Boom goes the dynamite!

Från att ha varit 14 spelare Götaholms första försäsongsträning i lördags så dök det plötsligt upp 26 stycken till gårdagens träning!

Det var en hel del nya spelare och ett par ny-gamla!

Nemanja "Nemo" Savovic, som lämnade Götaholm för Sävedalens juniorlag för ett par säsonger sedan, dök upp och gjorde det väldigt bra. Han har ett år kvar som junior men förhoppningsvis beslutar han sig för att återvända till Götaholm redan nu. En spelare som kan användas både som mittfältare och back.

Hassan Hameda lämnade även han Götaholm för några säsonger sedan och begav sig till Gunnilses juniorlag. En snabb spelare som mest spelade yttermittfält senast i Götaholm. Han verkar inställd på att återvända till Götaholm.

Både Nemo och Hassan var uppe och nosade på a-laget senast de var i Götaholm och om de nu väljer att återvända så kommer de säkert att vara med och slåss om platserna.

Nicolas Wolf dök även upp. Den före-detta Fadinispelaren skrev ju på för Götaholm förra säsongen (under sommaren) men spelade inget på hösten då han skadade sig och även var bortrest en del. Nicolas tar nu nya tag och har lovat att köra på! En nyttig mittfältsspelare.

Det var även en del helt nya spelare. Hassan hade med sig ett gång från Gunnilses juniorlag som testade. Det var även en kille som spelat med Shafie, Abdi och Filip tidigare. Även en kille från Azalea som hittat dit. Möjligtvis även några andra nya unga killar som jag missat.

Det handlade överlag om unga och utveklingsbara spelare och det är lite svårt att få någon bild på bara en träning. Det var väl varken någon som gjorde bort sig eller som glänste.

Den absolut största överraskningen var dock att Abdi Bashir tränade!

Styrelsen hade haft ett möte med Abdi innan träningen gällande hans möjliga övergång till Croatia. Exakt var som sas på mötet har Götaholmaren ingen koll på men Abdi kommer iallafall inte att spela för Croatia nästa säsong utan stanna i Götaholm!

Croatia hade ju varit lite snabba med att skriva på sin hemsida att Abdi var deras senaste nyförvärv eftersom Götaholm aldrig godkänt övergången (och den gjordes efter frimånaden).

Sen hävdade Croatia att de aldrig skrivit att han var klar för klubben utan att han bara presenterats som ett nyförvärv, men i min värld är det väldigt svårt att vara ett nyförvärv utan att vara klar? Det är väl iofs en tolkningsfråga men det känns väl som de flesta hade tolkat det som att övergången var klar.

Även om man skriver på för en klubb måste ju den gamla klubben godkänna detta innan övergången kan genomföras och spelaren blir helt klar för klubben, och därmed bli ett nyförvärv...

Det viktiga här är ju självklart att Götaholm får behålla en viktig spelare och lagets bästa målskytt från förra säsongen!

-----------------------------------------------------------------------------

Det spelades bara tvåmål på träningen men det blev väldigt trångt med så mycket spelare och detta medförde att det inte blev jätte-matchlikt. Skönt dock att vara igång.

Ljungan och Rasta tävlade dock om att skjuta högst över och Gurra briljerade med någon form av snurrfint på mittplan.

Tobbe har nu tagit av sitt Ljungan-gips men kommer att köra rehab fram till säsongen och lär inte vara med på något spel på träningarna.

Ny träning imorgon!

------------------------------------------------------------------------------

United Africa har fortfarande inte gett upp hoppet om division 5-spel och deras protest mot FC Bosonas protest (som gav UAFC poängavdrag) ligger nu uppe på UAFC:s blogg.

Den kan läsas HÄR.

Sammanfattningsvis kan det väl sägas att UAFC menar att FCB:s protest kom in för sent och att klubben inte hade för avsikt att fuska. Det handlade istället om "språkmissförstånd" och "viss okunskap".

UAFC menar även att detta inte kommit fram till GFF och SvFF om inte FC Bosona hade börjat gå igenom UAFC matcher efter säsongens slut för att försöka ändra tabellen.

UAFC anser att detta är mer osportsligt än deras "misstag" med Bosco Godsons övergång.

Enligt UAFC:s blogg så ska förbundet ta upp detta i veckan...

Suck, säger Götaholmaren. Det känns väl föga troligt att denna protest kommer att gå igenom. Serierna och spelschemat är redan klara.

UAFC:s protest har dessutom flera svaga punkter. Ska man tro Sandarna så kontaktade de ju UAFC så fort de fick reda på att Bosco Godson spelade för UAFC och erbjöd sig att göra övergången korrekt. Någon som UAFC inte brydde sig om man tror på Sandarnas version. Är detta sant så var det ju inget "misstag" från UAFC:s sida.

Om det hela nu skulle vara ett misstag så ändrar ju inte det på det faktum att ett regelbrott begicks. Det är många klubbar som tappat poäng på att klubben till exempel missat gula kort och spelat med avstängda spelare. Även om detta är slarv eller misstag så har ju klubbarna fortfarande blivit av med poängen.

Det är ju omöjligt för GFF att hålla koll på vad som är misstag och inte.

UAFC tar även upp att Björndammen drabbats som tredje part pga av FCB:s protest. Det håller ju inte riktigt heller då BBK fick vara kvar. Dessutom så drabbades ju Öjersjö av ATT Bosco Godson spelade då han storspelade när UAFC slog ÖIF med 1-0. En förlust som gjorde att ÖIF slutade under strecket (innan alla protester).

Att UAFC är en relativt ny förening där svenska inte är modersmål och att GFF:s regler kan vara svåra att förstå sig på kan väl Götaholmaren ha viss förståelse för. Dock har ju klubben en skyldighet att ta reda på vad det är som gäller...

Som sagt, Götaholmaren har väldigt svårt att se att detta skulle leda till något men kan väl inte heller klandra UAFC som försöker...

---------------------------------------------------------------------------------------

Det har varit ganska tyst om Marieholm men nu har det hänt lite grejer i klubben.

Det är klart att duktige anfallaren Fidan Hyseni stannar i klubben (han var ju "klar" för Lundby)!

MBoIK har även gjort klart med tre nya spelare:

-Besrat Ahmeti. Från Albanien, har inte spelat för någon svensk klubb innan.
-Ilaz Tahiri. Från Qvidings juniorlag.
-Pierre Berg. Målvakt som är tillbaka efter uppehåll.

Det ryktas även om fler spelare på väg in.

---------------------------------------------------------------------------------------

Det sista verkar inte heller klart när det gäller Croatias duktige mittfältare Alexander Nylin. Först var han klar för Gårda och sedan så skulle han stanna i Croatia.

Gårdas tränare Staffan Lindblom hävdar dock bestämt att Nylin tränar med Gårda och att han kommer att spela för Gårda!

---------------------------------------------------------------------------------------

#6


Kommentarer
Postat av: Anonym

more to come, let face the fart after days of play in game u can drop point but face found



http://unitedaficafc.blogspot.com/2012/01/uafc-receive-decision-from-svff-today.html

2012-01-18 @ 21:12:16
Postat av: Johan H

Do you just write random english words and think its a sentence?

2012-01-18 @ 21:26:11
Postat av: Martin

"Let face the fart", mycket roligt!

2012-01-19 @ 11:05:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0