Tungt, tungt, tungt...



Det blev en riktigt tung förlust i Götaholms riktiga hemmapremiär på Gamlestadsvallens gräsmatta. Tyvärr var uppladdningen inte optimal då vissa spelare hade glömt att ställa väckarklockan. Laget såg iallafall ut såhär:

Aleks
Freddan-Filip-Rabih-Koffe
Rasta(C)-Shafie-Nico-Tobbe
Sanan-Freddie

Bänken:
Abdi
Shahram
JK
Johan

På genomgången innan match pratade Götaholm att Roma kommer att sätta hög press direkt i matchinledningen och att det därför är extra viktigt att vara på tårna. Självklart är det första som händer i matchen att Roma sätter hög press och vinner boll och kan komma runt på Götaholms vänsterkant. Inlägget går på marken och förbi alla och vid bortre stolpen hinner inte Rasta med och Sanel Osmanovic är först och kan stöta in bollen i mål. En katastrofstart för Götaholm och självklart en drömöppning för FC Roma.

Fyllda av självförtroende så öser FC Roma på och det blir snurrigt hos GötaholmRoma har mycket boll och Götaholm har svårt att hitta rätt i sina positioner. Roma är nära några gånger till och har bland annat ett rungande ribbskott (möjligen från Mahmoud Hammudeh) och även en boll till inne (på en underbar cykelspark) men den dömdes bort för offside. När den värsta pressen har lagt sig kan Götaholm äntligen hitta lite spel. Sanan och Freddie hittar lite samarbete och är nära att rinna igenom några gånger men Romas backlinje med Noah Widmark i spetsen håller rent. Götaholm får sin bästa chans på en inåtskruvad hörna som landar på foten på Freddie mitt framför mål. Han hinner dock inte trycka ner bollen och den går över.

I slutet av halvleken mattas Romas intensitet en del och Götaholm kan flytta upp spelet och jämna ut matchbilden. Roma är dock livsfarliga i sina omställningar på Hammudeh som spjutspets och sina snabba yttrar. Det är nära att de rinner igenom några gånger men Götaholm löser detta och Filip växer till en jätte i mittförsvaret.

En halvlek där Roma dominerar i början och har bud på flera mål men där Götaholm äter sig in i matchen och jämnar ut spelet i slutet av halvleken.

Tyvärr för Götaholms del börjar FC Roma hetast även i den andra halvleken och har några chanser direkt. Bland annat en boll som räddas på mållinjen och ett skott som smiter precis utanför. Det blir dock inga mål och Götaholm börjar få lite tryck på Roma som verkar tröttna lite. Abdi och Shahram kommer in på topp och Abdi får en del bollar att jobbar med. Även Tobbe får en hel del på sin kant och kan komma till en del inlägg.

Götaholm försöker trycka upp laget och oftas lyfts det längre bollar. Roma faller tillbaka och ställer sedan om snabbt och då blir det farligt. Götaholm skapar ett par hyfsade chanser i den andra halvleken. Ett inlägg hamnar hos Rasta men han får ingen träff med vänstern. Abdi har ett läge där han vänder i straffområdet men han får inte heller någon bra träff. I slutet av matchen får Götaholm en hel del frisparkar och de lyfts mot mål. Rasim Husejnovic gör det dock riktigt bra i Romas mål och han är bra med när Götaholm flyttar upp spelare.

Roma har även de chanser i slutet och har ett ypperligt frisparksläge och även en nick över precis framför mål. Aleks är även bra med och stoppar några genomskärare som håller på att bli till frilägen.

En riktigt tung förlust för Götaholm som aldrig riktigt hämtade sig från mardrömsstarten. Roma har ett riktigt intressant lag med ett stabilt försvar och sedan snabba och tekniska spelare framåt. Så länge de orkade hålla pressen uppe var de riktigt jobbiga att möta. När den lagt sig var det jämnare. Tyvärr hittade Götaholm aldrig något riktigt spel på marken utan det blev ett väldigt rakt och långt spel.

En rättvis seger för FC Roma då fotboll i slutändan alltid handlar om att göra fler mål än motståndarna. Även chansmässigt hade Roma ett övertag. Götaholm får jobba vidare med två viktiga matcher nästa vecka.

Det ska bli intressant att se hur långt Roma kommer att räcka...



Det var inte bara Götaholm som åkte på en tung förlust denna afton. Västkusten inkasserade sin fjärde raka förlust och parkera sist i tabellen. Det är ju bara fjärde omgången men självklart en jobbig inledning för VBK.

Marieholm var alltså laget som vilat bäst och de kunde även ta ledningen tidigt i matchen genom Jimmy-Cannon Nwadinkpa efter ett friläge. Precis innan halvtid kunde dock måltjuven Martin Delmoro kvittera. VBK:s Adilson Lima fick kliva av i den första halvleken och självklart ett avbräck för VBK.

MBoIK återtog dock ledningen en kvart in i den andra halvleken. Enligt förbundets sida så var det nyförvärvet Ilaz Tahiri (som kom från Qvidings juniorlag inför säsongen) som gjorde målet men enligt rapporter från Marieholm (eller rättare sagt Toni Ceesay) så var det han som gjorde målet. Götaholmaren får helt enkelt lita på detta. Rutinerade Ceesay gjorde även 3-1. Västkusten trycker på för en reducering och då blir det ytor bakåt och med en kvart kvar fastställder Ousman Sonko slutresultatet till 4-1Götaholmaren har missat att den gamle Elisedalspelaren Sonko numera spelar för MBoIK.

Enligt kapten Ceesay var det en tuff match, men då väldigt många spelare känner varandra så gick det aldrig över gränsen.

Vinsten skjuter upp Marieholm till en femteplats i en haltande tabell...

#6

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är väl klart ni förlorar med er bäste spelare på bänken i varje match. Pinsamt

2012-05-04 @ 20:07:04
Postat av: T

Håller med ovanstående. Uppenbarligen var han inte SÅ viktig för Götaholm..... Man borde ju släppa honom eftersom han ändå sitter på bänken.

2012-05-04 @ 20:59:42
Postat av: Götaholmaren

Antar att det är Abdi ni menar. Han skulle spelat från start men försov sig och kom fem minuter innan matchen började. Senast mot Björndammen spelade han från start och matchen innan hade han inte hunnit göra så många träningar. Skulle kanske vara mer orolig om mitt lag startade med spelare över 50...

2012-05-04 @ 22:43:10
Postat av: T

Jag också, om det innebar att man inte vann någon match. Dock så var inte det fallet.......

2012-05-05 @ 07:48:55
Postat av: T

Jag också, om det innebar att man inte vann någon match. Dock så var inte det fallet.......

2012-05-05 @ 07:49:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0