Helgens 6A-fotboll!

Så här ser helgens matcher i den näst sista omgången i 6A ut:
 
LÖRDAG 13/10
 
GÖTAHOLM BK - LEKSTORPS IF (14.30 Kviberg)
 
Pressen ligger på LIF som måste vinna för att tvinga fram en avgörande match om seriesegern i sista omgången mot United Africa. Ett kryss skulle ge en teoretisk chans i sista matchen men då måste LIF vinna med två mål, om nu Götaholmarens noteringar stämmer.
 
Matcherna brukar vara jämna mellan lagen, även om det var ett tag sedan Götaholm stod som segrare. Förra året blev det två uddamålsförluster för Götaholm och i våras vann LIF hemma i Gråbo efter att Fredrik Nodin gjort matchens enda mål.
 
LIF kommer med en stark trupp som vanligt och inga avstängningar som stör. Dock står en del spelare på två gula kort och ett tredje skulle ju betyda avstängning i den sista matchen. Vi får se hur tränarduon Holm/Dahlström resonerar, det går ju att spara spelare med kort och inte riskera avstängning men förlorar LIF spelar det ju ändå ingen roll.
 
Götaholm föll mot serieledarna UAFC sist med till slut ganska klara 0-4, även om Götaholm hade en bra period i slutet av den första halvleken som kunde gjort matchen mer spännande.
 
Shahram Mansouri fick sitt sjätte gula kort mot UAFC och är därmed avstängd på lördag. Frågetecken för Filip Boidache pga av jobb.
 
ÖJERSJÖ IF - VÄSTKUSTENS BK (13.00 Öjersjö IP)
 
VBK kommer att ha förutsättningarna klara för sig innan matchen börjar. Har Bokedalen misslyckats med att ta poäng mot Björndammen så är VBK klara för fortsatt spel i 6A. Visst, det finns en teoretisk risk att två jätte-jätteförluster för VBK skulle ge laget sämre målskillnad än Bokedalen men då skulle laget behöva tappa 18 mål på de avslutade två matcherna.
 
ÖIF har haft en fin höst och har chans på fjärdeplatsen. Laget är det enda, förutom Marieholm, som har två spelare över 10 mål, nämligen Mikael Nilsson (13 mål) och Marcus Halldin (12 mål). Laget har visat fin lagmoral under hösten och vänt en hel del underlägen till vinster. Theo Markusson fick rött kort sist och är avstängd.
 
Trots sin jobbiga tabellplacering så har Västkusten tagit en del poäng på sistone och fick in en livsviktig kvittering mot Bokedalen i sin senaste match.
 
TIPS: ÖIF känns mycket starkare även om VBK skulle vara tvingade att ta poäng. ÖIF-seger.
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0