Barndomens hjältar

Nästan alla fotbollsälskare kan, om de tänker tillbaka, hitta det där ögonblicket, den där dribblingen, den där matchen, det där målet, som gjorde att livet i fortsättningen skulle kretsa väldigt mycket kring den gröna mattans schack.

För ung för de svenska landslagsframgångarna på 70-talet och lite för gammal för att den oförglömliga VM-sommaren 1994 skulle vara min första fotbollsförälskelse. VM i Mexiko 1986 gled förbi ganska obemärkt, även om man som vuxen skulle komma att älska turneringen som en av de bästa någonsin.

Fotboll hade innan handlat om något man spelade med kompisarna i pojklaget eller på skolgårdens grusplan. Visst, man kände till Maradona och några andra världsspelare men det var inget man la ner någon större energi på. Men, den sommaren skulle allting ändras.

Den 25 juni 1988, fyra dagar innan min nionde födelsedag.  Jag sprang ut i trädgården till min far, som rensade ogräs, för att berätta att Holland precis hade tagit ledningen i EM-finalen mot Sovjetunionen. Min far hade nämligen hållit Sovjetunionen som knappa favoriter i drabbningen på Olympiastadion i München. Holland hade växt fram som favoritlaget under turneringen och den absoluta favoritspelaren hade gett Holland ledningen med en kraftfull nick i nättaket. Efter en halvtimmes spel hamnade bollen efter en holländsk hörna hos Erwin Koeman på högerkanten. Ett långt inspel hamnade hos Marco van Basten som slängde sig och nickade tillbaka bollen in i mitten och där kom han farande: Ruud Gullit. Nicken var hård som ett skott och en av världens bästa målvakter, Dasajev, var chanslös. Kanske var det kaptensbindeln, eller kanske var det att han hade nummer tio, men troligast av allt var det håret som gjorde att jag fastande för denna mittfältsgigant. Han var utan tvekan den coolaste fotbollspelaren jag någonsin hade sett. Detta var början på en idoldyrkan av stora proportioner. Gullit fick nästan en helt egen vägg i pojkrummet som pryddes av urklipp från EM-guldet med Holland och framgångarna med AC Milan. Skapelsen kröntes av en bild av Gullit med tillhörande autograf. Tidningen Buster hade i varje nummer adresser till europeiska storlag och jag hade helt sonika skrivit ett brev till AC Milan och bett om Gullits autograf. Till min stora förtjusning hade det ett par veckor senare dykt upp ett brev poststämplat i Italien. Att det holländska fotbollsgeniet hade tagit sig tid att signera en autograf till en nioåring långt bort i Sverige minskade självklart inte min kärlek.

Det var dock inte bara ikonen Gullit som fångade mitt intresse, hela det holländska laget och hela turneringen har etsat sig fast i mitt minne. Det holländska laget kryllade av färgstarka spelare, den hårdskjutande Ronald Koeman, Gullits parhäst Frank Rijkaard och självklart den kliniske målskytten Marco van Basten som gjorde ett hattrick mot England i gruppspelet och det underbara volleymålet i finalen. Kanske var det alla coola namn, Hans van Breukelen, Adri van Tiggelen och Berry van Aerle. EM var vid den här tiden inte den storturnering som den vuxit till. Åtta lag, två grupper, de två bästa lagen i varje grupp till slutspel. Turneringen kryllade dock av storstjärnor, inte minst på målvaktssidan, förutom nämnda Dasajev vaktades Italiens mål av Walter Zenga, Andoni Zubizarreta stod för Spanien, engelsmännen hade Peter Shilton och Irland hade Pat Bonner. Tyskarnas lag, som skulle vinna VM två år senare, myllrade av världsstjärnor: Brehme, Klinsmann, Kohler, Matthäus och Völler. Lineker, Vialli och Butragueño, alla var med.  Alla dessa stjärnor var dessutom samlade i Paninis gula EM-album som till slut var fullständigt efter att alla veckopengar gått till samlarbilderna och de sista kvarstående bilderna hade bytts till på skolgården eller till och med skickats efter direkt från Panini.

Turneringens då yngste spelare och även han en favorit, Paolo Maldini, har nu spelat sin sista match för AC Milan och därmed blev han den siste spelaren från den förtrollade EM-sommaren 1988 att lägga skorna på hyllan. Över tjugo år senare är cirkeln på något sätt sluten.

Väggen i det gamla pojkrummet hemma i föräldrahemmet är dock orörd, tidningsurklippen är lite gulare och det signerade fotot lite dammigt men varje gång jag kliver in där förvandlas jag till en åttaårig pojke igen som precis träffat sin stora kärlek.


Tomtecupen!

Efter lite återbud (bland annat på grund av ryggskada efter för mycket pingisspelande på Wii) kom Götaholms BK till start i den klassiska Tomtecupen med följande lag: Mackan, Tobbe, Freddan, Nemo, Martin J, Ljungan, Edvardsson, Victor och Johan Torsholm (som smög in som en joker).

I gruppen ställdes man mot kommande 6A-kollegan FC Bosona (som vann 7A), Bosna IF (4:a i 6D) och Hovås Billdal IF (som slutade 9:a i 4B).

Det laget som kommer från en lägre division får börja matchen med en straff för varje division som skiljer. I första gruppmatchen vann FC Bosona över Hovås Billdal med 3-1. Eftersom jag bara såg slutet vet jag inte om Bosona gjorde något mål på sina tre straffar men det utgår jag ifrån.

Götaholm började alltså mot Bosna IF och den matchen vill nog laget helst glömma. Väldigt rörigt och väldigt få målchanser för GBK. Martin J hade ett hyfsat långskott som målvakten fick sträcka ut sig på men det var nog den enda. Bosna trillade boll och skapade en del men det var inte förrän Götaholm började få gula kort (vilket resulterar i en minuts utvisning) som Bosna gjorde mål. Freddan, Tobbe och Johan Torsholm tog varsitt gult kort och ett tag satt både Tobbe och Freddan utvisade, vilket betydde att GBK spelade 3 mot 5. Bosna vann till slut matchen med 2-0. Lite bilder från matchen:

Tobbe kliver inte undan...

Freddan får en ostskiva och får vila i en minut...

Tobbe tycker synd om sin bror och gör honom sällskap ;-)

I nästa match i Götaholms grupp besegrar Bosna Hovås Billdal med 3-1, efter att bland annat Sonny Karlsson snyggt dunkat in en av deras bonusstraffar.

I nästa match ställdes Götaholm mot FC Bosona. FC Bosonas bonusstraff klarar Mackan! Götaholm spelar upp sig och är med bra i matchen. Götaholm gör också matchens första mål när Bosona har en spelare utvisad. Nemo rullar över bollen till Tobbe som kan klippa in 1-0. Detta är ett resultat som står sig men Bosona har några riktigt bra lägen som borde resulterat i mål. Matchen artist var annars Johan Torsholm som under ett byte lyckades snubbelfinta bort sig, missa ett jätteläge när bollen fastnar under hans sko, och göra en underbar överstegsfint som avslutas med att han trillade omkull. Efter detta blev Johan en klar publikfavorit och det gick ett sus genom publiken varje gång han kom in. I FC Bosona återfanns för övrigt Dani Hodovic.


I den sista matchen mot Hovås Billdal hade Götaholm två bonusstraffar. Victor började med att slå en ganska dålig straff då han helt enkelt går fram och skjuter rakt på målvakten. Den andra straffen är dock högklassig, Jonas Edvardsson smyger fram och kan retfullt enkelt peta in bollen mellan benen på målvakten. GBK börjar alltså matchen med 1-0. Matchen i sig var ganska avslagen och Hovås hade mest boll men skapade inga jätteheta chanser och det kändes som GBK hade koll på läget. Götaholm vaskar fram en och annan halvfarlig chans men det ser ut som matchen kommer att sluta 1-0 till Götaholm. Med 27 sekunder kvar kommer dock kvitteringen, ett inspel framför mål som tar på Edvardsson (tror jag iallafall) och ställer Mackan. Riktigt surt och nu var GBK tvungna att ha resultatet med sig i sista matchen mellan Bosna och FC Bosona. Ljungan var annars het i denna match och lyckades med bedriften att trycka en motståndare i den enda meter ribbstol som fanns i hallen. Han hade även en superfrispark som smet precis över ribban ;-)

Eftersom både Bosna och FC Bosona klarade sig vidare på oavgjort så kändes det som matchen skulle sluta lika. Självklart skulle vi här på Götaholmaren aldrig anklaga några lag för läggmatcher men matchen slutade iallafall 0-0 och både Bosna och FC Bosona gick då alltså vidare. Vi önskar självklart dessa två lag lycka till i slutspelet!
 
Götaholms insats var godkänd men inte så mycket mer. GBK är inte känt för att vara något fantastiskt inomhuslag. En oavgjord, en förlust och en vinst får anses som helt ok.

Det var som vanligt mycket folk på läktarna och bra stämning i Angeredshallen. Många kända ansikten och både nuvarande och gamla götaholmare. Pontus Svedberg och Tom Berndtsson dök upp tillsammans med den gamle götaholmaren Niclas Andersén, som nu spelar i IFK Göteborg. Mange var där med bröderna Wedberg. Götaholmslegenden Claes Carlsson syntes även till i vimlet. Sladjan, Valle och Lati var även där. Det hängde även lite spelare från 6A-kollegan Olskroken på läktaren.   

Det finns även en hel del filmklipp från Tomtecupen som numera ligger uppe på YouTube. Här kommer länkarna:

Tobbe gör 1-0 mot FC Bosona.

Johan
får publikens stöd i matchen mot FC Bosona och Tobbe trixar.

Johan showar och FC Bosona missar ett jätteläge.

Victor missar Götaholms första bonusstraff mot Hovås Billdal.

Edvardsson sätter iskallt den andra bonusstraffen mot Hovås Billdal.

Nemo missar ett jätteläge mot Hovås Billdal.

Mackan får göra en svettig räddning mot Hovås Billdal.

Ljungans superfrispark.

Bosnas Sonny Karlsson gör ett snyggt straffmål.

Mackan klarar FC Bosonas bonusstraff.

Klipp från Götaholm-Hovås Billdal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I den andra gruppen imponerade Rannebergens IF 3 då de vann sin grupp på 7 poäng och inga insläppta mål. Johan Hellenäs som varit och tränat med Götaholm återfanns där. I gruppen fanns även Marieholm BoIK (som spelar i 6A nästa säsong), Tölö IF och Hyppelns IF. Marieholm tog sig vidare som tvåa i gruppen trots att man förlorade med hela 6-0 i första matchen mot Rannebergen.

Kvällens mål stod nog Tölös målvakt för då han dribblade hela motståndarlaget innan han hängde in bollen. Tölö förlorade dock matchen med 3-1.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var gött att se lite fotboll och se två av de nya lagen i 6A, Marieholm och FC Bosona.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frågan är dock om det sett annorlunda ut om den där Rasta varit med i Götaholms matcher? Troligtvis hade det sett ut så här ;-)

Efter två raka förluster för QPR var det kanske många som väntade på det stora rastet, men med två segrar (4-0 kross av Swansea och 2-0 borta mot Coventry idag) leder QPR serien med 7 poäng!

#6 


 


Lekstorp vaknar till...

Från att det varit helt tyst om Lekstorps IF sen serien tog slut (laget har inte ens tränat) har laget verkligen vaknat till så här innan jul. Efter lite möten blev det klart med nya tränare och laget kör igång och tränar igen.

Inte nog med detta utan det har även dykt upp en Lekstorpsblogg.

Alltså ännu en blogg från ett lag i 6A. Sådant gillar vi sjäklvklart här på Götaholmaren...

När vi ändå pratar bloggar hittade jag en blogg om Hyppeln som spelar i 6D, så vill man ha lite koll på 6D och ö-laget Hyppeln kan man kolla HÄR. Efter en snabb titt verkar det vara en bra blogg med jämna uppdateringar...

För att piffa till dagens inlägg kommer här en bild på hur Maradona och Claudio Caniggia firade sina mål i Boca Juniors.


#6

Serierna spikade för 2011

Det blev visst ett till inlägg innan julledigheten. Efter lite hjälp hittade vi till slut den slutgiltiga serieindelningen för säsongen 2011. Klicka HÄR för att komma till förbundets sida. Det reviderade dokumentet är den slutgiltiga indelningen och den andra är det första förslaget...

Som väntat ändrades inte 6A, utan den kommer att ha fyra nya lag med: FC Bosona och United Africa FC (från division 7), Marieholm BoIK (från division 5) och till sist Björndammens BK (flyttade från 6B).

Det blev lite ändringar i 6CBK Skjutet, som vi här på Götaholmaren uppfattat det, väljer att stanna kvar i 7:an. Detta gör att Grimmereds BK tar deras plats. I 6D kommer tyvärr inte Bjurslätts IF till start utan där tar IFK Hindås deras plats. BK Wobbler och Cruz Azul IF byter serie med varandra. BK Wobbler hamnar nu i 6B och Cruz Azul IF i 6D...

I förslaget fanns det även en division 8, men den finns inte med i den slutgiltiga indelningen. De nya lagen sätts helt enkelt in i någon av de fyra division 7-serierna. De nystartade Evins KIF som Götaholm skulle ha mött i en träningsmatch hamnade i 7D där mitt gamla lag Rödbo IF befinner sig. Kanske det är en match man borde ta sig en titt på om tillfälle ges...

Ute i den riktiga fotbollsvärlden åkte QPR på sin andra raka förlust (och andra på hela säsongen) mot det gamla storlaget Leeds (semifinal i Champions League 2000/2001) med 2-0 borta på Elland Road. Detta gladde säkerligen den gamle Götaholmsträanren Ronny Svedberg då han har sina sympatier hos den just Leeds. Tyvärr har jag haft mobilproblem i helgen och inte kunnat ta emot varken sms eller samtal ;-) 

QPR leder dock serien fortfarande, 3 poäng före just Leeds som dock har en match mer spelad...

Dagens bild blir den gamle QPR legenden Les Ferdinand som öste in mål senast QPR spelade i högsta ligan:


 #6

En otrevlig överraskning...

Med bara sju gubbar som dök upp till dagens inomhusträning så blev även denna träning inställd men det var inte det värsta med denna dagen...

Sladjan Ilievski lämnar Götaholm för Kortedala!

Detta kom verkligen som en blixt från klar himmel eftersom han tidigare i veckan lovat Götaholms ordförande Roger Olausson att stanna i klubben. Iallafall enligt Roger själv. På dagens inställda träning fick Groggen helt enkelt bara övergångspappret i handen från Sladjan.

Det känns väldigt plötsligt och om det var Kortedala som uppvaktade Sladjan eller tvärt om vet vi inte här på Götaholmaren. Det känns väl mest logiskt att det var Kortedala som kontaktade Sladjan annars är det ju väldigt konstigt att han lovar att stanna i Götaholm och sedan skriva på för en annan klubb, särskilt ett par dagar efter att frimånaden är slut...

Vi får väl utgå från att Götaholm kommer att släppa Sladjan fast man kan ju utgå från att han kanske inte står jättehögt i kurs hos Roger just nu...

Hur som helst så förlorar Götaholm en duktig fotbollsspelare. Sladjan spelade 16 matcher 2010 och gjorde 5 mål och svarade för 8 framspelningar (mest i laget) och svarade för väldigt mycket framåt med sin snabbhet och teknik. Detta kom verkligen fram när han flyttades ut på kanten. Han fick även ett rött kort, kanske ett av de onödigaste någonsin då han efter att ha fått en frispark med sig sa några väl valda ord som domaren hörde, och 3 gula kort...

Sådan här är verkligheten för alla fotbollsföreningar, spelare kommer och spelare går. Det är bara att önska Sladjan lycka till även om det hela kunde ha hanterats lite snyggare...

En annan spelare som lämnat Götaholm är Dani Hodovic. Vi kommer dock möjligtvis att återse Dani under säsongen då hans nya klubbadress är nya 6A-laget FC Bosona. Dani spelade 6 matcher och gjorde 3 mål under den gångna säsongen. Dani lyckades även med bedriften att inte betala medlemsavgift på hela säsongen vilket egentligen borde resulterat i att han inte skulle fått spela alls. Trots detta får vi även önska Dani lycka till...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorps IF verkar äntligen fått lite ordning i klubben. På ett möte i onsdags presenterades nya tränarparet Ingemar Holm och Stefan "Dala" Dahlström. Laget tränar även imorgon för första gången sedan säsongen tog slut. LIF har även klart med två träningsmatcher i februari mot Nol och Nödinge.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detta går att läsa på FC Bosonas gästbok:

Rubrik: Blogg?
Grabbar varför är den orörd i flera månader nu? Blogga om allt, fester, rykten, andra lag, division 6. Det finns två bra bloggare Götaholmaren och Fiskebäcks, kolla på dem för inspiration...

Sånt är alltid trevligt :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårda BK är iväg på cup idag i Jönköping, det är Elmia inomhuscup som gäller...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Serieindelningen har spikats och enligt rapporter så blir det ingen förändring i 6A utan det blir som förslaget. Har dock inte lyckats hitta det på förbundets hemsida. Hittad dock en lista på klubbar som har skulder till förbundet och om de inte kan lösa detta innan året är slut blir det inget spel för dem. Tyvärr är mitt gamla lag Rödbo IF med på listan, dock är det inte jätteförvånande då klubben hade svårt att dra in pengar redan när jag spelade där. Mest anmärkningsvärt är att Västra Frölunda är med på listan. 6A-lagen klarar sig dock...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens bild är en gammal klassiker...

Nu blir det lite uppehåll i Götaholmsaktiviteterna, nästa tillfälle är Tomtecupen (27/12), där GBK spelar sin första match 19.09 mot Bosna IF. 20.21 blir det match mot FC Bosona och 21.15 mot Hovås Billdal...

Götaholmaren kommer även den att ta lite julledigt men uppdateras självklart om något intressant inträffar...

#6


Även en inställd träning är en träning...

Dagens träning för Götaholm blev tyvärr inställd, fast inte förrän vi befann oss på Kviberg och insåg att skaderisken var alldeles för stor. Konstgräsplanen var plogad och snöfri men hal och hårt som betong. Detta var självklart tråkigt då uppslutningen var bra. Istället blev det lite lir för vissa i den lilla gymnastikhallen vid klubblokalen medans andra, lite mer rutinerade, tog en bastu...

Freddan hann iallafall med Dagens Wedberg då han på planen (när vi skojspelade innan vi åkte tillbaka) utbrast: Det är alla mot alla fast jag är med Wedberg!

Johan Hellenäs (från Rannebergen) som varit och tränat med oss lite innan dök upp till träningen. Detta var självklart kul men tråkigt då vi fick ställa in. Vi på Götaholmaren trodde ju att chansen att Johan skulle skriva på försvunnit men han ska fundera på saken. Ett riktigt bra nyförvärv om det skulle gå vägen...

Götaholm fick iallafall en signatur idag, så här ett par dagar innan frimånadens slut, då Felix kompis Johan Lundin skrev på för klubben. Detta var ju inte oväntat då Målvakts-Johan tränat med oss sen slutet av säsongen. Men, välkommen på riktigt!

En annan glad nyhet är att det verkar klart att Sladjan Ilievski stannar i Götaholm!

Sladjans kompis Lati som varit och tränat med oss verkar också vara när att skriva på, men verkar vilja få klartecken från Lärje...

Kortedala har enligt säkra källor gjort klart med några gamla götaholmaren, Pontus Svedberg och Tim Berndtsson ska vara klara för klubben. Då är alla Bröderna Bäver samlade i under samma tak. Ted, Tom och Tim! Tim lämnade ju Götaholm under säsongen för spel med Qvidings juniorlag men har nu alltså dragit vidare till Kortedala.

Rykten säger även att Kortedalas duktige vänsterback Patrik Andersson har tappat lite motivation för fotbollen och inte orkar satsa med Kortedala i 4:an. Detta öppnat ju självklart upp för Pontus att knipa den positionen men också för att Patrik kanske kliver ner i divisionerna. Varför inte till Götaholm?

När det gäller Kortedala verkar det som Utbynäs Aleksander Petrovski (som enligt tidigare osanna(?) rykten kanske skulle komma till GBK) varit där ock tränat och kanske skriver på...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bland 6A-kollegorna har Västkustens BK varit i farten och knutit till sig en rad nya spelare:

Sam Noori (målvakt) - Spelade senast i Kaverös i 5:an, men han har även spelat division 4 med sin moderklubb Bergsjö IF.

Christofer Örling (back) - Spelade senast med Önnereds IK i 5:an, men var med och startade upp VBK och återvänder nu alltså.

Bahador ”Badde” Mohammadi - Spelade senast i FC Södra Ryd i division 5 men har också spelat division 2 med IFK Skövde.

Abelhadi ”Haddi” Jallab - Spelade senast med Tuve IF i division 4.

VBK har dock, som vi här på Götaholmaren trodde, tappat Emil Östberg till en norsk klubb. Även Patrik Filipsson går den vägen.

Verkar vara bra nyförvärv för tränare Kenneth Lindfors (som faktiskt haft Götaholms nya tränare Bengt Jeansson som tränare i Bergsjö IF)...   

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår skrev vi här på Götaholmaren att nykomlingarna FC Bosona letar ny tränare. Det är ju inte så konstigt eftersom deras tränare Darmin Muslimovic ska träna Lärje 2011. Då Darmin även spelade med Bosona i 7:an (och gjorde 10 mål) tappar de både tränare och en duktig spelare. Som Fiskebäcksbloggen var inne på så är Darmin storebror till utlandsproffset Zlatan Muslimovic...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Croatia höll 6A-fanan högt då man blev tvåa i Tomislav Cup i Eskilstuna. Man föll i finalen mot Vladimir Nazor men slog enligt uppgift ut några riktigt bra lag på vägen...

Olskroken spelade Johan Anderssons Minne (som Masthugget håller i) i helgen och exakt hur det gick vet vi inte här på Götaholmaren, men vann gjorde de inte för det gjorde Älvängen. 0-0 mot FC Fiskebäck blev det iallafall. När vi ändå talar om Olskroken verkar det som de kan tappa sin näst bästa målskytt från säsongen 2010. Patrik Thorsson (6 mål 2010) kan vara på väg till Hällesåker IF.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta var nog allt för idag. När Liverpool och Newcastle möttes i helgen satt den gamle storspelaren Peter Beardsley på läktaren, troligtvis eftersom han spelat för båda klubbarna. Därför kommer det en bild på honom här, kanske inte den mest smickrande ;-)


#6


Supertunnel!

Gårdagens inomhusträning för Götaholm bjöd på både det ena och det andra. Om inte minnet sviker hade 13-14 gubbar dykt upp och bland dessa fanns en del gästspelande gamla götaholmare. Både Tom Berndtsson och Pontus Svedberg var där och som vanligt Daniel Wedberg (som verkar ha märkligt svårt att släppa taget om sin gamla klubb). Annars var det inga nya om man inte räknar Lati och Valle.

Eftersom GBK ska ställa upp i Tomtecupen i mellandagarna försökte Groggen spela ihop de spelarna som ska medverka där. Det västklädda laget som alltså skulle finslipa formen inför mellandagarna var lite trögstartade och kom väl aldrig upp i någon riktigt hög klass...

Det fanns dock vissa höjdpunkter under träningen:

Victor (för dagen i sitt Kamerun-linne med Mboma på ryggen) lyckades skada sig när vi körde gris innan träningen...

Edvardsson lyckades med en riktig supertunnelPontus, helt klart träningens höjdpunkt!


I slutet när tempot och nivån gått ner och det var mest plojspel kan möjligtvis, kanske, Rasta ha åkt på en väldigt liten och knappt märkbar "turtunnel" från Groggen (som vaktade ena målet)...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För de lite yngre och inte så ansvarsfulla spelarna vankades det Pokerturnering hemma hos 3 meter dansk på kvällen. Enligt rapporter var det lite oväntat Mange Mangelito som drog hem storvinsten, med kompisen PG som tvåa och sluggern Ljungan som trea. Enligt herr Ljungdahl själv var ändå det viktigaste att han slog ut dansken med en riktig "skithand". Victor fortsätter alltså att underprestera på hemmaplan. Kvällen lär ha fortsatt ut på stan då vissa (inga namn) blev nekade inträde. Detta brukar leda till att det blir Dancing Dingo. Det finns dock ingen säker bekräftning på detta...

Några av Götaholms 6A-kollegor har varit i farten i helgen. Öjersjö och Björndammen har spelat Partille-turneringen Best in Town. Inget av lagen gjorde dock någon kanonturnering. Öjersjö blev sist av sex lag i sin grupp och missade slutspel. Björndammen hade två lag med varav ett blev fyra och gick till kvartsfinal och det andra missade slutspel. Det tog dock stopp i kvarten för Björndammen där de föll mot et av Jonsereds lag. Bokedalen som kvalade sig upp från 6A var också med men de slutade sist i sin grupp. I finalen slog Jonsered (de hade två lag med) Sävedalens U-lag. Mer om Best In Town hittar ni på Inside-Partille-bloggen.

Croatia spelade igår Tomislav Cup i Eskilstuna. En inomhusturnering som anordnas i samarbete med Kroatiska Riksförbundet om jag inte missuppfattat läget. Turneringen är inne på sitt 20:e år och i stort sett är alla lagen kroatiska. Tror även att Velebit från Göteborg är med. Trots lite sökande på Google hittade jag inga reslutat från igår, kan bero på att min kroatiska inte är helt klockren eller att resultaten inte ligger ute ännu...

Det verkar som nya 6A-laget FC Bosona söker ny tränare till 2011. Tror att de haft en spelande tränare förra säsongen och det är nog ett klokt beslut att ha en icke-spelande tränare. Det brukar alltid vara lättare när spelarna kan fokusera bara på att spela...

Det mest spännande nästa vecka är väl att frimånaden tar slut på onsdag, så vi får väl se om det dyker upp några sista-minuten värvningar. Hur serierna kommer att se ut 2011 kommer ju också att spikas i veckan (16/12). I 6A verkar det lugnt men i de andra 6:orna verkar det lite rörigare. Majornas (6C) vara eller icke vara och vilket lag som i så fall tar deras plats är ett debattämne. Se Fiskebäcksbloggen. Det verkar även som Bjurslätt (som jag mött många gånger under min tid i Rödbo) verkar har gjort sitt i 6D. Tråkigt tycker vi här på Götaholmaren...

Om detta alls kommer att påverka 6A är det väl ingen som vet, men troligtvis inte. Det känns mest sannolikt att de bara fyller på med lag från 7:an. Men på torsdag får vi alltså reda på den slutgiltiga serieindelningen...

#6


Imponerande

Trots kallt väder och en precis nyplogad plan var det ändå 20 gubbar på Götaholms träning idag. Imponerande! De två nya killarna (Martin och Jesper) dök upp igen och kände på det. De kommer från Kinna-hållet och har spelat i lite klubbar där men bor nu i Göteborg och är sugna på att lira boll igen.

Träningen var helt ok, det var självklart lite halt och det gällde att sätta bollen på fötterna på sina medspelare. Det bör väl tilläggas att det var det blåa-laget som förde matchen trots en del målsumpande (inga namn)...

Rykten om en rejäl dubbeltunnel i kvadraten innan träningen cirkulerar flitigt...

Kylan kan ha stigit Groggen åt huvudet då han la upp konor längst med ena långsidan...på linjen alltså :-)

Om inte annat var det gött med två målvakter, då Målvakts-Johan och Aleks dök upp...

Ljungan lovade att dominera på mitten i röda laget men höll väl inte riktigt det. Johan Torsholm gjorde dock inte bort sig alls som spelande mittback.

Helgen bjuder på en hel del inomhusturneringar. Ingen dock som GBK medverkar i, man tränar istället inomhus på lördag för att förbereda sig inför Tomtecupen. Den intressantaste cupen i helgen är väl Best in Town där 6A-kollegorna Björndammen och Öjersjö deltar tillsammans med bland annat Bokedalen och Partille IF. Bäst info om hur det gick där hittar man säkert på den underhållande Inside-Partille-bloggen. Olskroken spelar Johan Anderssons Minnescup på söndag...

Vill man ha koll på Götaholmsspelare under lördagskvällen är det nog hemma hos Två meter dansk man ska leta då Utby Poker Challenge går av stapeln med flera tunga namn...

Dagens Wedberg låg i luften men kunde aldrig riktigt fångas. Närmast var Tobbe och Wedbergs (ja, han var där igen och tränade) mycket djupa datorsnack i bastun, det var sladdar, batterier, dosor och fläktar inblandade...

Det var allt för den här gången...

#6 

Humor...

Trots att helgen inte bjöd på några Götaholmsförknippade aktiviteter blev det ändå lite fotboll, och fotboll med 6A-intresse. Min gode vän Ludde undrade om jag ville följa med och spela lite inomhusfotboll i Rosendalshallen, vilket lät som en väldigt bra ide eftersom Götaholms träning snöat inne. Väl där visade det sig vara en go blandning spelare och bland dem återfanns Olskrokenspelarna Yashin Hajee och Jimmy Bernadiné. Alltid trevligt att kunna snacka lite 6A...

Igår var det så äntligen dags för träning igen för GBK. Planen på Kviberg var plogad och spelbar. Antalet spelare var lite mindre än väntat men det kan ju bero på att vissa kanske antog att det skulle ställas in. 13 gubbar blev det iallafall och med Groggen i ena målet blev det två sjumannalag.

Det intressantaste var att två nya spelare dök upp, Jesper och Martin (tror jag de hette iallafall). Det var väl varken kanon eller kalkon, det är ju alltid svårt att avgöra efter bara en träning. Särskilt på en lite halvhal konstgräsplan. Spelet var väl annars sådär och det slarvades en hel del. Ändå gött att träna igen...

Efter träningen togs ett lag ut till torsdagens träningsmatch mot Evins KIF (före detta BK Elit) men när vi kommit tillbaka till klubblokalen hade Groggen fått ett meddelande om att Evins inte kunde få ihop folk på grund av sjukdom. Lite märkligt med tanke på att de har 34 spelare i truppen. Märkligare blir det när man kollade deras hemsida och kunde läsa att matchen inte kunde spelas på grund av en snötäckt plan och för att det skulle bli minusgrader på torsdag. Konstigt eftersom vi precis genomfört en träning på planen och att det enligt SMHI skulle bli ca -5 på torsdag. Visst, minusgrader och inget kanonväder men helt klart spelbart. Evins har idag ändrat på sin hemsida och nu står det att: Det blir ingen match. Våra spelare är sjuka och det är flera minusgrader på torsdag.

Helt klart synd, många hade sett fram emot att spela match. Det är ju ett bra tillfälle att testa lite nya spelare. Hade även varit roligt att se vilken nivå Evins KIF hade varit på. Självförtroendet är det dock inget fel på. Detta går att läsa på deras hemsida:

Ett lag från division 7 har filmat många av deras matcher från detta året.. Titta gärna på videorna för att se och jämföra med oss.
Ni märker säkert att vi har en mycket högre nivå en dem.
Det laget som har filmat alla matcher har gått vidare till division 6, men alla matcherna är från division 7 detta året.

Roligast är ju självklart meningen om att "ni märker säkert att vi håller en mycket högre nivå en (än) dem". Alla som spelat fotboll i de lägre divisionerna och filmat matcher vet att det inte ser jättesmickrande ut. Laget de talar om är för övrigt Landala...

I gästboken går det även att läsa: Men frågan är:Kan vi spela 11-manna tillsamans? Vi måste bevisa det genom matcher. Jag hoppas att vi vinner. Vi kan vinna om vi bara koncentrerar oss och inte springer för mycket, för då blir vi trötta.

Eftersom jag aldrig sett laget spela eller känner till deras spelare kan jag självklart uttala mig om hur bra laget är. Detta ska självklart inte ses som ett påhopp på Evins KIF eller deras spelare och vi här på Götaholmaren önskar självklart laget lycka till i 7:an.

Det är bara att det är en väldigt skillnad på att vara bra inomhus eller på en liten plan och på att spela 11-manna på riktigt då mycket hänger ihop med konditionen då det ska pressas, kontras, flyttas över och hålla ihop lagdelar. Dessutom måste man ju kunna spela ihop som ett lag...

Eftersom SG-97 inte tränar på grund av snötäckta planer dök Wedberg upp och tränade med oss igår. Vi tackar självklart för det, inte fotbollsmässigt ;-) men rent humormässigt. Det kändes direkt att det var något stort på gång denna kväll. Wedbergs bror Freddie gav oss ett smakprov från helgen. Många stryktipsmatcher lottades ju i helgen och då hade Wedberg utbrustit: Fan, va tråkigt för de lagen! Efter en stunds tystnad la han dock till: Fast det gäller väl bara på Stryktipset? Tacka fan för det, annars hade ju QPR förlorat mot Hull...på riktigt.

Kvällens riktiga höjdare och självklart Dagens Wedberg kom dock i bilen från Kviberg efter träning. Freddan och Wedberg pratar jobb:

Freddan: Hur går det på jobbet?
Wedberg: Bara bra!
Freddan: Har du timlön eller?
Wedberg: Skojar du eller? Nej, nej jag har månadslön.
Freddan: Ok, hur mycket har du då?
Wedberg: Nja, det är väl en 113 kr/tim...

Hahahahahahaha...Kungen är tillbaka!

Annars händer det inte så mycket i 6A, lite inomhusturneringar bara. Croatia ska bege sig till Eskilstuna för att spela Tomislav Cup nu till helgen. Olskroken ska också spela inomhuscup i helgen i Valhalla. Öjersjö kommer att delta i inomhuscupen Best in Town som spelas till helgen. Även Bokedalen återfinns i denna turnering...

Västkusten har varit iväg och spelat cup i Tibro där det blev respass i 16-delsfinalen.

Det verkar som Elisedals Andreas Eliesersson kommer att träna Mossen nästa år. Eliesersson fungerade som spelande tränare i Elisedal förra säsongen och gjorde fyra mål och hade ett gult kort. Man får väl anta att han inte kommer att kombinera tränarsysslan med fortsatt spel i Elisedal utan att han är förlorad för klubben... 

Det var allt för denna gången. GBK tränar på torsdag nästa gång...

#6

Kaos!

I detta kalla snökaos utan träningar (som väntat ställdes även torsdagens träning på Kviberg in) är det tur att Götaholmaren har sina heta kontakter så det ändå kan bli lite rykten, spekulationer och lösa påståenden om vår fina serie...alltså 6A.

Från att inte haft koll alls på Croatia sedan serien slutade trillade det plötsligt in en massa godbitar. Inte bara har laget en helt ny hemsida (kolla länkarna till höger) utan det har hänt en hel del på spelarsidan...

På målvaktssidan har Croatia gjort klart med en ung målvakt från Utsikten. Trots att Christian Jaconelli Celona (född 1991) har IFK Göteborg som moderklubb verkar han inte vilja ha Glenn som tränare ;-). Celona har tränat en del med a-laget i Utsikten men lär gå in direkt från start hos Croatia. Låter som en riktigt spännande värvning!
  
Christian Jaconelli Celona

Croatia
har även 3-4 andra killar som är klara för klubben. Bland annat Antonio Dakovic från Fadini som alltså inte följer klubben ner i 7:an. Dakovic stod för fyra mål och två gula kort förra säsongen. På minussidan för Croatia verkar det dock som duktige Mikail Sephai (16 mål 2010) inte kommer att spela så mycket, iallafall inte under vårsäsongen. Trots detta lär Croatia bli att räkna med!

Västkusten får troligtvis klara sig utan duktige Emil Östberg som för tillfället verkar hålla till i Norge, där han verkar fått ett guldkantat proffskontrakt med en norsk klubb ;-). Tror Emil missade en hel del av höstsäsongen 2010.

Våra trevliga kollegor på Fiskebäcksbloggen undrade vad vi här på Götaholmaren tyckte om de nya serieförslagen och självklart berättade vi det. Finns HÄR om man vill kolla in det.

Förhoppningsvis blir det lite mildare väder nästa vecka, särskilt på torsdag då det vankas träningsmatch...

Imorgon blir det lite kära återseenden då jag ska träffa två av mina gamla collegekompisar från North Park University. Två legendarer inom skolans fotbollsprogram, PJ Eriksson och Andreas Olofsson. Olofsson var med och vann (och skruvade in en hörna direkt i mål) den historiska matchen mot rivalerna Wheaton med 2-1 den 10:e oktober 2001. Detta var första gången NPU besegrade Wheaton och detta blev början på en storhetstid för laget. Inte för att någon som läser denna blogg bryr sig om just detta...men ändå ;-)

#6    

Serieförslag för 2011

Planerna är snötäckta och träningarna är inställda. Det som möjligtvis kan värma i denna vinterkyla är (förutom att QPR är på väg upp i Premier League) att Göteborgs Fotbollsförbund idag har släppt förslagen till serieindelningen för nästa säsong.

Självklart är ju 6A intressantast för oss här på Götaholmaren och så här ser förslaget ut:

                                                                         

Croatia BK                                                                    

Gårda BK                                                                       

Olskrokens IF                                                                

Lekstorps IF                                             

Götaholm BK                                                                

Öjersjö IF                                                                      

Elisedals IS                                                                    

Västkustens BK                                                            

Björndammens BK                                                        

Marieholm BoIK                                                            

FC Bosona                                                                     

United Africa FC                                    

Fyra lag är ju som bekant borta från 2010: Fadini (ner i 7:an), Babylon (drog ser ur), Bergum (upp i 5:an) och Bokedalen (upp i 5:an).

Fyra nya lag tillkommer då och dessa är alltså: Björndammens BK, Marieholm BoIK, FC Bosona och United Africa FC. Götaholmaren tar sig en närmare titt på dessa lag:

BJÖRNDAMMENS BK

Detta lag, som håller till på Furulundsplanens konstgräs, spelade faktiskt i 6B förra säsongen. En åttondeplats blev det för laget som inledde med bara en vinst på de nio första matcherna och till slut bara var två poäng före Sjövalla som åkte ur. Det blev även några riktiga storförluster mot topplagen Härryda (8-1) och Lindholmen (7-0).

Lite intressant info om klubben är att den bildades som en utbrytarklubb från Partille IF på tidigt 70-tal (1972). Laget spelar i helblått matchställ. 2009 åkte man ur division 5A rejält (toksist med 5 poäng och -66 i målskillnad). Året innan (2008) hade man åkt ur 4A (tillsammans med nuvarande 6A-kollegan Croatia). 2007 blev man 8:a i 4A och året innan (2006) blev man 10:a och var bara två poäng från att åka ur. 2005 blev man 3:a i 5A och kvalade sig antagligen upp. Så de senaste åren har laget varit i 4.an och vänt och frågan är hur många spelare som är kvar från den tiden?

Ska man hitta någon Götaholmskoppling så har kom (om inte minnet sviker mig) Shafie Nurani från just Björndammen inför förra säsongen...

Deras hemsida hittar man här. Om nu detta förslag står sig får vi välkomna Björndammens BK till 6A. Öjersjö lär väl om inte annat bli glada över ett hett derby nu när Bokedalen gick upp...     
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MARIEHOLM BoIK

Marieholm lyckades inte hålla sig kvar i 5A förra säsongen då man slutade näst sist (två poäng efter Utbynäs SK). De senaste åren har man varit ett stabilt division 5-lag. 3:a 2009, 9:a 2008, 8:a 2007, 6:a 2006 och 7:a 2005. 2004-2006 spelade även Götaholm i 5A tillsammans med Marieholm innan man åkte ner i sexan 2006.

Efter en snabb titt på truppen känns inte många namn igen men jag tror att Götaholm har mött MBoIK i Tomtecupen under de senaste två åren. Laget spelar sina hemmamatcher på Lövgärdetsplan ute i Angered.

Med tanke på att laget precis ramlade ur 5:an får väl Marieholm räknas som ett tänkbart topplag i 6A nästa säsong.

Klubbens hemsida hittar ni här
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC BOSONA

Laget vann 7A överlägset med 13 vinster, 2 oavgjorda och bara en förlust (mot United Africa FC). Den imponerande målskillnaden blev 60-22. Året innan (som var lagets första) blev man trea i dåvarande division 8. En serie där bara 6 av 11 lag spelade klart sina matcher.

FCB har en riktigt målfarlig spelare i Sean Grebovic som vann 7A:s skytteliga 2010 med 23 fullträffar.

Hur denna unga förening ser på säsongen 2010 kan man läsa här.

Götaholm träningsspelade mot just Bosona inför säsongen 2009 och jag tror att GBK vann med ett par bollar. Laget ska ha en eloge för att man då spelade i rosa tröjor (numera är detta bara andrastället). Götaholm och FC Bosona kommer även att mötas i Tomtecupen då de lottades i samma grupp...

Eftersom laget håller till på Kvibergs konstgräs blir det ju lite av ett derby mot Götaholm, något som alltid är trevligt. På senare år har ju tyvärr lag (särskilt de uppflyttade) dragit sig ur men någon risk för detta med FC Bosona känns inte så troligt.

Verkar vara ett kul och offensivt lag som säkert kan överraska.

Klubben hemsida.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNITED AFRICA FC

Detta lag hamnade tvåa efter just FC Bosona i 7A och var som sagt det enda laget som besegrade FCB. Även detta lag har bara två år på nacken och under sin första säsong (i dåvarande division 8) vann man serien. Som namnet avslöjar består laget av spelare från många olika afrikanska länder. Laget gjorde en hel del mål förra säsongen och är det någon man ska se upp med så är det Kengoum Ngassa som gjorde 21 mål förra säsongen och blev tvåa i skytteligan i 7A.

Även UAFC håller till på Kvibergs konstgräs.

Klubbens hemsida.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller förslagen för de andra serierna är det väl mest intressant att Bergum hamnade i 5A med bland annat Utbynäs och Bokedalen hamnade i 5B med bland annat SG-97.

Här finns alla serieförslag för division 4-7 i Göteborg.

När vi ändå länkar en massa hemsidor idag glädjer det oss här på Götaholmaren att Croatia har en ny hemsida så man kan hålla koll på dem. Här hittar ni den.

Götaholms lottning i Tomtecupen:

Hovås/Billdal IF
FC Bosona 1
Götaholm BK
Bosna IF

Tomtecupens hemsida.

Det känns inte så troligt att det blir någon GBK-träning imorgon med tanke på vädret men förhoppningsvis blir det match nästa vecka. BK Elit som står för motståndet har bytt namn till Evins KIF...där ser man...

#6



RSS 2.0