sikta på en topp-fem-placering.
 
BBK fyllrer på sin lite tunna matchtrupp från Gårdamatchen med sina två bästa målskyttar denna säsong, nämligen Anton Linde och Rasmus Lihnell. Dessutom är Christer "Flis" Pettersson tillbaka efter avstängning. Rutinerade Mattias Palmqvist är även tillbaka efter lite semester.
 
När det gäller Björndammen-Gårda så finns det nu en matchrapport på BBK:s hemsida (signerade Gustav Ågren). Klicka HÄR.
 
VÄSTKUSTENS BK - MARIEHOLM BoIK  (19.30 Kviberg)
 
VBK gör sin första match efter sommaren, laget fick ju lämna WO i veckan mot UAFC då man inte fick ihop lag pga av Barcelona-United-matchen.
 
VBK saknar Pouyan Babr och Aram Mohammed-Salih (avstängda). Enligt VBK:s hemsida verkar de flesta tongivande spelarna vara med.
 
När det gäller Marieholm är det som vanligt svårare. Laget förlorade ju knappt mot UAFC och har inte spelat sen den 4/8. Inga avstängningar men frågetecken på Blerim Ferati och nyförvärvet Daniel Pereira då båda varit ute i Europa med FC Ibra.
 
TIPS: Ska Marieholm haka på LIF och UAFC så måste det bli vinst här, och det löser laget tror Götaholmaren.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
Götaholmaren tänkte passa på att presentera Marieholms rutinerade nyförvärv Daniel Pereira lite närmare:
Götaholmaren har luskat fram lite fakta om Marieholms nyförvärv. Förhoppningsvis stämmer det mesta. Pereira (född 1981) började sin fotbollskarriär i Rannebergen men hamnade som lovande 18-åring i Gunnilse (i dåvarande division 1 Södra, alltså innan Superettan fanns). Möjligen blev det en sväng i Kortedala innan Gunnilse. Trots en hel del skador blev det fyra år i Gunnilse innan han lämnade för Lärje-Angered, där han var med och vann division 3 2005. 2006 begav sig Pereira till Uppsalaklubben IK Sirius, som då spelade i Superettan. Tränare för klubben var ingen mindre den gamle djurgårdaren Magnus Pehrsson (numera tränare i just DIF). Det blev 6 matcher (3 från start) och 1 mål för Pereira.
 
Pereira återvände till Göteborg och Gunnilse men hamnade sedan tillbaka i Lärje-Angered, ett tag var han spelare i Lärje-Angered samtidigt som han tränade just Marieholm.
 
Vårsäsongen 2012 har han spelat för Lärje-Angered, där han också varit assisterande tränare. Av lagets 12 vårmatcher så spelade Pereira 10 av dessa från start och passade även på att göra segermålet mot IFK Skövde (i 95:e minuten).
 
Som 17-åring var även den lovande Pereira och tränade med lite europeiska lag, bland annat Barcelona (om Götaholmaren ska lita på sina källor, vilket man självklart gör!)
 
Marieholm får alltså en spelare som varit given i Lärje-Angered, ett lag som leder division 3 Mellersta Götaland med sju poäng efter våren. Med andra ord ett riktigt bra nyförvärv!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
FC Ibra vann ju SM i Futsal och fick därmed representera Sverige i UEFA:s Futsalturnering. På UEFA:s hemsida ligger det nu uppe en artikel om FC Ibra och deras anknytning till Zlatan Ibrahimovic. Bilden som hör till artikeln ser ut så här:
 
Att Marieholms Blerim Ferati (som självklart också spelar med FC Ibra) är med är ju coolt. Götaholmaren tycker självklart att det är ännu coolare att Götaholm har med två spelare på bild på UEFA:s hemsida. Nämligen Hassan Hamada och Alexander Berg.
 
Tre 6A-lirare på UAFC:s hemsida alltså.
 
HÄR finns hela artikeln.
 
UEFA-slutspelet pågår nu och FC Ibra har en vinst och två förluster. Om Götaholmaren fattat det hela rätt så är laget tyvärr ute ur turneringen.
 
Marieholms Daniel Pereria spelade också i laget.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Fredagens match, helgens matcher & lite annat...

Björndammen tog en fin hemmaseger på Furulundsplan när Gårda BK besegrades med 3-2. Stor matchhjälte blev mittbacken (om han nu spelade där denna matchen) Tobias Widberg som både gjorde 2-1 och matchavgörande 3-2 i slutet av matchen.
 
BBK tog en snabb ledning då Ivan Boberg Jovanovic gjorde mål redan i fjärde minuten. Sebastian Gokah kvitterade innan Widberg gjorde sitt första mål för kvällen precis innan halvtid. Sebastian Fernberg gav Gårda hopp igen med sin kvittering i början av den andra halvleken men Widberg och BBK fick alltså sista ordet.
 
Båda lagens bästa målskyttar, Anton Linde (BBK) och Simon La Verghetta (GBK) saknades.
 
BBK klev nu upp på en femteplats och smet förbi just Gårda.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den 15:e omgången avslutas imorgon lördag och på samma dag påbörjas den 16:e omgången:
 
LÖRDAG 11/8
 
FC ROMA UNITED - ÖJERSJÖ IF (14.15 Gunnaredsplan) (omgång 15)
 
ÖIF började höstsäsongen med en derbyvinst över Björndammen (3-1) medan FC Roma gör sin första match efter uppehållet. Roma har hållt igång ett tag nu men formen är ju alltid lurig efter ett uppehåll.
 
ÖIF började ju som sagt fotbollshösten på bästa sätt då BBK enligt rapporter besegrades rättvist. Mittfältaren Marcus Halldin visade måltakterna med två mål.
 
Janos Osmanovic saknas i FC Roma pga av tre gula kort. Samma sak gäller för Öjersjös burväktare Alexander Wester som drog på sig sin tredje ostskiva i BBK-matchen.
 
Roma får dock klara sig utan duktige Haris Dedic (3 mål iår), som återvänder till spel med Gunnilse.
 
Roma är luriga hemma på Gunnaredsplan men frågetecken på formen. ÖIF har liten fördel av att laget redan spelat en match (och dessutom vunnit).
 
TIPS: Det får bli ett oavgjort resultat.
 
UNITED AFRICA FC - OLSKROKENS IF (14.15 Bergsjövallen) (omgång 16)
 
UAFC fick en enkel resa i veckan då det blev en WO-seger mot ett Västkusten som inte lyckades få ihop lag (mycket på grund av Barca-United). Kroken vann också med 3-0 men de gjorde det på planen då Götaholm fick se sig besegrade på Överåsvallen.
 
UAFC imponerade i sin första höstmatch då Marieholm besegrades med 2-1.
 
Olskroken tog tillvara på sina chanser sist mot Götaholm och visade goda kämpartakter. Mot UAFC kommer laget dock att få jaga boll betydligt mer än mot Götaholm. Frågan är om Kroken orkar detta?
 
När det gäller truppen för OIF så är det en del ändringar. Patrik Linné Karlsson är tillbaka och lär väl vakta kassen då. Frågan är ju om Jonas "Söder" Söderström är fit nog att spela ute? Han är dock med i truppen. Tvåmålsskytten mot Götaholm Peter Gustafsson är också med, och han lär väl få fortsätta som anfallare, särskilt som mittlåset med Lee Brustad och Anders Hellenäs också är med. Verkar inte som Martin Hernefors spelar, och det är ju ett stort avbräck.
 
TIPS: UAFC-seger, laget känns för stabila för att Kroken ska kunna ta poäng.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Björndammen verkar få en rutinerad förstärkning med förflutet i Lekstorp. Timmy Westergren (född 1977) har gjort 6-7 träningar med BBK och har skrivit på för klubben i dagarna och Lekstorp har godkänt övergången. Dock ska väl pappersarbetet vända hos förbundet.
 
Även om LIF var Westergrens senaste klubb var det nog ett tag sedan han spelade där. Bloggen har inte helt klara uppgifter men det rör sig nog om minst 4-5 år...
 
Enligt gamla uppgifter huserar Westergren på mittfältet.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren har även fått indikationer på att anfallaren Johan Persson (senast i Lärje-Angered) men med förflutet i Lekstorp nu är spelklar för LIF. Persson har tillhört Lärje-Angered men har inte spelat där alls iår då han bott på annan ort. Det verkar dock inte som Persson tränat alls med LIF ännu...
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgondagens match...

Omgång 15 rullar vidare, imorgon fredag är det dags igen:
 
BJÖRNDAMMENS BK - GÅRDA BK (19.00 Furulundsplan)
 
Gårda vann Överåsderbyt mot Kroken i den första höstmatchen medans BBK föll i sitt derby mot Öjersjö. Det skiljer bara två poäng mellan lagen då Gårda återfinns på femteplats och Björndammen är sjua.
 
Vårmötet vanns av Gårda med klara 4-0, efter bland annat två Sebastian Fernbergmål.
 
BBK får klara sig utan avstängde Christer Petersson (tre gula) och Gårda får troligtvis tillbaka Simon La Verghetta, som varit bortrest. Mawuli Gokah var het i Gårdas senaste match och stod för två baljor. Anton Linde stod för BBK:s mål mot Öjersjö och självklart får Gårda se upp med honom.
 
Formmässigt känns väl Gårda lite starkare och La Verghettas medverkan hjälper självklart. Dock är BBK starka hemma på Furulundsplan och har bara en förlust där under våren.
 
TIPS: Gårda får tipset från Götaholmaren.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Öjersjö överklagan hjälpte inte och nu har Lekstorp fått en 3-0 seger från förbundet efter att ÖIF spelat med en avstängd spelare. ÖIF:s Pierre Högberg hade tre gula inför matchen, dock hade ett kommit i den senare borttagna matchen mot Kurdistan. ÖIF tolkade det som att hans gula från den matchen försvann och Högberg spelade i 0-0 matchen mot LIF. Enligt förbundets regler försvinner dock inte gula kort från matcher som försvinner pga av att laget utesluts och därmed spelade alltså ÖIF med en avstängd spelare vilket medför att LIF tilldöms en 3-0 seger.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Inte mycket mer att tillägga...
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

...

Inte helt lätt att hitta ord efter ännu en tung förlust...
 
OLSKROKENS IF - GÖTAHOLM BK 3-0 (0-0)
 
1-0 Martin Hernefors (?) (46)
2-0 Peter Gustafsson (ca 70)
3-0 Peter Gustafsson (ca 75)
 
Götaholm hade ingen maximal uppladdning inför matchen med ett sent återbud och en spelare som helt enkelt inte dök upp. Laget som startade såg iallafall ut så här:
 
Aleks
Freddan-Per-Filip-JK
Rasta(C)-Nico-Shafie-Martin-Abdi
Tobbe
 
Bänken:
Tony
Koffe
Gap
 
Kroken hade en hel del överraskningar i sin startelva. I målet återfanns ingen mindre än Jonas "Söder" Söderström och i anfallet huserade mittbacken Peter Gustafsson. Både dessa skrällar skulle visa sig vara lyckosamma.
 
I matchens inledning var det dock Götaholm som hade det lite mer ordnade spelet och bollen var mest på Krokens planhalva. Med tre man på innermittfältet så vann Götaholm den kampen i matchinledningen och de lite längre bollarna som Kroken slog löste Filip och Per. Götaholm har även två riktigt bra chanser i början. Ett inspel från Götaholms vänsterkant rensas inte undan ordentligt och Rasta hinner emellan och kan nicka med sig bollen precis framför mål. Han försöker sedan dra bollen direkt med vänstern men tyvärr bommar han bollen helt. Det andra läget får Tobbe som kommer perfekt i djupet (möjligen på pass från Shafie) och han kommer fri. Söder kommer dock ut bra och kan rädda. Två kalaslägen från Götaholm där det måste bli mål. Tobbe fick en hel del bollar att jobba på i början och gjorde det riktigt bra. Både Abdi och Rasta kommer upp i banan och kan ta löpningar som oroar.
 
Kroken tar sig dock in i matchen och Götaholm tappar sitt spelövertag. Hemmalaget skapar ett par bra chanser när man kommer runt på kanterna och bollen spelas igenom straffområdet. Peter Gustafsson oroade med sitt fina huvudspel och nye Jonas Bäckwall kommer till den del inläggslägen på Krokens vänsterkant. Den bästa chansen kommer på ett inlägg som Gustafsson skarvar vidare till en framstormande medspelare (möjligen Martin Friberg?) vid bortre stolpen men han får ingen träff.
 
Götaholm har några bra omställningslägen men ofta så missas de sista passningarna. Båda lagen har en hel del hörnor som blir farliga.
 
Kroken slog en hel del längre bollar men man gjorde det bra. Gustafsson vann mycket i luften och sedan kom även en hel de bollar mot duktige Martin Hernefors som ofta sökte sig ut mot Götaholms vänsterkant.
 
Den första halvleken avslutas med en hel del hawaii-fotboll där båda lagen anföll i vågor och nästan tog sig igenom, dock stod det 0-0 när domaren blåste för halvtid.
 
Götaholm började bäst och borde tagit ledningen men Kroken tog sig in i matchen och både jämnade ut och förde spelet stundtals, med en hel del halvchanser som följd.
 
Den andra halvleken började på sämsta tänkbara sätt för Götaholm. Bollen spelas direkt ut på Götaholms högerkant och hamnar hos Jonas Bäckwall. Han har dock Freddan i ryggen och Rasta täcker hans passningsalternativ. Bäckwall bjuder dock på någon form av sulfints-klack-tunnelFreddan och tar sig förbi. Rasta hinner inte ifatt och Bäckwall kan motta ett inlägg. Bollen går mot bortre stolpen och JK lyckas bara toucha den vidare. Bakom står Martin Hernefors (tror bloggen iallafall) och kan dra in bollen från ganska snäv vinkel. Katastrofstart på den andra halvleken!
 
Kroken lyfter sig självklart och tyvärr är det många i Götaholm som viker ner sig och slutar jobba. Hemmalaget fortsätter att föra spelet och Götaholm är steget efter. Hernefors växer på Krokens mittfält och i backlinjen spelar Lee Brustad (?) och Anders Hellenäs stabilt. Kroken skapar en hel del "nästan"-lägen men ökar inte på ledningen.
 
Götaholm tar sig dock tillbaka in i matchbilden efter den darriga inledningen och lyckas ordna lite spel trots väldigt många missade passningar i den andra halvleken. Det skakas fram en del chanser och den bästa får Abdi då han får på en riktigt bra nick precis framför mål men då svarar Söder för en fin räddning och tippar bollen till hörna. När det gäller hörnor hade Götaholm 3-4 stycken i den andra halvleken och några blev halvfarliga, dock löste Krokens nickskickliga lag det mesta. Götaholm har även två bra frisparkslägen som tyvärr inte leder till något.
 
Tyvärr blir det lite bråk vid en Krokenhörna mellan Nico och Krokens Peter Nordtsten (?). Det verkar som det var lite gruff i momentet innan och att Nico fick en armbåge av Nordsten. Nico ger igen genom att dra till Nordsten i ryggen precis innan hörnan slås och Nordsten trillar ihop. Domaren ser inte detta, annars hade det varit ett solklart rött kort. Känns förbannat onödigt att riskera ett rött kort i detta läge i matchen bara för att ge igen. Men det är som vanligt min högst personliga åsikt...
 
Båda lagen tröttnade rejält en bit in på den andra halvleken och spelet böljade fram och tillbaka. Med ca 20 minuter kvar avgörs dock matchen. Kroken kommer i en omställning och Hernefors (?) kan smeka fram bollen till en väldigt offsidemisstänkt Peter Gustafsson. Aleks kommer ut men hamnar lite på halvdistans och Gustafsson kan placera in bollen. Ridå ner, tack och adjö...
 
Av bara farten drar Gustafsson in ett långskott som Aleks är på men inte riktigt kan hålla.
 
Sista delen av matchen spelas mest av även om Götaholm har lite halvchanser med inlägg och skott.
 
Kroken tar en välförtjänt seger där alla i laget slet och jobbade för varandra. Peter Gustafsson visade oanade anfallsförmågor och Söder visade oväntade målvaktskunskaper. Hernefors växte ju längre matchen gick och visade sin rutin från de högre divisionerna.
 
Götaholms första halvlek är godkänd men chanserna måste omvandlas till mål. Som så många gånger förr faller laget ihop när det släpps in mål. Lagdelarna blir stillastående och ingen tar ansvar utan väntar på att någon annan ska kliva fram. Spelarna i Götaholm får rannsaka  sig själva och ta nya tag till måndagens match mot Björndammen.
 
Tyvärr för Götaholm så drog Shafie på sig sitt tredje gula och missar den viktiga BBK-matchen.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
För er som missat detta så var tyvärr Västkusten tvungna att lämna WO i kvällens andra 6A-match. Götaholmaren har uppfattat det som att VBK försökt att få matchen flyttat eftersom stora delar av laget skulle befinna sig på plats och se Barcelona-Manchester United. United Africa var dock inte intresserade av detta och då kunde helt enkelt VBK inte få ihop lag.
 
Götaholmaren lägger väl inte in några större värderingar i detta. UAFC har ingen skyldighet att flytta på matchen och det är ett ganska pressat schema. Dock känns det väl spontant som det är roligare att få tre poäng genom en vunnen match på planen och inte på en WO. Sen känner ju inte Götaholmaren till hur turerna har gått mellan lagen i försöken att flytta matchen.
 
Surt självklart för VBK som inte bara missade chansen att ta välbehövliga poäng utan också var tvungen att lämna WO. Två WO på en säsong leder ju nämligen till uteslutning (om inte bloggen är helt ute och cyklar).
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6

Inför onsdagens matcher!

6A rullar vidare med två matcher imorgon:
 
OLSKROKENS IF - GÖTAHOLM BK (19.30 Överåsvallen)
 
Kroken föll mot Gårda i söndags och Götaholm föll i en träningsmatch mot FK Kozara i lördags. Den spontana känslan är att båda lagen får gräva ganska djupt i sina trupper för att få ihop slagkraftiga lag.
 
Götaholm har en hel del spelare borta av olika anledningar. Mittbacken Rabih ska till Ullevi och se Barcelona-United, Felix är inte helt redo för comeback och Shahram är avstängd. Dessutom en hel del osäkra kort på grund av småskador och skavanker. Lägg även till några spelare som inte kommit igång ordentligt efter sommaruppehållet.
 
Kroken brottas väl med lite liknande problem. Lagets tillfällige målvakt, Benjamin Jacobsson, blev ju utvisad i söndags och det verkar som varken Patrik Linné Karlsson eller Kim Årman är med. Alltså frågetecken på vem som ska vakta kassen i OIF. Även Johan Hellenäs saknas fortfarande.
 
Det är mycket som står på spel för båda lagen, som för tillfället har samma poäng. Laget som vinner kan andas ut lite och får kontakt med lagen över. Det förlorande laget kan möjligen bli indraget i streckstriden om Bokedalen och Västkusten skulle börja vinna lite matcher...
 
Götaholm brottas fortfarande med samma problem (som syntes i matchen mot Kozara): när laget spelar bra så skapas det fina chanser framåt, tyvärr missas dessa OCH när Götaholm hamnar i svackor i matcherna så får motståndarna väldigt enkla mål. Ska det bli några poäng mot Kroken så gäller det att laget höjer sig både offensivt och defensivt.
 
När det gäller Olskroken så var det väl ingen höjdarmatch mot Gårda (som enligt rapporterna stod för det mesta spel- och chansmässiga). Kroken höll sig ändå kvar i matchen och kvitterade sent i andra halvlek, även om detta nu inte räckte till några poäng då Gårda svarade med två mål precis i slutet. OIF kommer alltid att kämpa och jobba hela matchen och det går aldrig att räkna ut laget.
 
Det lär bli en hård kamp på Överåsvallen imorgon.
 
Vårmötet slutade 2-2 efter en jämn match med en sen kvittering av Götaholm.
 
VÄSTKUSTENS IF - UNITED AFRICA FC (19.30 Kviberg)
 
Västkusten gör sin första match efter uppehållet och laget har varit igång och tränat ett tag nu. Det verkar som VBK gjort försök att flytta matchdatumet då en hel del av lagets spelare kommer att befinna sig på SupermatchenNya Ullevi imorgonkväll. Nu blev det ingen ändring och VBK får klara sig utan Mohamed Ayoub, Erik Lukacs, Rachid Hersi, Ayen Ayoub och säkert ett gäng till.
 
Dessutom är både Pouyan Babr och Aram Mohammed-Salih avstängda. Babr blev ju utvisad i sista vårmatchen mot Götaholm och Mohammed-Salih fick sitt tredje gula i samma match.
 
Serieledarna United Africa tog en viktig seger i lördags mot toppkonkurrenten Marieholm. Lagkaptenen Tersoo Tyoer blev matchhjälte med två mål. Enligt rapporterna så var det en jämn match där UAFC var starkare i slutet och därmed kunde få med sig alla tre poängen.
 
Rykten nådde bloggen att UAFC skulle ha gjort klart med ett riktigt bra nyförvärv inför omstarten. Detaljerna var få och mystiska, och spelaren skulle gå under namnet "Cricket". Det enda nya namnet i UAFC laguppställning i matchen mot Marieholm var Saidi Ishola. Om Ishola gjorde något större avtryck under matchen vet dock inte Götaholmaren.
 
Vårmötet lagen emellan slutade med en 1-0 vinst för UAFC.
 
TIPS: Ett sargat VBK ska inte ha mycket att sätta emot ett stabilt UAFC. Säker United Africa-seger...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
De två sista matcherna i den 15:e omgången spelas klart i helgen med matchen Björndammen-Gårda (fredag) och FC Roma-Öjersjö (lördag). Dessutom drar den 16:e omgången igång på lördag med United Africa-Olskroken...
 
#6

Helgens matcher!

6A var tillbaka med tre matcher denna helg!
 
Öjersjö fick sin revansch från vårens premiärmatch och slog Björndammen med 3-1 i helgens första derby. Två snabba mål av Mikael Nilsson och Marcus Halldin gav ÖIF grepp om matchen.
 
Anton Linde gav dock BBK lite hopp med sin reducering men Halldin gjorde sitt andra mål för matchen och såg till att ÖIF kunde gå till halvtidsvila med en 3-1 ledning.
 
En mållös andra halvlek gjorde att ÖIF tog tre fina poäng och klev nu upp på samma poäng som just Björndammen. Enligt de få rapporter Götaholmaren fått från matchen så var det ett rättvist reslutat då ÖIF stod för flertalet av chanserna, även om några av ÖIF-målen kom efter missar hos BBK:s backlinje.
 
Det var toppmöte på BergsjövallenUAFC tog emot Marieholm. Första halvlek var enligt rapporterna en ganska jämn och stängd tillställning. I den andra tog UAFC över spelet till viss det och kunde även ta ledningen genom lagkaptenen Tersoo Tyoer. Marieholm svarade dock nästan direkt då Jimmy-Cannon Nwadinkpa mycket snyggt nickade in ett inlägg från Leandro Pinto.
 
Båda lagen hade bud på fler mål, UAFC hade en boll inne och Marieholm hade en straffsituation där domaren valde att fria. Tyoer blev dock stor matchhjälte i United Africa då han fixade tre poäng i slutet med sitt segermål!
 
Götaholmaren hade ju uppfattat det som att Daniel Pereiras övergång till Marieholm skulle dröja men uppenbarligen har det gått snabbt då Pereira spelade redan i lördags.
 
Det var även något nya namn i UAFC som Götaholmaren får hålla koll på.
 
UAFC gick i och med vinsten upp i ledning. Dock har LIF inte fått några extra poäng från Öjersjömatchen ännu. Matchen slutade ju 0-0 men i efterhand har det framgått att ÖIF:s Pierre Högberg skulle varit avstängd. Högberg fick ett gult i ÖIF:s match mot Kurdistan och när laget drog sig ut utgick ÖIF ifrån att varningarna från den matchen försvann. Förbundets regler är dock sådana att varningarna inte försvinner. En märklig regel kan tyckas men tyvärr för ÖIF är det fortfarande deras ansvar att ha koll på den.
 
Förbundet meddelade alla 6A-klubbarna att ÖIF spelade med en avstängd spelare (och att det då skulle bli en 3-0 seger till LIF). Högberg själv har dock överklagat det hela. Anledningen till att det fortfarande står 0-0 som resultat på förbundets hemsida har troligtvis att göra mer med semestertider på förbundet än att Högbergs överklagan har gått igenom. Men vi får se vad som händer...
 
 
Gårda inledde hösten med en derbyseger mot Olskroken. Mawuli Gokah gav Gårda en tidig ledning som stod sig i över en timme innan Anders Hellenäs kvitterade i den 79:e minuten.
 
Gårda hade hyfsad kontroll på tillställningen i den första halvleken men slappnade av i den andra och Kroken kämpade sig tillbaka. Hellenäs kunda alltså kvittera, enligt rapporterna på en fin frispark.
 
Gårda fick dock med sig alla tre poängen då Mawuli Gokah gjorde sitt andra mål i 85:e minuten. Sebastian Fernberg slog sedan säkert in en straff i matchminut 90. Krokens målvakt för dagen (Benjamin Jacobsson) orsakade den straffen då han gick ut i en duell med Mawuli Gokah och domaren valde att blåsa straff och samtidigt visa ut Jacobsson.
 
Gårda kliver upp på en femteplats i och med den segern.
 
Olskroken hade med en hel del av sina nya killar och det var även något nytt namn i Gårdas trupp.
 
Götaholmaren har även fått tag i lite bilder från matcher. Fotograf är Gårdas Roberto Cattaneo.
 
Straffsituation i slutet av matchen.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm spelade träningsmatch i lördags mot division 5-laget FK Kozara och tyvärr så blev det förlust med 0-3 efter en mållös första halvlek. GBK ställde upp med följande lag:
 
Aleks
Tony-Filip-Victor-Per
Rasta(C)-Nico-Shafie-Ali
Abdi-Shahram
 
Bänken:
Gap
Sanan
Andreas
Rabih
 
Det fattades en del gubbar hos Götaholm av olika anledningar. Spelmässigt var den första halvleken jämn och Götaholm hade minst lika mycket att säga till om som Kozara. Båda lagen hade chanser, Kozara hade ett skott som tog i båda stolparna och Abdi hade en riktigt bra chans för Götaholm.
 
I början av den andra halvleken kunde Kozara ganska enkelt göra tre snabba mål och döda matchen. I slutet skapade dock Götaholm ett flertal bra chanser, bland annat hade Sanan två jättelägen.
 
Det blev en hyfsad genomkörare för Götaholm innan onsdagens matche mot Kroken.
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Lekstorp imponerade med en 5-0 seger i lördags över division 5-laget Tollered. Enligt rapporterna gjorde alla nyförvärven en godkänd insats.
 
Mer om matchen HÄR.
 
--------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inför omstarten!

I helgen drar 6A äntligen igång igen med de tre avslutande matcherna i omgång 14. Så här ser det ut:
 
LÖRDAG 4/8
 
ÖJERSJÖ IF - BJÖRNDAMMENS BK (13.00 Öjersjö IP)
 
BBK:s vårsäsong får väl anses som lyckad, utan att veta klubbens egna målsättningar. Förra säsongen var ju laget inblandat i streckstriden och nu ligger BBK på en sjätteplats. Öjersjö däremot har haft en hel del problem med att hitta formen och återfinns på en 8:e plats trots en på pappret riktigt stark trupp.
 
Med det svenska upplägget med ett sommaruppehåll så blir det ju nästan som att börja om från början. Formen innan uppehållet spelar mindre roll och det är väldigt olika hur lagen och spelarna skött sin sommarträning.
 
BBK har iallafall varit igång i ett par veckor och verkar väl förberedda. ÖIF har kört sedan förra veckan och har även spelat en internmatch (där även klubbens juniorer deltog) i ett försök att spela ihop ett tänkbart startlag till lördagens derby.
 
Första mötet (i premiären) slutade med BBK-vinst med 3-0.
 
Båda lagen har dock en del frågetecken och tongivande spelare som kommer saknas. Det är både pga av semestertider och skador/sjukdom.
 
Inga avstängningar som Götaholmaren känner till.
 
TIPS: Svårtippat direkt efter sommaren. Tätt och tufft lär det bli iallafall. Oavgjort!
 
UNITED AFRICA FC - MARIEHOLM BoIK (14.15 Bergsjövallen)
 
Ett riktigt toppmöte direkt när trean UAFC tar emot tvåan Marieholm på Bergsjövallen. Dessutom inför ögonen på hela Lekstorps lag.
 
UAFC har Götaholmaren som vanligt lite sämre koll på. Laget har tränat på ett bra tag under sommaren efter ett litet upphåll efter vårsäsongen. Inga nya spelare som bloggen känner till men det säger väl kanske inte så mycket.
 
Marieholm är igång (inne på andra träningsveckan) och tränar och försöker för tillfället att lösa sin målvaktssituation.
 
United Africa har ju bara förlorat två matcher under våren. Den ena av dessa förluster kom mot just Marieholm (i premiären).
 
Inga avstängningar hos något av lagen.
 
TIPS: Svårtippat i vanliga fall, ännu mer svårtippat direkt efter ett sommaruppehåll. Götaholmaren drar till med UAFC i en tät match!
 
SÖNDAG 5/8
 
GÅRDA BK - OLSKROKENS IF (14.00 Överåsvallen)
 
Enligt rapporter kommer Gårda att komma till spel med de flesta av sina tongivande spelare. Dock saknas lagets stora stjärna och målskytt Simon La Verghetta. Semester i utlandet (möjligen Italien) lär vara anledningen. Dessutom har ju duktige Niklas Söderberg lämnat för Lekstorp. Vidare har Götaholmaren missat att backen Marcus "Gårdas Marcelo" Lindberg lämnat klubben under våren för spel i division 7 (FC Fyrklövern).
 
Olskroken har också haft en hel del omsättning i spelartruppen över sommaren. Tyvärr tappar laget sin kanske bästa spelare under våren, Marcus Andreasson (mer om detta längre ner på sidan). På plussidan har klubben förstärkt med fyra nya spelare som sänker medelåldern en hel del!
 
När det gäller laget till på söndag verkar Kroken ha lite problem. Det kan bli trubbel på målvaktssidan då både Patrik Linné Karlsson och Kim Årman inte är tillgängliga. Dessutom är nyttige mittfältaren Patrik Bengtsson utomlands. I nuläget verkar inte heller Johan Hellenäs vara med.
 
Detta Överåsderby var ju även premiärmatchen denna säsong. Då blev det 1-1.
 
TIPS: Även om Kroken fått in lite nya spelare så är tappet av Andreasson riktigt jobbigt. Jobbigare än att La Verghetta saknas för Gårda. Gårdaseger.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu blir det lite sommar-Silly Season!
 
Marieholm verkar ju få ett riktigt bra nyförvärv i Daniel Pereira. Pereira har varit spelande assisterande tränare i Lärje-Angered under våren, där han startat 10 av lagets 12 matcher. Dock är övergången inte klar ännu. Götaholmaren fick tar i huvudpersonen själv och han bekräftade att tanken är att han ska spela med Marieholm i höst men att övergången i nuläget inte är klar.
 
Bir det en övergång får Marieholm en riktigt rutinerad spelare med meriter från bland annat Gunnilse och spel i Superettan med IK Sirius.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken blir alltså av med en av sina bästa spelare. Marcus Andreasson (8 mål under våren) lämnar Kroken för Lerkils IF (som spelar division 4 Elit i Hallands FF). Anledningen enligt Krokens hemsida är en flytt till Kungsbacka men även längtan efter en lite högre träningsdos.
 
Kroken fyller dock på med fyra nya spelare:
 
-Felix Franzino 18 år, back. En föredetta Lunden ÖBK-spelare, spelklar till derbyt mot Gårda.
 
-Jonas Bäckvall 22 år, mittfältare. Debuterade redan innan uppehållet i förlustmatchen mot Öjersjö. Imponerade i den matchen trots förlusten, enligt OIF:s hemsida.
 
-Joachim Nordmark 25 år, mittfältare. Har gjort ett par träningar med OIF. Senast i Gårda, men frågan är när det var då Götaholmaren inte har något minne alls av honom, i a-lagssammanhang. Spelklar iallafall till söndagens derby.
 
-Simon Mutka Collao 17 år, mittfältare. Kroken kör en Götaholm och plockar in en studerande spanjor. Tillhör egentligen Lunden ÖBK men är utlånad till OIF augusti månad. Även han är klar till helgens match.
 
Verkar som OIF även har lite andra gubbar på gång.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller Lekstorp så är det inte bara spelare som tillkommer. Nu kommer uppgifter att både Jonathan Ljungberg och Samuel Malmqvist inte kommer att medverka så mycket under hösten. Detta är inte pga av den ökade konkurrensen utan det har att göra med svårigheter att kombinera jobb och träning.
 
När det gäller Johan Persson så har han fortfarande inte tränat med LIF. Om inte Götaholmaren är helt fel ute så flyttade Persson från Göteborgtrakten (möjligen Dalarna?) men är nu då antagligen på väg tillbaka. Han har iallafall inte spelat alls för Lärje-Angered i år, möjligen dock att han fortfarande är deras spelare.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen försöker lösa sin tränarfråga och det verkar som vi kommer få mer klarhet i detta den 12/8 då klubben har upptaktsmöte.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Duktige Alexander Nylin kommer med största sannolikhet inte att spela för Croatia under hösten. Lösa rykten placerar honom i både Gårda och Rannebergen...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm hade 18-19 man på träningen i onsdags och det blev en helt ok tillställning. Felix tränade lätt men det lär nog dröja ett par veckor till innan han är aktuell för match. Sanan dök upp och hade med sig två kompisar som testade. Vi får se vad som händer där...
 
#6

Ännu mer Rasta-TV!

Götaholmaren fick riktigt intressant besök i Rasta-soffan när Lekstorps frispråkige mittback Danny Höglund gjorde ett stopp på väg till träningen. Självklart blev det en väldigt sevärd intervju!
 
 
Det ska väl tilläggas att det mest har slumpat sig så att det blivit två Lekstorpsspelare som gäster i Rasta-TV. Sen är ju både Noah Widmark och Danny Höglund två väldigt intressanta personer som ofta går sina egna vägar. Tanken och målet är ju att alla lagen i 6A ska bidra med gäster och Götaholmaren jobbar vidare med tänkta intervjuer. Tempot kommer dock att gå ner då semestern snart är slut, så två avsnitt i veckan lär det tyvärr inte bli. Förhoppningsvis hinner Rasta-TV med en intervju till under helgen som kanske dyker upp tidigt nästa vecka.
 
Tanken är väl också att bredda lite ibland och kanske ta in en gäst som inte direkt har 6A-anknytning. Möjligen någon annan lokalfotbollsbloggare, kanske någon föredetta 6A-profil eller till och med någon domare som brukar dömma 6:an.
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Imorgon kommer alltså lite inför-snack om helgens 6A-matcher!
 
#6
 

Rasta-TV

Nu är det dags för lite mer Rasta-TV. Den nyblivne Lekstorpsspelaren Noah Widmark tittade förbi Rasta-soffan och snackade med Götaholmaren.
 
Det blev en hel del snack om både FC Roma och Lekstorp och även den gyllene 79-generationen!
 
 
 
På fredag kollar vi in helgens matcher!
 
#6
 

RSS 2.0