PFC-intervju och lite annat...

Götaholmaren tog sig ett snack med Jonatan Borg från nykomlingarna i 6A Partille FC:
Götaholmaren börjar med att hälsa PFC välkomna till 6A!
 

Tack!

 

Hur känns det att till slut gå upp (efter kval) och sedan till slut hamna i 6A?

 

Det känns väldigt bra att gå upp och att då hamna i 6A. Vi blev ju först placerade i 6C och de timmarna vi i så fall skulle vara tvungna att lägga på vissa matcher lockade inte alls. Vissa pratade till och med om att kanske lägga skorna på hyllan om det skulle blivit verklighet.

 

För de som inte känner till Partille FC kan du redogöra lite för hur laget blev till?

 

Partille FC har sin bakgrund i Partille IFs C-lag. För några år sedan startades det ett C-lag i PIF där de flesta spelarna kom ifrån PIF på ett eller annat sätt, vissa direkt från seriefotbollen och andra från olika långa uppehåll från det gröna fältets schack. Det vanns ett par serier när det så bestämdes att göra ett A-lag av det. Partille IF blev alliansförening med de två fotbollsklubbarna Partille IF FK (gamla PIF numera div 4) och Partille IF FC under sina vingar. Tanken med detta är att det ska finnas ett alternativ till PIF för framför allt de juniorer som kommer upp till seniorverksamheten men känner att de inte kanske vill satsa och träna flera dagar i veckan. Istället för att de då slutar ska PFC finnas och ge dem ett alternativ. För er som tror att detta gör att vi kan låna div 4-spelare när vi behöver har helt fel, det behövs som alltid övergångspapper. :):)

Det verkar finnas en hel del rutin i laget. Är det några gubbar som är särskilt viktiga?

 

Haha, jo rutin finns det! :P:P Tror vi är 12 spelare i laget som även var med och vann 6A 2004 med PIF och flera av oss har sedan spelat både division fyra och tre. Har aldrig varit ett fan av att lyfta fram enskilda spelare men kan ju säga att många av oss är bra på att stå rätt och känner varandra utan och innan, och det kryddat med ett gäng 20åringar som inte har några problem med att springa en massa ger en riktigt bra mix.

 

Hur ser det ut med nyförvärv inför nästa säsong? Några tunga namn på väg in?

 

Vi har en del trådar ute men inget klart ännu. Kan även komma att bli någon mer på ledarsidan.

 

Du hade en riktigt fin blogg om Partille IF när du spelade där. Är det några planer på att dra igång en PFC-blogg?

 

Kul att du tyckte om den. Den bloggen startades som ett komplement till tränares mångåriga blogg för att ge spelarens synvinkel på fotbollslivet. Den hette ju InsidePIF och snart ploppade det även upp en OutsidePIF som en skadad spelare skrev, och kort därefter även en OldsidePIF som skrev om oldboysen. Det gick även rykten om att en OffsidePIF var på gång... Det behövs läggas ner en hel del tid för att hålla uppe en bra nivå på en blogg och känner inte att jag har den tiden just nu. Är mäkta imponerad över din blogg och det arbetet du lägger ner, gött jobb!

 

Hur bra koll har du på 6A och lagen i serien?

 

Har väl en del koll men det kunde varit bättre. Förutom Jedinstvo och Somalia var det ett tag sen jag mötte nåt av lagen i serien. Ska försöka kolla lite träningsmatcher innan seriestart. Annars är ju ett bra sätt att hålla koll på Götaholmaren. :):)

 

Om du får sia om framtiden, hur går det för Partille FC i 6A 2013?

 

Alltid svårt att säga men tror vi håller oss kvar med lite marginal i alla fall.

 

Tack så mycket och lycka till!

 

Tack själv och detsamma!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lekstorp lämnade 6A och en hel del starka profiler lämnade då serien. Nu lämnar en av de största profilerna LIF. Danny Höglund lägger skorna på hyllan. Som flerbarnsfarsa satsar han på familjen och han ska även tillbaka till skolbänken. Respekt för det tycker Götaholmaren...

 

Känns dock inte helt främmande att herr Höglund kanske dyker upp med en kommentar eller två ändå på Facebooksidan.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Götaholm genomförde en riktig bra träning idag på ett kallt Kviberg. Det känns som det snart kommer att kunna presenteras ett par nyförvärv av bra klass...

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Götaholmaren funderar även en hel del på framtiden för bloggen och förhoppningsvis kommer detta leda till positiva förändringar!

 

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0