Slaskfot!

Götaholm föll idag mot serieledarna United Africa med till slut ganska klara 4-0, även om Götaholm hade lägen att ställa till det i toppen.

Götaholm startade iallafall med följande lag (tanken var att Felix skulle starta men hans jobbskada satte stopp):

(Felix)

Inte oväntat var det UAFC som började med en hel del bollinnehav och skapade lite lägen. Charles Chibuike var aktiv på sin högerkant och kom till en del inspel och Calvin Okafor på den andra kanten oroade också.

Götaholm börjar lite oroligt och vågar inte riktigt hålla i bollen när de får den. Ofta blir det lite chansartat. UAFC skapar även några riktigt bra lägen i inledningen. Aleks får göra en riktigt bra reflexräddning efter ett inlägg och ett inspel till öppet mål från en meter missas på något konstigt sätt av UAFC-spelaren som lyckas slå knut på sig själv. Det verkar dock som domaren blåste för offside.

Götaholm hittar lite spel och Tobbe får några bollar att jobba på, ofta var det Rasta som skravade (enligt källor vann han varenda nickduell i matchen!). När Götaholm äntligen kan etablera lite spel på UAFCs planhalva så är det UAFC som kan ställa om och göra mål. Tobbe jobbar bra på kanten men slår bollen rakt i gapet på vindsnabbe Saidi Ishola. Han tar sätter fart mot mål och lägger bollen helt enkelt förbi Götaholms backlinje och springer efter själv. Ingen hänger med och han kan enkelt rulla in bollen förbi en utrusande Aleks.

UAFC fortsätter att föra spelet och det dröjer bara fem minuter innan 2-0 målet kommer. Ett inlägg från Okafor från UAFCs vänsterkant bröstas ner i Götaholms straffområde och Tersoo Tyoer kan till slut tåa in bollen i mål.

Götaholm jobbar sig dock in i matchen även om UAFC fortfarande har mycket boll. Tobbe kommer i en fin löpning in i straffområdet och målvakten kommer ut. Tobbe rundar Okotie Robo i United Africas mål och kommer ner till kortlinjen där han spelar in bollen. Rasta kommer löpande mot mål samtidigt som en UAFC-försvarare och tyvärr lyckas han bara få in UAFC-spelaren i målet och inte bollen.

Precis innan halvtid får dock Götaholm ännu en utmärkt chans att göra mål efter ett fint anfall. Aleks hittar Rasta med ett snabbt utkast och Rasta vänder spelet till Abdi på den andra kanten. Han i sin tur hittar Tobbe perfekt i djupet och UAFC:s målvakt kommer ut. Tobbe petar förbi bollen och går omkull efter kontakt med målvakten och domaren pekar på straffpunkten (om det hade funnits någon på Kviberg).

Abdi stegar fram men får en riktig slaskträff och bollen studsar innan den når målet. Bollen går iofs ganska långt till vänster men Robo hinner dit och räddar. Shafie hugger på returen men målvakten räddar igen!

2-0 till UAFC i halvtid efter övertag både i bollinnehav och chanser. Götaholm hade dock två gyllene lägen som tyvärr inte blev mål. Mål på någon av dem och det hade varit en helt annan match i den andra halvleken.

Tyvärr gör UAFC även 3-0 i början av den andra halvleken och det är riktigt vackert. Okafor, som bytt kant (möjligen ville han komma ifrån Rastas och Freddans snabbhet) drog några gubbar, klev innan i planen och drog på med vänstern. Bollen gick spikrakt upp i det bortre krysset och Aleks kan inte göra så mycket.

Intensiteten avtar efter målet och Götaholm sticker upp och har en del halvchanser. Abdi är på väg igenom några gånger och Freddie får en del att jobba på. UAFC kontrollerar dock matchbilden och rullar runt bollen väldigt mycket medan Götaholm jagar.

Det blir även 4-0 efter katastrofal markering på en hörna. Tre Götaholmspelare står och tittar när Ishola mycket vackert drar en volley liggandes i luften och i mål. Som sagt, ett vackert mål men uselt försvarspel.

Resten av matchen spelas mest av och UAFC tar till slut en stabil seger.

Inget snack om att UAFC är ett bra fotbollslag även om delar av bänken kanske inte är ödmjukast i världen ;-). Synd att Götaholm inte kan få in en boll i slutet av den första halvleken för att ge matchen lite nerv i den andra halvleken. När ett så pass bollskickligt lag som UAFC har ett par måls ledning att gå på så är de fruktansvärt jobbigt att möta.

Götaholm står dock upp bra och det är ändå serieledarna som man möter.

Så här i efterhand går det att konstatera att UAFC hade varit klara seriesegrare om Gårda hade slagit Lekstorp igår. Nu blev det inte så utan istället håller Gråbolaget liv i toppstriden.

Det var dock Gårda som började matchen bäst och Simon La Verghetta träffade stolpen efter 20 minuter. Annars spelade LIF som vanligt stablit försvarsspel och kunde även skapa en riktigt bra målchans när Nicklas Berglind provar ett skott som smiter precis utanför. 0-0 i halvtid.

Hemmalaget får lite mer att säga till om i den andra halvleken men det en jämn tillställning som kan sluta hur som helst. I den 70:e minuten lyckas dock LIF ta ledningen efter att Niklas Drott spelat fram bollen till Magnus Andersson som helt fri kan göra 1-0!

LIF har även bud på 2-0 men i den 86:e minuten kommer det en kalldusch signerad Gårdas Sebastian Fernberg! Fernberg är sist på bollen efter lite flipperspel i LIF:s straffområde.

Hemmalaget viker dock inte ner sig och fixar en hörna med två minuter kvar. Danny Höglund lägger den mot den första stolpen och där kommer Marcus Pätsi och kan nicka in segermålet!

Vinner LIF över Götaholm nästa helg så blir det alltså en helt avgörande match mot United Africa i sista omgången. The winner takes it all (eller, UAFC löser det även vid oavgjort).

LIF:s matchrapport HÄR.

Götaholmaren hade väl på känn att Björndammen skulle slå Croatia men att det skulle rinna iväg till 9-1 kändes väl inte helt troligt. Croatia är nog glada att säsongen är över, hösten har ju varit katastrof och laget tog 19 av sina 20 poäng innan sommaruppehållet.

Den första halvleken var dock enligt rapporterna jämn även om Björndammen tar ledningen med 2-0, genom Christer "Flis" Petersson och Anton Linde. Marko Delic reducerar sedan mycket snyggt när han dunkar in en frispark via ribban! Innan halvleken är slut ökar BBK på till 3-1 genom Navid Parsa.

I den andra halvleken tar BBK över helt och gör två snabba mål och sedan drar Croatias målvakt Nermin Hodzic på sig två gula kort för snack och åker ut. Även om den gode Wessam Abdelrazek bara verkar ha bokfört ett. Det var ju iofs en del kort att hålla reda på...

BBK slår inte av på takten och matchen slutar 9-1!

Marieholm öppnar med att göra mål nästan direkt genom Ahmed Abdullahi sen backar laget hem och lägger sig lite på försvar, något som inte hör till vanligheterna för seriens målgladaste lag. Efter 20 minuter så blixtrar Öjersjö till och Mikael Nilsson kan göra två mål och vända matchen för ÖIF!

Strax efter detta slocknar elljuset på Gunnaredsplan och det tar 15-20 minuter innan matchen är igång igen.

Det verkar som det var hemmalaget som tjänade mest på avbrottet för när matchen kommer igång igen så kan Milad Mehrbeheshti kvittera och precis innan halvtid kan Fidan Hyseni drar upp en straff i krysset! I samband med straffen får även Theo Markusson sitt andra gula kort och blir utvisad.

Halvtidsledning för Marieholm med 3-2 efter en första halvlek där ÖIF hade övertaget innan avbrottet men Marieholm var starkare efter.

I den andra halvleken har MBoIK en hel del chanser att utöka ledningen men istället kan ett ÖIF med tio man kvittera i slutet genom lagkapten Henrik Krook efter en hörna!

Marieholm hade ju en teoretisk chans att vinna serien inför matchen men eftersom både LIF och UAFC vann sina matcher i denna omgången så försvann den chansen. Skulle LIF förlora båda sina återstående matcher och MBoIK vinner sina så slutar laget tvåa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren ska försöka hinna med en skytteligauppdatering imorgon...