Helgens matcher, kvällens match & veckans matcher...



Västkusten
vann kvällens bottenmöte mot Bokedalen, när omgång 10 drog igång, och tog sin första seger för säsongen! Fortsatta besvär för Bokedalen alltså och kanske en vändning för VBK!

Omid Larizadeh blev tvåmålsskytt för VBK men Nélio Lopes Ramos höll på att ställa till det när han fick sitt andra gula kort redan i den 28:e matchminuten. VBK löste dock detta med tio man och Sandro Almeida kunde fastställa slutresultatet i den 86:e minuten.

VBK klev i och med detta förbi BIF i tabellen på bättre målskillnad.



Matchrapporten från i lördags har tyvärr dykt upp och Götaholmaren fick dock styra upp den lite då domaren inte riktigt hade hundra koll. Förhoppningsvis var detta säsongens enda genomklappning för Götaholm...



I fredags totalkrossade Marieholm ett väldigt sargat Bokedalen med hela 12-0! Av olika anledningar hade BIF nästan en hel trupp borta och det var bara fyra startspelare med från matchen innan mot Lekstorp. Bland annat stod BIF:s ordförande Anthon Eriksson i mål i den första halvleken.

Inte helt oväntat rann det iväg ordentligt och det stod 8-0 i halvtid och 12-0 när domaren blåste av. Marieholms bäste målskytt blev Toni Ceesay med fyra baljor. Svårt att dra några större växlar av detta men imponerande av Marieholm att inte slå av på takten.

BIF föll ju även ikväll mot Västkusten och har nu 7 raka förluster!



Boris Lesic låg med fyra mål bakom Croatias 6-2 vinst över Västkusten. Det verkar även som Croatia har fått tillbaka Thomas Celec, som lämnade klubben för Utbynäs inför denna säsongen. Noterbart är även att Adnan Gashi fick sitt andra röda kort för säsongen.

Croatia fortsätter att övertyga och VBK är fortsatt fast i bottenträsket även om laget tog sin första seger idag.

Götaholmaren har även hört rykten om att anledningen till att Martin Delmoro inte spelat på ett tag är för att han har lämnat laget...



Olskroken började matchen lite avvaktande och Roma kunde ta ledningen genom Haris Dedic redan den 11:e minuten. Kroken sökte ofta den lite längre bollen mot Johan Hellenäs. Efter halva den första halvleken så får Kroken en hörna och den nickas mot mål. Amir Huseinovic leker målvakt och räddar bollen med handen. Rött kort och straff som följd. Såsen gör inget misstag och Kroken kvitterar. Hellenäs ger även OIF ledningen efter att han älgat sig fri efter en långboll. Emran Osmanovic ser dock till att det är oavgjort när lagen går på halvtidvila. Trots 10 man lyckas även Roma ta ledningen i början av den andra halvleken genom samme Emran Osmanovic igen! Olskroken har en hel del bollinnehav men de riktigt heta chanserna uteblir. Kvicke Sanel Osmanovic kan sedan kontra in 4-2 och Kroken reser sig inte efter detta. Roma åker även på en andra utvisning när målskytten Haris Dedic får sitt andra gula kort i den 85:e minuten.

FC Roma imponerar genom att vinna med 10 man i 70 minuter och behåller kontakten med täten och Olskroken är kvar i mitten.



United Africa hade väldigt mycket bollinnehav i den första halvleken men skapade inte jättemånga farliga lägen. Ett av de man dock skapade tog man vara på då Calvin Okafor kunde ge UAFC ledningen efter 35 minuter. ÖIF störs även av att de är tvungna att göra två tidiga byten.

I den andra halvleken höjer sig hemmalaget och börjar rulla boll. UAFC får mest kontra men kan utöka sin ledning till 2-0 genom Gilbert Mensah. I den 73:e minuten reducerar ÖIF genom Mikael Nilsson och det blir spännande då ÖIF fortsätter att trycka på. UAFC verkar lite tagna och skakade och 2-2 hänger i luften. Okafor avgör dock matchen helt när han kontrar in 3-1 i den 84:e minuten.

ÖIF slutar spela och av bara farten gör UAFC både 4-1 (Charles Chibuike) och 5-1 (Okafor fullbordar sitt hattrick).

En match som alltså var betydligt jämnare än vad resultatet visar.

----------------------------------------------------------------------------------

Resten av omgång 10 och även en match från omgång 15 spelas denna vecka:

TISDAG 5/6

OLSKROKENS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Överåsvallen) (omgång 10)

Ett Olskroken som nog gärna vill börja vinna igen mot ett Croatia som bara fortsätter att vinna. Adnan Gashi är avstängd för Croatia (rött sist) och om Götaholmaren noteringar stämmer missar även Croatiabacken och tränarsonen Eddie Prorokovic denna match pga av tre gula. Boris Lesic är dock i storform, fyra mål sist mot VBK. Tillsammans med Alexander Nylin har Lesic svarat för 13 av Croatias 21 mål.

Kroken verkar dock har riktig problem med att få ihop spelare, efter en snabbkoll på deras hemsida verkar det iallafall som de fått ihop en startelva. Duktige Marcus Andreasson (som inte var med mot FC Roma) verkar dock vara tillbaka och tvåmålskytten sist Johan Hellenäs är också med.

TIPS: Nylin/Lesic fixar ny Croatiaseger.

MARIEHOLM BoIK - LEKSTORPS IF (19.00 Lövgärdesplan) (omgång 15)

LIF och MBoIK smyger in en match från omgång nummer 15. Lagen har redan spelat mot varandra en gång i serien iår och då vann LIF med stabila 3-0 ute i Gråbo.

Nu är det dock andra tider, Marieholm kommer från en tokseger (12-0) mot Bokedalen och spelar hemma på gräset på Lövgärdesplan. Lekstorp har inte spelat sedan den 25/5.

LIF:s Danny Höglund är tillbaka för första gången sedan sin skada i Östra Cupen-finalen. Frågan är om han går direkt in som mittback jämte Johan Hedström?

Annars verkar LIF komma med ett starkt lag.

TIPS: En riktig tuff bortamatch för LIF. Oavgjort!

FREDAG 8/6

BJÖRNDAMMENS BK - FC ROMA UNITED (19.00 Furulundsplan) (omgång 10)

BBK har vilat sedan 1-1 matchen mot Olskroken den 23/5 och frågan är vad det har gjort för matchformen? Inga avstängningar iallafall för BBK.

Roma däremot får klara sig utan Amir Huseinovic och Haris Dedic då båda fick röda kort i segermatchen mot Olskroken. Dessutom verkar det som Anjam Abdullah Rasool står på tre gula. Lite problem för Roma där alltså.

FC Roma har visat att de är att räkna med men det lär bli en tuff match då BBK ofta är starka hemma på Furulund. BBK:s defensiv hade ju en svacka när de släppte in en massa mål men har skärpt sig de senaste matcherna. Det gäller verkligen att de är vakna mot Romas snabba offensiv.

TIPS: Roma får tipset men det kan bli en lurig match.

LEKSTORPS IF - ÖJERSJÖ IF (19.00 Lekstorpsvallen) (omgång 10)

LIF matchar tätt denna vecka och spelar alltså sin andra match på fyra dagar. Men är det någon trupp i serien som klarar detta så är det ju LIF:s. Götaholmaren får väl återkomma när det gäller, avstängningar och skador då LIF:s match mot Marieholm ska spelas först.

ÖIF var med i matchen mot UAFC men föll till slut med jobbiga 1-5 efter ett ras på slutet. Nyttige Mikael Kubic är tillbaka efter avstängning men istället är Jimmy Åsell borta (tre gula).

Hemma på Lekstorpsvallen är LIF nästan alltid favoriter men känslan är att ÖIF:s ganska fysiska spel passar LIF illa. Möjligen att Götaholmaren är helt fel ute...

TIPS: Ett möjligt slitet LIF som favoriter men ÖIF kan skrälla.

LÖRDAG 9/6

UNITED AFRICA FC - GÅRDA BK (14.15 Bergsjövallen) (omgång 10)

Ett UAFC som ångar på i toppen mot ett Gårda som plötsligt hittade försäsongsformen och krossade Götaholm med 6-0. Upplagt för en intressant match!

Dessutom har lagens bästa målskyttar från förra säsongen börjat komma igång. Calvin Okafor svarade för ett hattrick sist och Simon La Verghetta hade lekstuga mot Götaholm och gjorde fyra strutar.

Sebastian Fernberg saknas i Gårda efter sin utvisning mot Götaholm. För UAFC är Ofuokwu Stanley Odogwu fortfarande avstängd.

TIPS
: Känns helt öppet! Då får det bli oavgjort!

----------------------------------------------------------------------------

Omgång 9 måste har varit unik då det fanns inte mindre än TRE fyramålsskyttar! Boris Lesic, Simon La Verghetta och Toni Ceesay. Dessutom blev det hela fyra röda kort i samma omgång...

----------------------------------------------------------------------------

Enligt Lekstorps hemsida har LIF tilldömts segern med 3-0 i den avbrutna matchen mot FC Roma. Inget är uppe ännu på förbundets sida. Om Götaholmaren fattat det hela rätt så är dock varningarna kvar från den matchen. Målskyttarna kommer dock Götaholmaren ta bort från statistiken.

----------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0