Inför onsdagens matcher!

6A rullar vidare med två matcher imorgon:
 
OLSKROKENS IF - GÖTAHOLM BK (19.30 Överåsvallen)
 
Kroken föll mot Gårda i söndags och Götaholm föll i en träningsmatch mot FK Kozara i lördags. Den spontana känslan är att båda lagen får gräva ganska djupt i sina trupper för att få ihop slagkraftiga lag.
 
Götaholm har en hel del spelare borta av olika anledningar. Mittbacken Rabih ska till Ullevi och se Barcelona-United, Felix är inte helt redo för comeback och Shahram är avstängd. Dessutom en hel del osäkra kort på grund av småskador och skavanker. Lägg även till några spelare som inte kommit igång ordentligt efter sommaruppehållet.
 
Kroken brottas väl med lite liknande problem. Lagets tillfällige målvakt, Benjamin Jacobsson, blev ju utvisad i söndags och det verkar som varken Patrik Linné Karlsson eller Kim Årman är med. Alltså frågetecken på vem som ska vakta kassen i OIF. Även Johan Hellenäs saknas fortfarande.
 
Det är mycket som står på spel för båda lagen, som för tillfället har samma poäng. Laget som vinner kan andas ut lite och får kontakt med lagen över. Det förlorande laget kan möjligen bli indraget i streckstriden om Bokedalen och Västkusten skulle börja vinna lite matcher...
 
Götaholm brottas fortfarande med samma problem (som syntes i matchen mot Kozara): när laget spelar bra så skapas det fina chanser framåt, tyvärr missas dessa OCH när Götaholm hamnar i svackor i matcherna så får motståndarna väldigt enkla mål. Ska det bli några poäng mot Kroken så gäller det att laget höjer sig både offensivt och defensivt.
 
När det gäller Olskroken så var det väl ingen höjdarmatch mot Gårda (som enligt rapporterna stod för det mesta spel- och chansmässiga). Kroken höll sig ändå kvar i matchen och kvitterade sent i andra halvlek, även om detta nu inte räckte till några poäng då Gårda svarade med två mål precis i slutet. OIF kommer alltid att kämpa och jobba hela matchen och det går aldrig att räkna ut laget.
 
Det lär bli en hård kamp på Överåsvallen imorgon.
 
Vårmötet slutade 2-2 efter en jämn match med en sen kvittering av Götaholm.
 
VÄSTKUSTENS IF - UNITED AFRICA FC (19.30 Kviberg)
 
Västkusten gör sin första match efter uppehållet och laget har varit igång och tränat ett tag nu. Det verkar som VBK gjort försök att flytta matchdatumet då en hel del av lagets spelare kommer att befinna sig på SupermatchenNya Ullevi imorgonkväll. Nu blev det ingen ändring och VBK får klara sig utan Mohamed Ayoub, Erik Lukacs, Rachid Hersi, Ayen Ayoub och säkert ett gäng till.
 
Dessutom är både Pouyan Babr och Aram Mohammed-Salih avstängda. Babr blev ju utvisad i sista vårmatchen mot Götaholm och Mohammed-Salih fick sitt tredje gula i samma match.
 
Serieledarna United Africa tog en viktig seger i lördags mot toppkonkurrenten Marieholm. Lagkaptenen Tersoo Tyoer blev matchhjälte med två mål. Enligt rapporterna så var det en jämn match där UAFC var starkare i slutet och därmed kunde få med sig alla tre poängen.
 
Rykten nådde bloggen att UAFC skulle ha gjort klart med ett riktigt bra nyförvärv inför omstarten. Detaljerna var få och mystiska, och spelaren skulle gå under namnet "Cricket". Det enda nya namnet i UAFC laguppställning i matchen mot Marieholm var Saidi Ishola. Om Ishola gjorde något större avtryck under matchen vet dock inte Götaholmaren.
 
Vårmötet lagen emellan slutade med en 1-0 vinst för UAFC.
 
TIPS: Ett sargat VBK ska inte ha mycket att sätta emot ett stabilt UAFC. Säker United Africa-seger...
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
De två sista matcherna i den 15:e omgången spelas klart i helgen med matchen Björndammen-Gårda (fredag) och FC Roma-Öjersjö (lördag). Dessutom drar den 16:e omgången igång på lördag med United Africa-Olskroken...
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0