Snurr...

Detta dök idag upp på Götaholmarens Facebooksida:
 
 
Gårdas Sebastian Fernberg spelade alltså matchen mot Bokedalen (26/8), men enligt förbundet skulle han ha varit avstängd.
 
Götaholmaren har nu dubbelkollat (möjligen trippelkollat) hur det ligger till:
 
Omgång 3. FC Roma United - Gårda BK. Gult kort till Fernberg.
Omgång 16. Gårda BK - FC Roma United. Gult kort till Fernberg.
Omgång 17. Croatia Göteborg - Gårda BK. Gult kort till Fernberg.
Omgång 18. Gårda BK - Bokedalens IF. Fernberg spelar.
 
Alltså, förbundet har helt rätt och Fernberg skulle ha varit avstängd men spelade. Alltså kommer Gårdas 5-0 vinst förvandlas till en 0-3 förlust. Bokedalen är självklart de stora vinnarna, istället för en 0-5 förlust blev det alltså en 3-0 vinst. Tre livsviktiga poäng och en massa nyttiga plusmål.
 
Den stora förloraren är Västkusten som åker under strecket igen. Både VBK och BIF stod på 5 poäng innan detta (VBK låg före på bättre målskillnad) men nu kommer BIF alltså att kliva upp på 8 poäng. Självklart även surt för Gårda BK, som möjligen kan tappa någon placering, men laget är ju varken inblandade i botten eller den absoluta toppen.
 
Tyvärr har Götaholmaren en roll i detta misstag från Gårdas sida. Så här skrev Götaholmaren inför matchen mellan Gårda och Bokedalen:
 
Imorgon söndag spelas den 18:e omgången klart:
 
GÅRDA BK - BOKEDALENS IF (16.15 Överåsvallen)
 
Gårda har kommit igång bra efter sommaren och slog Croatia senast med hela 6-1. Laget har klättrat upp till en fjärdeplats med möjligt häng på Marieholm som ligger trea (tre poäng efter OM det blir vinst mot BIF).
 
Enligt Götaholmarens beräkningar är Sebastian Fernberg avstängd pga för många ostskivor.
 
Bokedalen spelade riktigt jämnt mot Öjersjö sist men föll med uddamålet. Nils Hallgren missar dock matchen mot Gårda pga av tre gula kort. BIF:s trupp ser annars stark ut. Dessutom har laget gjort klart med ett nyförvärv. 20-årige mittfältaren/anfallaren Simon Tengfjord är klar för klubben. Tengfjord kommer närmast från Sävedalens juniorer och kommer dock inte att vara spelklar till morgondagens match.
 
Bokedalen ska absolut inte underskattas pga av deras tabelläge men Gårda verkar ha hittat formen. Bröderna Gokah har börjat göra mål och Simon La Verghetta ligger som vanligt med i skytteligatoppen. Defensivt löser Alexander Bergman det mesta.
 
TIPS: Gårda får tipset!
 
Götaholmaren hade alltså rätt från början, att Fernberg skulle vara avstängd. Innan matchen kontaktades dock bloggen av Gårdas tränare Rikard Johansson. Både han och Fernberg var säkra på att han bara hade två gula inför Bokedalenmatchen. Vi dividerade fram och tillbaka och dubbelkollade Gårdas matcher och båda kom fram till att han hade nog bara två gula. Vilket alltså skulle visa sig vara fel. Konversationen avslutades av Rikard (med de nu i efterhand tragikomiska orden): Jaja, vi chansar!
 
Tyvärr missade alltså bloggen, Rikard Johansson och Sebastian Fernberg själv att han skulle varit avstängd mot Bokedalen.
 
Götaholmaren beklagar självklart sin inblandning i att detta blev fel. Möjligen var det att Fernberg blev varnad i båda Romamatcherna (och att dessa matchrapporter inte längre finns på nätet) som ställde till det.
 
Trots detta är det självklart i slutet alltid föreningens ansvar, och möjligen den enskilde spelarens ansvar, att hålla koll på sina varningar. Tyvärr för Gårda BK så har det väl varit lite turbulent i klubben med bland annat tränarbyte och då är det kanske svårt att ha full koll på alla korten.
 
Götaholmaren gör sitt bästa för att hålla koll på alla fakta men ibland blir det ändå fel. Det är trots allt 163 olika 6A-spelare som fått gult kort än så länge denna säsongen (enligt Götaholmarens beräkningar).
 
Så är det...
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0