Drömmen om Europa lever!

Götaholm gick in i Östra Cupen idag och det var mot division 5-laget Romelanda UF. RUF slutade 8:a i 5A förra året men var uppe i division 3 för 5-6 år sedan. Romelanda straffade ju Kortedala igår så Götaholm var beredda på en tuff match.

Filip

Filip skulle spelat från start men kom sent på grund av jobb. Han byttes dock in mot Tony efter fem minuters spel. Felix gick då ut och spelade vänsterback och Filip spelade mittback med Rabih.

När väl matchen drog igång så rullade Romelanda en hel del boll i egen backlinje men Götaholm låg helt rätt i sina positioner och det blev istället långbollar mot Götaholms backlinje.

Några gånger blixtrade RUF till och det märktes att de hade några snabba gubbar och att det ändå skiljer en division. Götaholm fortsätter dock att ligga rätt och kunde även vinna boll och hitta lite eget spel. Shafie var pigg och snurrade lite och fick med sig ett par frisparkar. Spelet varierades också en del med några kortare passningar och sedan en längre. Hassan fick en del bra bollar att jobba med på sin kant.

Romelandas målvakt slår en boll rakt på Hassan som sedan dras ner utanför straffområdet. Shafie slår en låg frispark som går förbi alla spelare framför mål och ställer målvakten helt. 1-0 till Götaholm!

Resten av halvleken är ganska jämn. Båda lagen har lite ströchanser och Götaholm fortsätter att jobba på bra. Mange kommer i ett bra läge men får ingen bra träff. Romelanda flyttar stundtals upp spelet men får aldrig något riktigt tryck och det står 1-0 i halvtid.

Romelanda flyttade upp spelet lite mer i andra och Götaholm fick stundtals slita ganska hårt. Många bollar gick via RUF:s duktige #7 som låg och fiskade mellan Götaholms mittfält och backlinje. Tyvärr fick han några gånger ta emot boll och komma rättvänd och då blev det farligt direkt.

Götaholm stod dock upp bra och efter halva andra halvlek kommer Götaholm i ett bra anfall och Freddie tunnlar en gubbe precis utanför straffområdet och blir sedan fälld. Denna gången är det Rasta som kliver fram. Bollen går i en fin båge över muren och dyker ner precis under ribban! Ännu ett frisparksmål och Götaholm leder med 2-0

Inte helt oväntat faller Götaholm tillbaka en del under den andra halvan av andra halvlek. Romelanda öser självklart på mer. Detta resulterar självklart i ett spelövertag för Romelanda och ett Götaholm som får jobba och ligga lite på kontringar.

RUF får lite tryck och skapar en riktigt bra chans med en djupledsboll men skottet går utanför. De har även lite hörnor och några frisparkar. Götaholm har dock några bra kontringslägen. Hassan har ett bra inlägg mot Tobbe som kommer på bortre stolpen men avslutet hamnar rakt på målvakten. Götaholm har även ännu ett frisparksläge precis utanför straffområdet men Shahrams skott går rakt på målvakten.

Romelandas spelövertag ger dock till slut utdelning och ett inspel nere från kortlinjen hittar fram till en helt fri spelare (tror det var deras mittback som följt med upp) som kan trycka in 2-1. När detta händer är det bara en minut kvar och Götaholm löser detta och det blir en finfin seger och vidare spel i Östra Cupen. En seger i ÖC leder ju till spel i Svenska Cupen och en seger där leder ju ut i Europa, så drömmen lever!

Många positiva saker att ta med sig från dagens match för Götaholm!

Inte så mycket detaljer om matchen i nuläget. RIF ledde med 1-0 efter halva andra halvlek men Sebastian Fransson kvitterade på straff och Alexander Ivarsson avgjorde sedan för LIF.

Möjligtvis att det även blev lite hetsigt på sina håll...

Kvartsfinalerna i Östra Cupen spelas så här:

7/3 Marieholm BoIK - Bergsjö IF (Kviberg 18.00)
7/3 FK Kozara - SKIF Semberija (Kviberg 18.00)
7/3 Sävedalens IF - FC Bosona (Kviberg 20.00)
7/3 Götaholm BK - Lekstorps IF (Kviberg 20.00)

Tre 6A-lag kvar och det är väl kanske inget snack om att det står en hel del på spel...inte bara drömmen om Europa. Fast bor man i Gråbo så är ju Göteborg nästan som ute i Europa...

Det kommer att bli mycket fotboll för Götaholm den veckan då det är träningsmatch mot Säve dagen efter (8/3).

Västkusten spelade igår sin första träningsmatch och föll med 4-1 mot Cruz Azul. VBK:s tränare Bell Fortes var dock ganska sansad efter förlusten. Det testades både nytt spelsystem och nya spelare och dessutom har VBK bara hunnit med en riktig utomhusträning. Bell fick dock en hel del positiva svar inför framtiden trots förlusten. VBK mål gjordes av Edmond Shala.

Götaholmaren hade helt missat att Marieholm träningspelade mot Rannebergens IF i veckan (onsdags 22/2) och ber självklart om ursäkt för detta. Detta kom fram efter ett litet snack med MBoIKs kapten Toni Ceesay igår.

Götaholmaren får dock återkomma angående målskyttar.

-----------------------------------------------------------------------------------

Både Kurdistan och Bokedalen har träningsmatchpremiär idag men dessa matcher är inte färdigspelade så Götaholmaren får återkomma senare...

En riktigt kul fotbollshelg och det har varit extra roligt att se en massa 6A-lag i farten!