Snurr...

Nu har plötsligt resultatet i matchen mellan Lekstorp och FC Roma försvunnit från förbundets hemsida. Det konstiga är dock att matchrapporten (med alla mål och varning) ligger kvar om man klickar på matchen.

Rykten att matchen skulle fått ett nytt datum är inte sant. Det gamla speldatumet (16/5) står kvar. Det enda förbundet har gjort är att plocka bort själva resultatet och LIF:s poäng, lagens mål från den matchen och ändrat lagens spelade matcher.

Det troligaste är väl att förbundet har någon form av egen utredning på gång eller att domarrapporten kommer att diskuteras på något möte.

Rent spontant känns det dock väldigt konstigt att matchen skulle spelas om. Det troligaste känns väl som att resultatet kommer att stå sig. Möjligen en 3-0 seger för LIF då domaren var tvungen att bryta matchen på grund av att Roma-spelarna slogs. Detta hände ju till exempel förra året då Björndammen fick en 3-0 seger i efterhand mot United Africa efter att domaren känt sig hotad av UAFC-spelare...

Vi kan ju bara vänta och se vad som händer...

Debatten rasar dock vidare angående matchen på Götaholmarens Facebookgrupp. Tyvärr känns det väl som den håller på att spåra ur med personangrepp och en massa grejer som egentligen inte har med saken att göra.

Problemet är ju att det inte är en antingen eller fråga. Det är ju inte så att antingen håller man med LIF eller så håller man med Roma. Det hände ju en massa saker under denna matchen:

1. LIF-klacken. Personligen tycker jag att det blev olyckligt med "HATA ROMA" lakanet, men detta känns ganska uträtt. Roma har till och med fått en ursäkt från en medlem i klacken som förklarade att de inte ens visste att FC Roma bestod av romer och att om det visste att det skulle uppfattas som rasistiskt så hade de självklart aldrig gjort det. Annars stöder Götaholmaren inställningen att supportrar ska älska och inte hata. Så, där känns det inte som det finns så mycket mer att säga...

2. Själva matchen. Här går åsikterna isär. LIF menar att det var en tuff match mellan seriens två obesegrade lag men ingen utöver det vanliga. I jämna fotbollsmatcher förekommer det ibland tjafs och lite provokationer men att inga rasistiska saker sades. Från Roma-håll hävdas det att det förekom rasistiska inslag, glopord och provokationer.

Ingen av sidorna kommer att ändra inställning. Götaholmaren var inte där och kan inte avgöra själv. Känns inte som vi kommer längre där...

3. Bråket i slutet. Här råder det väl ingen tvekan (oavsett vilket lag man spelar i) om att detta var totalt galet och att det självklart inte hör hemma på en fotbollsplan. Här skämde vissa spelare i FC Roma ut sig ordentligt.

Alltså inte så mycket att snacka om här heller...

Det känns väl som att det är bättre att lägga detta år sidan och fokusera vidare på de positiva sakerna med 6A!

---------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon spelas två matcher i den 8:e omgången:

ONSDAG 23/5

OLSKROKENS IF - BJÖRNDAMMENS BK (19.30 Överåsvallen)

Kroken vilade i den senaste omgången och har inte spelat sedan den 9/5 då det blev en storvinst över Västkusten (7-2). Truppen är ute på Krokens hemsida och de flesta "tunga" (valfri tolkning) verkar vara med. Skytteligaledare Marcus Andreasson är med, även Jonas Söderström (som satt på bänken) sist. Mittlåset med Peter Gustafsson och Anders Hellenäs är också med och så är även den andra brodern Hellenäs. Martin Hernefors saknas dock. Kroken har också fått in ett intressant nyförvärv i ytterbacken Lee Brustad (från Lunden) som verkar ha imponerat.

BBK tog en viktig seger sist med 4-2 över Västkusten, efter att ha avgjort i den första halvleken (3-0). Kroken lär få se upp med BBK:s snabba omställningar på Anton Linde, Navid Parsa och Rasmus Lihnell

TIPS: Svårt, har Kroken bevarat formen? Ja, tror Götaholmaren, Kroken-seger!

VÄSTKUSTENS BK - FC ROMA UNITED (19.30 Kviberg)

VBK jagar fortfarande sina första poäng för säsongen och hoppas få med alla sina nyckelspelare till denna matchen. I förra matchen föll laget på en usel första halvlek och sedan räckte det inte att man höjde sig i den andra.

FC Roma föll sist mot Marieholm med 1-4 men får nu tillbaka duktige Haris Dedic (tre mål än så länge).

Roma får akta sig för underskattning då VBK, även om de ligger sist, har en väldigt massa duktiga fotbollsspelare som av en eller annan anledning inte fått till det denna säsongen.

TIPS: Blir nog jämnare än många kanske tror. Götaholmaren drar till med oavgjort!

---------------------------------------------------------------------------

Götaholm tränade idag och Abdi bjöd på en anatomilektion! Han hade visst fått en blå tumme på foten!

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0