Överåsmassaker...

GÅRDA BK - GÖTAHOLM BK 6-0 (3-0)

En match som började bra slutade i katastrof och Götaholm åkte på en riktig stjärnsmäll. Götaholm startade iallafall med dessa spelare:

Aleks
Freddan-Per-Filip-Koffe
Rasta(C)-Pedro-Shafie-JK
Abdi-Tobbe

Bänken:
Freddie
Nico
Shahram

När matchen väl drog igång på en blåsig men solig Överåsvall var det bortalaget Götaholm som började bäst. Det mesta av spelet var förlagt på Gårdas planhalva inledningsvis. De riktigt heta målchanserna saknades dock, även om Götaholm hade en hel del inlägg och hörnor. Abdi hade ett skott i burgavlen från nära håll, men dålig vinkel. Pedro har ett bra skottläge utanför straffområdet men får ingen träff. Gårda hade några halvkontringslägen på Sebastian Fernberg men hade lite svårt att hitta sitt spel. Götaholm kom upp väldigt bra i sin press och gjorde det svårt för Gårdaspelarna att rulla bollen. De lite längre bollarna från Gårda fastnade ofta i motvinden. När det precis kändes som ett Götaholmsmål var på gång är det istället Gårda som tar ledningen. Simon La Verghetta, som var ganska anonym precis i början, fick bollen på mittplan och smekte iväg en djupledsboll mot Mawuli Gokah som kommer helt fri och kan kyligt rulla in bollen i mål. Väldigt misstänkt offside men domaren valde att fria.

Målet gav Gårda luft under vingarna samtidigt som Götaholm la mycket energi på att klaga på domaren och hänga med huvudena. Gårda tar över spelet och ganska snabbt efter kommer både 2-0 och 3-0. Efter en Gårdahörna kommer bollen ut på Gårdas högerkant igen och landar hos La Verghetta. Han drar på med sin vänster och bollen skruvar sig mot bortre delen av målet. Aleks får en hand på bollen men kan inte hindra den från att gå in i mål. 3-0 kommer som ett brev på posten lite senare och det är La Verghetta som slår till igen. Ett gäng Götaholmsspelare står och tittar när Mawuli Gokah (tror jag) slår ett inlägg och vid bortre stolpen dyker herr La Verghetta upp mellan Koffe och Aleks och kan nicka in bollen i närheten av krysset.

Ett tidigt spelövertag för Götaholm hade helt plötsligt ändrats till ett 0-3 underläge och Götaholm återhämtade sig aldrig efter detta.

Götaholm försöker i början av den andra halvleken och flyttar upp laget i någon form av 4-3-3 uppställning och får även ett litet tryck i början när man stressar Gårdas backlinje. Visst, hade Götaholm fått in ett mål där kanske det hade kunnat bli lite spännande men det var inte Götaholms dag. Gårdas bollskickliga spelare löser Götaholms försök till press och då blir det väldigt mycket ytor på mitten.

4-0 målet kommer en bit in på den andra halvleken efter en kort hörna. Till slut får Sebastian Fernberg bollen utanför straffområdet och Götaholm hinner inte stöta innan han kan skjuta in bollen i mål. Götaholm försöker men orkar inte och La Verghetta kan fullborda sitt hattrick när han ganska ostört kan ta ner bollen i straffområdet och dunka in 5-0 nere vid stolpen.

Inte nog med att Götaholm viker ner sig och till slut förlorar med 0-6 så skämmer även den inbytte Shahram ut sig. Sin vana trogen försöker han psyka sina motståndare med diverse knep och det blir lite tjafs mellan honom och Sebastian Fernberg. Spelarna stöter ihop lite axel mot axel varpå Shahram slänger sig ner på marken och börjar skrika och hålla sig för ansiktet. Domaren vänder sig precis om och går tyvärr på Shahrams pinsamma Rivaldo-filmningFernberg får rött kort och Gårda får avsluta matchen med tio man.

Jag fattar självklart att psykningar och lite tjuvknep hör till fotbollen, även på vår nivå. Någonstans måste dock respekten för motståndarna och sporten finnas. Shahram är en så pass duktig fotbollsspelare att han inte ska behöva fuska till sig fördelar och hålla på med pajasgrejer. Sen gjorde väl kombinationen av att Götaholm spelade uselt och att Shahram skämde ut sig att jag som kapten uttryckte mig mindre genomtänkt.

Som vanligt är detta mina högst personliga åsikter.

Om vi återgår till själva matchen hade Götaholm lite chanser till ett tröstmål men varken Abdi eller Tobbe hade siktet inställt. Istället kan planens gigant Simon La Verghetta göra sitt fjärde mål. Han blir helt fri och iskallt väntar han ut Aleks och tunnlar honom.

Tyvärr är det många i Götaholm som slutat spela vid det här laget och Gårda hade nog kunnat göra en del mål till.

Att förlora mot Gårda är ingen skam men sättet Götaholm viker ner sig på är oroväckande. Styrkan hos ett lag mäts sällan i medgång utan när det går lite tyngre och tyvärr klarade inte Götaholm att lösa motgångarna i denna matchen.

Ett Gårda i medgång är ett väldigt jobbigt lag att möta. Defensivt imponerade laget stort och Götaholm hade svårt att skapa de riktigt heta lägena. Viktor Ryberg dominerade som mittback och kaptenen Sebastian Gokah tillhörde planens bättre. Matchens lirare var dock självklart Simon La Verghetta som var inblandad i Gårdas alla mål. Gårdas Marcelo Marcus Lindberg levde dock inte riktigt upp till hypen, istället var det Niklas Söderberg som bjöd på en delikat klack.

Götaholm får försöka att glömma den här matchen och det kanske är bra att laget står över nästa omgång. Tyvärr för Götaholms del så var detta Pedro Martis sista match för klubben. Den bollsäkre spanjoren har pluggat klart i Göteborg och ska återvända till Barcelona. Götaholm tappar inte bara en duktig fotbollspelare utan även en förbannat trevlig kille...

----------------------------------------------------------------------------

Imorgon blir det mer från helgens andra matcher. En storförlust och ett bröllopOrust har satt sina spår...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0