Veckans matcher!

Veckans 6A matcher ser så här:

ONSDAG 20/6

MARIEHOLM BoIK - GÅRDA BK (18.45 Lövgärdesplan)

Det är två formstarka lag som drabbar samman på Lövgärdesplan. Hemmalaget har två raka segrar (senast 4-2 mot Öjersjö) och har tagit sig upp på en andraplats i tabellen. Gårda bröt i senaste matchen Lekstorps förlustfria svit och vann med 2-0. Båda målen prickades in av Simon La Verghetta, som varit stekhet sedan sin återkomst. 9 mål har det blivit på 5 matcher!

Lurig match där Gårda höjt sig efter en halvtaskig start på säsongen och parkerar i mitten av tabellen. Marieholm har sett riktigt stabila ut och känns inte lika svajiga som föregående år då de blandat riktigt bra prestationer med oväntade bottennapp. Möjligen har laget problem på målvaktssidan.

Gårda har några spelare bort, bland annat Sebastian Fernberg.

Rykten säger även att Marieholms allsvenske skoleverantör från Brasilien möjligen kommer att vara på plats. 

TIPS: Hemma på Lövgärdesplan känns Marieholm lite hetare. MBoIK-vinst i en tät match!

VÄSTKUSTENS BK - ÖJERSJÖ IF (19.30 Kviberg)

Västkusten tog äntligen sin första seger för säsongen i omgång 10 men vilade sedan i omgång 11. Känslan är att VBK nog hellre hade kört på direkt efter den sköna vinsten. VBK:s trupp är klar och de flesta spelarna från Bokedalenmatchen är med. Verkar dock bli målvaktsbyte då Ayen Ayoub ersätter Sam Noori. Duktige Aamir Fouad saknas men Khabat Aslani är med istället. Dessutom är Nélio Lopes Ramos avstängd efter sitt röda kort sist.

Öjersjö har haft en stundtals jobbig säsong och bra matcher har blandats med mindre bra. Svårt att riktigt sätta fingret på vad det är som inte fungerat hos ÖIF då laget har flera klasspelare. Möjligen har det tagit lite tid att få ihop det med ny tränare och en hel del nya spelare.

ÖIF får även klara sig utan sin bäste målskytt, Mikael Nilsson, som missar matchen.

Riktigt viktig match för båda lagen då ÖIF är det laget som för tillfället ligger precis över strecket. Vinst för ÖIF och glappet ner under strecket ökar, vinst för VBK och då är det bara två poäng upp till just ÖIF över strecket.

TIPS: Svårtippat. Knapp ÖIF-seger.

LEKSTORPS IF - GÖTAHOLM BK (20.00 Lekstorpsvallen)

LIF började säsongen lysande med fyra raka (fem med FC Roma-matchen) segrar. På de senaste fyra har det dock bara blivit en vinst (två oavgjorda) och senast den första förlusten. I och med detta har LIF tappat i toppen och är nu nere på en tredjeplats.

Fortfarande en del LIF-spelare på resande fot. Mittfältarna Robin Granqvist och Marcus Johansson (hade iofs ändå missat pga av tre gula) saknas. Johan Hedström och nyförvärvet Niklas Drott hinner precis hem och är med i truppen. Anfallaren Sebastian Fransson saknas på grund av ryggproblem.

Götaholm har fått tillbaka Rabih El Mir efter sin avstängning. Hassan Hamada har varit sjuk i veckan och saknas. Annars ska de flesta spelarna var tillgängliga.

Matcherna mellan Lekstorp och Götaholm har den senaste tiden börjat betyda en hel del mer än bara poängen som står på spel. Förra året blev det två uddamålsvinster (2-1 och 1-0) för Lekstorp och i årets Östra Cupen blev det en 6-1 kross av Götaholm. En hel del revansch att kräva för Götaholm alltså...

Alltid svårt att spela i Gråbo men Götaholm lär komma riktigt taggade.

TORSDAG 21/6

BJÖRNDAMMENS BK - BOKEDALENS IF
(19.00 Furulundsplan)

BBK har gjort en riktigt stabil säsong och ligger femma, bara tre poäng från Marieholm på andraplatsen. En stabil defensiv med kapten Tobias Widberg i spetsen och framåt har både Rasmus Lihnell och Anton Linde levererat. I senaste matchen (vinst 4-2 mot Croatia) så var det dock fyra olika målskyttar och ingen av dem var Linde eller Rasmus Lihnell. BBK har en väl fungerande spelidé och har höjt sig från förra året då de var insyltade i bottenstriden.

Bokedalen har rasat som en sten genom tabellen och har inte vunnit sedan premiären. Dock blev det stundtals bra spel och en poäng senast mot Olskroken, en match som BIF ledde med 2-0. Det verkar dock som BIF fortfarande har lite problem med spelare. Den tillfällige tränare Johan "Post" Nilsson spelade till exempel hela förra matchen trots knäproblem. Till derbyt mot BBK kommer dessutom både Niklas Nilsson (rött kort sist) och Johannes Soomer (tre gula) att saknas.

TIPS: BBK känns stabilare och tar detta. Fortsatta problem alltså för BIF.

FC ROMA UNITED - CROATIA GÖTEBORG (19.30 Gunnaredsplan)

Riktigt klurig match mellan två lag som har tappat lite fart och fokus på senare tid. Roma stod över senast och i omgången innan föll de mot Björndammen med 1-3. Även Croatia förlorade mot Björndammen senast och innan dess blev det 1-9 mot Olskroken. Så väldigt svårt att säga vart man har dessa lag...

Det verkar iallafall som Roma får klara sig utan Haris Dedic. Enligt förbundets hemsida är Dedic avstängd mellan den 18/6 och den 1/7. Antar att det är en dom för hans röda kort mot Olskroken i omgång 9. Det konstiga här är ju att Dedic fick sitt röda efter två gula kort, vilket inte brukar leda till någon vidare avstängning. Roma får dock tillbaka Anjam Abdullah Rasool som var avstängd sist.

Croatia får klara sig utan en av seriens bästa spelare, Alexander Nylin, som fick sitt tredje gula kort sist. Ett riktigt jobbigt avbräck.

TIPS: Utan Nylin får Croatia det svårt, Roma vinner!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med en bild från EM på en 6A-hjälte!



För er som inte känner igen honom så är det Lekstorps Marcus Johansson...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0