Blytungt Bokedalen & inför fredagens matcher!

Bokedalen var piskade att få med sig poäng ifrån bortamatchen mot Olskroken, men så blev inte fallet. Trots en hel del bollinnehav för Bokedalen var det hemmalaget som var effektivare och som gjorde mål på sina chanser.

Det var dock Bokedalen som började matchen hetast och som skapade några halvchanser i början. Det blev inget mål och istället kunde Olskroken ta ledningen genom Lee Brustad efter 18 minuter. Bokedalen fortsätter att äga bollen mer i den första halvleken, dock utan att skapa några jättelägen.

I den andra halvleken börjar regnet ösa ner och det påverkar självklart spelet på planen. BIF skapar några bra lägen i början genom Erik Westermark men inga mål. Istället gör Kroken 2-0 genom Jens Qvarfordt.

Lagen byter en del chanser i den avslutningen av den andra halvleken men det blir inga fler mål.

Bokedalen har nu en sista chans att ta poäng då de ställs mot Björndammen i lagets sista match för säsongen. Förlust där och då kan bara två jätteförluster för VBK i deras sista två matcher rädda BIF.

FREDAG 5/10

LEKSTORPS IF - GÅRDA BK (19.00 Lekstorpsvallen)

En riktig svår match för jagande LIF. Förra helgen blev det ju en lite oväntad förlust mot Öjersjö, men fredagens motståndare Gårda hjälpte till när laget slog United Africa

Det var inte bara en tung förlust för LIF, laget får dessutom klara sig utan en av sina bästa spelare, Marcus Johansson, som blev utvisad sist. Dessutom spelar inte förre Gårda-spelaren Niklas Söderberg, han står på tre gula och är avstängd men hade enligt uppgifter ändå vilat mot sin gamla klubb. Annars ser Lekstorps trupp som vanligt stark ut.

Gårda har inga avstängningar inför matchen och kommer till matchen med fin form. Laget har vunnit sina fem senaste matcher, även om 5-0 vinsten mot Bokedalen blev till en 0-3 förlust. Gårda är dessutom det enda laget som slog LIF under våren. Lagets bäste målskytt, Simon La Verghetta, missade matchen sist mot UAFC men väntas spela. Dock kommer Gårda att få klara sig utan den viktige mittbacken Alexander Bergman och det är även frågetecken på försvarskollegan Christopher Bratt.

Skulle LIF förlora så är det mycket möjligt att det är kört för Gråbolaget. I så fall står hoppet till att Götaholm tvålar till United Africa på lördag.

TIPS: Kommer bli en bra fotbollsmatch mellan två bra lag. LIF har kniven mot strupen men hemma i Gråbo löser man detta. LIF-seger!

BJÖRNDAMMENS BK - CROATIA GÖTEBORG (19.00 Furulundsplan)

Ännu en match som inte betyder något på pappret. BBK har etablerat sig som ett stabilt mittenlag och återfinns på sjätteplats men har chansen att ta sig upp en placering, på rivalen Öjersjös bekostnad. Något som säkert sporrar BBK-spelarna.

Croatias form har varit riktigt usel under hösten. En poäng (3-3 mot Götaholm) är det enda som laget skrapat ihop på de åtta höstmatcherna. Dessutom fick laget tre spelare utvisade sist mot Olskroken. Trion Alan Amin, David Celerie och Savud Jakupovic kommer alltså att missa denna matchen.

TIPS: BBK är starka hemma på Furulund och Croatias är helt ur form. BBK-vinst.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon släpps kanske det mest underhållande Rasta-TV avsnittet hittills! Missa inte det!