Helgens matcher & inför morgondagens match...

Det var en riktigt svängig match på Gunnaredplan när hemmalaget FC Roma United tog emot Öjersjö. Bortalaget började piggast och Pierre Högberg gav ÖIF ledningen redan i 6:e minuten efter en hörna. 2-0 kom i den 20:e minuten då Mikael Nilsson kan snappa upp ett Romainkast och göra mål. Första halvlek gick alltså till ÖIF och Roma verkade lite rostiga efter sommaruppehållet. Laget skapade dock några ströchanser och oftast var det genom Sanel Osmanovic.

I den andra halvleken kommer dock Roma ut som ett helt nytt lag och på 14 minuter har laget helt otroligt vänt matchen till ledning 4-2! Sanel Osmanovic stod för de två första målen, och båda var enligt rapporterna riktigt fina. En soloräd och ett kalasskott. Ibro Mujkic ökade på med två mål till och Roma svarade alltså för en otrolig vändning.

Roma förde spelet men ÖIF vägrade dock att ge upp. Mikael Nilsson hugger igen, på en lös tillbakapass, och kan reducera till 3-4.

Slutet blir dramatiskt då Romas Amir Huseinovic får sitt andra gula kort och blir utvisad. Rykten säger dock att kortet var tveksamt då Huseinovic borde fått frisparken med sig (enligt både honom själv och ÖIF-spelaren som drog ner honom). Lite senare får ÖIF en hörna och Jacob Gideflod kan kvittera. Romaspelarna ville ha det till ruff på målvakten men domaren friade.

Det var visst lite problem med matchrapporten då domaren har helt andra målskyttar för ÖIF.

Båda lagen får varsin chans i slutet men matchen slutar 4-4.

Samma dag som den 15:e omgången avslutades påbörjades den 16:e. Det verkar som Jonas "Söder" Söderström fick fortsatt förtroende i målet för OIF efter sin fina insats mot Götaholm. Detta trots att den ordinarie målvakten Patrik Linné Karlsson var med och enligt matchrapporten spelade han ute.

Tyvärr har Götaholmaren ingen matchrapport men enligt UAFC:s hemsida så var just Söder matchens lirare hos OIF, vilket borde kunna tolkas som att UAFC hade ett visst tryck mot Krokenmålet. I det egna laget ville UAFC framhålla nyförvärvet Saidi "Cricket" Ishola. Det var också just Ishola som till slut fick hål på Söder i den 73:e minuten.Tersoo Tyoer fortsätter att göra mål (två i senaste matchen) och satte nu spiken i Krokenkistan i den 87:e minuten med sitt 2-0 mål.

UAFC:s nyförvärv och målskytt Saidi "Cricket" Ishola.

Enligt Krokens hemsida var laget trots förlusten nöjda med arbetsinsatsen och inställningen.

Imorgon fortsätter den 16:e omgången:

MÅNDAG 13/8

GÖTAHOLM BK - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm kommer från en jobbig förlust mot Olskroken (förra onsdagen) och Björndammen kommer från en fin vinst över Gårda (i fredags).

Götaholm får klara sig utan sin mittfältsmotor Shafie Nurani som fick sitt tredje gula kort mot Kroken. Rabih El Mir är dock tillbaka och det är högst sannolikt att Felix Milkovic är tillbaka i a-laget. Milkovic spelade med b-laget igår och gjorde även matchens enda mål.

BBK:s Tobias Widberg hade flyttat upp från sin vanliga backplats och lirade på mitten, något som resulterade i två mål, bland annat det avgörande. BBK verkade dock ha lite problem med att få ihop lag och kom med bara en avbytare. Kan vara semestertiderna som spökar.

Götaholm behöver verkligen en vinst för att inte behöva bli indragna i streckstriden. BBK har ju gjort en stabil säsong och kan sikta på en topp-fem-placering.

BBK fyllrer på sin lite tunna matchtrupp från Gårdamatchen med sina två bästa målskyttar denna säsong, nämligen Anton Linde och Rasmus Lihnell. Dessutom är Christer "Flis" Pettersson tillbaka efter avstängning. Rutinerade Mattias Palmqvist är även tillbaka efter lite semester.

När det gäller Björndammen-Gårda så finns det nu en matchrapport på BBK:s hemsida (signerade Gustav Ågren). Klicka HÄR.

VÄSTKUSTENS BK - MARIEHOLM BoIK  (19.30 Kviberg)

VBK gör sin första match efter sommaren, laget fick ju lämna WO i veckan mot UAFC då man inte fick ihop lag pga av Barcelona-United-matchen.

VBK saknar Pouyan Babr och Aram Mohammed-Salih (avstängda). Enligt VBK:s hemsida verkar de flesta tongivande spelarna vara med.

När det gäller Marieholm är det som vanligt svårare. Laget förlorade ju knappt mot UAFC och har inte spelat sen den 4/8. Inga avstängningar men frågetecken på Blerim Ferati och nyförvärvet Daniel Pereira då båda varit ute i Europa med FC Ibra.

TIPS: Ska Marieholm haka på LIF och UAFC så måste det bli vinst här, och det löser laget tror Götaholmaren.

Götaholmaren tänkte passa på att presentera Marieholms rutinerade nyförvärv Daniel Pereira lite närmare:
Götaholmaren har luskat fram lite fakta om Marieholms nyförvärv. Förhoppningsvis stämmer det mesta. Pereira (född 1981) började sin fotbollskarriär i Rannebergen men hamnade som lovande 18-åring i Gunnilse (i dåvarande division 1 Södra, alltså innan Superettan fanns). Möjligen blev det en sväng i Kortedala innan Gunnilse. Trots en hel del skador blev det fyra år i Gunnilse innan han lämnade för Lärje-Angered, där han var med och vann division 3 2005. 2006 begav sig Pereira till Uppsalaklubben IK Sirius, som då spelade i Superettan. Tränare för klubben var ingen mindre den gamle djurgårdaren Magnus Pehrsson (numera tränare i just DIF). Det blev 6 matcher (3 från start) och 1 mål för Pereira.

Pereira återvände till Göteborg och Gunnilse men hamnade sedan tillbaka i Lärje-Angered, ett tag var han spelare i Lärje-Angered samtidigt som han tränade just Marieholm.

Vårsäsongen 2012 har han spelat för Lärje-Angered, där han också varit assisterande tränare. Av lagets 12 vårmatcher så spelade Pereira 10 av dessa från start och passade även på att göra segermålet mot IFK Skövde (i 95:e minuten).

Som 17-åring var även den lovande Pereira och tränade med lite europeiska lag, bland annat Barcelona (om Götaholmaren ska lita på sina källor, vilket man självklart gör!)

Marieholm får alltså en spelare som varit given i Lärje-Angered, ett lag som leder division 3 Mellersta Götaland med sju poäng efter våren. Med andra ord ett riktigt bra nyförvärv!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Ibra vann ju SM i Futsal och fick därmed representera Sverige i UEFA:s Futsalturnering. På UEFA:s hemsida ligger det nu uppe en artikel om FC Ibra och deras anknytning till Zlatan Ibrahimovic. Bilden som hör till artikeln ser ut så här:

Att Marieholms Blerim Ferati (som självklart också spelar med FC Ibra) är med är ju coolt. Götaholmaren tycker självklart att det är ännu coolare att Götaholm har med två spelare på bild på UEFA:s hemsida. Nämligen Hassan Hamada och Alexander Berg.

Tre 6A-lirare på UAFC:s hemsida alltså.

HÄR finns hela artikeln.

UEFA-slutspelet pågår nu och FC Ibra har en vinst och två förluster. Om Götaholmaren fattat det hela rätt så är laget tyvärr ute ur turneringen.

Marieholms Daniel Pereria spelade också i laget.