Tung gårdag...

Det var inte mycket som stämde för Götaholm i gårdagens förlustmatch mot Croatia. Så här startade Götaholm iallafall:

Pedro
(kom till den andra halvleken pga av tentaskrivande)

Tyvärr så var det redan ofokuserat hos Götaholm innan matchen ens hade börjat och det hjälpte inte att Croatia dök upp en kvart innan matchen.

Croatia var lite hetare i inledningen och skapade lite oreda hos Götaholms försvar. Boris Lesic och Alexander Nylin hittade lite samspel och Croatia hade lite halvchanser. Götaholm spelade dock upp sig och kom in i matchen. Tyvärr slogs det bort väldigt mycket passningar och inlägg denna dag.

Både Abdi och Tobbe får lite bollar att jobba på i djupet och de är sånär på väg igenom några gånger. Shafie sliter på mitten och få ett par frisparkar med sig som lyfts in mot mål. Efter halva den första halvleken så tar Croatia dock ledningen. Bollen kommer in i straffområdet och Götaholm går bort sig i sin markering för plötsligt står unge Amar Peric helt sopren och kan placera in 1-0!

Spelet böljar lite fram och tillbaka men Götaholm kan skapa ett litet tryck mot Croatias mål med en hel del hörnor och inlägg. Croatias målvakt Vural "Vurre" Kokulu plockade dock ner allt. Tobbe får den bästa kvitteringschansen när Nico sticker in bollen i straffområdet. Avslutet blir dock tamt då Tobbe tror att han är offside, vilket han inte var.

Croatia har också chanser, Muhamed Kopriva fick bland annat ett friläge men missade.

Croatia går alltså till halvtidsvila med en 1-0 ledning efter en ganska jämn halvlek där Croatia började bäst men tröttnade sedan lite och Götaholm kunde trycka på lite. Tyvärr var det si och så med koncentrationen hos Götaholm och även inställning.

Tyvärr för Götaholms del avgörs matchen direkt i den andra halvleken. En av seriens bästa spelare Alexander Nylin, som Rasta och Freddan hade hyfsad koll på i den första halvleken, gör två mål på två minuter.

2-0 målet kommer efter att Croatia bryter en långboll från Freddan. Rasta hinner inte hem på rätt sida och bollen spelas till en felvänd Croatiaspelare som har Freddan i ryggen. Bollen klackas snyggt vidare till Nylin som kommer på överlapp och har en helt ren kant att springa på. Han bryter in mot mål och kan placera in bollen via den bortre stolpen även om vinkeln är dålig.

3-0 kommer minuten senare och efter en spelvändning av Croatia får Nylin bollen utanför straffområdet. Rasta kliver ut men Nylin trampar förbi i sidled och kan bomba in bollen innan Aleks hinner reagera.

Pang, pang och rullgardin ner för Götaholm. Ett Croatia som har en 3-0 ledning att gå på är jobbiga att möta, särskilt med så pass många bollskickliga spelare som kan hålla i bollen. Götaholm skapar dock mängder med chanser i den andra halvleken och hade laget fått in en tidig reducering så kanske det hade blivit lite spännande. Tyvärr blev det istället en kavalkad av dåliga avslut och felbeslut. Abdi hade tre-fyra bra lägen, Rasta brände ett friläge från kanten (där Abdi möjligen skulle fått bollen), Sanan kom in och missade öppet mål, Shahram hade en bra chans efter en hörna och även Tobbe hade lägen.

Det var inte så att det bara var Götaholm som hade chanser. I och med att Götaholm försökte trycka på och flytta upp folk blev det chanser för Croatia också. Nylin är nära att bli tremålsskytt då han löper från halva planen med bollen men Aleks räddar. Det kommer även ett 4-0 mål och inte oväntat är det Nylin som ligger bakom även det. Han sticker in bollen till Muhamed Kopriva som kan peta in bollen förbi Aleks.

Båda lagen tröttnar i slutet och det blir långa lagdelar.

En rättvis seger för Croatia då fotboll alltid går ut på att göra fler mål än motståndarna. Sett till målchanser och bollinnehav så var det en jämn tillställning. Väldigt frustrerande då för Götaholm att det stod 4-0 till Croatia på resultattavlan när domaren blåste av matchen...

Det blev oavgjort när FC Roma och UAFC drabbade samman på Gunnaredsplan igår. Enligt rapporterna tillhörde den första halvleken United Africa och de kunde ganska ostört rulla boll då Roma var för passiva. Calvin Okafor kunde även ge UAFC ledningen efter 24 minuter.

I den andra halvleken höjde sig Roma och det dröjde inte länge förrän Sanel Osmanovic kunde kvittera. Det blev lite frustrerat hos UAFC när Roma tog tag i spelet och UAFC fick avsluta med 10 man sedan Ofuokwo Stanley Odogwa fått rött kort. Roma har bud på en straff i slutet men matchen slutar 1-1.

Roma fortsätter att vara obesegrade och i nästa omgång väntar Lekstorp!

Poängen för UAFC tog upp laget i serieledning, men då har LIF två matcher mindre spelade.

Öjersjö låg lite risigt till efter den första halvleken då Kurdistan ledde med 2-1 efter mål av Sarab Khader och Fitim Feka. Mikael Kubic gjorde ÖIF:s mål.

Kurdistan får dock vänta på sin första seger då Öjersjö vände på steken i den andra halvleken. Mikael Nilsson verkade fått med sig lite tur från sin resa till Las Vegas och hittade rätt för första gången denna säsong när han kvitterade. Marcus Halldin (som sågs fira segern på Avenyn lite senare på kvällen) gav ÖIF ledningen lite senare.

ÖIF kunde senare gå upp till 5-2 och klättrade i och med detta upp till en sjundeplats i en väldigt haltande tabell.

Marieholm tog en fin seger idag över ett Björndammen som fortsätter att släppa in mängder med mål. I de tre senaste matcherna har det blivit 17 mål i röven!

Enligt uppgifter var det dock en spelmässogt ganska jämn match där dock Marieholm tog vara på sina chanser, något som BBK inte gjorde. Milad Mehrbeheshti inledde målskyttet, men den som tog tillvara på chanserna bäst var Jimmy-Cannon Nwadinkpa som svarade för ett hattrick! Anton Linde gjorde BBK:s mål och både han och Ivan Boberg Jovanovic hade flera klara chanser. Boberg Jovanovic kom inte närmare än en ribbträff.

Toni Ceesay, som sprang Göteborgsvarvet på fina 1:49:11 i lördags, gjorde Marieholms sista mål. Det var stundtals ganska hårt spel och särskilt när det gällde att stoppa Linde. I stort sätt nästan alla Marieholms gula kort kom i samband med ojustheter mot den snabbe anfallaren.

------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Göteborgsvarvet var det fler 6A-profiler som deltog. Lekstorps lagkapten Robin Granqvist sprang runt på 1:36:10, en riktigt bra tid. Hur många motlägg han vann under loppet framgår inte...

Även de gamla götaholmarna Martin Ljungdahl (1:40:12) och Robin Larsen (1:49:38) tog sig runt.

Dagens viktigaste fotbollsresultat: Stoke-Bolton 2-2. Efter att ett heroiskt kämpande QPR inte orkat hålla sin 2-1 ledning mot titelkämpande City (efter att idiot-Barton skämt ut sig igen) så var de tvungna att förlita sig på att Bolton inte skulle vinna. Så: