Lekstorp-Croatia och lite toppen & bottensnack!


Croatia är inget favoritlag för Lekstorp och den senaste segern inför detta mötet kom för nästan exakt två år sedan. Då blev det 3-2 hemma på Lekstorpsvallen med Johan Hedström som oväntad tvåmålsskytt!
 
I fredags blev det dock vinst för det grönklädda Gråbolaget, men det satt långt inne. LIF hade det mesta av bollinnehavet i den första halvleken men till en början skapades det inga farliga chanser och inte jätteövertygande spel från hemmalaget. Croatia kunde försvara sig framgångsrikt och ligga på kontring. Emil Syrén får göra en riktigt fin räddning på ett skott utifrån.
 
Lekstorp höjde sig dock i slutet av den första halvleken och ofta var det Daniel Jonasson som oroade Croatiaförsvaret. Det var även Jonasson som gav LIF ledningen precis innan halvtid. Sebastian Fransson tog sig fram på sin kant och kunde hitta in med en perfekt passning mellan Croatias mittbackar och där dök Jonasson upp och placerade in bollen.
 
Den andra halvleken blir jämn och det blir mycket ställningskrig. Croatia bjuder stundtals på fint spel men utan de riktigt heta chanserna. LIF kämpar och gör det bra och kan ta sin fjärde 1-0 vinst för säsongen. Det hettade även till en del i den andra halvleken vilket de sex gula korten vittnar om.
 
Alan Amin som var på väg bort från Croatia spelade med laget igen.
 
LIF:s matchrapport hittas HÄR.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren tar en liten titt på både toppen och botten och hur det ser ut för lagen som kämpar där!
 
Vi börjar med kampen om seriesegern:
 
1. United Africa FC 16 (spelade matcher) 47-15 +32 42p
2. Lekstorps IF 15 (spelade matcher) 37-7 +30 38p
 
UAFC:s kvarstående matcher:
 
Öjersjö (h)
Gårda (b)
Götaholm (h)
Lekstorp (b)
 
LIF:s kvarstående matcher:
 
Bokedalen (b)
Öjersjö (b)
Gårda (h)
Götaholm (b)
UAFC (h)
 
Om nu LIF slår Bokedalen så är det en poängs skillnad igen med lika många matcher spelade. Lagen har kvar att möta samma tre lag (Öjersjö, Gårda och Götaholm) och möts sen sedan själva i sista matchen!
 
Upplagt för en episk direkt avgörande match i sista omgången. Vägen dit är dock inte helt spikrak. Både Gårda och Öjersjö har visat riktigt bra form på sistone och även om de två topplagen kommer att vara favoriter så får de verkligen se upp. Även Götaholm har ju hittat lite form på sistone. Det känns som LIF levt lite farligt på sistone även om laget har sju raka matcher utan förlust (sex vinster och en oavgjord). Av dessa sex vinster så är fem med uddamålet. Försvaret imponerar fruktansvärt mycket och sju insläppta och 10 nollor är otroligt bra men anfallsspelet kanske kan ställa till det i slutkampen.
 
Liten fördel för UAFC då de leder och har lite bättre målskillnad. Om det dock skulle komma till en helt avgörande match ute i Gråbo i sista omgången så håller Götaholmaren Lekstorp som favoriter. LIF är väldigt starka hemma och har aldrig förlorat mot United Africa på deras tre möten.
 
Om vi kollar på botten ser det ut så här just nu:
 
10. Västkusten 16 (spelade matcher) 24-56 -32 5p
------------------------------------------------------------------
11. Bokedalen 15 (spelade matcher) 9-54 -45 5p
 
VBK:s kvarstående matcher:
 
Croatia (h)
Bokedalen (b)
Öjersjö (b)
Gårda (b)
 
Bokedalens kvarstående matcher:
 
Lekstorp (h)
Marieholm (b)
Västkusten (h)
Olskroken (b)
Björndammen (h)
 
Fördel VBK i nuläget, även om det bara är på målskillnad (en målskillnad som BIF inte lär ta ikapp). Bokedalen lär nog inte slå Lekstorp och då har båda lagen fyra matcher kvar att spela.
 
Nyckelmatchen kommer självklart att vara när lagen möts. Eftersom VBK har bättre målskillnad så känns det som en VBK-vinst där och saken är klar. Bokedalen har dock på pappret lite lättare motstånd. Marieholm lär de inte rå på men både Olskroken och Björndammen ligger i ingemansland och formen är upp och ner.
 
VBK har förutom BIF tre luriga lag. Croatia, Öjersjö och Gårda. Öjersjö och Gårda har visat fin form på sistone och klättrat i tabellen och där kommer det att bli tufft att ta poäng. Croatia har däremot dalat i tabellen och där kan kanske VBK hitta några viktiga poäng...
 
Fördel VBK men troligtvis så avgörs det när lagen möts och det kommer bli en helt öppen match!
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0