Känningar i öronen!

Götaholmaren får börja med att hoppas att alla haft en riktigt trevlig midsommarhelg! Nu är det dock dags att kasta sig tillbaka in i verkligheten och en massa 6A!

Vi börjar med dagens Götaholmsträning innan vi ger oss i kast med de senaste matcherna och veckans kommande. Det blev en regnig men underhållande träning på Gamlestadsvallen. Efter en uppvärmning med bland annat lite blandade målgester blev det tvåmål resten av träningen. Där bjöds det på en hel del upptåg...

Rasta bjöd Koffe på en riktig åktur med någon form av fejk-rabonafint. Rykten säger att den kommer finnas med på FIFA 13. Tobbe bjöd på träningens mål då han drog en helvolley rakt upp i krysset. Även Tony dyngade iväg en vänsterkanon upp i närheten av krysset. Tobbe skulle annars tagit det lugnt då han kände sig lite krasslig. Eller som Bengan uttryckte det: känningar i öronen!

Björndammen och Bokedalen fick med sig varsin poäng från detta möte. Det var ett Bokedalen som precis fick ihop 11 gubbar efter lite sena återbud. BIF hamnade även i underläge tidigt då Navid Parsa gav Björndammen ledningen efter 10 minuter. Enligt rapporter hade Bokedalen lite mer bollinnehav och rullade stundtals fint, men det var BBK som hade de farligare chanserna. Bland annat fick Bokedalens målvakt Nicklas Jungevad avvärja ett par frilägen.

Björndammen trycker på ordentligt i den början av den andra halvleken och har flera bra lägen men utan utdelning. Jungevad får fortsätta storspela när BBK öser på men i mitten av den andra halvleken hittar Bokedalen ändå lite spel.  I matchminut 70 kommer så BIF:s kvittering. En hörna signerad Nils Hallgren når duktige Fredrik Karlsson som kan nicka in bollen i mål!

Bokedalen tröttnar ordentligt och utan avbytare blir det riktigt tungt sista delen av matchen. Björndammen trycker på men närmare än en massa lägen och en ribbträff kommer man inte och derbyt slutar 1-1.

Bokedalen knep en poäng som kan vara guld värd i bottenstriden. Sett till matchbilden och chanserna var det nog många besvikna spelare och ledare hos Björndammen.

BIF:s matchrapport HÄR.

Götaholmaren har tyvärr inte så mycket info om denna matchen. Marcus Halldin gav iallafall ÖIF ledningen tidigt på en straff innan Jean Garrido Ortiz gav VBK hopp med sin kvittering. Innan halvtid hade dock Pierre Högberg och Anton Petersson (nyförvärvet från Sävedalens första mål för ÖIF) sett till att ÖIF ledde med 3-1 i halvtid. Jonathan Landahl ökade sedan på till 4-1 och satte även sista målet fram till 5-2. Att Jonas Karlén reducerade hjälpte föga för VBK

ÖIF tog en viktig seger och klev förbi Götaholm i tabellen och fick lite skönt utrymme ner mot strecket.

VBK kunde inte följa upp säsongens första vinst med ännu en och ligger fortfarande sist i tabellen.

Förbundets matchrapport stämde visst inte riktigt med verkligheten. Croatias straffmålskytt fram till 1-1 var Alan Amin och inte Fitim Feka. Dessutom spelade varken Boris Lesic eller Nermin Dzerahovic för Croatia.

Utan Lesic, Alexander Nylin (avstängd) och försvararen Dzerahovic så orkade inte Croatia stå emot FC Roma. Emri Huseinovic gav Roma ledningen redan i fjärde minuten men Amin kvitterade alltså på straff. Det dröjde dock bara sex minuter efter straffmålet innan Sanel Osmanovic kunde ge Roma ledningen igen.

I slutet av matchen kunde Ibro Mujkic göra sitt tredje mål för säsongen och fastställa slutresultatet 3-1.

Roma klättrade upp till fjärdeplatsen och passerade Croatia.

Croatia har tappat den riktiga närkontakten med toppen och är nu nio poäng efter ledande United Africa.

Imorgon börjar den 13:e omgången och den ska spelas klart denna veckan. Dessutom spelas två matcheromgång 14 denna vecka innan 6A tar sommarledigt:

MÅNDAG 24/6

GÖTAHOLM BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Gamlestadsvallen)

Götaholm kommer att få en riktig hård nöt att knäcka imorgon hemma på Gamlestadsvallen när tabelltrean Marieholm kommer på besök. Götaholm behöver verkligen poäng då laget för tillfället har tre raka förluster och bara lyckats göra ett mål på dessa matcher. I de två senaste matcherna mot topplagen UAFC och LIF har laget dock visat att man hänger med riktigt bra mot bra motstånd men att det lilla extra saknas. Alla spelare är tillgängliga till matchen.

Marieholm har imponerat stort och visat upp ett mycket jämnare spel än förra året. Att laget kan göra mål är ingen hemlighet (bäst i 6A med 42 mål, och 22-2 de senaste tre matcherna) men i år har det även funkat hyfsat bra defensivt. Som vanligt är det Toni Ceesay som ligger bakom de flesta målen men han har fått en hel del hjälp av både Jimmy-Cannon Nwadinkpa och nye portugisen Leandro Pinto. Gamle Marieholmaren Tobias Sana kommer inte finnas på planen men hans skor sitter på fötterna på snabbe Milad Mehrbeheshti. Dessutom har Marieholm seriens kanske bollsäkraste innermittfältare i spelande tränaren Blerim Ferati.

Enligt Götaholmarens noteringar saknas Anes Abdulahovic pga av tre gula.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Resten av inför-snacket dyker upp under veckan!