Made you look...



Ungefär 21 timmar efter förlusten mot Lekstorp i Östra Cupen var Götaholm tillbaka på Kviberg för att möta 6D-laget Säve SK. Säve kom 10:a i 6D förra året men kommer nog att hamna betydligt högre upp 2012. Under försäsongen har man bland annat slagit Kozara, Marieholm och Lundby.

Götaholm ställde upp med följande lag:

Mirza
JK-Rabih-Said-Gurra
Gap-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Andreas-Ali

Bänken:
Sanan
Pedro
Hassan
Tony

När matchen drog igång var det Säve som tog tag i det direkt och Götaholm fick mest jaga boll. De få gånger GBK fick tag i bollen slarvades den oftas bort snabbt med försök till avgörande passningar. Säve tog även ledningen med både 1-0 och 2-0 i den första halvleken.

Tre spelare var kvar i startelvan från cupmatchen och det märktes väl både på Shafie och Rasta att Lekstorpsmatchen satt i benen. Shafie fick ju en smäll mot Lekstorp och fick kliva av och Rasta fick ju mest springa och jaga i snöslasket. Mittfältsspelet kom aldrig riktigt igång samtidigt som Säves mittfält var duktiga och jobbiga att möta.

Vet inte riktigt vad för kost de har i Säve men troligtvis mycket spenat och gröt. Götaholms unga lag vägde alldeles för lätt mot Säves tyngre och längre gubbar. De flesta närkamper och andrabollar förlorades.

Det fanns dock några positiva ögonblick i den första halvleken. Tobbe blixtrade till några gånger på sin kant och verkar vara på väg tillbaka. Han kom runt fint vid några tillfällen och hade ett bra inspel snett-inåt-bakåt som tyvärr Rasta hamnade lite fel på. Tobbe hittade även fram till Gap i fritt läge men han fick bollen för långt ifrån sig.

Målvakten Mirza, som tränat med laget ett tag nu, gjorde en stabil insats och svarade för några fina räddningar.

I andra halvlek kom både Sanan och vår nye spanjor Pedro in och ersatte Andreas och Ali som anfallspar. Dessa två herrar lyckades att göra varsitt mål precis i början av andra halvlek och plötsligt var Götaholm med igen. Sanan reducerade efter en tilltrasslad situation i Säves straffområde där hans skott till slut tar på en Sävespelare och letar sig in i mål. Kvitteringen kom efter att Götaholm satt press på Säves backlinje och de tappade bollen till en fri Pedro. Han kan mycket elegant och retfullt placera in bollen med en yttersida.

Tyvärr dröjer det inte länge innan Säve återtar ledningen. Götaholm tyckte väl att Shafie skulle haft en frispark utanför eget straffområde då en Sävespelare går in med dobbarna först och tar bollen. Domaren släpper dock detta och samme Sävespelare kan ta sig in i straffområdet och placera in bollen i mål.

Det blir även 4-2 till Säve lite senare och spelet ser väl liknande ut som i den första halvleken. Säve trummar på och de springer mycket och vinner närkamperna.

Götaholm skapar dock lite chanser och Tobbe har ett bra inlägg och Rasta tyvärr inte får någon bra träff med pannan på. Götaholm ger dock matchen lite spänning då ett inlägg från Tobbe ställer målvakten som bara får en hand på bollen men inte kan hindra den från att gå in.

Götaholm gör dock inga fler mål utan istället gör Säve två till. Ett var riktigt vackert klapp-klapp spel ner till kortlinjen och in till en kille som bara sätter dit foten.

Ska man dock hitta positiva saker från den andra halvleken är det att Götaholm ändå gör tre mål och att både Sanan och Pedro får hänga varsitt. Pedro kan bli en riktig tillgång och han flyttade även ner och spelade innermittfält under den andra halvleken. Trots sex insläppta mål så fick vi se flera fina räddningar från Mirza.

Självklart är det tungt med två förlustertvå dagar och 12 insläppta mål men sanningen är att i dagsläget har inte Götaholm så bred trupp så att man kan ställa upp med två slagkraftiga lag två dagar i rad mot två förmodade topplag i 6:an.

Cupförlusten mot Lekstorp svider ju självklart fortfarande men förlusten mot Säve får man ta för vad det är. Det handlade om att spelare som inte spelat alls (eller väldigt lite) skulle få chansen att visa upp sig och få en match i benen. Götaholm har duktiga unga spelare men igår märktes det att det saknades egenskaper som lite äldre och rutinerade spelare har. Dessutom att den äldre och rutinerade spelaren inte riktigt orkade ta tag i det...

--------------------------------------------------------------------------------------

Annars ser läget i Götaholms trupp ut så här för tillfället:

SKADOR:

Felix Milkovic har hoppat på kryckor sedan en skada under träning men är förhoppningvis tillbaka i lätt träning inom en vecka.

Mittfältaren Martin Johansson skadade sitt knä för ett tag sedan under ett träningspass och tyvärr verkar både det ena och det andra var illa tilltygat. Götaholm kan nog tyvärr inte räkna med Martin på ett tag.

Den evigt skadade dansken Victor Thomassen (som skadede sig 38 minuter in i försäsongen första träningspass) tränar igen och har både stått i mål och spelat ute. Tyvärr har ICA-Larry ibland svårt att komma ifrån jobbet. 

MOTIVATION:

En av Götaholms bästa och viktigaste spelare förra säsongen, Martin "Ljungan" Ljungdahl, har inte visat sig på länge och har tyvärr tappat fotbollsglädjen. Götaholm hoppas självklart att Ljungan hittar suget igen och när Götaholmaren snackade med honom igår uteslöt han inte att dyka upp på Götaholms träning imon. En riktigt viktig kugge i Götaholm och en rutinerade spelare som förutom att bjuda på gratis flygturer även bidrar med ledaregenskaper.

Mannen som är allergisk mot försäsonger, Matte Iljin, ryktas vara på väg tillbaka. Det ryktas även att Messi ska gå till Real Madrid, grisar kan flyga och att det inte kommer att regna i Göteborg i sommar.

Vi som känner Matte vet att han inte tränar ihjäl sig under försäsongen men så här en månad innan serien kanske är lagom. En spelartyp som Götaholm verkligen behöver, jobbar stenhårt så länge han orkar, spelar fysiskt och kan i stort sätt spela överallt...

?

Abdi Bashir är fortfarande Götaholms spelare men har inte tränat på ett bra tag. Har varit på väg till Croatia men för tillfället har inte klubbarna kommit överens.

Sista ordet är väl inte sagt här. Skulle självklart vara bra kanon att ha kvar Abdi i den blå-vita tröjan även 2012 men samtidigt måste han ju vilja spela för Götaholm...

NYA SPELARE

Målvakten Mirza, som spelade mot Säve. Har överraskat positivt och kommer förhoppningsvis att skriva på för Götaholm snart. Bra att ha två målvakter i truppen som konkurrerar.

Spanjoren Pedro som gjorde bra ifrån sig mot Säve kommer förhoppningsvis också att skriva på under helgen. Det är inte ofta Götaholm får göra en internationell övergång...

Sanan. Ung anfallare som spelat med Götaholm innan. Även denna övergång hoppas vi blir klar snart.

Så ser det ut just nu. Förhoppningsvis kan Götaholm knyta till sig ett par spelare till innan serien drar igång...

----------------------------------------------------------------------------------  



Öjersjö föll i sin andra träningsmatch mot division 5-laget Härryda med 3-1. Götaholmaren har för tillfället inte så mycket mer information just nu.

--------------------------------------------------------------------------------------

HELGENS TRÄNINGSMATCHER MED 6A-LAG:

LÖRDAGEN 10/3

BJÖRNDAMMENS BK - CRUZ AZUL (12.00 Furulund)

BBK kör vidare med sitt höga matchtempo och gör sin sjätte träningsmatch. Motståndarna Cruz Azul avverkar nu sitt tredje 6A-lag. Cruz Azul slog Västkusten med 4-1 men föll med samma siffror mot FC Roma.

CROATIA GÖTEBORG - SANDARNA (13.30 Bergsjövallen)

Croatia möter bra motstånd imorgon då division 4-laget Sandarna beger sig till Bergsjön. Sandarna var väldigt nära att slå ut Utsikten ur Västra Cupen igår! Utsikten kvitterade till 2-2 på övertid och vann sedan på straffar! Det blir något för Dragan och hans gubbar att bita i!

LEKSTORPS IF - SJÖVIK (12.00 Lekstorpsvallen)

Får se om LIF kan ladda om efter urladdningen mot Götaholm i onsdags. Sjövik står för motståndet och det verkar som man vilar lite spelare. Tunga namn (fri tolkning) som Syrén, Granqvist och Pätsi saknas.

Men redan klara seriesegrare som Danny Höglund, Marcus Gylling och Ragnar Nilhag är ju med så det lär nog bli tvåsiffrigt ;-).

ÖJERSJÖ IF - PROLETÄREN FF (13.00 Öjersjö IP)

ÖIF matchar vidare mot klassiska division 7-klubben Proletären FF. Upp till kamp!

BERGUMS IF - MARIEHOLM (12.00 Bergumsvallen)

Marieholm ska ut och möta gamla 6A-vinnarna Bergum som numera lirar i femman. Ska bli intressant att se vad Ceesay & Co kan ställa till med där.

SÖNDAG 11/3

SJÖVALLA - BJÖRNDAMMENS BK (15.00 Djupledsplan)

BBK kör en självvald Götaholmare och spelar match två dagar irad. Antagligen har de så mycket folk på träningarna att de kan matcha två lag. Ser man på truppen till lördagens match så verkar de flesta tongivande spelarna vara med där, så möjligen rör det sig om en mer reserv-betonad match på söndag.

GÅRDA BK - NOL (12.00 Skatås)

Gårda har tre raka träningsmatchsegrar och kör vidare mot Nol på söndag. Överåslaget har ju både gjort en hel del mål men även släppt in en del. 14-13 i målskillnad på fyra matcher.

OLSKROKENS IF - LOKOMOTIV (12.30 Överåsvallen)

Kroken jagar både första målet och första vinsten. Har inte spelat sen den 22/2 och kanske har laget vilat sig form? Lossnar det på söndag?

VÄSTKUSTENS BK - FC FYRKLÖVERN (15.00 Bergsjövallen)

VBK kör sin andra träningsmatch och vi får se om de luftar sina nyförvärv (mer om dessa längre ner). Nystartade division 7-laget FC Fyrklövern kan vara luriga dock. Laget slog Croatia med 3-0.

--------------------------------------------------------------

Bokedalen skulle ha spelat mot Hålta på söndag men Hålta var tvungna att dra sig ur den kampen...

--------------------------------------------------------------------------

Västkusten har gjort klart med ett gäng nya spelare. Trion Hamodi Mohamed Ayoub (back), Ayen Ayoub (målvakt) och Salar Afrasiabi (anfallare) har anslutit från division 7-laget Göteborg United.

Sen har kultspelaren Martin "Kobran" Delmoro återvänt till 6A! Delmoro har ju under många säsonger öst in mål i de lägre divisionerna och har spelat för bland annat Götaholm, Elisedal och några vändor i Fadini. Senast han spelade i 6A (2010) sköt han kvar Elisedal med sina 25 mål!

-------------------------------------------------------------------------

Till sist vill bara Götaholmaren passa på att kommentera den senaste tidens lite hetsiga stämning. Detta särskilt i samband med Götaholms cupmatch mot Lekstorp. Meningen med bloggen är självklart att skapa ett intresse för vår fina serie 6A och att skapa en mötesplats för spelare, ledare, fans och andra som gillar lokalfotboll i allmänhet och 6A i synnerhet.

Götaholmaren låg bakom en hel del av den stämningen som byggdes upp innan Lekstorpsmatchen och det var självklart i första hand för att göra matchen mer intressant och att sätta mer på spel.

Gliringar och psykningar hör självklart till spelet och jag personligen älskar att spela sådana matcher. Självklart svider förlusten så mycket mer men när man vinner sådana matcher känns också segern skönare och man har de så kallade bragging rights tills nästa match...

Götaholmaren skulle sedan självklart aldrig håna eller hänga ut någon spelare om man inte visste att spelaren ifråga kunde hantera det.

Att Robin Granqvist klara av att bära Crocodile Dundees hatt som Farmer Boy är det ju ingen tvekan om och det visste ju Götaholmaren innan...

För er som följer Götaholmaren på Facebook så har det varit en lite hetsig debatt där om Götaholms form och Lekstorps chanser till serieseger och på något vis blev även Gårda inblandade där...

Götaholmaren vill dock bara påminna om att försöka hålla en hyfsad nivå. Facebookgruppen har ändå 125 medlemmar och bloggen har mellan 200-250 unika träffar om dagen. Ni spelare som skriver representerar ju indirekt även er förening.

Visst är det fritt fram att skriva att ert lag är bäst och alla andra lag suger men det känns väl kanske bättre att låta matcherna spelas först...

Detta handlar självklart inte om någon censur och en levande blogg och Facebooksida är självklart väldigt roligt då det gör serien mer levande.

Skulle det vara så att det skrivs väldigt stötande saker så är det ju inte svårare än att jag får plocka bort det och kontakta den som skrivit det och be dem vänligt men bestämt att tagga ner lite...

Slutligen vill jag tacka alla som följer bloggen och hjälper till att skapa intresse runt vår serie.

Inga läsare = ingen blogg....

#6       

Kommentarer
Postat av: Amir Roma

Kanon skrivit :) på planen visar man vad man kan ;)

2012-03-10 @ 08:03:43
Postat av: Säve

Spenat och Gröt är självklart en viktig del av våran kost:)

2012-03-10 @ 08:08:12
Postat av: T

Ryktet säger att det var Sandarna som fick bita i det sura äpplet... Enligt mina ögon stämmer detta mycket bra då Croatia vann med 3-2.

2012-03-10 @ 16:45:19
Postat av: SG

Vilka matcher har du tänkt att kolla på under helgen?

2012-03-10 @ 17:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0