3-3 Abdi Bashir (Fredrik Airosto) (ca 90)

Gap
Martin
Koffe

Det var Croatia som började bäst i matchinledningen och Götaholm var inte riktigt på tårna. Croatia sökte ofta den lite längre bollen och var det inte försök bakom Götaholms mittbackar var det ut på deras högerkant mot David Celerie. Just Celerie ställde till en hel del besvär för Götaholm i början och han kunde komma förbi på kanten och slå in bollar i boxen. Croatia hade även lite hörnor som blev halvfarliga.

Götaholm hittade till slut sina positioner och även lite anfallsspel. Abdi var pigg och fick en del att jobba på. Det var även han som fick de bästa chanserna. Herr Bashir får en boll i djupet och kan ta sig förbi Henok Berhane (som annars var lysande som mittback) och komma in i straffområdet med bara Vural "Vurre" Kokulu kvar att överlista. Tyvärr träffar Abdi ribban klockrent och Götaholm missar chansen att ta ledningen.

Efter ca 20 minuter kommer Croatias ledningsmål. En frispark på mittplan lyfts in mot straffområdet och en Croatiaspelare skarvar bollen mot mål och ställer Aleks.

Götaholm viker dock inte ner sig och kör istället på. Shahram och Abdi jobbade på bra i anfallet och Shahram hade några fina halvchanser. Götaholm hade även några farliga hörnor, bland annat kom Filip upp bra men nicken gick utanför. Götaholm fortsätter att bränna chanser, Abdi får ännu ett läge när Freddan hittar in med en pass som Abdi kan ta ner inne i straffområdet men Vurre räddar. Shafie jobbar till sig ett friläge men chippar över.

Croatia var inte ofarliga även om Götaholm hade de hetare chanserna och matchen böljade stundtals fram och tillbaka. Götaholm lyckades alltså inte göra mål på sina chanser men Croatia var desto effektivare och kan även göra 2-0 innan halvtid. En Croatiaspelare (möjligen #7 Marko Delic) kunde ta sig från mittplan, och även om det var en hel del Götaholmsspelare i närheten så blev han inte stoppad, och hela vägen ner till Götaholms straffområde. Där spelar han in bollen till en medspelare (inte helt hundra på vem det var) som drar på ett skott. Aleks får en hand på bollen men kan inte hindra att den går in under ribban!

En frusterande första halvlek för Götaholm där det skapas en hel del klara chanser utan att det blir mål, samtidigt som Croatia sätter sina chanser.

Tyvärr börjar andra halvlek på sämsta tänkbara sätt. Croatia slår en långboll ner mot hörnflaggan och ett inlägg kommer. Trots en hel del Götaholmsförsvarare inne i straffområdet så kan Fitim Feka dyka upp vid bortre stolpen och nicka upp bollen i krysset! 3-0 till Croatia och en mardrömsstart för Götaholm i den andra halvleken!

Ganska naturligt så föll Croatia lite längre ner i planen och la sig på kontringar medan Götaholm försökte flytta upp och fylla på. Shafie styrde spelet på mitten och ofta gick bollarna mot Abdi, tyvärr så satte kompisen Henok stopp för de flesta försöken.

Det kändes som ännu en match med en massa målchanser och hyfsat spel skulle leda till en förlust. Freddan fick ett jätteläge när bollen dök upp vid den bortre stolpen (möjligen på ett skott från Gap?) och han hade för ett ögonblick öppet mål. Tyvärr drar Freddan bollen över!

Hoppet tänds dock när Abdi tar sig in i straffområdet och kan lägga in bollen framför mål. Där vräker sig både Shahram och en Croatiaförsvarare fram och bollen går upp i nättaket! Får vänta tills matchrapporten för att se om domaren gav målet till Shahram eller och det räknades som självmål. Hur som helst har Götaholm äntligen gjort mål och plötsligt lever matchen igen!

Croatia håller dock på att utöka ledningen direkt på avspark (är ganska säker på att det var avsparken efter 1-3 målet) då en Croatiaspelare drar på ett skott direkt från mittpunkten. Bollen är på väg att dyka in över Aleks men han kan få upp en hand och styra upp bollen i ribban!

Götaholm fortsätter att trycka på och Croatia börjar kännas trötta. Dock lyckas de skapa en del farligheter på omställningar och kontringar. Bland annat får Aleks göra en fin frilägesräddning när Croatia kontrar.

Götaholm skapar dock chanser och Abdi får ännu ett friläge när en boll skarvas vidare av Croatias mittback men Vurre kommer ut bra och kan avstyra den chansen. Det blir även en hel del skott utifrån som tyvärr inte träffar mål och Shahram har en bra nick på en hörna. Shahram som för övrigt jobbade riktigt bra matchen igenom.

2-3 målet kommer dock till slut. Freddie får fram bollen till Abdi inne i straffområdet och han lyckas krångla sig förbi några gubbar och lägga in bollen!

Götaholm går ner på en trebackslinje och gör ett sista försök att kvittera. Detta gör att Croatia får en del farliga lägen men det blir Götaholm som får sista ordet. Ett inlägg eller möjligen ett skott touchas vidare och hamnar i bortre delen av Croatias straffområde. Där dyker Rasta upp och drar på ett skott mot mål. Vurre räddar skottet men returen hamnar mitt framför fötterna på Abdi som bara kan rulla in kvitteringen!

Målet luktade väldigt mycket offside och det var en hel del protester från Croatiahåll. Väldigt svårt att avgöra men domaren höll inte med Croatiaspelarna och matchen slutade alltså 3-3!

En underbar upphämtning av Götaholm som vägrade ge upp, dock var det ändå en hel del besvikelse då väldigt många chanser missades framåt och Croatia fick en del lätta mål. Med lite mer skärpa både offensivt och defensivt i den första halvleken hade de detta kunnat vara tre poäng istället för en.

Självklart ännu surare för Croatia som tappade en 3-0 ledning i den andra halvleken...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marieholm körde över Olskroken totalt ikväll och vann med hela 9-0! Båda nyförvärven (Amir Huseinovic och Håkan Alavurt)  debuterade för MBoIK.

Mer om den matchen imon eller på söndag.

Lekstorp tog ännu en seger och är nu uppe på samma antal spelade matcher som serieledarna UAFC. Gråbolaget är en poäng efter men har bättre målskillnad med två måls marginal.

Inte oväntat var det LIF som förde matchen mot BBK hemma i Gråbo. Laget kunde också ta ledningen med 1-0 redan i den 11:e minuten då Marcus Johansson gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

LIF fortsatte att skapa chanser i den första halvleken, dock utan att göra mål. BBK:s målvakt Andy Jansson fick rädda sitt lag flera gånger. I början av den andra halvleken passade dock mittfältaren Johansson på att göra sitt åttonde mål för säsongen och då trodde nog många att matchen var helt avgjord.

Det blev dock lite nerv i slutet då Ivan Boberg Jovanovic reducerade genom ett drömmål. Enligt rapporter handlade det om ett kalasskott i krysset från 30 meter. Götaholmaren har förgäves sökt målskytten för en kommentar. BBK fick ett litet tryck mot LIF-målet i slutet men utan att skapa några jättechanser.

Enligt LIF:s tränare Ingemar Holm spelar laget bättre nu än i våras och laget skapar väldigt mycket målchanser, även om det även missas en hel del chanser.

Troligtvis inte så mycket bloggande imorgon (möjligen en liten "inför" Gårda-Bokedalen) då det vankas inflyttningsfest i Högsbohöjd. Tyvärr är lägenheten för liten för att hela 6A ska få plats...