Belsebub...

Götaholm gjorde åter igen en stundtals riktigt bra match mot ett topplag men fick ännu en gång lämna planen utan poäng efter en av säsongens tyngsta förluster. Götaholm startade återigen med en 4-5-1/4-1-4-1 uppställning:
 
Aleks
Freddan-Filip-Rabih-Per
Nico
Rasta(C)-Shafie-Freddie-Abdi
Tobbe
 
Bänken:
JK
Shahram
Ali
Koffe
 
Marieholm inledde matchen klart bäst och Götaholm var inte riktigt på tårna. Det var dock trångt på innermittfältet och väldigt ofta blev det mittbacken Emir Alic som sökte den långa vändningen på den snabbe yttern Milad Mehrbeheshti och han ställde till besvär på Götaholms högerkant. På den andra kanten fick även duktige Leandro Pinto en del bollar. Marieholm spelade som sagt ganska rakt och det blev ofta farligt när snabbe Jimmy-Cannon Nwadinkpa fick bollen i djupled. Det var som sagt lite snurrigt hos Götaholm och ett mål för Marieholm hängde i luften. Både Pinto voch Nwadinkpa var på väg igenom och Toni Ceesay hade ett skott tätt utanför. Det var även en hel del hörnor och inlägg för bortalaget. Efter en kvart kommer också målet efter att Pinto (tror Götaholmaren) hittar ett inspel på backen mot bortre stolpen där Mehrbeheshti dyker upp och trycker upp bollen i nättaket.
 
Götaholm försöker att flytta upp spelet och Tobbe är nära att rinna igenom men oftast blir han för ensam samtidigt som Götaholm slarvar med sina passningar. Marieholm gör även 2-0 när en av Marieholms bästa spelare, Jimmy-Cannon Nwadinkpa, kunde ta fart på mitten efter att Götaholm tappat bollen och glida igenom och retfullt enkelt placera in bollen. En riktig mardrömsstart för Götaholm mot ett lag som öst in mål i sina senaste matcher.
 
Götaholm jobbade sig dock in i matchen och resten av halvleken hittar Götaholm en hel del fina kombinationer. Shafie får mer bollar att jobba med och kan hitta både Tobbe och Abdi i djupet. Götaholm har även några hörnor som blir farliga. Abdi har även ett skott som tar i insidan av stolpen och bollen rullar längst med mållinjen. Reduceringen kommer till slut när Freddan slår en fin frispark från Götaholms högerkant. Bollen nickas imål men det är lite oklart vem som var sist på bollen. Domaren gav iallafall målet till Nico.
 
2-1 till Marieholm i halvtid men Götaholm höjde sig efter den dåliga starten och jämnade ut spelet.
 
I den andra halvleken är det Götaholm som är hetare i början och laget hittar en hel del spel. Både Rasta och Abdi får bollar att jobba med på kanterna och Shafie har mycket boll och gör det bra på mitten. Både JK och Per ligger bra som ytterbackar och kan skicka upp både Rasta och Abdi som kan sätta press på Marieholms ytterbackar. Marieholm känns lite trötta och ofta kan Götaholm vinna tillbaka bollen när man förlorar den.
 
Efter lite halvchanser kommer även Götaholms kvittering. Abdi hittar Tobbe med ett perfekt instick och Tobbe lyckas undvika offsiden och kan väldigt retsamt peta in bollen i mål!
 
Just i detta läget av matchen, med en halvtimme kvar, känns Götaholm som det starkare laget. Marieholm har kört fast lite och ofta kan Götaholms backlinje läsa både de långa vändningarna och djupledsbollarna.
 
När det känns som Götaholm har ett bra läge att ösa på för tre poäng kommer kalldushen. Efter en hörna (eller möjligen ett inlägg) får inte Götaholm undan bollen och till slut kan Nwadinkpa trycka in bollen i krysset.
 
De sista 20 minuterna av matchen försöker Götaholm trycka på och det saknas inte chanser. Samtidigt öppnar detta upp för farligheter för MarieholmGötaholm flyttar upp spelare. Marieholm försöker självklart hålla nere tempot och då hjälper det självklart att ha Blerim Ferati på planen. Bollen sitter som vanligt klistrad vid hans fötter. Götaholm saknade som sagt inte chanser i slutet. Rasta kunde ta sig runt på sin kant flertalet gånger (möjligtvis kan det ha varit ett och annat ryck) och kan mata in en hel del bra inlägg. Ett inkast blir farligt då bollen landar på Rastas fötter och sedan vidare till Abdi men bollen smiter utanför. Rasta får ett läge på volley men får halvträff och bollen går till Filip som skarvar vidare bollen i ribban! Shafie väggspelar fint med Abdi och kommer helt fri mellan Marieholms mittbackar men stoppas innan han hinner får iväg ett avslut. Götaholm vill ha straff men domaren friar.
 
Det var som sagt inte bara Götaholm i slutet utan Marieholm hade bra lägen. Ceesay får ett friläge som Aleks klarar och han har även en bra nick på hörna och en halvchans när Götaholm inte får undan bollen. Det fanns även stunder i slutet då Marieholm kunde rulla runt bollen fint medan Götaholm fick jaga. När Götaholm dock vann bollen kunde laget ställa om med en hel del spelare men tyvärr slarvades dessa lägen bort.
 
Matchens sista chans gick till Shahram då han får ett friläge. Marieholms målvakt Karrar Mahdi kommer ut och när Shahram petar bollen förbi honom så blir han klippt! Solklart rött kort Mahdi och Götaholm får en frispark precis utanför straffområdet. Shahram känner sig het och tar frisparken men tyvärr så går den över.
 
Götaholm inkasserar ännu en hedersam förlust men det ger inga poäng. Sett över hela matchen så är det en jämn match där Götaholm är minst lika bra som Marieholm. Inget snack att Marieholm är det klart bättre laget i början av matchen men efter det så jämnar spelet ut sig och i den andra halvleken är Götaholm hetare och det känns även som Götaholm orkade mer. Fotbollsmatcher går dock, som alltid, ut på att göra fler mål än motståndarlaget och detta löste Marieholm. Ska ett lag ligga i toppen och slåss om en serieseger så gäller det att vinna matcher även när spelet kanske inte stämmer till hundra procent. Marieholm löste det.
 
Tvåmålsskytten Nwadinkpa oroade matchen igenom och är riktigt farlig när han får vända upp med boll. Mehrbeheshti var het i början av matchen men Götaholm hade ändå hyfsad koll resten av matchen. I nye Axel Sundberg (han gjorde sin tredje match) har Marieholm hittat en stabil mittback. Toni Ceesay fick några chanser men Filip och Rabih gjorde ett bra jobb och höll skytteligaledaren mållös.
 
I Götaholm har Per Darolf hittat rätt i sin vänsterbacksposition med lugn och stabilt positionsspel vilket även ger trygghet till yttermittfältaren framför. I detta fallet Abdi, vilket gör att han kan fokusera på det han är bäst på, det offensiva spelet. Shafie gjorde ännu en riktigt bra match och ligger bakom väldigt mycket av Götaholms offensiva spel. Nico slet på sin defensiva mittfältsplats och gjorde det bra. Tobbe börjar hitta rätt i sin roll som ensam anfallare.
 
Götaholm har nu mött de tre topplagen (UAFC, Lekstorp och Marieholm) och hade någon sagt innan att det skulle bli noll poäng för Götaholm så hade det väl inte varit konstigt, med tanke på Götaholms säsong. Nu blev det också noll poäng i dessa matcher men det känns väldigt bittert med tanke på hur dessa matcher har sett ut. Götaholm har kämpat och visat upp bra spel och varit med i allra högsta grad i dessa matcher men skillnaden mellan Götaholm och dessa topplag är att de har hittat sätt att vinna matcherna på. Med tanke på Götaholms tabelläge så är det ju inte mot dessa lag som poängen ska tas men det känns ju riktigt tungt att det inte blivit några poäng alls.
 
Götaholm är nu indragna i streckstriden och har en livsviktig match mot Västkusten på lördag innan det är dags för lite sommarledigt.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Så här ser de andra matcherna ut de närmaste dagarna:
 
TISDAG 26/6
 
ÖJERSJÖ IF - OLSKROKENS IF (18.30 Öjersjö IP) (omgång 13)
 
ÖIF tog en övertygande seger mot Västkusten sist och tog sig upp från den omedelbara streckstriden. Det verkar som ÖIF kommer få tillbaka lite spelare som saknats men duon Mikael Kubic och Jimmy Åsell är fortfarande inte tillgängliga. Lagets bäste målskytt, Mikael Nilsson, är dock tillbaka i spel.
 
Olskroken vilade senaste omgången och innan dess blev det 2-2 mot Bokedalen. I Krokens matchtrupp saknas fortfarande lagets bäste målskytt Johan Hellenäs. Såsen skadade ju foten i 9-1 vinsten över Croatia. Marcus Andreasson är dock med och även det andra Västerförvärvet, Martin Hernefors.
 
Mittenmatch där ÖIF vid vinst smiter förbi Kroken.
 
TIPS: Det blir oavgjort på Öjersjö IP.
 
BOKEDALENS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.00 Jonsereds IP) (omgång 14)
 
BIF har krigat till sig två pinnar på de två senaste matcherna, poäng som kan bli livsviktiga i bottenstriden. Det verkar krisa rejält när det gäller spelare dock, senast mot Björndammen spelade laget utan avbytare.
 
Även Croatia har ju under delar av säsongen haft svårigheter med sina relativt tunna trupp. Särskilt när någon av nyckelspelarna Boris Lesic eller Alexander Nylin saknas. Croatia började ju serien bra men är inne i en liten svacka och har tre raka förluster.
 
Svårt att veta exakt vilka matchtrupper lagen dyker upp med och det gör ju tippandet svårt. Enligt rapporter kommer dock kommer Croatia med i stort sett ordinarie trupp, dock ett jobbigt frågetecken på just Nylin. Croatia har möjligen även lite fler spelare på gång från nerlagda Kurdistan. Fitim Feka har ju redan dykt upp i Croatia.
 
Bokedalens trupp såg till en början bra ut enligt tränare Johan "Post" Nilsson och han lovade till och med ett helt gäng avbytare denna gången. De senaste rapporterna gör dock gällande att det ännu en gång kommer bli hårt för BIF. Mittlåset med Oscar Rose och Fredrik Karlsson är inte klara för spel och även Johannes Soomer saknas. Några spelare är dock tillbaka, bland annat Kristoffer Johansson. Dock frågetecken på viktige Patrick Allen. Det lutar åt att "Post" själv får snöra på skorna igen.
 
 konstaterar att: "Vi är inne i en bra trend som vi hoppas håller i sig fram till uppehållet. Sen tar vi nya tag i höst."
 
Bokedalen behöver poäng för att sätta lite press på lagen precis över strecket och Croatia behöver en seger för att få lite kontakt med toppen igen.
 
TIPS: Croatia tar det i en jämn match.
 
ONSDAG 27/6
 
GÅRDA BK - VÄSTKUSTENS BK (19.30 Överåsvallen) (omgång 13)
 
Gårda BK borde kanske byta namn till Gåta BK för laget fortsätter att förbrylla. I stort sett samma startelva som slog Götaholm med 6-0 förlorade med 0-6 mot Marieholm. En väldigt hög högstanivå och en väldigt låg lägstanivå.
 
Västkusten har det fortsatt väldigt jobbigt och sist blev det 2-5 mot Öjersjö. Extra jobbigt då Bokedalen börjat ta lite poäng igen. Västkusten har gjort en del mål på sistone men det räcker ju tyvärr inte när laget släpper 4 mål per match.
 
Inga avstängningar som Götaholmaren känner till.
 
Tyvärr har Götaholmaren ingen tillgång till hur det ser ut i lagens matchtrupper.
 
TIPS: Har Gårda en bra dag blir det tre poäng hemma på Överåsvallen. Götaholmaren tror att det blir så.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren avslutar med att försöka höja stämningen efter den tunga förlusten:
 
Good night & good luck...
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0