Mer ifrån igår & inför resten av omgången

Västkusten var piskade att vinna och fick även en drömstart när Adilson Lima gjorde mål på hörna redan i den 6:e minuten! När halvleken var slut hade dock FC Roma vänt på steken och ledde med 4-1. Adnan Dedic hade gjort det sista målet i den första halvleken och två snabba Dedic-mål till precis i början av den andra halvleken dödade matchen helt. Roma kunde vinna med 7-3 till slut och ofta var det Romas snabba yttrar som låg bakom farligheterna. Ska man hitta något positivt för VBK i detta mörker var det väl att Erik Lukacs var tillbaka efter sin långa avstängning och att han tröstmålade i den 87:e minuten.

Roma studsade tillbaka rejält efter förlusten mot Marieholm.

Fortsatt riktigt tungt för VBK, särskilt med en sådan jämn serie där lagen precis ovanför i tabellen plockar poäng här och där...

Olskroken och Björndammen fick med sig varsin poäng hem från mötet på Överåsvallen. BBK började lite starkare och Anton Linde har två jättechanser som han dock inte gör mål på. BBK tar dock ledningen genom Rasmus Lihnell och denna ledning står sig till halvtidsvilan. En första halvlek med lite övertag för BBK, Kroken är inte ofarliga men skapar inga jättechanser. Det verkar även som Kroken satte en klassisk punktmarkering på unge herr Linde.

I den andra halvleken faller BBK tillbaka i banan och bevakar sin ledning. Detta resluterar i att Kroken kan flytta upp spelet och ta över matchbilden. BBK tappar mycket av sitt spel och det blir ofta längre bollar upp mot målskytten Lihnell. Kroken skapar en hel del farligheter, särskilt på fasta situationer och till slut kan Patrik Bengtsson få in kvitteringen. Kroken har även en nick i ribban.

BBK:s referat hittas HÄR.

Ett väldigt kort Kroken-referat HÄR.

Götaholmaren har missat att det börjat dyka upp matchreferat på BBK:s hemsida, vilket självklart är väldigt trevligt och underlättar jobbet här. Det verkar vara BBK:s Gustav Ågren som ligger bakom dessa trevliga och roliga referat. HÄR finns även ett från BBK:s match mot Västkusten.

När det gäller Kroken så verkar det som legendaren i dessa delar av stan, Daniel "Dajja" Johnsson, helt kommer att lägga ner sin karriär i klubben efter 14 år. I år har Dajja agerat tränare (kommer även göra så fram till sommaren) och även dykt upp i en del laguppställningar. Beslutet verkar vara grundat på en viss trötthet på ansvarsbiten men även möjligheten att prioritera andra saker.

När det gäller Jonas "Söder" Söderström var han med på bänken igen. Oklart hur mycket han spelade men enligt egen utsago så är han fortfarande halvskadad och kan bara spela 15-20 minuter.

----------------------------------------------------------------------------

Imorgon fredag är det dags för tre 6A-matcher och på lördag en:

FREDAG 25/5

GÖTAHOLM BK - ÖJERSJÖ IF (19.00 Gamlestadsvallen)

Båda lagen saknar en del spelare inför denna drabbning på Gamlestadsvallen gräsmatta. Götaholm får klara sig utan Fredrik och Tobias Petersson samt Per Darolf då alla tre är på resande fot. Öjersjö har en duktig kvartett borta: målvakten Alexander Wester, kapten Krook (Henrik) på mitten, snabbe yttermittfältaren Saim Duman och anfallaren Mikael Nilsson (som kommit igång med målskyttet).

Annars har ÖIF kommit igång efter en liten trög start och har i nuläget tre raka segrar. Senast imponerande 4-1 mot Gårda BK.

Götaholm fick ju inte spela något i förra omgången då Kurdistan lämnade WO och innan dess blev det ju en jobbig 0-4 förlust mot Croatia. Abdi Bashir gjorde iallafall ett hattrick i b-laget i helgen och förhoppningsvis kommer det att lossna ordentligt för honom nu.

Det kommer helt klart att bli en hård kamp på fredag.

MARIEHOLM BoIK - CROATIA GÖTEBORG (18.45 Lövgärdesplan)

Två lag som har smygit med i toppstriden då det är trean (Croatia) och fyran (Marieholm) som möts. Marieholm slog FC Roma sist med 4-1 och enligt rapporter var de det laget som orkade mest. Just MBoIK kanske inte är kända för att springa sönder lag ;-).

Croatia har radat upp en hel del fina segrar och Alexander Nylin toppar skytteligan med sina 6 mål.

Lär bli en tuff och underhållande kamp med mängder av lirare.

TIPS: Magkänslan säger Marieholm, men i en jämn och målrik match!

LEKSTORPS IF - BOKEDALENS IF (19.00 Lekstorpsvallen)

Ett slitet LIF fick med sig en pinne hem från mötet med Croatia i senaste omgången och det var en hel del skavanker bland spelarna. LIF har problem med flera spelare som varit halvskadade. Däribland den vikiga trion Robin Granqvist, Marcus Johansson och Marcus Pätsi. Enligt truppen på LIF:s hemsida är Johansson och Pätsi med men lagkapten Granqvist saknas.

Bokedalen har, efter den fina starten, haft lite fritt fall och torskat fyra raka matcher. Enligt rapporterna dock ett litet fall framåt mot UAFC sist trots en 1-3 förlust. Viktige försvararen Oscar Rose har fått en längre avstängning efter sitt röda kort i den fjärde omgången (mot Öjersjö) då han enligt domarrapporten förolämpat domaren i samband med utvisningen. Avstängningen gäller från imorgon (25/5) till och med den 9/6, vilket gör att Rose missar flera viktiga matcher. Inte riktigt de nyheterna BIF ville ha. Anfallaren Niklas Nilsson är med men är inte helt återställd efter sin skada.

TIPS: LIF hemma på Lekstorpsvallen är svåra och det blir tufft för BIF. LIF-tåget tuffar vidare med tre friska.

LÖRDAG 26/5

UNITED AFRICA FC - KURDISTAN IK (14.15 Bergsjövallen)

Det verkar som Kurdistan gör ett sista försök att spela vidare trots rykten om att de ska lägga ner helt. Detta trots WO mot Götaholm sist.

United Africa har bevisat att de tänker vara ett topplag även iår och är obesegrade sedan premiärförlusten. Senast blev det 3-1 mot Bokedalen. Det verkar även som de hittat tillbaka till den stabila defensiven som gjorde dem till ett topplag förra året.

TIPS: Inget snack, tre pinnar till UAFC om det nu blir match!