Alltid denna Ljungan ;-)

Idag drabbade b-lagen från Götaholm och Utbynäs samman på Gamlestadsvallens gröna matta. Båda klubbarnas a-lag ligger ju ganska illa till. GBK behöver vi inte kommentera idag och Utbynäs är på väg att ramla tillbaka ner i sexan. Utbynäs hade inte många a-lagsspelare med i matchen idag, med undantag för den gamle götaholmaren och tränarsonen Pontus. Enligt uppgifter är han avstängd i a-laget, något som inte låter helt orimligt ;-). Han har dock kvar sin vänsterfot och den blandar och ger som vanligt. Lite oväntat stod Alexander Devos i mål för gästerna.

Götaholm hade ett slagkraftigt lag, mest eftersom det var lite dåligt med folk och många av dem som spelade mot Lekstorp med a-laget igår var med idag. GBK startade med följande lag:

Termos
Nemo-Ljungan(C)-Kevin-Tony
Shafie-Johan-Martin J-Dani
Wedberg-Tobbe


Bänken:
Micro
Sladjan
Rasta
Aleks

Både Ljungan och Tobbe var ju avstängda igår i a-laget. USK tog visst ledningen ganska tidigt (innan jag hunnit dit) på en frispark som nickades imål. Ganska snart efter kvitterade dock GBK genom Wedberg. Johan hittade Wedberg i djupet, han var väldigt misstänkt offside men domaren friade, och han kunde rulla in bollen i mål. GBK har väl mest av spelet men gör inte mål. Spelövertaget leder dock till att GBK får straff när Martin J (tror jag) blir fälld. Straffskytt är lite oväntat den gode Ljungan. Alla väntar sig en Super-Mac kanon men Ljungan går på känsla och placerar bollen...tyvärr i stolpen. I samma veva tar USK ledningen efter att de kommit runt på kanten och en fristående spelare kan slå in bollen. Möjligt att detta hände innan straffen, minnet sviker lite. Halvleken avslutas iallafall med att Ljungan blir utvisad. Han har ett gult sen innan och sedan går han in hårt i en duell, det är dock axel mot axel. Eftersom Ljungan trillade i grytan med trolldryck när han var liten så åker självklart Utbynässpelaren på en flygtur med Ljungan Airlines. Domaren anser att Ljungan går in med sin armbåge först. Väldigt hårt dömt då Ljungan inte kan rå för att han är större och starkare. Man frågar sig dock om Ljungan verkligen vill spela fotboll? Är det inte lättare att bara lägga av ;-) Rött kort två matcher i rad är dock imponerande. GBK ligger alltså under med 2-1 i halvtid. Martin J får ta klivet ner som mittback. Trots en man mindre skapar GBK en hel del chanser i början av andra. GBK går även ner på en trebackslinje för att jaga en kvittering. Tillfällige mittbacken Martin J börjar dock få kramp och Lillen och Groggen på bänken fattar då det enda rätta beslutet: Ner med Rasta som mittback! Han har snabbheten, blicken för spelet och huvudspel i världsklass ;-). Nu består Götaholms trebackslinje av Nemo-Rasta-Kevin. Då ska det tilläggas att Kevin ett tag befann sig i offensivt straffområde. GBK håller emot och i slutet hittar Dani (tror jag iallafall) Sladjan i djupet. Han rycker förbi sin gubbe, stannar upp och kan kyligt placera in 2-2 stolpe in. Alltid gött att snuva Utbynäs på en vinst. En eloge till Aleks som ställde upp och satt på bänken utan att hoppa in...

Efter matchen försökte Wedberg övertyga alla att dagens Wedberg skulle tillfalla vår målvakt Termos. Tydligen satt Termos och funderade på att det hade tagits bort någon ingrediens i Coca Cola. Wedberg skulle då skämta till det och sa: Ja, de tog bort "Coca". Termos svarar: Ja, så var det nog! Wedberg tycker detta är skitkul och att det borde belönas med dagens Wedberg. Det roliga är dock att Wedberg har rätt utan att veta om det, om han med "coca" menar kokain. Trots att Coca-Cola själva förnekar det finns det hyfsade bevis på att Coca-Cola i början innehöll just kokain. Coca-Cola har hemligstämplat sitt recept men kokainet ska ha tagits bort 1929. Inte för att Wikipedia är världens bästa källa men ni kan kolla upp det här. Så den gubben gick inte Wedberg!

Det som självklart händer precis innan vi går är att Wedberg slänger ur sig en sagolik kommentar som lika självklart får priset som dagens Wedberg! Wedberg har precis köpt en Iphone och Tobbe frågar om han ska hem och leka med den. Visst! säger Wedberg och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Jag och Groggen bara tittar på varandra och undrar om vi hörde rätt innan jag frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil? Hahahaha. Wedberg, han levererar både på och utanför planen!

#6

Kommentarer
Postat av: Koffe Touré

Denna Wedberg alltså! =)

2010-09-10 @ 08:02:07
Postat av: Fjellinho

Gött gubbar, Ljungan: gå och lägg dig!

2010-09-10 @ 08:47:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0