WE ARE GÖTAHOLM!

Götaholm tog en riktigt underbar seger hemma på Gamlestadsvallen när Bokedalen besegrades med 2-0 i en händelserik match. Götaholm ställde upp med följande lag:

Nico

Uppvärmingen kändes för en gångs skull bra och det var skönt att ha tillbaka vår bollsäkre spanjor Pedro på innermittfältet. Filip hade förhinder till samlingen och kom sent vilket gjorde att Shahram spelade mittback de första 20 minuterna, något han gjorde riktigt bra!

Götaholm öppnade matchen bäst och Shafie och Pedro tog tag i taktpinnen direkt på mitten och det mesta av spelet var förlagt på Bokedalens planhalva. Götaholm visade prov på tålamod, stundtals bra rull och variation i passningsspelet. Götaholm skapar inga jättechanser men har bland annat en frispark från kanten efter att Rasta blivit fälld. Obekräftade källor hävdar att han ryckte (!) och sen blev fälld. Götaholm skapar även några halvfarliga hörnor och både Abdi och Tobbe är på väg igenom några gånger. Även en hel del inlägg och inkast som tar sig in i BIF:s straffområde.

Även om Bokedalen sällan har något längre bollinnehav på Götaholms planhalva i början av matchen blir det farligt när de ställer om snabbt. Särskilt farligt blir det när duktige Niklas Nilsson får bollen. Han hade några räder som höll på att bli farliga och även några skott utifrån. BIF har även några friparkar då laget lyfter upp sina duktiga huvudspelare.

Götaholm fortsätter att ha bra kontroll under halvleken även om spelet jämnas ut lite mot slutet. Abdi har ett bra genombrott men får inte till skottet och en inspel från Tobbe når Rasta som dock inte hittar tillbaka till Abdi i mitten. Bokedalens bästa chans kommer på ett skott av Mauricio Romero som Aleks räddar men Jan Matuszczyk hugger på returen. Som tur är kommer han ur vinkel samtidigt som Aleks följer med bra ut och täcker.

0-0 i halvtid och Götaholm har varit det hetare laget även om de riktigt vassa målchanserna saknades.

I den andra halvleken är det Bokedalen som börjar bäst. Nyinsatte Kamal Warsame skapar lite oreda och Bokedalen avlossar en hel del skott utifrån som Aleks dock har bra koll på. Niklas Nilsson blir fälld precis utanför straffområdet men som tur är för Götaholm går frisparken i muren. Efter ett tag in i den andra halvleken släpper Bokedalens tryck och Götaholm kan spela sig in i matchen igen. Abdi har en jättechans att ge Götaholm ledningen men han lyfter bollen över i fritt läge.

En kvart in i den andra halvleken kommer dock Götaholms ledningsmål. Efter fint spel på mitten hittar Abdi in med ett instick till Tobbe som blir fri rakt framifrån. Han gör inget misstag och kan kyligt rulla in bollen i mål förbi en utrusande Sebastian Zangenberg i BIF:s mål.

Efter målet har Götaholm en period med hel del chanser att även göra 2-0. Adbi får två jättelägen, först på en Rasta-frispark från kanten som landar precis framför mål men bollen går över och sedan på en nick. Shahram (som kommit in igen) får en pass snett-inåt-bakåt i straffområdet men hans bredsida räddas av Zangenberg. Abdi hittar Rasta i djupet men han kommer lite ur vinkel men går ändå på skott (möjligen borde han passat tillbaka till Abdi) och bollen tar i den första stolpen!

Götaholm gör inga mål på alla sina chanser och istället är det Bokedalen som flyttar upp i slutet på matchen för att försöka kvittera. Götaholm får mest slå ifrån sig men har några riktigt bra omställningslägen då BIF går ned på en trebackslinje. BIF skickar mycket långa bollar och Rabih och Filip löser det mesta. De djupledsbollar BIF försöker hitta bakom Götaholms backlinje blir ofta för långa och rinner ut till Aleks. Det kommer även ett par distansskott men inget som inte Aleks löser. Som sagt får Götaholm ett par gyllene kontringslägen när BIF trycker på. Det blir dock svettigt när BIF flyttar upp en massa spelare i slutet.

I den 87:e minuten är Niklas Nilsson på väg runt på Götaholms vänsterkant. Rabih kliver ut för att bryta men tacklingen kommer helt fel och träffat Nilsson väldigt olyckligt på foten. Domaren verkar vara rätt placerad och tvekar inte att ta upp det röda direkt. Det blir otäckt då Nilsson vrider sig smärta och får bäras ut på bår.

Ett avbrottet kommer Bokedalens frispark och alla BIF-spelare förutom Zangenberg lyfter upp. Den inåtskruvade frisparken går mot bortre stolpen och ser ut att gå förbi alla men en BIF-spelare slänger sig fram och slår in bollen med handen! Domaren blåser och pekar mot mitten varpå en massa Götaholmsspelare springer fram för att protestera och det blir lite tumult. Domare förklarar dock till slut att det är frispark för Götaholm. Omöjligt att veta om han ändrade sig efter protesterna eller inte men skönt iallafall att inte målet godkändes då det inte var något snack om att BIF-spelaren slog in bollen med handen.

Matchen återupptas och precis innan domaren blåser av kan Götaholm avgöra matchen helt. Hassan snappar upp en misslyckad nick av BIF-försvaret och kan spela in bollen framför mål. Där kommer Rasta som lyckats skaka av sig sin försvarare. Avslutet är inte bra och går rakt på målvakten men bollen skruvar sig iallafall in i mål till slut!

Götaholm gör en bra match med stundtals riktigt fint spel. Det skapas en hel del riktigt vassa målchanser och med lite mer skärpa hade det kunnat bli några mål till. Shafie och Pedro dominerade mitten i den första halvleken och Filip var som vanligt kung i backlinjen. Aleks var riktigt stabil och detta har möjligen att göra med att Juventus säkrade Serie A-titeln! Tobbe och Abdi sysselsatte försvaret med sin löpningar! Shahram visade att han är väldigt användbar då han spelade både mittback och anfallare!

Efter två raka förluster var det underbart med en seger och nu ser vi fram emot Gamlestadsvallen-derbyt på lördag mot Croatia!

Götaholmaren hoppas att det inte var för allvarligt med Bokedalens Niklas Nilsson och att han återhämtar sig snabbt!

Bokedalens referat är redan uppe och hittas HÄR.

Lekstorp fortsätter att övertyga och att ösa in mål. 18-1 på fyra matcher är sjukt imponerande!

Även om LIF tog ledningen tidigt genom Marcus Johansson och även skapade en del chanser i början så blev LIF lite bekväma efter detta och Björndammen tog över spelet. Dock utan att skapa några jättechanser.

I den andra halvleken börjar dock målen trilla in och på 20 minuter (mellan matchminut 60-80) går LIF upp till 5-0. Bland annat genom ett hattrick av Niclas Eliasson, rykten säger att det inte hör till vanligheterna. Bakom de flesta av LIF:s mål låg dock Niklas Berglind med fyra framspelningar. LIF hade även en 16-årig vänsterback vid namn Stefan Andersson.

Hattrickmannen Eliasson och matchen framspelare Berglind.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

UAFC ångar på och visar att de inte tänker släppa iväg Lekstorp i toppen. Götaholmaren har inte så mycket fakta om matchen förutom matchrapporten. UAFC kunde iallafall ta ledningen när mannen med det sköna namnet Charles Chibuike kunde göra sitt fjärde mål för säsongen i den 10:e minuten. Rutinerade Samir Abbas ökade på innan halvtid. En kvart in i andra kunde en av förra årets bästa UAFC-spelare, Calvin Okafor, göra sitt första mål för säsongen.

Croatias Adnan Gashi passade på att ta ett rött kort i slutet.

Kroken följde upp sin fina vinst mot Marieholm med en ännu finare då Västkusten besegrades med hela 7-2! För VBK är det nattsvart för tillfället. 5 raka förluster och noll poäng!

Den första halvleken var jämn, rent målmässigt iallafall, då lagen gjorde två mål var. I den andra halvleken exploderade dock Kroken och gjorde fem mål!

Hade Lekstorps Ultras varit på plats hade de fått svar på frågan "Vem fan är Såsen?" då han svarade för två mål i slutet av matchen och verkade vara kvitt sin skada. Även Jonas Nordsten blev tvåmålsskytt. Jonas Söderström svarade inte för något mål men han verkar vara på väg tillbaka då han återfanns på bänken...

Viktiga poäng för Kroken som kliver uppåt i tabellen. Jobbigt för VBK som är förankrade i botten...