Inför veckans matcher!

Omgång 11 spelas så här!

TISDAG 12/6

CROATIA GÖTEBORG - BJÖRNDAMMENS BK (19.00 Gamlestadsvallen)

Croatia hade gått som tåget innan förra omgången då det tåget kraschade rejält i 1-9 förlusten mot Olskroken! BBK har blandat och gett men stod för en riktigt fin skalp sist då FC Roma besegrades med 3-1 hemma på Furulund.

Så, hur ska detta tolkas? Ett lag (Croatia) som gått riktigt bra men som förlorade stort ställs mot ett lag (BBK som gått upp och ner men som imponerade stort sist?

Croatia får iallafall tillbaka Adnan Gashi och Eddie Prorokovic som var avstängda sist. Laget för klara sig utan Liridon Haklaj som fick rött sist.

Det kommer även bli en målskyttsduell: Lesic/Nylin (13 mål) mot Linde/Lihnell (11 mål).

TIPS: Känns väldigt öppet men Croatia reser sig och vinner.

TORSDAG 14/6

GÖTAHOLM BK - UNITED AFRICA FC (19.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm hade en välbehövlig vila i förra omgången efter storförlusten mot Gårda (0-6). UAFC har gått riktigt bra och leder serien med fyra poäng. Laget är obesegrade sedan förlusten i första matchen.

Götaholm får klara sig utan sin spanske mittfältare Pedro, som återvänder till Barcelona. Dessutom missar Rabih troligen matchen på grund av sina tre gula kort. Förra matchen var han också avstängd men det var domen från hans röda kort mot Bokedalen. Så då borde han ju vara avstängd för sina tre gula denna match. Annars verkar truppen skadefri och vi får hoppas att målen börjar ramla in även i a-laget, b-laget vann ju med 6-3 igår.

UAFC har som sagt varit väldigt stabila och nu får de dessutom tillbaka Ofuokwu Stanley Odogwu som varit avstängd. Framåt har det varit en hel del spelare i farten, både Calvin Okafor och Gilbert Mensah gjorde ju mål även förra året men nu får de andra lagen även se upp med Charles Chibuike som hängt en hel del baljor.

Götaholm kommer helt klart att få slita hårt mot serieledarna.

GÅRDA BK - LEKSTORPS IF (19.30 Överåsvallen)

Gårda räckte inte riktigt hela vägen mot UAFC men stod upp riktigt bra. LIF är nere i en liten svacka och har tre oavgjorda och en vinst på de fyra senaste matcherna, detta har ju öppnat för UAFC som gjort ett litet ryck i toppen (även om LIF har en match mindre spelad). Det ska väl tilläggas att förbundet ännu inte har något resultat uppe för den avbrutna matchen mot FC Roma.

Gårda får tillbaka målskytten Sebastian Fernberg. LIF får klara sig utan duon Robin Granqvist och Marcus Johansson, både är på resande fot i fotbollens (möjligen ölens också) tecken. Johansson hade iofs missat matchen ändå pga av tre gula kort. Vilken tur att det sammanträffade med att han skulle resa bort...

TIPS: LIF inne i en lite tung period, Götaholmaren tror att första förlusten kommer! Gårdavinst!

LÖRDAG 16/6

ÖJERSJÖ IF - MARIEHOLM BoIK (13.00 Öjersjö IP)

Öjersjö lämnade Lekstorpsvallen med en välförtjänt pinne i förra omgången och det är ju imponerande. Nu tar de emot seriens målfarligaste lag Marieholm, som även har skytteligaledaren Toni Ceesay. MBoIK vilade förra omgången men innan dess krossades Bokedalen med 12-0! Frågan är om målformen håller i sig?

ÖIF får klara sig utan Pierre Högberg som har samlat ihop tre ostskivor. Jimmy Åsell är dock tillbaka efter avstängning.

Känslan är att det blir en tuff och fysisk match.

TIPS: Känns som det blir tight, oavgjort.

SÖNDAG 17/6

BOKEDALENS IF - OLSKROKENS IF (14.00 Jonsereds IP)

Ett helt formlöst BIF tar emot ett Olskroken som piskade på Croatia med 9-1 i förra omgången. Stort frågetecken dock på den stekhete Johan "Såsen" Hellenäs som skadade sig i slutet av Croatiamatchen. Enligt uppgifter är det knäet som fått sig en riktig smäll och blir nog några veckors vila.

Läget i BIF känns inte helt stabilt med en tränare som just hoppade av. Repade sig lite efter 0-12 förlusten mot Marieholm men föll ändå i förra omgången i bottenmötet med Västkusten.

TIPS: Ett formstarkt Kroken tar detta, även utan Såsen.

---------------------------------------------------------------------------------

Västkusten står över denna omgången och får försöka reservera formen ifrån den första vinsten till nästa vecka. Även FC Roma vilar.

---------------------------------------------------------------------------------

Uppdateringen under veckan kan möjligtvis bli lite lidande av en flytt...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0