Nyförvärv & inför veckans matcher...

Götaholmaren börjar med att äntligen presentera Götaholm BK:s senaste nyförvärv!



Per Darolf (född 1985) är klar för klubben. Han har tränat med Götaholm ett tag och nu har övergången äntligen blivit klar. Efter att ha blivit fotbollsfostrad i anrika IFK Hjo så har han även representerat klassiska klubbar som Norra Fågelås IF, Jönköpning Södra, Tidaholms GoIF och nu senast division 5-laget IK Virgo. Per var med och spelade upp Virgo i femman och var även lagkapten där förra året.

Herr Darolf kan användas både som höger- och vänsterback men troligtvis även på andra platser om det skulle behövas. En lugn och passningssäker spelare som tillför en hel del rutin till Götaholms mestadels unga lag. Ett riktigt bra nyförvärv helt enkelt.

Det var efter hårda förhandlingar med Pers agent, den gamle franske storspelaren David "Platini" Edouard, men till slut blev allt klart. Götaholmaren vill inte kommentera exakt vad herr Edouard får ut av det hela.

Götaholmaren har letat fram det berömda "Skottet i Hällingsjö" där Per bjuder på en riktig slaskträff med sin vänster. 1:53 in klippet kommer det!

Det som i slutändan gjorde att Götaholm bestämde sig att knyta till sig Darolf var dock inte det han presterade på fotbollsplanen utan ryktena att han för några helger sedan stängde ner Dancing Dingo. Bara det tyder ju på klass. Dessutom ryktes det även om en ordentlig Macarena-målgest om vänstersläggan skulle tala igen.

Per kommer mest största sannolikhet debutera för Götaholm på lördag i b-laget, då han har förhinder till morgondagens a-lagsmatch mot FC Roma.

Hur som helst hälsar Götaholmaren Per välkommen till klubben, en bra fotbollsspelare och en go gubbe!

------------------------------------------------------------------------------

Nu drar den fjärde omgången i 6A igång med en hel del intressanta matcher:

TORSDAG 3/5

MARIEHOLM BoIK - VÄSTKUSTENS BK (18.45 Lövgärdesplan)

Gräspremiär i 6A när Marieholm tar emot VBKLövgärdesplan. Marieholm vilade förra omgången och står på 3 poäng efter en vinst och en förlust. VBK har haft det tungt med tre raka förluster och får dessutom klara sig utan både Omid Larizadeh och Aram Mohammed-Salih då de blev utvisade i senaste matchen mot Lekstorp. Dessutom har ju VBK haft lite problem på målvaktssidan, i den senaste matchen vaktade utespelaren Edmond Shala målet. Nu finns dock målvakten Sam Noori med i matchtruppen så vi får väl utgå från att det är han som vaktar kassen.

Det kommer att bli en riktigt tuff match. Marieholms form är svårläst då laget vilade sist och i matchen innan (mot Lekstorp) skapades det knappt några målchanser, vilket är väldigt ovanligt för MBoIK. Det verkar dock som laget hittat en riktigt duktig ny målvakt i Amir Sadikovic. Fidan Hyseni saknas troligtvis i Marieholm på grund av skada.

VBK måste verkligen börja ta lite poäng och mot Marieholm finns det en god chans, då Marieholms defensiv inte riktigt håller samma klass som motståndarna Lekstorp sist, då VBK hade väldigt svårt att skapa chanser. Sen gäller det ju även att chanserna omvandlas till mål...

Svårtippat med två lag som vilat länge (VBK spelade 23/4 och MBoIK 20/4)

TIPSOavgjort i en målrik match...

GÖTAHOLM BK - FC ROMA UNITED (19.00 Gamlestadsvallen)

Även denna matchen går på riktigt gräs och Götaholm tränade på G-vallen igår och planen var helt ok. Då får vi dock utgå från att den kommer att klippas tills imorgon.

Götaholm har ju blandat lite en så länge, en vinst, en förlust och en oavgjord. Senast blev det 0-2 mot Björndammen i en frustrerande match. Pedro saknas fortfarande men Shafie är tillbaka i truppen. Hassan Hamada får ju vila efter sitt röda kort mot BBK. Götaholm måste vara på tårna ordentligt då det är ett FC Roma som har imponerat som kommer på besök.

Efter två oavgjorda matcher kom den första vinsten i förra omgången mot Gårda BK med 4-1. Teknik och snabbhet lär det finnas gott om i FC Roma och Götaholm får se upp med Haris Dedic och Jasmin Saric som båda gjort två mål var än så länge.

Götaholmaren har inte sett FC Roma spela ännu så det blir en ny bekantskap...

FREDAG 4/5

LEKSTORPS IF - OLSKROKENS IF (19.00 Lekstorpsvallen)

LIF har två stabila vinster på sina två spelade matcher. Inget vidare skönspel (inte sist mot VBK iallafall) men segern kändes kassaskåpssäker efter en tidig 2-0 ledning.

Kroken har haft en lite tyngre start med två oavgjorda och nu sist en 2-5 förlust mot United Africa. Trots den magra poängskörden har laget visat upp ett stabilt spel och har offensiva krafter i Johan Hellenäs (2 mål) och Marcus Andreasson (3 mål) och de båda oavgjorda matcherna kunde likaväl varit två vinster.

Lite av OIF:s problem har möjligen varit att orken har tagit slut i den andra halvleken. Nu ställs man även mot ett av serien kanske konditionsstarkaste lag. LIF har dessutom inget emot att låta motståndarna rulla en del boll för att sedan ställa om snabbt.

TIPS: Kroken kommer att hänga med ett tag och bjuda på bra motstånd men Götaholmaren tror att LIF tar sin tredje raka seger!

LÖRDAG 5/5

ÖJERSJÖ IF - BOKEDALENS IF (13.00 Öjersjö IP)

Båda lagen spelade bra på försäsongen men när säsongen väl drog igång var BIF som lyckades behålla formen bäst. Två raka segrar och 9-1 i målskillnad. Det ska väl tilläggas att det var mot ett svagt Croatia och mot nykomlingarna Kurdistan.

Öjersjö har två förluster och en oavgjord och letar fortfarande efter serieformen. Ska bli intressant att se hur tränare Fernando Ruiz formaterar sitt lag. Senast saknades nästan en hel startelva och frågan är vilka av dessa spelare som får tillbaka sin startplats.

Öjersjö vimlar av duktiga spelare och ska definitivt inte underskattas på grund av sin dåliga start.

Lägg även till att detta är ett derby så det lär nog smälla rejält.

BIF:s Tobias Johansson har gjort 3 mål än så länge och honom får ÖIF se upp med.  

TIPS: Detta blir BIF:s första stora test och Götaholmaren sticker faktiskt ut hakan och tror på ÖIF-seger i en jämn och tuff match!

UNITED AFRICA FC - BJÖRNDAMMENS BK (14.00 Bergsjövallen)

UAFC har börjat plocka poäng och kanske är de på väg att bli det topplaget de var förra säsongen. Senast blev det 5-2 mot Olskroken efter tre mål av Charles Chibuike, men enligt rapporter var det Calvin Okafor som var bäst på plan.

Björndammen har öppnat stabilt med två segrar och en förlust. Ett hårt jobbande lag med en bra defensiv som sedan kan ställa om snabbt. Dessutom har Andy Jansson varit bra i målet och hållt nollan två gånger redan.

Frågan är dock om BBK orkar stå emot ett bollrullande UAFC?

TIPS: UAFC seger.

GÅRDA BK - CROATIA GÖTEBORG (14.15 Överåsvallen)

Gårda BK har börjat lite sådär och har fyra poäng efter tre omgångar och föll både överraskande och rättvist mot nykomlingarna FC Roma i förra omgången.

Dock får laget tillbaka Peter Carlsson och Josef La Carrubba som var avstängda sist.

Vilket lag Croatia kommer med är det nog ingen som vet, med ett möjligt undantag för tränare Dragan Prorokovic. Ställer Croatia upp med samma lag som sist mot Öjersjö så kommer det bli riktigt jobbigt. Detta trots klasspelare som Alexander Nylin (som alltså ställs mot den klubben han tränat och spelat med hela försäsongen), Boris Lesic, Henok Berhane och Alan Amin.

Spelar Gårda lite smart och får Croatia att jaga boll så borde det inte vara några problem för Överåslaget.

TIPS: Gårdaseger...

---------------------------------------------------------------------------

Kurdistan står alltså över denna omgång...

---------------------------------------------------------------------------

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0