En rättvis förlust...

GÖTAHOLM BK - UNITED AFRICA FC 1-3 (1-1)

1-0 Fredrik Airosto (Freddie Wedberg) 

Serieledarna United Africa kom på besök till Gamlestadsvallen denna torsdagskväll och Götaholm kom till spel med följande lag:

Shahram
Freddan-Per-Koffe-JK
Rasta(C)-Shafie-Nico-Hassan
Freddie-Tobbe

Bänken:
Ali
Gap
Gurra

Tyvärr saknades det lite spelare pga av olika anledningar men så är det ju för alla lag i en serie under en hel säsong.

När väl matchen drog igång så började faktiskt Götaholm helt ok. Det hittades lite spel på både Tobbe och Freddie på topp och båda kanterna med Rasta och Hassan hade lite inläggslägen. UAFC hade även de en del farligheter i början. Särskilt på sin högerkant där Charles Chibuike oroade. Även den andra kanten hade en del boll och Samir Abbas hade en hel del spelvändningar med sin känsliga vänsterfot.

Det var dock hemmalaget som tog ledningen en bit in i den första halvleken. Hassan bryter in i banan vid halva offensiva planhalvan och skickar ivag bollen in i straffområdet. Både Freddie och Rasta undviker offsiden och bollen touchas vidare av Freddie fram till Rasta som sätter dit foten och styr in bollen ganska högt (och ganska snyggt) stolpe in.

Tyvärr sjunker Götaholm lite för långt ner direkt efter ledningsmålet och UAFC tar över matchbilden. Det hjälper inte heller att snabbe och avige Calvin Okafor kommer in på UAFC:s vänsterkant. UAFC rullar mycket boll och Götaholm är inte tillräckligt aggressiva. Götaholm lyckas inte riktigt få undan bollen och kvitteringen kommer ganska snabbt. Götaholm missar ett uppspel och ett skott precis utanför straffområdet ställer Shahram och dyker ner under ribban. Verkligen synd att Götaholm inte kunde hålla i ledningen lite längre.

Matchbilden fortsätter likadant med ett UAFC som har väldigt mycket bollinnehav och kommer till en hel del inlägg. Som tur är (för Götaholm) så blir det ofta lite för omständigt för UAFC då det gärna ska försöka rullas enda fram till mållinjen. Götaholm hamnar även lite väl långt ner och ofta får UAFC stå och rulla precis utanför hemmalagets straffområde.

När väl Götaholm kan vinna boll och orka ställa om blir det dock farligt då kanske inte alla UAFC:s spelare har jättebråttom hem. Tyvärr slarvas det dock lite i de avgörande passningarna. Götaholm får dock en gyllene chans när laget ställer om med en långboll som nickas undan av UAFC. Bollen hamnar hos Rasta som hittar Tobbe i bra läge men tyvärr går skottet över. Götaholm har även några frisparkar som man lyfter in i UAFC:s straffområde och det blir lite rörigt.

UAFC har dock väldigt mycket boll och som sagt en hel del inlägg och även skott utifrån. Några gånger blir det lite flipperspel inne i Götaholms straffområde innan bollen rensas undan. UAFC har även en jättechans när Gilbert Mensah (tror jag) får bollen precis framför mål men skottet går rakt på Shahram.

1-1 i halvtid och Götaholm fick vara hyfsat nöjda med att de fortfarande var med i matchen. UAFC hade helt klar mer boll och fler chanser men Götaholm var stundtals farliga i sina omställningar.

Tyvärr börjar den andra halvleken på sämsta tänkbara sätt för Götaholm. Ganska omgående kunde UAFC ta ledningen genom Gilbert Mensah (den här gången är Götaholmaren nästan hundra). Mensah kan ta sig in ganska ostört i Götaholms straffområde och placera in bollen vid bortre stolproten.

UAFC fortsätter att kontrollera början av den andra halvleken totalt och Götaholm får bara slå ifrån sig. Med en 2-1 ledning i ryggen hade UAFC inte så bråttom utan höll gärna bollen inom laget och bytte kant och rullade runt. Även om det var totalt övertag i bollinnehav för UAFC saknades väl de riktigt heta chanserna även om det var en hel del nästan-lägen, men Shahram är bra med när det kommer djupledsbollar och Per och Koffe krigade på bra som mittlås. Riktigt jobbigt för Götaholm att jaga boll mot ett lag där i stort sätt alla spelare är väldigt lugna och bekväma med boll.

Sakta men säkert börja dock Götaholm att sticka upp mer och mer och laget kunde börja flytta upp spelet. Shafie får lite mer bollar att jobba med och kan fördela bra. Det kom även några chanser. Efter lite fint rull av Götaholm får Rasta bollen på kanten och tanken var att lägga in bollen mot Tobbe på marken. Den tänkta passningen blir istället till ett långskott som nästan seglar in under ribban men landar till slut precis bakom ribban. Tobbe och Freddie krigade på bra i anfallet men tyvärr orkade inte Götaholm flytta upp med fler spelare. Spelet böljar lite fram och tillbaka och UAFC skapar även målchanser. Calvin Okafor har ett bra läge men hans volley/cykelspark går över. Götaholm har en frispark på mittplan som lyfts mot mål och det blir lite rörigt innan UAFC:s målvakt kan ta hand om bollen.

Med fem minuter kvar avgör dock UAFC matchen helt. Om inte minnet sviker kan UAFC vinna boll och bollen lobbas in i mål från en bit utanför straffområdet. Götaholm försöker i ett sista försök men lyckas bara skaka fram en hörna som blir farlig. UAFC ställer dock om blixtsnabbt och kommer fria med tre spelare. Bollen spelas fram till en UAFC-spelare som rullar in bollen i tomt mål men domaren blåser för offside.

Götaholm står upp bra mot ett riktigt bra United Africa. Sett över hela matchen så är det inget snack om att UAFC för spelet och är det bättre laget. Samtidigt känns det som Götaholm hade en period i mitten av den andra halvleken där de kunde ha fått in en kvittering om laget hade haft lite bättre skärpa i de avgörande passningarna och orkat fylla på med lite fler spelare. Alla i Götaholm gjorde dock en väldigt bra kämpainsats.

Det kan även tilläggas att domare Robin Andersson gjorde en riktigt bra match. Även stämningen på planen var bra även om det var många hårda men justa dueller.

Götaholmaren har ju bara sett UAFC i en föräsongsmatch iår innan dagens drabbning men när väl serien dragit igång så har laget verkligen imponerat. Efter den här matchen förstår man varför det gått så bra.

I och med Lekstorps sviktande form (0-2 mot Gårda idag) så sticker UAFC iväg lite i toppen och frågan är vilket lag som orkar hänga med? LIF och UAFC har ju dock kvar att mötas två gånger och UAFC har ju passat LIF ganska bra, iallafall förra året då LIF vann båda mötena.

------------------------------------------------------------------------------------Götaholmaren hade det lite på känn och tippade ju faktiskt att Gårda skulle besegra Lekstorp och så blev det även. Gårdas fixstjärna Simon La Verghetta gjorde 1-0 redan i den 12:e spelminuten på ett friläge. Precis innan halvtid kunde samme La Verghetta öka på till 2-0 genom ännu ett väl förvaltat friläge.

Enligt rapporter så var det Gårda som förde matchen och det var närmare fler Gårdamål än en LIF-reducering.

Tungt för LIFUAFC vann sin match. Dock har LIF en match mindre spelad (eller så kan man se det som att det är FC Roma-matchen som ska in där och det känns ju märkligt om det skulle bli något annat än 3 poäng tilll LIF) och vinst där så är ju avståndet upp till UAFC "bara" fyra poäng. Dessutom ska ju lagen mötas två gånger också.

Lekstorp kom till spel utan en hel del av sina tongivande spelare då många befinner sig på plats för att följa Sverige i fotbolls-EM. Detta kan dock bli kostsamt för LIF men samtidigt är det kanske inte rimligt att prioritera division 6-fotboll framför ett EM-slutspel.

Med detta sagt så ska självklart ingen skugga falla över Gårdas vinst. Att det saknas spelare till matcher är ju något alla 6A-lag får leva med och det är ju alltid det bästa tillgängliga laget som spelar matcherna. När bloggen nämner att vissa spelare saknas så är det ju mer för att krydda med lite information än att förklara bort en förlust. Inget lag spelar ju med sin "bästa" möjliga startelva hela säsongen och det är ju något som hör till.

Sen finns det ju alltid personer som gärna nämner (oftas på Götaholmarens Facebookgrupp) hur många "ordinarie" spelare som saknas eller att man spelade med "b-laget" även om det var a-laget som spelade. Detta dyker ju oftast upp vid en förlust ;-). För bloggens del är det ju iofs alltid trevligt med så mycket information som möjligt både innan och efter matcherna.

------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med en passande klassiker:


  

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0