Götaholm passade på att igår fira av sin spanjor Pedro Matrí som tyvärr återvänder till Barcelona på onsdag. Plötsligt en dag i slutet av försäsongen dök han upp på Kviberg och undrade om han kunde träna med oss. Självklart tackade inte Götaholm nej till en spanjor från Barcelona!

Det visade sig att Götaholm hittat en riktig duktig fotbollsspelare men även riktigt trevlig kille. Pedro gav Götaholm ett lugn på mitten med sin fina bollbehandling och säkra passningar. Tyvärr fick vi nog bara se en liten del av fotbollskunnandet hos Pedro då han drogs med lite skador och inte hade någon försäsongsträning att falla tillbaka på. En fulltränad och helt frisk Pedro hade tillhört seriens bästa mittfältare.

Götaholmaren önskar självklart Pedro lycka till och hoppas att han någon gång i framtiden drar på sig Götaholmströjan igen!

Pedro, gracias por su tiempo en el Götaholmo. Usted es un futbolista maravilloso y una persona maravillosa.
Te vamos a extrañar, tanto en el campo de fútbol y se apaga. Buena suerte con todo y con la esperanza de verte de nuevo.

Lördagen började med lite EM i klubblokalen och slutade inte helt oväntat på Dancing Dingo. En stabil kväll...

-------------------------------------------------------------------------------

United Africa fortsätter att vinna och plötsligt leder laget serien fyra poäng före Lekstorp. Det var dock Gårda som öppnade matchen bäst och Carl Antti kunde ge Gårda ledningen redan efter 3 minuter.

Annars tillhörde den första halvleken United Africa som hade mycket boll men som också hittade en hel del rakare spel i djupled. Kvitteringen kommer på en, enligt rapporter, väldigt tveksam dömd straff. Charles Chibuike gjorde sitt sjätte mål för säsongen på just denna straffen. UAFC:s andra mål var mindre tveksamt då Williams Ifeanyi Odili kom helt perfekt på en hörna och kunde nicka in 2-1 målet.

UAFC hade bud på fler mål i den första halvleken men den slutar 2-1.

Gårda höjer sig i den andra halvleken och flyttar upp laget. Istället för en kvittering för Överåslaget blir det UAFC som kan kontra in 3-1 genom Gilbert Mensah. Gårda gör dock mål men det dröjer tills den 78:e minuten då Simon La Verghetta mycket vackert kan trycka dit ett skott utanför straffområdet. La Verghetta är sedan ytterst nära att kvittera men hans skott tar i kryssribban!

Istället kan Gilberth Mensah göra sitt andra mål när Gårda flyttar upp i slutet.

Enligt många Gårdaspelare var UAFC helt klart det bästa laget de mött denna säsongen (Götaholm inräknade!).

Det saknades lite spelare i båda lagen. UAFC:s Ofuokwu Stanley Odogwu och Gårdas Sebastian Fernberg missade ju matchen pga av avstängningar. Dessutom saknades en av UAFC:s bästa spelare, Calvin Okafor. I Gårda saknade bland annat Marcus Lindberg.

Gårda ligger kvar i mitten och UAFC gör ett litet ryck i toppen och sätter press på LIF.