tog en underbar och tämligen rättvis trepoängare i värmen denna fredagsafton då Öjersjö kom på besök till Gamlestadsvallens hyfsat jämna gräsmatta. Götaholm hade knopat ihop följande lag:

Sanan
Gap
Nico

Den största överraskningen är ju självklart att Shahram vaktade kassen. Aleks skulle ha spelat men fick förhinder.

Götaholm börjar ganska piggt och har lite halvchanser och ett par hörnor i början. Abdi får lite bollar att jobba på och det känns bra. Götaholm kommer upp bra i sin press och kan flytta upp laget. Öjersjö kommer dock in i matchen och Mikael Kubic får lite bollar att jobba med i djupet och de hittar även lite rull på mitten. Saim Duman får några bollar på sin kant och skapar oreda.

Det känns ändå som Götaholm är lite hetare. Abdi springer bra och är nära att rinna igenom några gånger. Freddie är nära att sätta dit den vid första stolpen på ett inspel och Abdi har en bra boll till Rasta utanför straffområdet men träffen är för klen. På en av Götaholms hörnor går målvakten ut och boxar bollen och till slut får Hassan på en nick som går mot det öppna målet. En ÖIF-spelare hinner dock rensa precis innan mållinjen och domaren väljer att fria även om många Götaholmsspelare skriker för mål.

Götaholm tar dock ledningen i matchen. JK slår en frispark på mittplan till Hassan i djupet och han kan spela in bollen till Abdi, som mycket snyggt språngnickar in bollen i mål!

Öjersjö är som sagt inte ofarliga och skapar några halvchanser och även en riktigt bra chans. En frispark slås snabbt i djupet in i straffområdet mot Kubic som följer med bra och drar bollen direkt mot mål. Shahram kommer dock ut riktigt bra och gör sig stor och räddar bollen! ÖIF har även lite hörnor som blir luriga då Götaholm inte riktigt får undan bollen. Även en frispark blir farlig men Shahram kan tippa den till hörna.

Götaholm gör dock även 2-0 innan halvtid. Freddie jobbar till sig en frispark precis utanför straffområdet. Rasta kliver fram och bollen sitter över muren och rakt upp i krysset! Eller...kanske inte riktigt, men mål blir det iallafall. ÖIF:s målvakt står väl lite fel och har dessutom solen i ögonen. Rasta lägger en låg boll i målvaktens hörn och det är dessutom lite trafik in i straffområdet och han ser den alldeles för sent och 2-0 är ett faktum!

Götaholm har även ett gyllene läge att göra 3-0 efter fint spel. Tyvärr är det fel gubbe som ska slå den avgörande passen. Rasta får bollen på kanten och ska bara lägga in den framför mål till tre framstormande medspelare. Passen blir dock för snäv och målvakten kan knipa den!

2-0 i halvtid och det känns som Götaholm har hyfsad koll på matchbilden i värmen. Samtidigt vet man att ett ÖIF-mål gör att det i högsta grad är match igen!

Tyvärr är det just detta som händer ganska tidigt i den andra halvleken. Duktige Marcus Halldin har flyttat ut på ÖIF:s vänsterkant och skapar lite halvchanser direkt. Götaholm blir lite avvaktande och ÖIF trycker på. Målet kommer på en frispark (möjligen ett inlägg) där just Halldin når högst, även om han är omgiven av tre Götaholmsspelare. Nicken letar sig förbi Shahram nere vid ena stolpen och nu är det verkligen match igen!

Precis efter detta har dock Götaholm en jättechans att gå upp i en tvåmålsledning igen. Pedro smeker fram en Xavi-pass till Abdi som blir helt fri, men tyvärr så missar han målet!

ÖIF trycket avstannar lite och det känns som Götaholm tar över taktpinnen igen och har lite halvchanser fram till 3-1. Värmen tar även ut sin rätt och det blir en hel del böljande spel fram och tillbaka. ÖIF försöker ofta hitta Kubic och Halldin i djupet och Götaholm svarar med att leta efter Abdi, Sanan (som kommit in), Hassan och möjligen även Rasta i omställningsspelet. Shafie och Pedro (så länge han orkade innan han bytte med Nico) hittade lite bra kombinationer på mitten och fördelade passningarna bra.

Som sagt en hel del tunga ben vid det här laget och lagen turas om att anfalla. ÖIF flyttar upp folk vilket stundtals ger ett visst tryck men samtidigt ger det Götaholm ytor i det offensiva spelet. ÖIF har några farliga hörnor som hade kunnat ställa till det för Götaholm. Samtidigt har Götaholm bra kontringar där det mycket väl hade kunnat bli mål, men det blir lite omständigt. ÖIF har ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet men skottet går utanför.

Med 10 minuter kvar kommer dock 3-1 målet. Abdi tar ner en boll precis utanför straffområdet men det är Sanan som kliver fram och drar en välplacerad yttersida förbi målvakten!

Den sista delen av matchen flyttar ÖIF upp en massa folk men Götaholm står emot och har även några bra kontringslägen.

En riktigt skön seger, som sett över hela matchen, kändes rättvis. Götaholm hade de lite hetare chanserna och tog framförallt tillvara på sina chanser.

Shahram gjorde en riktigt bra match i målet och blandade plockade höjdbollar med goa TV-räddningar!

Backlinjen var stabil och ett särkilt utropstecken på JK som var grym matchen igenom!

Hassan oroade på sin kant och låg bakom mycket farligheter. Det är även skönt att ha två så bollsäkra innermittfältare som Shafie och Pedro.

Skönt även att se att Abdi fortsätter att göra mål och att Sanan får stänka dit sitt första för säsongen!

Lekstorp hade inga problem alls att köra över Bokedalen hemma på Lekstorpsvallen denna fredagskväll. 1-0 redan i den femte minuten genom Daniel Lübbe och sedan ökade Daniel Jonasson på med sitt första mål för säsongen i den 25:e minuten!

3-0 målet (som kom i den andra halvleken) ska enligt rapporter varit riktigt snyggt. Johan Hedström satte ditt pannan på en hörna och bollen letade sig in i krysset!

Sebastian Fransson och Pontus Larsson avslutade målskyttet.

Enligt de knapphändiga rapporterna var det en stabil seger för LIF där Bokedalen hade väldigt lite att säga till om.

Götaholmaren har inte så mycket info om denna matchen, men enligt en mycket besviken Toni Ceesay var det en match som Marieholm (trots en utvisning i första halvlek) borde ha vunnit. Dock behöver man göra fler mål än motståndarna och så var inte fallet. Det var annars just Ceesay som gav MBoIK ledningen efter en kvart. I matchminut 36 blir dock Amir Sadikovic utvisad. Götaholmaren vet inte exakt vad som hände men en hyfsad gissning är väl att det var målchansutvising och straff? Precis efter det röda kortet gör nämligen Boris Lesic 1-1 på just en straff.

I början av den andra halvleken lyckas även Croatia göra både 2-1 och 3-1. Först genom vane målskytten Alexander Nylin och sedan genom den kanske lite ovane målskytten Nermin Dzerahovic.

Marieholm får in en reducering genom Cuneyt Secilmis men Croatia håller alltså undan.

Croatia vägrar släppa taget om toppen och Marieholm får ta nya tag...

---------------------------------------------------------------------------------

Imorgon ska det bli intressant att se om Kurdistan dyker upp till matchen mot UAFC. Annars är det färdigspelat för KIK.