I'm back!

Efter ett litet uppehåll som har spenderats med att flytta från ena delen av Göteborg till den andra och med allt vad det innebär så är Götaholmaren tillbaka!

Under den hektiska förra veckan spelades även en riktigt intressant fotbollsmatch, dock inte i 6A! Delar av Flatåsskolans personal besegrade 9:orna med 3-2 i en spännande match. Efter ett 0-2 underläge klev Kungsladugårds Daniel Tellnor fram och svarade för två mål innan en viss Götaholmare kunde avgöra matchen. Anildo "Nidde" Spencer visade allsvensk klass (ännu en gång) och Sandarnas gamle räv Lars Olsson visade rutin. Kaveröslegendaren David Edouard sprang minst men var tröttast efteråt. Insatsen var dock Baresi-klass...

6A har dock inte vilat och den 11:e omgången är färdigspelad!Idag drabbade ett Bokedalen i stort poängbehov samman med ett formstarkt Olskroken. Båda lagen hade dock en hel del att fundera på. Kroken saknade sina två bästa målskyttar: Johan Hellenäs (9 mål) och Marcus Andreasson (8 mål). BIF har fortfarande problem att få ihop spelare och bland annat gjorde den tillfällige tränaren (men gamle spelaren) Johan "Post" Nilsson 90 minuter på mittfältet, med en trasig menisk.

Det var iallafall BIF som tog ledningen genom Niklas Nilsson, efter att hemmalaget inlett matchen bäst. Kroken har lite småchanser i den första halvleken och bland annat en indirekt frispark inne i Bokedalens straffområdet. 1-0 i halvlek med fördel till BIF.

Den andra halvleken är jämnare men BIF kan utöka till 2-0 när Niklas Nilsson blir fälld och brorsan Johan "Post" Nilsson kan göra mål på den efterföljande straffen.

BIF verkar vädra sin första trepoängare sedan premiären men Kroken ville annorlunda. Bara tre minuter efter Bokedalens straff pekar domare Abdelrazek på straffpunkten igen. Denna gången dock för Kroken.

BIF:s målvakt Niclas Nilsson räddar dock straffen nere vid stolproten men domaren anser att BIF-spelare sprungit in för tidigt och straffen går om. Peter Gustaffson byter hörn denna gången och Kroken reducerar till 2-1.

Kroken jagar på för en kvittering och skapar lägen, men även BIF sticker emellan med några chanser. En farlig OIF-frispark leder till en hörna och i röran framför mål dyker Martin Edvinsson upp och får in bollen. Herr Edvinsson visar alltså att han inte bara kan dricka öl och spela beer-pong i Götaholms klubblokal utan även göra mål! Matchuret stod då på 89. Läser man Krokens matchrapport så var det Fredrik Jungestrand som kvitterade och inte Edvinsson. Götaholmaren får kolla upp detta.

2-2, men dramatiken var inte slut! Patrick Allen fick en chans för BIF men den bästa fick Kamal Warsame precis i slutet då han kom helt fri. Enligt BIF-rapporter fällde Krokens målvakt Patrick Karlsson honom men domaren friade. Vilda protester uppstod från BIF-håll och bland annat fick Niklas Nilsson sitt andra gula (även om matchrapporten bara hade ett) och blir utvisad.

Viktig poäng för BIF som tog sig förbi Västkusten i botten. Med tanke på hur matchen såg ut var det nog dock många besvikna miner hos Bokedalen.

BIF:s matchrapport HÄR.
OIF:s matchrapport HÄR.Fortsatt tungt för Öjersjö och fortsatt uppåt för Marieholm. Ja, så går det att sammanfatta denna drabbningen. Götaholmaren har tyvärr dålig med information om matchen. ÖIF hjälpte dock sina motståndare på traven genom att göra ett självmål efter tjugo minuter. Innan halvtid kunde dock Saim Duman kvittera.

Detta resultat stod sig halva den andra halvleken innan den gamle Elisedalspelaren Ousman Sonko kunde ge Marieholm ledningen. Portugisen Leandro Pinto gjorde 3-1 och Emir Alic ökade på till 4-1 innan Mikael Nilsson tröstmålade för ÖIF fram till 2-4.

Den stora frågan var dock om MBoIK:s Milad Mehrbeheshti bjöd på några extra brassekonster under matchen? Envisa rykten hävdar nämligen att han lirar med IFK:s Daniel Sobralense gamla skor. Hur de har hamnat där kan ni ju fundera på...

Hur som helst så befäster Marieholm sin position som topplag då de klev förbi Lekstorp och intog andraplatsen. ÖIF får det fortfarande inte att fungera och riskerar att dras in i streckstriden även iår.Matchrapporten har dykt upp och det är inte så mycket att tillägga. Bara två minuter mellan Götaholms ledning och UAFC:s kvittering genom duktige lagkaptenen Stanley Odogeu. Det sista målet gjorde alltså av Williams Ifeanyi Odili.

Som sagt en hård match men inget som resulterade i några varningar.

Götaholm körde för övrigt en ganska lugn söndagsträning idag där Rasta visade att gammal är äldst genom att vrida till båda knäna. Det första i kvadraten och det andra under en liten konditionsdel...

Annars verkade det som JK hade sitt guldpass från Liseberg med sig då han fick ett par rejäla åkturer. Bakom spakarna satt Shafie och Rasta...

--------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har en kort matchrapport från förlustmatchen mot Gårda, HÄR.

Klubben presenterar även ett riktigt klassnyförvärv i Niklas Drott! Den 24-årige anfallaren återvänder till LIF från Lerum där han spelat de senaste åren. Drott har öst in mål i den gröna tröjan innan och lär nog göra det igen. Läs mer HÄR.

Tyvärr för Götaholm är han spelklar till onsdagens match. Han har dock befunnit sig på EM, tillsammans med lite annat LIF-folk, och Götaholmaren får väl hoppas att de haft det väldigt, väldigt trevligt där...

--------------------------------------------------------------------------------

Under denna midsommarvecka spelas omgång 12 och matcherna spelas som följer:

ONSDAG 20/6

Marieholm - Gårda
Västkusten - Öjersjö
Lekstorp - Götaholm

TORSDAG 21/6

Björndammen - Bokedalen
FC Roma - Croatia

Riktigt intressanta matcher som vi kollar till på tisdag!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0