Helgens matcher!

6A var tillbaka med tre matcher denna helg!

Öjersjö fick sin revansch från vårens premiärmatch och slog Björndammen med 3-1 i helgens första derby. Två snabba mål av Mikael Nilsson och Marcus Halldin gav ÖIF grepp om matchen.

Anton Linde gav dock BBK lite hopp med sin reducering men Halldin gjorde sitt andra mål för matchen och såg till att ÖIF kunde gå till halvtidsvila med en 3-1 ledning.

En mållös andra halvlek gjorde att ÖIF tog tre fina poäng och klev nu upp på samma poäng som just Björndammen. Enligt de få rapporter Götaholmaren fått från matchen så var det ett rättvist reslutat då ÖIF stod för flertalet av chanserna, även om några av ÖIF-målen kom efter missar hos BBK:s backlinje.

Det var toppmöte på BergsjövallenUAFC tog emot Marieholm. Första halvlek var enligt rapporterna en ganska jämn och stängd tillställning. I den andra tog UAFC över spelet till viss det och kunde även ta ledningen genom lagkaptenen Tersoo Tyoer. Marieholm svarade dock nästan direkt då Jimmy-Cannon Nwadinkpa mycket snyggt nickade in ett inlägg från Leandro Pinto.

Båda lagen hade bud på fler mål, UAFC hade en boll inne och Marieholm hade en straffsituation där domaren valde att fria. Tyoer blev dock stor matchhjälte i United Africa då han fixade tre poäng i slutet med sitt segermål!

Götaholmaren hade ju uppfattat det som att Daniel Pereiras övergång till Marieholm skulle dröja men uppenbarligen har det gått snabbt då Pereira spelade redan i lördags.

Det var även något nya namn i UAFC som Götaholmaren får hålla koll på.

UAFC gick i och med vinsten upp i ledning. Dock har LIF inte fått några extra poäng från Öjersjömatchen ännu. Matchen slutade ju 0-0 men i efterhand har det framgått att ÖIF:s Pierre Högberg skulle varit avstängd. Högberg fick ett gult i ÖIF:s match mot Kurdistan och när laget drog sig ut utgick ÖIF ifrån att varningarna från den matchen försvann. Förbundets regler är dock sådana att varningarna inte försvinner. En märklig regel kan tyckas men tyvärr för ÖIF är det fortfarande deras ansvar att ha koll på den.

Förbundet meddelade alla 6A-klubbarna att ÖIF spelade med en avstängd spelare (och att det då skulle bli en 3-0 seger till LIF). Högberg själv har dock överklagat det hela. Anledningen till att det fortfarande står 0-0 som resultat på förbundets hemsida har troligtvis att göra mer med semestertider på förbundet än att Högbergs överklagan har gått igenom. Men vi får se vad som händer...

Gårda inledde hösten med en derbyseger mot Olskroken. Mawuli Gokah gav Gårda en tidig ledning som stod sig i över en timme innan Anders Hellenäs kvitterade i den 79:e minuten.

Gårda hade hyfsad kontroll på tillställningen i den första halvleken men slappnade av i den andra och Kroken kämpade sig tillbaka. Hellenäs kunda alltså kvittera, enligt rapporterna på en fin frispark.

Gårda fick dock med sig alla tre poängen då Mawuli Gokah gjorde sitt andra mål i 85:e minuten. Sebastian Fernberg slog sedan säkert in en straff i matchminut 90. Krokens målvakt för dagen (Benjamin Jacobsson) orsakade den straffen då han gick ut i en duell med Mawuli Gokah och domaren valde att blåsa straff och samtidigt visa ut Jacobsson.

Gårda kliver upp på en femteplats i och med den segern.

Olskroken hade med en hel del av sina nya killar och det var även något nytt namn i Gårdas trupp.

Götaholmaren har även fått tag i lite bilder från matcher. Fotograf är Gårdas Roberto Cattaneo.

Straffsituation i slutet av matchen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm spelade träningsmatch i lördags mot division 5-laget FK Kozara och tyvärr så blev det förlust med 0-3 efter en mållös första halvlek. GBK ställde upp med följande lag: