Tungt, tungt, tungtDet blev en riktigt tung hemfärd från Gråbo för Götaholm efter en jobbig uddamålsförlust. Götaholm mönstrade följande lag denna soliga onsdagskväll:

Aleks
Freddan-Filip-Rabih-Per
Nico
Rasta(C)-Shafie-Freddie-JK
Tobbe

Bänken:
Abdi
Ali
Shahram
Victor

LIF hade fått kasta om lite i sitt lag då både Niklas Drott och Johan Hedström på något vis hamnade i London istället för Göteborg på väg hem från EM. Sebastian Fransson trotsade sina ryggbesvär och spelade från start.

När matchen väl började var det hemmalaget Lekstorp som började lite piggare och Götaholm hade lite problem i början att hitta rätt med sitt lite nya spelsystem. Ganska snabbt kom den första målchansen då Niclas Eliasson rann igenom och blev helt fri med Aleks, som lyckligtvis räddar!

Det blev väldigt trångt på innermittfältet då båda lagen spelade med tre spelare där och mycket av LIF:s spel kom på kanterna. Som vanligt blev det ofta farligt på de fasta situationerna med hörnor och långa inkast av Danny Höglund. LIF var nära att ta ledningen på en nick som precis smet över, möjligen var det Jonathan Ljungberg som nickade.

Götaholm jobbade sig dock sakta men säkert in i matchen och Tobbe fick lite bollar att jobba på och var även nära att komma igenom vid några tillfällen. Tyvärr kom inte Götaholm upp med laget riktigt och kunde inte etablera något särskilt långvarigt spel på LIF:s planhalva. Tobbe får ofta jobba för ensamt.

Götaholms bästa chans kommer när Freddie får bollen på mitten och hittar JK i djupet. JK:s inspel är hårt på backen och Tobbe släpper bollen vidare vid den första stolpen. Rasta har löpt in bakom men hinner tyvärr inte fram till bollen som rinner förbi målet.

Precis innan halvtid kommer dock Lekstorps ledningsmål. Vänsterbacken Jonathan Ljungberg bryter in i banan och drar i väg ett skott. Skottet tar på en Götaholmsspelare och studsar fram perfekt till Fredrik Nodin som blir helt fri. Han gör inget misstag och kan peta in 1-0 till hemmalaget. Ett riktigt surt skitmål.

En första halvlek där LIF startar bäst men Götaholm tar sig in i matchen allt eftersom. LIF har dock de hetare chanserna och gör även mål...

I den andra halvleken är det Götaholm som tar tag i taktpinnen. LIF ligger ju som vanligt ganska lågt med sitt försvar men Götaholm vågar även rulla lite mer boll och Shafie och Freddie får mer bollar att jobba med i mitten. Bollen är för det mesta på LIF:s planhalva men Götaholm har problem med LIF:s kompakta försvar. GBK trummar dock på och det känns som de är laget med lite mer ork. Chanserna kommer också till slut. Victor har kommit in och har en bra skarvnick som smiter precis utanför. Abdi kommer in och är pigg och han är nära att komma igenom och han har även en vänstervolley som går utanför. En ganska dåligt slagen Rasta-hörna blir ändå farlig och det blir lite flipperspel i straffområdet innan Filip kan peta fram bollen till Per som dock inte får in bollen. Freddie kommer förbi på kanten men skottet går i burgaveln. Rasta har ett skottförsök i bra läge som dock täcks perfekt.

LIF backar som sagt hem och ligger på kontring, de är på väg igenom några gånger men Götaholms backlinje löste det. Som vanligt var Filip riktigt bra som mittback och Per såg riktigt stabil ut som vänsterback, både defensivt och offensivt. LIF har inte några riktigt bra chanser hela den andra halvleken. Ett skott utanför efter en hörna är väl det närmaste.

De försvarar sig dock bättre och Götaholm lyckas inte få in något kvitteringsmål.

Det känns väl som lagen hade varsin halvlek och det är riktigt surt för Götaholm att inte få med sig några poäng från Lekstorpsvallen. Det var dock en riktigt bra kämpainsats av hela Götaholm som vägrade vika ner sig.

Den eviga sanningen är ju dock att fotboll går ut på att göra mål. Lekstorp löste det, och Götaholm gjorde det inte...Ännu ett sjukt resultat i 6A. Marieholm befäster verkligen sin position som ett topplag. Gårda blir man inte klok på. Ena dagen kanon, andra dagen kalkon...

Götaholmaren har inte så mycket mer från den matchen just nu.

----------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö vann den viktiga bottenmatchen mot Västkusten med 5-2 och passade även på att smita förbi Götaholm i tabellen.

Mer som den matchen senare.

----------------------------------------------------------------------------------

Imorgon bär det iväg på midsommarfirande så det blir inget bloggande förrän till söndag.

Götaholmaren passar på att önska alla en trevlig midsommar!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0